Annem Üzüyor ve Bunun Farkında…

Sabırlı ol cenneti kazanırsın sabret. Anneni kırma yüreğine büyür hadi iyi gunler
yok ya neden sabirli olup kendimi ezdireyim, gerektiği zaman kirarim da. ama umursamamaya çalışıyorum. annem olsun kocam olsun kimseye sabredip de stresten hastalik sahibi olamam. sadece umursamayacagim bir savunma mekanizmasi kurdum yillar icinde. sabretmiyorum, kavga etmiyorum ama umursamiyorum da yine bildigimi yapmaktan geri durmuyorum.

Düzeltmen gereken şey şu; kimsenin onayına ihtiyacın yok. Kimse yorgunluğunu kabul etmeyebilir,zevkini beğenmeyebilir.. evet onaylanmak güzel bir duygu ama yoksa annenden bile medet ummayacaksın.

Sormadan edemeyeceğim, bu annenin nesini seviyorsunuz, empat mısınız?

Altında ezebileceği biri olsun diye doğurmuş işte, 40 yıldır da tepe tepe kullanıyor. Beyaz eşya alsa böyle hor kullanamazdı emin olun. Bende de var bu modelden, uzaklaşmazsanız mutlu olma ihtimaliniz yok. 'Olgunlaşmamış ebeveynlerin yetişkin çocukları' isimli kitabı bulup okuyun, sonra da nasizmi uzun uzun araştırın. Durumu bir şablona oturtmanıza çok faydası olacak. Kendinizi bulacaksınız

karşı tarafla paylaşınca kabul etmeyip savunmaya geçiyorsa. hiç kendinde hata bulmuyorsa ne yapmak gerek. ben işin içinden çıkamadım sonu hep kavga küslük oluyor. var olanlar sorunlar artarak büyüyor

bende lohusayken ilk çocuğum 1.sınıf diğeri reflü. eşim geç saatlere kadar mesaide.düşünün durumumu. ailemde 2 dk uzakta ama yalnızım. birgün çok yorgunum diye anlatırken doğurduysan bakacaksın dedi çok içime oturmuştu. ben zaten bakmıcam demiyorumki isteyerek yapmışım.sadece insan annesine az dert yanamaz mı yardım bekleyemez mi. anlamıyorlar anlamıyorlarrrr bu modeller

İyide işte hep karşı taraf iyi bir taraf kötü olmazki insanın kendi sağlık sistemi sinir sistemi yıpranıyor sus sus sus nereye kadar.Kafamiza huni takana kadar belki.Valla biliyormusunuz bazı konuşmalar yapılmalı bazı taşlar dökülmeli bazı kişilerle kim olduğun önemsiz o kavga edilmeli küsülüyorsada küsülmeli.Ben öyle yok yaşça büyük yok seni büyüttü eeee tamamda beni üzüyor yani mutemadiyen kızdırıyor kendimden şüphe ettiriyor insanım yahu bende evliyamiyim.Sabir taşı miyim.Niye ben hep ben.Tabiki kavga gürültü hurra herşeyi yak yık parçala demem fakat insan yeriskin olsa bile anne baba bilmemkim olsa bile hata yapabilir toksiklik yapabilir o saygı bekliyorsa bende beklerim saygi dediğin bir tek yaşı büyük olana değil herkesin hakkı olan birşey Kimsenin tekelinde değil karşılıklı dinlemeli anlamaya çalışmalı destek olunmalı yaralar sarılmalı öyle sen küçüksün senin söz hakkın yok terbiyeni bil falan hep manipülasyon kolaya kaçma.Cunku kimse hataları ile yüzleşmek istemez .

Yo hayır benim annem asla böyle değil. Başlarken de dedim en kötü zamanlarımda hep destek olmuştur. Ben lohusayken depresyona girip,çocuğuma bakamaz duruma geldiğimde 7 ay bebeğime baktı,koynunda yatırdı. Asla inkar edemem. Benim annemden yana derdim, çocukluğumdan beri yorgunluğuma inanmaz,üstüne dalga geçer, biraz tepki versem günlerce trip yerim,peşinde koşarım. Kararlarımı sorgular, acaba dedirttirir, beğenmez,yetersiz hissettirir. Hiçbir işimi beğenmez mesela! Ama bunu çiğ bir söylemle dillendirir. Sivri yani…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…