• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem psikolog faydası yok, özele gitmeye bütçem yok, boğuluyorum dibe çekiliyorum.......

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ağlarım sürekli. Kötü olduğumda, moralim bozulduğunda, kendimi depresyonun eşiğinde hissettiğimde, nazım kime geçiyorsa ona ağlarım. Bu annem olur, eşimin yeğeni olur, komşum olur. Bana kim iyi gelecekse ona giderim. Anlatırım, ağlarım, açılırım böylece. Bazen evden uzaklaşır bir kaç gün annemde kalırım.
Müzik dinlerim (ama bu genelde iyi gelmiyor bana) temizlik yaparım çok kafam dağılır o zaman.
İnsanlar böyle çıkmazlara girebilir. Bu yaşadıkların çok acı, hayatın sonu filan değil. Toparlanabilirsin.
Yeni iş bulmak kolay değil, ucu ucuna geçiniyoruz demişsin. İşten çıkmasan daha iyi olur. Sabret biraz, dayan.. Sabahları yürüyüşe çıkabilirsin, iyi gelir.. Umarım atarsın bu düşünceleri bir an önce
Beynim zonkluyor, hayatımda bu kadar dipte olduğum çok az an var. Varsa da hatırlamıyorum. Nefes alamıyorum, kaygı bozukluğum ve anksiyetem var Cipralex alıyorum iki sene önce nöroloğum yazmıştı. Şu an piskoloğa gidecek bütçem yok, annem de doktor ama bana faydası sizlerin burada yazdığı kadar zaten aksi etik de olmaz. Dipteyim, çok acı çekiyorum.

Bariz bir problemim yok sadece çok bunaldım. Eşim işsiz iş arıyor aysonunu ucu ucuna getiriyoruz ben evden çalışıyorum ama nefes alamıyorum aylardır dört duvar arasında. İşim çık yoğun bütün toplantıları bem takip ve organize ediyorum direkt ceo ile çalışıyoruz koordinatörümle hataya mahal yok ama çalışmak bana acı verir oldu resmen.

Depresyonda mıyım bilmiyorum depresyonda olsam saçımı boyatmam, kaşıma başıma bakmam salarım diye düşünüyorum. Aslında çalışmasam sanırım depresyon hırkamı giyip yatarım bütün gün ve içgüdüm bu olduğundan çalışmak bana acı verir oldu malesef. Dışarısı yangın yeri olduğundan işten çıkamayacağıma göre ruh halimi düzeltip çalışmaya devam etmeliyim ama nasıl? Beynimin içinde matkap çalışıyor sanki her gün. Upuzun bir tatile çıkıp herşeyi unutmak istiyorum ama na mümkün.

Siz nasıl çıkarsınız bunalımdan? Nasıl dipten çıkıyorsunuz anksiyeteniz başladığında? Ne olur bana eleştiri ile değil, yapıcı cümlelerle gelin çok ihtiyacım var.

Okuyan herkese teşekkürler.

Sonbaharın da etkisi var bu ruh halimizin oluşmasında. Nasıl ki ilkbaharda aşık olma olasılığımız artıyorsa bu mevsimde de melankoli, depresyon durumu oluşuyor. Benim ciddi anlamda tatile ihtiyacım var, öyle eşimle çocuğumla da değil tek başıma kafa dinlemem lazım. Beynim dolu, ruhum ağır... Ben hala debeleniyorum. Tatil yapma gibi bir durumum kesinlikle yok bu nedenle komik dizilere bakıyorum arada, dışarıya çıkıp az güneşlenip hava alıp geliyorum. Fakirin kendini tedavi etme yöntemi bu kadar anca:KK45:

Annenizin sizin ruhsal durumunuzu tedavi etme durumu olamaz bence.

İşe yaramaz, daha çok dibe batma durumunuz olabilir. Tarafsız dinleyemez sizi. Sizde rahatça anlatamazsiniz.

Elinizde zaten bir ilaciniz varmış, diğer ilaçlarda sizde.

Kendinize en iyi siz yardım edebilirsiniz.

Müzik dinlemeyin, dizi izlemeyin, haber dinlemeyin.

Akşamları kendinize bir saatte olsa ayırın. Evdeki işleri salin .

Her akşam muhakkak bir saatte olsa yürüyüşe çıkın, gelin duşunuzu alın, vücut kreminizi masaj yaparak sürün yarım saat, rahatlatıcı bir çay için ve uyuyun.

Bir süre böyle yapın, çok iyi gelecektir.

Kilo takıntım ya da mutsuzluğum mu kompleksim mi diyim ne hortlattı biliyor musun Koa? Babamlara kahvaltıya gittik, annem sevdiğim börekten yapmış incecikte kesmiş ikinci dilime uzandığımda babam kaçıncı dilim Vive dedi, ikii dedim. Hay maşallah dedi ve inanılmaz kırıldım. Eşim dese kırılmazdım ama babamın her gidişimizde bunu yapması beni yeniden kilo komplkesime döndürdü. Karar aldım yemekli organizasyona gitmeyeceğim bir süre, kahve olur, çay olur ama sofraya oturmayacağım.
Bir çok problemimiz anne babalardan kaynaklı ya ben emin oldum artık. Hatta oğlum için gittiğim pedagog dahi anne sorunumu çözmem için destek almam gerektiğini söyledi. Sende de böyle bence onları çözdüğümüz zaman her konuda huzura kavuşuruz sanki.
Benim en üzüldüğüm nokta da ben annemle alakasız bir insanım, babam eşimden bambaşka biri. Hiç bir yönümüz benzemiyor ama şu an eşimle ilişkimiz aynı annemle babamın o nefret ettiğim ilişkisine döndü. Bakıyorum aynı annem gibi tepkilerim ve evliliğimi iteklediğim nokta. Onun gibi bakışlarım, nefretim, eleştirilerim...

Bir çok problemimiz anne babalardan kaynaklı ya ben emin oldum artık. Hatta oğlum için gittiğim pedagog dahi anne sorunumu çözmem için destek almam gerektiğini söyledi. Sende de böyle bence onları çözdüğümüz zaman her konuda huzura kavuşuruz sanki.
Benim en üzüldüğüm nokta da ben annemle alakasız bir insanım, babam eşimden bambaşka biri. Hiç bir yönümüz benzemiyor ama şu an eşimle ilişkimiz aynı annemle babamın o nefret ettiğim ilişkisine döndü. Bakıyorum aynı annem gibi tepkilerim ve evliliğimi iteklediğim nokta. Onun gibi bakışlarım, nefretim, eleştirilerim...
Benim de bazı tepkilerim aynı babam malesef.

Benim şifa ilacım nostalji müzikler belgesel izlemek , türk kahvesi içmek,
Birde yılbaşında reservasyon yaptırdığımız kaplıca sana da tavsiye ederim zımba gibi olursun her yıl afyona algül isminde termal sularda enerji depoluyoruz afyonun en büyüğü bu
Bir araştır istersen
Cipralex çok ağır bir ilaç bence sorun sende değil sana verilen yanlış ilaçlarda bünyene uygun olan ilaçları yazdır seni yatağı düşürecek kadar olmuşsa yanlış giden birşeyler var her doktorun ilaç bilgisi uzmanlık derecesinde değil buna dikkat et umarım en kısa sürede toparlanır hayattan zevk alırsın , geçmiş olsun allah şifa versin ama düzeleceğine eminim

Annenin kızına psikolojik yardım vermesi nasıl çıkar çatışması olur ki 🤔 mesela biri bulunduğu konumu kullanarak haksız kazanç elde eder bu çıkar çatışmasıdır veya annesi kızına torpil yapar vs. Kızım depresyonda olacak ne kadar bilgi birikimim varsa dökerim önüne sofra beziyle yeter ki iyi olsun. Tiyatrocuların babam öldü akşamına sahneye çıktım demesi gibi kızıma psikologluk yapmam mı diyeceğim, neyse sanırım pek anlamadığım konular bunlar kaç kişi cevapladı hala oturmadı çünkü kafamda en iyisi daha fazla sorgulamayım 😀
Bi de ben deneyeyim açıklamayı hemşirem

pozitif bilimlerin ilk koşulu objektifliktir. Nasıl ki bir beyin cerrahınin birinci dereceden akrabasının ameliyatını yönetmesi sakincaliysa psikolog için de geçerlidir

çünku işin içine anne evlat baba ...vs gibi güçlü duygusal bağlar girdiğinde biliminsanı dogal olarak objektif kalamaz, eli titrer, mesleki muhakemesi sarsılır

psikolojide bu çok daha belirgin hale gelir çünkü aktarım, psikoloji ve psikyatri gibi duygusal ve davranışsal degerlendirme gerektiren bilimlerin temelini oluşturur

bır psikolog bırakın kendi evladını tedavi etmeyi , yabancı bir hastasıyla bile zamanla hatalı aktarım veya en küçük duygusal bağ kurduğunu hissederse dahi tedaviyi bırakmak ve başka birine devretmek zorundadır

o yüzden aklı başında hiç bir psikolog 1. deerce yakıniyla ciddi bir tedavi sürecine girmez, çünku hastanın zarar görmesi neredeyse kaçınılmazdır, bu da etik olarak yanlıştır

pozitif bilimlerin ilk koşulu objektifliktir. Nasıl ki bir beyin cerrahıni birinci dereceden akrabasının ameliyatını yönetmesi sakincaliysa psikolog için de geçerlidir

çünku işin içine anne evlat baba ...vs gibi güçlü duygusal bağlar girdiğinde bilimadami dogal olarak objektif kalamaz, eli titrer, mesleki muhakemesi sarsılır

psikolojide bu çok daha belirgin hale gelir çünkü aktarım, psikoloji ve psikyatri gibi duygusal ve davranışsal degerlendirme gerektiren bilimlerin temelini oluşturur

bır psikolog bırakın kendi evladını tedavi etmeyi , yabancı bir hastasıyla bile zamanla hatalı aktarım veya duygusal bağ kurduğunu hissederse bile tedaviyi bırakmak ve başka birine devretmek zorundadır

o yüzden aklı başında hiç bir psikolog 1. derce yakıniyla ciddi bir tedavi sürecine girmez, çünku hastanın zarar görmesi neredeyse kaçınılmazdır, bu da etik olarak yanlıştır

En güzel siz açıklamışsınız ağzınıza sağlık. Şöyle bir şey de anlatayım ; evlendiğim sene babam bana büyük sıkıntılar yaşattı yanımda olmadı tadım tuzum kalmadı ve çok ciddi ankaiyete atakları yaşamaya başladım. Bir psikiyatrist buldum ve haliyle sorunun aslında babamdan kaynaklandığını söyledi adam ve bunu annemle paylaştığımda bozuldu. Bu bile yeter aslında arkadaşların sorduğu soruya.

Şu an piskoloğa gidecek bütçem yok,

psikoloğun seansı ne kadar İstanbul da ayda 500 gider sanki

Eşim işsiz iş arıyor aysonunu ucu ucuna getiriyoruz ben evden çalışıyorum ama nefes alamıyorum aylardır dört duvar arasında.

eşin işsiz bu seni geriyor bunun farkındayız ama şu ay sonunu ucu ucuna getirme fikrin bence çok gerçekçi değil

sen moralimi bozmayın demişsin ama fikrimi yazayım yine de

seni şahsen tanımıyorum ama buradan az çok biliyorum

evde kediler var mesela, yardımcı bulmuştun en son galiba, yine yazın geceliği 900 olan otelde kısa da olsa tatile gittiniz 5000 civarı tuttu belki de daha fazla

araba da var altınızda, mülkiyetini bilmiyorum ama kullanımınızda

bu yazdıkların ucu ucuna yaşam değil

evet .çok daha iyisini yaşayan nice insanlar var

ama hep ben kötü durumdayım demek seni daha dibe götürür

eşin çalışırken hayat standardın daha yüksekti ama şimdi elde olan bu

sen elindekileri görmek yerine dibe çekiyorsun kendini

bence ahlanma modundan çıkmalısın

zira bu süreçte içten içe eşine öfkeleniyorsun işsiz diye

hayır adam işsiz ne yapsın yani şeklinde söylemin olsa da kendini buna inandırmaya çalışsan da o işsiz ben istediğimi yapamıyorum psikolojin var

tek tavsiyem babam kiloma laf etti, amir bunu dedi demek yerine kişisel hedef koyup onlara odaklanıp bu sürece odaklanmaman

psikoloğun seansı ne kadar İstanbul da ayda 500 gider sanki

eşin işsiz bu seni geriyor bunun farkındayız ama şu ay sonunu ucu ucuna getirme fikrin bence çok gerçekçi değil

sen moralimi bozmayın demişsin ama fikrimi yazayım yine de

seni şahsen tanımıyorum ama buradan az çok biliyorum

evde kediler var mesela, yardımcı bulmuştun en son galiba, yine yazın geceliği 900 olan otelde kısa da olsa tatile gittiniz 5000 civarı tuttu belki de daha fazla

araba da var altınızda, mülkiyetini bilmiyorum ama kullanımınızda

bu yazdıkların ucu ucuna yaşam değil

evet .çok daha iyisini yaşayan nice insanlar var

ama hep ben kötü durumdayım demek seni daha dibe götürür

eşin çalışırken hayat standardın daha yüksekti ama şimdi elde olan bu

sen elindekileri görmek yerine dibe çekiyorsun kendini

bence ahlanma modundan çıkmalısın

zira bu süreçte içten içe eşine öfkeleniyorsun işsiz diye

hayır adam işsiz ne yapsın yani şeklinde söylemin olsa da kendini buna inandırmaya çalışsan da o işsiz ben istediğimi yapamıyorum psikolojin var

tek tavsiyem babam kiloma laf etti, amir bunu dedi demek yerine kişisel hedef koyup onlara odaklanıp bu sürece odaklanmaman

Beni benden iyi anlatmışsın ne diyim. Ucu ucuna derken aslında bişeyden geri kalmıyoruz ama ucu ucuna yetiyor demek istiyorum haklısın. Eşime kızıyor muyum gerçekten bilmiyorum dürüstçe yazardım sanırım öfkeli olsam saklamazdım sizden. Bunaldım, ülkenin halinden bunaldım tam bir diktatör yönetiminde küçük TR olan şirketimden bunaldım. Sanırım minik bir depresyondayım.

pozitif bilimlerin ilk koşulu objektifliktir. Nasıl ki bir beyin cerrahınin birinci dereceden akrabasının ameliyatını yönetmesi sakincaliysa psikolog için de geçerlidir

çünku işin içine anne evlat baba ...vs gibi güçlü duygusal bağlar girdiğinde biliminsanı dogal olarak objektif kalamaz, eli titrer, mesleki muhakemesi sarsılır

bır psikolog bırakın kendi evladını tedavi etmeyi , yabancı bir hastasıyla bile zamanla hatalı aktarım veya en küçük duygusal bağ kurduğunu hissederse dahi tedaviyi bırakmak ve başka birine devretmek zorundadır

o yüzden aklı başında hiç bir psikolog 1. deerce yakıniyla ciddi bir tedavi sürecine girmez, çünku hastanın zarar görmesi neredeyse kaçınılmazdır, bu da etik olarak yanlıştır
Haklısın ben başlangıçta kendimi psikolog yerine koyarak sorgulamıştım ki o tarafta hala aynı düşünüyorum, mesela doktor olsam birinin hakkına girip zarar vermediğim sürece etik vs dinlemez tedavimi de ameliyatımı da yapardım tanıdığım birine. Etik değerler başkalarının hakkına tecavüz etmemek için konulan ilkeler burada öyle bir durum yok, önemli olan faydalı olmak sonuçta bilim/bilgi birikimi insan için var.

Ama gelen açıklamalardan sonra hasta/danışan tarafından bakınca dediklerin doğru annesi bile olsa insanın anlatamadığı şeyler olur ki konu sahibinin anlattığı bir durumda annesi bir olayda bozuk atmış. Ama tarafsız bir profesyonele anlatabilir. Nitekim burada bile insanlar yakınlarına açamadığı sorunları hakkında anonim olmaları ve diğer insanların olaya dışarıdan bakabilmeleri nedeniyle konular açıp fikir alıyorlar.

Ofiste max. 4 kişi çalıştığımız için bugün kalktım güzelce giyindim, daha konsantre çalışacağımı düşünerek ofise geldim, yanıma bitki çayımı, ara öğünümü aldım nispeten keyifliydim. Peki sonra ne oldu? Dolar 8,04 oldu 🤦🏻‍♀️ Kedi mamamıza altı ayda 70 TL zam geldi, mutfak masrafını saymıyorum bile amlayan anlıyor. Yani canım ülkem yine tadımı kaçırdı.

Beynim zonkluyor, hayatımda bu kadar dipte olduğum çok az an var. Varsa da hatırlamıyorum. Nefes alamıyorum, kaygı bozukluğum ve anksiyetem var Cipralex alıyorum iki sene önce nöroloğum yazmıştı. Şu an piskoloğa gidecek bütçem yok, annem de doktor ama bana faydası sizlerin burada yazdığı kadar zaten aksi etik de olmaz. Dipteyim, çok acı çekiyorum.

Bariz bir problemim yok sadece çok bunaldım. Eşim işsiz iş arıyor aysonunu ucu ucuna getiriyoruz ben evden çalışıyorum ama nefes alamıyorum aylardır dört duvar arasında. İşim çık yoğun bütün toplantıları bem takip ve organize ediyorum direkt ceo ile çalışıyoruz koordinatörümle hataya mahal yok ama çalışmak bana acı verir oldu resmen.

Depresyonda mıyım bilmiyorum depresyonda olsam saçımı boyatmam, kaşıma başıma bakmam salarım diye düşünüyorum. Aslında çalışmasam sanırım depresyon hırkamı giyip yatarım bütün gün ve içgüdüm bu olduğundan çalışmak bana acı verir oldu malesef. Dışarısı yangın yeri olduğundan işten çıkamayacağıma göre ruh halimi düzeltip çalışmaya devam etmeliyim ama nasıl? Beynimin içinde matkap çalışıyor sanki her gün. Upuzun bir tatile çıkıp herşeyi unutmak istiyorum ama na mümkün.

Siz nasıl çıkarsınız bunalımdan? Nasıl dipten çıkıyorsunuz anksiyeteniz başladığında? Ne olur bana eleştiri ile değil, yapıcı cümlelerle gelin çok ihtiyacım var.

Size özelden ulaşamadım, bana yazarmısınız?

Anneniz doktor mu psikolog mu farklı şeyler ikisi.

Piskolog mu doktor mu kabzımal mı diyen arkadaşlar. Psikologlar doktor değil mi manav mı? Klinik psikolog diyorum doktor mu diyor? Yok kuaför.... Hasbinallah, biz de biliyoruz psikolog ve psikiyatr farkını.

Piskolog mu doktor mu kabzımal mı diyen arkadaşlar. Psikologlar doktor değil mi manav mı? Klinik psikolog diyorum doktor mu diyor? Yok kuaför.... Hasbinallah, biz de biliyoruz psikolog ve psikiyatr farkını.
Sinirlenmesek mi acaba? Meyve salatası olacaksınız yoksa
duygu-smileyi-hareketli-resim-0118.gif
azıcık gevşeyelim, evren içimizde vivelamour hanım
duygu-smileyi-hareketli-resim-0224.gif

Ofiste max. 4 kişi çalıştığımız için bugün kalktım güzelce giyindim, daha konsantre çalışacağımı düşünerek ofise geldim, yanıma bitki çayımı, ara öğünümü aldım nispeten keyifliydim. Peki sonra ne oldu? Dolar 8,04 oldu 🤦🏻‍♀️ Kedi mamamıza altı ayda 70 TL zam geldi, mutfak masrafını saymıyorum bile amlayan anlıyor. Yani canım ülkem yine tadımı kaçırdı.
Kedi maması demeeeeeee🙈🙈🙈🙈

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back