Annem ve babam bunları hak etmiyor..

Pardon da eşya konusunda bir takım laflar etmişsiniz ki o da yeter demiş yani durup dururken neden olay çıkarıyor ki ayrıca mağazadaki indirim olayından size ne ha sizden ha onlardan olmuş indirim ne farkeder. Bir de kızın sizinle beraber oturmasını istiyormuşsunuz babası evde iki kız varken istemem demiş tabii ki haklı gelinin ne işi var kaynana evinde tabi ayrı ev isteyecek bunu nasıl düşünebilirsiniz. Kaldı ki evi kullanacak işi gelininiz o görmeden etmeden neden evi tuttunuz neden bir gel gör beğenmezsen başka bakarız demediniz. Şimdi mi gösterilir ev. Kusura bakmayın da sizden çok çekeceği var bu kızın şimdiden herşeyi sorun gösteriyorsunuz siz evlenirken görmediğiniz evi ister misiniz ya da kaynanayla oturmak?

Kesinlikle çok büyük ders alıyorum. Ne bana pervane olsun , ne ailesine bunları reva görsün. Ortayı bulsun istiyorum. Allah hayırlısını versin. Ne desem boş üzülüyorlar.

kız halimle evlenmeden önce çalıştım didindim paramı kenara koydum düğün zamanı annemlerin eline verdim gerekeni onlar aldı.ağbiniz de pek rahatmış kusura bakmayın ama.keşke tutulan evi geline gösterseydiniz en azından aynı fiyattaki başka evlere de bakıp tercihi o yapardı ben de aynı evde yaşama taraftarı değilim.hem sizin hem onların huzuru açısından.inşallah mutlu olurlar genellikle böyle başlayan evlilikler pek yolunda gitmiyor...

Diğer konularımı ve arkadaşların sorularına verdiğim yanıtları okumanızı tavsiye ediyorum. Siz-biz mi var alınıyor sonuç olarak bunu orda bariz bir şekilde biz - siz ayrımcılığına gitmemeli. Biz değil abim istedi kira vermemek için , kabul etti ailesi istemedi. Kabul ettiğini ailesine söylememiş. (Ayrı olmasına bir şey demiyoruz illa kendi düzeni olacak) Üstelenmedi.
Ev tutun diye abim yine sorun çıkardı. Gidip baksınlar , bulsunlar o halde. Aylardır neden bakılmadı, ucuz ve güzeli nerden bulalım. Kendi de bulmuyor. Önceki konularımı okumadan yargılamayın.

Canım aylardır bekliyor , gelip görmedi. Gezip tozuyorlar akıllarına hiç mi gelmedi. Abim ev tutulmuyor diye de sorun çıkarttı. Oyuncak ettiler artık. Eşya gelmesine az zzaman kala ev bakmaya gelinir mi?

Beraber yaşamayı isteyen zaten abimdi sonradan çıktı ev tutma v.s abim kira vermekten korkuyor. Her şeyi babam yapacak evi buldu tuttu o suçlu şimdide. Eve bakmalıydı diyorlar 3 aya yakın zamandır nerdelermiş. Tutsunlar diyorlardı. Gelip görmeden neden demişler.

ya Allah yardımcınız olsun arkadaşım abinle yengenden bana ilallah geldi sizi düşünemiyorum, bi an önce evlenselerde ana babacığın bi rahat etse uf.

iyi de kızın suçu ne?ağbinde problem evlenecek aile reisi olacak bir adam idare etmeyi de bilmeli.

abinle nişanlısı tam birbirini bulmuş bence, tencere kapak misali... bırakın ne halleri varsa görsünler...

Nasil bi saygisizliktir ki anlamadim anneye babaya kopek vs demek bela okumak.
Bu yasa kim getirmis abinizi?
Abiniz annenizi babanizi kotuledikce o nisanlisida yuz bulup tersleme ic gudusu doguyor demekki .
Her ana baba evlatlarina.elinden gelenin en iyisini yapmak ister neden bukadar zorluyorlarki madem abin calisip kendi yapsaymis istediklerini baban mecbur degil okadar pahali seyler yapmaya.
Cok ayipp

Ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar , bunlar benim için ders oluyor birazda. Bu yollardan ben de geçersem şayet rabbim böyle şeyler yaptırmasın ne bana ne başkasına.

bu abilerin ve eşlerinin büyük psikolojik sorunları oluyor sanırım. çünkü aynısında bizde de var. düğünde biz geri durduk. herkes kuaföre gitti. kızkanrdeşimle gitmedik. babam gidin yaptırın saçınızı dedi. aman baba orası şimdi kalabalıktır kırk saatte çıkamayız dedik. sizde başka bi kuaföre gidin dedi. bizde başka bir kuaföre gittik. saç makyaj darken abim eşimi (o zaman sözlüyüz) aramış. kuaförde olduğumuzu söylemiş. anaaaa... bi baktık gelin hanım yarım yapılmış saçı, üzerinde gelinliği hop atlamış bizim olduğumuz kuaföre gelmiş. abim başladı neymiş biz onu kötü kuaföre götürmüşüz biz iyi kuaföre gitmişiz. ikisi mahalle kuaförü işte. fark yok. biz alt katta makyaj bahanesiyle yanlarına çıkmadık. onlar gidince bizde işimizi bitirdik. düğünden sonra öğrentik ki ilk gittiği kuaförü canından bezdirmiş gelin hanım. tabi bu basit bir konu. devamı gelmedi mi geldi. evlendikten sonra anneme çok kötü davrandılar. annem, annelik hakkını haram etti abime. kadın kanser olmuş onlar başka dertlere düşmüş. yani diyeceğim o ki, içinde fitne ateşi yanan bir insan sürekli sorun çıkarır. ne kendi mutlu olur need çevresini mutlu eder. velhasılı kelam ne kadar uzak dursanız da gelir sülük gibi yapışırlar anacım.

Ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar , bunlar benim için ders oluyor birazda. Bu yollardan ben de geçersem şayet rabbim böyle şeyler yaptırmasın ne bana ne başkasına.

Cok gunah ama hadi abinide gec o el kixi sonucta senin anne babana saygsizlik yqpmaya kesinlikle hakki yok ben esimin aileeine nasil saygiliysam esimde benim aileme oyle
Esim benim aileme laf soylese ben kiyamet kopaririim oda ayni seklde ben sylesem kizar cok ayip syler kac yas byuk insnlar saygiyi hak ediyolar boyle muameleyi degil .
Babanda elinden geleni zaten yapacaktir zorlamaya ne gerek varki adami daha cok skntiya sokmaya allah isla etsin ne diyeyeim

Abinizin kendi annesi babasina köpekler vs demesini kaldıramadım ben okurken. Çok ayıp. Bence acilen bitsin bu düğün gerekli mesafe konulsun

Oda abin yüzündendir , kendince çocuğu yetiştirememiş diyordur içinden kendi abisine belki her istediğini uaptırtıyordur
Bende büyük problemin abimde olduğunu söylüyorum. Kızın suçu annemi küçümsemesi.

Sizi hatırladım sanırım gelin hanım kardeşinizin yaptığı espriye alınmıştı öyle hatırlıyorum yani.
Canım abinden de gelinden bi halt olmaz. Bence hiçbir işlerine karışmayın.
Dağdan gelip bağdakini kovuyor resmen.
Söyleyin her şeylerini kendileri yapsın borca girsinlerde görsünler dünya kaç bucakmış...

canim hic muhatab alma,allah sabir versin hepinize,bizde de var ayni modelden,laftan sözden anlayacak insan degil öyleleri...abinizin de icinde varmis,yoksa kimse kimseye zorla bisey yaptiramaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…