- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
-
- Konu Sahibi Polyannaaaa
Kesinlikle çok büyük ders alıyorum. Ne bana pervane olsun , ne ailesine bunları reva görsün. Ortayı bulsun istiyorum. Allah hayırlısını versin. Ne desem boş üzülüyorlar.tüm olanları bir kenara bırakıp neden kendi hayatınıza odaklan mıyorsunuz ?
evet anne babanız için üzülüyorsunuz , bunda haklısınız da ..
ama neticede anne babanızı üzen de sizin konumuzda olan birisi.. o da evlat..
ister hayırlı olsun, ister hayırsız...
abinizin yaptıklarından siz sorumlu olmayın, kendinize dert edinmeyin...
siz sizin üzerinize düşen neyse onu yapın..
anneniz üzüldüğü zaman boşver anne diyebilirsiniz, teselli edebilirsiniz..
ama düşünüp orta yol bulayım, neyi nasıl yapayım gibi kendinize gereksiz yere sorumluluk yüklemeyin...
sizde çocuksunuz ya hu !
sizde o anne babanın evladısısınız... neden abinizin etrafında döneceksiniz ?
bence olaylara dahil olmayın, kardeşler birbirine benzer diye bir kural yok ki.
abiniz de böyle bir insan..
iyi bir evlat olmayabilir, belki iyi bir eş olur.. kötü bir abidir çok iyi bir arkadaştır belki...
bilemezsiniz...
sadece onun sorunları için kendinizi üzüp kendiniz nefretle dolmayın..
her şey bir ders bir tecrübe... yarın sizde evlenirken bu günleri düşünür ona göre bazı şeyleri bam başka yaparsınız..
şimdi gelininize kızdığınız noktaları belki yarın sizde yapacak olursunuz ve bu günleri hatırlayıp dikkat edersiniz falan filan...
özetle kendinize ders çıkartın evet ama bu kadar fazla omuzlarınıza yük almayın..
dert sizin derdiniz değil.. kendinize değer verin
Diğer konularımı ve arkadaşların sorularına verdiğim yanıtları okumanızı tavsiye ediyorum. Siz-biz mi var alınıyor sonuç olarak bunu orda bariz bir şekilde biz - siz ayrımcılığına gitmemeli. Biz değil abim istedi kira vermemek için , kabul etti ailesi istemedi. Kabul ettiğini ailesine söylememiş. (Ayrı olmasına bir şey demiyoruz illa kendi düzeni olacak) Üstelenmedi.Pardon da eşya konusunda bir takım laflar etmişsiniz ki o da yeter demiş yani durup dururken neden olay çıkarıyor ki ayrıca mağazadaki indirim olayından size ne ha sizden ha onlardan olmuş indirim ne farkeder. Bir de kızın sizinle beraber oturmasını istiyormuşsunuz babası evde iki kız varken istemem demiş tabii ki haklı gelinin ne işi var kaynana evinde tabi ayrı ev isteyecek bunu nasıl düşünebilirsiniz. Kaldı ki evi kullanacak işi gelininiz o görmeden etmeden neden evi tuttunuz neden bir gel gör beğenmezsen başka bakarız demediniz. Şimdi mi gösterilir ev. Kusura bakmayın da sizden çok çekeceği var bu kızın şimdiden herşeyi sorun gösteriyorsunuz siz evlenirken görmediğiniz evi ister misiniz ya da kaynanayla oturmak?
Canım aylardır bekliyor , gelip görmedi. Gezip tozuyorlar akıllarına hiç mi gelmedi. Abim ev tutulmuyor diye de sorun çıkarttı. Oyuncak ettiler artık. Eşya gelmesine az zzaman kala ev bakmaya gelinir mi?Benim evide düğüne 15-20 gün kala ben görmeden tuttular dusunebiliyor musunuz
Cok sinir bozucu bir durum. Cogu seyde siz haklisiniz ama ben olsam bir baskasinin bir baskasina sirf minnet duydugu icin kendi istegimden zorla feragat ettirilmeme karsi cikardim . Ustelik bari biraz oturup ciksinlar lafi da olmamis babanizin bir ev kolay mi tasiniyor esyalarin yipranma payida cabasi. Emrivakiligi hic hos degil babanizin. Begenmiyorlarsada kendileri arayip bulmamalilar evi
Beraber yaşamayı isteyen zaten abimdi sonradan çıktı ev tutma v.s abim kira vermekten korkuyor. Her şeyi babam yapacak evi buldu tuttu o suçlu şimdide. Eve bakmalıydı diyorlar 3 aya yakın zamandır nerdelermiş. Tutsunlar diyorlardı. Gelip görmeden neden demişler.kız halimle evlenmeden önce çalıştım didindim paramı kenara koydum düğün zamanı annemlerin eline verdim gerekeni onlar aldı.ağbiniz de pek rahatmış kusura bakmayın ama.keşke tutulan evi geline gösterseydiniz en azından aynı fiyattaki başka evlere de bakıp tercihi o yapardı ben de aynı evde yaşama taraftarı değilim.hem sizin hem onların huzuru açısından.inşallah mutlu olurlar genellikle böyle başlayan evlilikler pek yolunda gitmiyor...
iyi de kızın suçu ne?ağbinde problem evlenecek aile reisi olacak bir adam idare etmeyi de bilmeli.Beraber yaşamayı isteyen zaten abimdi sonradan çıktı ev tutma v.s abim kira vermekten korkuyor. Her şeyi babam yapacak evi buldu tuttu o suçlu şimdide. Eve bakmalıydı diyorlar 3 aya yakın zamandır nerdelermiş. Tutsunlar diyorlardı. Gelip görmeden neden demişler.
Bende büyük problemin abimde olduğunu söylüyorum. Kızın suçu annemi küçümsemesi.iyi de kızın suçu ne?ağbinde problem evlenecek aile reisi olacak bir adam idare etmeyi de bilmeli.
Ahh keşkee bana da gına geldi artık.ya Allah yardımcınız olsun arkadaşım abinle yengenden bana ilallah geldi sizi düşünemiyorum, bi an önce evlenselerde ana babacığın bi rahat etse uf.
Ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar , bunlar benim için ders oluyor birazda. Bu yollardan ben de geçersem şayet rabbim böyle şeyler yaptırmasın ne bana ne başkasına.Nasil bi saygisizliktir ki anlamadim anneye babaya kopek vs demek bela okumak.
Bu yasa kim getirmis abinizi?
Abiniz annenizi babanizi kotuledikce o nisanlisida yuz bulup tersleme ic gudusu doguyor demekki .
Her ana baba evlatlarina.elinden gelenin en iyisini yapmak ister neden bukadar zorluyorlarki madem abin calisip kendi yapsaymis istediklerini baban mecbur degil okadar pahali seyler yapmaya.
Cok ayipp
canım az cok benım annem babam ve bız aynı seylerı yasadıgımız ıcın ve 7 yıldırda devam ettıgı ıcın tahmın etmek cok zor olmuyo allah yardımcımız olsunOfff deme öyle
Ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar , bunlar benim için ders oluyor birazda. Bu yollardan ben de geçersem şayet rabbim böyle şeyler yaptırmasın ne bana ne başkasına.
Bende büyük problemin abimde olduğunu söylüyorum. Kızın suçu annemi küçümsemesi.