- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.358
-
- Konu Sahibi kesenmakas
Konuyu mesajları falan kimine kafamı sallayarak kimine yok olmaz diyerek okudum ama mesajınızı görünce gözlerimden sicim gibi yaş aktı, Rabbim en ama en hayırlısından bir evlat nasip etsin size de en kısa sürede..keşke bebeğim olsa ve ailemle aynı apartmanda olsam ve annemle kv bebeğime baksalar. söyleyeceklerim bu kadar üzgünüm...
Bebekler için olan leke cikaricilardan kaç marka denedim hiçbiri ise yaramamıştı kızlar küçükken. Çıkmayacak lekeler zaten bellidir,meyve lekeleri gördüğün kıyafetleri hemen yetişkinler için olan leke cikaricili veya deterjanli sicak suya koy beklesin. O suyu tasta bile hazırlayabilirsin.Sabah elde durulayıp makinede bebek deterjaniyla yıkarsın.Ben granül sabun tozu kullanıyorum. Tabi onun temziliği de etkili bunda. Leke çıkarıcı ebebekten aldım ama randıman vermedi.
Ay benim kayınvalidemMerhaba hanımlar biraz dertleşmek istedim.
10 aylık bir erkek bebeğim var. Oğluma annem ve kvalidem dönüşümlü bakıyorlar. Bakımın ağırlığı annemde.
Benim annemle aşamadığım bir sorun var. Bazen kvalidemin tutumları da beni iyice anneme karşı geriyor.
Malum bebek çabuk büyüyorlar bu dönemde. Kıyafetler de malum pahalı. Bebeğim için ben de en iyisini istiyorum. Gücüm yettiğince eli yüzü düzgün kıyafetler alıyorum. Fakat annem yedirip içirme konusunda kendi yesin diye çok dikkatli değil. Ben de kendisinin yemesini teşvik ediyorum fakat kendim bir şey verdiğimde muhakkak önlüğünü takarım, bacaklarını da örterim mama sandalyesinde.
Hepimiz aynı apartmandayız. Sabahları annem gelip alıyor oğlanı ben işe giderken. Kıyafet de eline ne gelirse yeni eski küçük büyük kafasına göre alıp gidiyor. Ben çanta hazırladım kaç kez kendisi bir poşete o gün canı ne isterse eline ne geçtiyse doldurur alır gider.
O kadar özensiz ki daha 1 saat olmadan eline verdiği meyvelerden kaç kıyafeti lekelendi.
Basen bir yere gidecek oluyoruz şunu giydireyim diyorum bakıyorum kirli. Annem elinde yıkamış oluyor bazen fakat o lekeler çıkmamış oluyor ve tekrar yıkandığında da artık temizlenmiyor.
Akşam annemlerdeydim. Uykudan uyandı oğlum altına penye pantolon giydirdim mutfağa götürüp mama sandalyesine oturttum yemeğini hazırlıyorum annem eline kırmızı erik verdi ben daha önlük demeden hoop beyaz zıbını ve alt pantolonu lekelendi.
İşten gelince annem benim evimde bakmadığından onlara gidiyorum. Yedik içtik çıktık oğlanla oynadım uyuttum diyene kadar saat 11 oluyor. Çamaşırını haftada 1 2 ancak atıyorum. Görmediğim bazı lekeler de kuruyup iyice yerleştiğinden çıkmıyor.
Bayram öncesi yazlık kıyafet aldım 3 gömlek 10 tişört 10 zıbın bir kaç pantolon ve bir kaç şort. 500 tl ye yakın para verdim en uygunlarını almama rağmen. Şimdi emin olun zıbınlardan ve üst gruptan yıkanmasına rağmen yarısı lekeli.
K.validem de çocuğun üstü lekelenmesin eli batmasın tarzında yaklaşan bir kadın.
Bir şey oluyor kvalidem "ay annem bu lekeliymiş" diyiverince sinir katsayım iyice artıyor. "Anne bebek bu kirlenecek elbet" diyorum geçiştiriyorum ama ben de kendi annemin bu tutumundan çok rahatsızım. Ya gerçekten annemden oğlumun kıyafetlerini saklayasım geliyor
Ben çok titiz, takıntılı biri değilim. Fakat döke saça da yiyecekse önlüğü olur, olmaz mı?
K.validem çok büyük bir önlük yapmıştı oğlana. Şimdi o önlük annemde. Genelde o baktığı için. Diyorum anne şunu kullan, o önlük bağlayınca ağlıyormuş. Kıyafet üstüne giyilen önlüklerden aldım hava ısınmış terliyormuş. Boyundan önlük aldım, oğlum beyaz tenli ve teni çok hassas; boynu kızarıyormuş vs vs.
Ben de özgür yetişsin istiyorum, kendi yesin istiyorum, her şeyi yesin istiyorum elbet. Benden çok zaten kimse oğlum için en iyiyi isteyemez de böyle mi olmalı gerçekten.
Canım deneyeceğimCanım bebeğinin günlük kıyafetleri ve gezme kıyafetleri ayrı olsun.Benimde kızların gezme kıyafetleri askidadir hep.Gunluk kıyafetleri ise katli bir sekilde dolaptadir.Bide lekelere burada bir arkadaşta demiş,a101 in narspirin sık ve çamaşır makinen sıcak suyu aldığında üç dört saat o suda beklet.Yani sicakkrn makineyi kapat beklesin Üç çocuğum var ama hiç lekeli çamaşır olmuyor.Boyle bekleyin ve hemen çıkıyor lekeler.Onhn dışında boşver anneni üzme.Yenileri verme nasıl olsa evdeler ,eskileri giyer bebiş.Bizim bebekler jilet gibi gezmediler inan.Daha dört beş yıldır çamaşır ustası olduk.Eskiden bizde başedemezdik.Sen benim dedigimide bir dene ,çok memnun kalacaksin
Çok g0ldüm, ben az evvel bezinden kiraz sapı çıkardımOğlum küçücükken çok güzel kıyafetleri vardı. Aman bir yerine birşey olmasın diye uğraştığım da oldu. Şuan bakıyorum da aklımda kıyafetler değil, oğlumun bebeklik halleri var. Şeftaliye parmaklarını sokması, limondan hem yüzü burşup hem ağzının suyu aka aka hala yemeye çalışması, çilek kiraz yerken her yerinin kıpkırmızı olması, hatta bezinin kenarından meyve parçaları çıkması... Kıyafetler gelip geçici, böyle anılar kalıcı sadece.
Ah dediğiniz gibi olsa. Annem istiyor ki tek zıbınla durmasın. Ben de öyleyim. Evde bi zıbın. Altına bile nadir giydiriyorum. Ama annem evde bebeyi grand tuvalet giydiriyor. Ben annem bakmıyor bakamıyor tü kaka demiyorum sadece tarzımız farklı kimseye de diyemiyorum bunu o nedenle yazdım. Ayrıca baby me den ben hiç memnun değilim ama fısfıs olan değil benim ki.Ne kadar abartmışsınız. Zaten yaz sıcağı ben oğluma tek citcitli badi giydiriyorum surekli evde. Ebebekte tanesi 5 liraya alın 10 tane. Duz beyaz lekelenince çamaşır suyuna atarsiniz. Baby and me leke çıkarıcı fisfis var sprey. Lekeye hemen sıkıp citileyip bekletin sonra yıkayın.
Benim oglum da 8 aydan sonra hic mama önlüğü taktirmadi. Yazin en kolayi duz beyaz citcitli badiler. Kısın da lekeli kıyafetlerini ayirdim onlari giydiiryorum yemek yerken.
Sabah siz cikmadan çocuğunuzu gelip alıyor, siz rahat hazirlaniyorsunuz. Butun gun gözünüz arkada kalmadan bakiyor. Aksam yemeğinizi de yapiyor. Daha ne yapsin bu kadin?
Ahh tam derdim o ilaçlar şuruplar. Kadına diyemem ki dökme dikkat et. Bir kaç kez dedim 70 yaşında anane oldum alırım ben yenisini. Ya alması da dert değil de sıpa 1 ay ya giyecek giymeyecek. Demir ilacımız bizim logomuz olduYa leke illa ki oluyor o lanet Demir ilacı var ya onun yüzünden kaç kıyafet gitti bizim iki önlük takardım yine bulaşırdı ben bingonun oksijensiz çamaşır suyuyla lekelerim bazılarının geçtiğini gördüm tesadüf ama tüm lekeler değil
En iyisi siz kıyafetleri saklayın her şey çok pahalı geçen evde giymedik parkta giymeşik alayım dedim dandik penye altlar otuz lira
Gece saat 2. Bebe ilk defa 4 saatten beri kesintisiz uyuyor baba yok ohh mis yataktanserile serile yatmak varken gaza geldim dolap düzüyorumBen gezmelik.guzel kıyafetlerini ayri dolapta tutuyorum. Normal günlük kiyafetlerini giydirip saldim cayira mevlam kayira modundayimesim onlikleri bosami aldik taksana leke olur diyor. Amaan diyorum,surekli onlami ugrasicam. Veriyorum eline meyvesini yemegini oturtuyorum mama sandalyesi blw yontemi kendi kendine yiyor. Istedigi gibi döksün üstüne,karışmıyorum.. sizde oyle yapin,kaldirin guzel cicileri. Ayrica benim kaynanamda sizin kv gibi. Valla kv evinde ogluma elma bile yediresim gelmiyor,kaynanamin odu kopuyor biyerlere leke yapacak diye.d..d.d
Bazı şeyler hayatta tercih meselesinden öte oluyor maalesef. Bu çocuğa annemlerin bakması için de geçerli, klan halinde yaşamamız için de.Dışarı için kıyafet ayarlayın onları vermeyin.
Hem çocuğa baksin hem yemeği yiyin için orda hem şikayet edin.
Herkesin yaşama şekli onemsedigi seyler ayridir. Ya bu deveyi gudersin ya kendin bakarsın. Başka care yok. Kadincagizin kalbini kirma uyarip uyarip
Ay bilmiyorum bakıcı olsa daha rahat söylerim gibi geliyor.Anneniz degil bakici da baksa ayni sorun olacak
bebeginizin kiyafetlerini ayirin , annenize gundelik ve bir iki tane de disa ciktiginda giydirmesi icin kiyafet birakin , kalanlar sizde kalsin
Evde niye guzek kiyafetler giydiriyor ki eskilerdrn gydir yahut ucuz al ev icin. Bence dunya mali kirlensin batsin ne bilim o kdrcik bebelere de israf o kdr luks kiyaft. O kirlenck bu kirlenck dersk olmaz bence o zaman gydrmeyin bi penye tulum tamamdir sevimlilil abidesi zaten 1 kiyafeti 1 ay anca giyorlarMerhaba hanımlar biraz dertleşmek istedim.
10 aylık bir erkek bebeğim var. Oğluma annem ve kvalidem dönüşümlü bakıyorlar. Bakımın ağırlığı annemde.
Benim annemle aşamadığım bir sorun var. Bazen kvalidemin tutumları da beni iyice anneme karşı geriyor.
Malum bebek çabuk büyüyorlar bu dönemde. Kıyafetler de malum pahalı. Bebeğim için ben de en iyisini istiyorum. Gücüm yettiğince eli yüzü düzgün kıyafetler alıyorum. Fakat annem yedirip içirme konusunda kendi yesin diye çok dikkatli değil. Ben de kendisinin yemesini teşvik ediyorum fakat kendim bir şey verdiğimde muhakkak önlüğünü takarım, bacaklarını da örterim mama sandalyesinde.
Hepimiz aynı apartmandayız. Sabahları annem gelip alıyor oğlanı ben işe giderken. Kıyafet de eline ne gelirse yeni eski küçük büyük kafasına göre alıp gidiyor. Ben çanta hazırladım kaç kez kendisi bir poşete o gün canı ne isterse eline ne geçtiyse doldurur alır gider.
O kadar özensiz ki daha 1 saat olmadan eline verdiği meyvelerden kaç kıyafeti lekelendi.
Basen bir yere gidecek oluyoruz şunu giydireyim diyorum bakıyorum kirli. Annem elinde yıkamış oluyor bazen fakat o lekeler çıkmamış oluyor ve tekrar yıkandığında da artık temizlenmiyor.
Akşam annemlerdeydim. Uykudan uyandı oğlum altına penye pantolon giydirdim mutfağa götürüp mama sandalyesine oturttum yemeğini hazırlıyorum annem eline kırmızı erik verdi ben daha önlük demeden hoop beyaz zıbını ve alt pantolonu lekelendi.
İşten gelince annem benim evimde bakmadığından onlara gidiyorum. Yedik içtik çıktık oğlanla oynadım uyuttum diyene kadar saat 11 oluyor. Çamaşırını haftada 1 2 ancak atıyorum. Görmediğim bazı lekeler de kuruyup iyice yerleştiğinden çıkmıyor.
Bayram öncesi yazlık kıyafet aldım 3 gömlek 10 tişört 10 zıbın bir kaç pantolon ve bir kaç şort. 500 tl ye yakın para verdim en uygunlarını almama rağmen. Şimdi emin olun zıbınlardan ve üst gruptan yıkanmasına rağmen yarısı lekeli.
K.validem de çocuğun üstü lekelenmesin eli batmasın tarzında yaklaşan bir kadın.
Bir şey oluyor kvalidem "ay annem bu lekeliymiş" diyiverince sinir katsayım iyice artıyor. "Anne bebek bu kirlenecek elbet" diyorum geçiştiriyorum ama ben de kendi annemin bu tutumundan çok rahatsızım. Ya gerçekten annemden oğlumun kıyafetlerini saklayasım geliyor
Ben çok titiz, takıntılı biri değilim. Fakat döke saça da yiyecekse önlüğü olur, olmaz mı?
K.validem çok büyük bir önlük yapmıştı oğlana. Şimdi o önlük annemde. Genelde o baktığı için. Diyorum anne şunu kullan, o önlük bağlayınca ağlıyormuş. Kıyafet üstüne giyilen önlüklerden aldım hava ısınmış terliyormuş. Boyundan önlük aldım, oğlum beyaz tenli ve teni çok hassas; boynu kızarıyormuş vs vs.
Ben de özgür yetişsin istiyorum, kendi yesin istiyorum, her şeyi yesin istiyorum elbet. Benden çok zaten kimse oğlum için en iyiyi isteyemez de böyle mi olmalı gerçekten.
Sismesin çünkü gördüğünüz gibi herkes bildiğini yapıyor. Dinlese anlamaya çalıssa anlardi. Ama bu yaşımda kac cocuk büyüttüm tek çocuk bile olsanız bunu düşünüyordur. Tercihler zorunluluk halini alıyorsa maalesef katlanmak zorundayız.Bazı şeyler hayatta tercih meselesinden öte oluyor maalesef. Bu çocuğa annemlerin bakması için de geçerli, klan halinde yaşamamız için de.
Koşulsuz annenin herşeyini kabul etmek de doğru değilmiş gibi geliyor. Bilmiyorum bu nedenle araftayım. Zaten baktım annem bildiğini okuyor ses etmiyorum ama şiştim.
Annem bunları yapıyor diye içim de mi şişmesin güzel bacım