- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 30.996
- 798
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Beynim zonkluyor, hayatımda bu kadar dipte olduğum çok az an var. Varsa da hatırlamıyorum. Nefes alamıyorum, kaygı bozukluğum ve anksiyetem var Cipralex alıyorum iki sene önce nöroloğum yazmıştı. Şu an piskoloğa gidecek bütçem yok, annem de doktor ama bana faydası sizlerin burada yazdığı kadar zaten aksi etik de olmaz. Dipteyim, çok acı çekiyorum.
Bariz bir problemim yok sadece çok bunaldım. Eşim işsiz iş arıyor aysonunu ucu ucuna getiriyoruz ben evden çalışıyorum ama nefes alamıyorum aylardır dört duvar arasında. İşim çık yoğun bütün toplantıları bem takip ve organize ediyorum direkt ceo ile çalışıyoruz koordinatörümle hataya mahal yok ama çalışmak bana acı verir oldu resmen.
Depresyonda mıyım bilmiyorum depresyonda olsam saçımı boyatmam, kaşıma başıma bakmam salarım diye düşünüyorum. Aslında çalışmasam sanırım depresyon hırkamı giyip yatarım bütün gün ve içgüdüm bu olduğundan çalışmak bana acı verir oldu malesef. Dışarısı yangın yeri olduğundan işten çıkamayacağıma göre ruh halimi düzeltip çalışmaya devam etmeliyim ama nasıl? Beynimin içinde matkap çalışıyor sanki her gün. Upuzun bir tatile çıkıp herşeyi unutmak istiyorum ama na mümkün.
Siz nasıl çıkarsınız bunalımdan? Nasıl dipten çıkıyorsunuz anksiyeteniz başladığında? Ne olur bana eleştiri ile değil, yapıcı cümlelerle gelin çok ihtiyacım var.
Okuyan herkese teşekkürler.
Evet psikolog ise "hekim" olmuyor, hekim ise psikiyatr oluyor ama doktora yapmış olabilir annesi. Maliye doktoru da var meselaAnnen doktor mu, psikolog mu?
Psikologlar hekim değil.
Annenin mesleğini bildiğinden emin misin.
Konuya gelince herkes mutsuz bu ara. Yalnız değilsin.
Kilo takıntım ya da mutsuzluğum mu kompleksim mi diyim ne hortlattı biliyor musun Koa? Babamlara kahvaltıya gittik, annem sevdiğim börekten yapmış incecikte kesmiş ikinci dilime uzandığımda babam kaçıncı dilim Vive dedi, ikii dedim. Hay maşallah dedi ve inanılmaz kırıldım. Eşim dese kırılmazdım ama babamın her gidişimizde bunu yapması beni yeniden kilo komplkesime döndürdü. Karar aldım yemekli organizasyona gitmeyeceğim bir süre, kahve olur, çay olur ama sofraya oturmayacağım.
Obez değilsin, bende değilim o yüzden takılma bu konuya, çöp gibi incecik olmak zorunda değiliz. Kadınız, güzel yanlarımız var, sana da bana da aşık olan adamlar var, eeeee bir daha sefere babana da bir dilim börek ikram et, yemek için bunlar de izlemek için değil. Kocaman ruhlarımızın içinde kilo minicik bir durum, yapma viv, güzel kadınsın biliyorsun, ince de olmayıver:)) hayatım boyunca hiç ince olmadım, aktif sporcuyken bile arkadaşlarımdan üç beş kilo fazlaydım hep, onlar her zaman 50 olurdu, ben 53-55, şimdi 80 kiloyum ne yapayım yani olmuyorsa olmuyordur, bunun için depresyonuna depresyon ekleme.
Inslalah o ameliyata tekrar girmem o kalan bir kitle kendiliginden kuculur gider inslalah hersey guzel olur o kadar cok isterimki sizede cok tesekkur ederim ❤O çizmeleri alacak, saçlarınızı boyatacak ve en önemlisi korkularınızdan kurtulup o kötü hastalığı bir daha yaşamayacaksınız
Evet psikolog ise "hekim" olmuyor, hekim ise psikiyatr oluyor ama doktora yapmış olabilir annesi. Maliye doktoru da var mesela
Sizi biliyorum esinize cok kızgınım ama boşverin o sinivini veremedi siz cok saglikli olacaksiniz oyle hissediyorum...Inslalah o ameliyata tekrar girmem o kalan bir kitle kendiliginden kuculur gider inslalah hersey guzel olur o kadar cok isterimki sizede cok tesekkur ederim ❤
Inslalah o ameliyata tekrar girmem o kalan bir kitle kendiliginden kuculur gider inslalah hersey guzel olur o kadar cok isterimki sizede cok tesekkur ederim ❤
Tabiii. Ben o kadar detay bilmiyorum anneniz olduğu için en iyi siz bilirsinizPsikiyatr değil klinik psikoloğu annem. İlaç yazma yetkisi yok. Psikolog doktor olarak geçiyor title.
O umrumda degil inanin suan tek dusundugum sagligim zamanindq yaptigim o fedakarliklar icin oyle pismanimkiSizi biliyorum esinize cok kızgınım ama boşverin o sinivini veremedi siz cok saglikli olacaksiniz oyle hissediyorum...
Evett:) hayatımda fazla düşünmeden tahammül etmem gereken şeyler olduğunda pozitif diziler bana da çok çok iyi geliyor. Gilmore girls, modern family, how i met your mother hayatımı kurtarmış olabilir son işimde çalışırken:)) roman okumak da aynı etkiyi yapıyor. Bir de herkes yazmış ama düzenli olarak yürüyüş yapmak özellikle de neşeli müzikler dinleyerek yapınca çok motive edici birşey.Vaktiniz varsa bir komedi dizisine başlayabilirsiniz. Çok basit bir öneri gibi gelebilir ama inanın çok işe yarıyor. “Modern family” i izlemediyseniz tavsiye ederim mesela. Bir de hani şu seyyar sandalyeler oluyor ya. Yoksa edinin bir tane onlardan. Alın yanınıza eşinizi de ya da sevdiğiniz herhangi birini bir agacın altına kurulun. Şu anki maddi durumunuzdan ötürü belki uzun vadeli ya da lüks bir tatil planı yapamazsınız ancak size yakın yerlerdeki bir kamp alanında hem uygun fiyata hem de belki de daha güzel vakit geçirebileceğiniz kısa bir tatil yapabilirsiniz. Hayatınızda ufakta olsa değişiklik yapmak size iyi gelecektir.
Yaşıyor muyuz ? Evet. O halde elimizdeki imkanlarla hayatımızı daha çekilir nasıl yapabiliriz onu bulmak zorundayız. Kendimize borçluyuz bunu.
Tabiii. Ben o kadar detay bilmiyorum anneniz olduğu için en iyi siz bilirsinizYani en son takılınıcak yere yorum yapılınca ona cevap vermek istedim sadece.
Ya o kadar mutlu oldumki. Ben hayatta bu basima gelmez sanirdim. Ama insan bu mesajlarla ne mutlu oluyomus megerEn önemli şey moral, bence bugün hemen o çizmeleri alıyoruz saçımızı da en kısa zamanda boyatıyoruz. Hep destek tam destek
Gelecek kaygısı beni de depresyona sürüklüyor, sürekli kendimi cocukların gelecegi hakkında düşünürken buluyorum. Kime gitsem kimle konussam konu hep aynı "bu cocuklar ne olucak?"Şuan oturdum ağlayarak yazıyorum bu mesajı mesela.
Depresyondayim.
Bunaldigimi hissediyorum.
Neden ağladığımi bile bilmiyorum şuan.
Salı gününden beridir bu haldeyim.
Sigara, kahve, cay.
52 kiloya düştüm pandemi sürecinde.
Ülkemdeki gidisattan
Gelecek kaygısından.
Herseyden bunalmış haldeyim
Ne güzel yazmışsın, hatırlıyorum bu konuda çok uzun zaman önce de yazışmıştık seninleher zaman destek oldun bana uzaktan da olsa, tüm kalbimle teşekkür ederim yargılamadan anladığın ve yorumladığın için. Kilo evet özellikle sağlık için peoblem ama bununla savaşacağım, insanların bana kendimi kötü hissettirmesine izin vermeyeceğim. Eğer bu konuyu gözümde büyütmez ve halledilebilir bir şey olarak görürsem diyeti de başarırım biliyorum.
Evett:) hayatımda fazla düşünmeden tahammül etmem gereken şeyler olduğunda pozitif diziler bana da çok çok iyi geliyor. Gilmore girls, modern family, how i met your mother hayatımı kurtarmış olabilir son işimde çalışırken:)) roman okumak da aynı etkiyi yapıyor. Bir de herkes yazmış ama düzenli olarak yürüyüş yapmak özellikle de neşeli müzikler dinleyerek yapınca çok motive edici birşey.Vaktiniz varsa bir komedi dizisine başlayabilirsiniz. Çok basit bir öneri gibi gelebilir ama inanın çok işe yarıyor. “Modern family” i izlemediyseniz tavsiye ederim mesela. Bir de hani şu seyyar sandalyeler oluyor ya. Yoksa edinin bir tane onlardan. Alın yanınıza eşinizi de ya da sevdiğiniz herhangi birini bir agacın altına kurulun. Şu anki maddi durumunuzdan ötürü belki uzun vadeli ya da lüks bir tatil planı yapamazsınız ancak size yakın yerlerdeki bir kamp alanında hem uygun fiyata hem de belki de daha güzel vakit geçirebileceğiniz kısa bir tatil yapabilirsiniz. Hayatınızda ufakta olsa değişiklik yapmak size iyi gelecektir.
Yaşıyor muyuz ? Evet. O halde elimizdeki imkanlarla hayatımızı daha çekilir nasıl yapabiliriz onu bulmak zorundayız. Kendimize borçluyuz bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?