• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem psikolog faydası yok, özele gitmeye bütçem yok, boğuluyorum dibe çekiliyorum.......

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annenin kızına psikolojik yardım vermesi nasıl çıkar çatışması olur ki 🤔 mesela biri bulunduğu konumu kullanarak haksız kazanç elde eder bu çıkar çatışmasıdır veya annesi kızına torpil yapar vs. Kızım depresyonda olacak ne kadar bilgi birikimim varsa dökerim önüne sofra beziyle yeter ki iyi olsun. Tiyatrocuların babam öldü akşamına sahneye çıktım demesi gibi kızıma psikologluk yapmam mı diyeceğim, neyse sanırım pek anlamadığım konular bunlar kaç kişi cevapladı hala oturmadı çünkü kafamda en iyisi daha fazla sorgulamayım 😀

kızın sıkıntıları annesinden kaynaklıdır, annesi ile içinde hesaplaşması vardır mesela.
yada anne iyi niyetle, kıyamadıgından, kızını ‘yönlendirmeye’calısır.
Yada birbirlerinden maddi menfaatleri vardır. Evleneceği kişiyi annesi sevmiyordur, çocuğuna yanlış muamele ettiğini düşünüyordur vs
Profesyonel olamaz kimse çocuğuna karşı

Terapi sırasında zayıf ve özel anlarını annesi ile paylaşmak istemeyebilir ayrıca.

Konu depresyonlularin bulusma noktasi gibi olmus dayanamadim ben de daldim
Ofkeden cildiriyorum bende , hayatimizin alt ust olmasina , dunyanin delirmesine , depresyon mu benimki bilmiyorum ama icimde korkunc bir ofke var , kafami duvarlara vursam gecmeyecek gibi geliyor
Nasil iyilesecegiz biz hepimiz bilemiyorum , acikcasi sana da faydali bir yorumda bulunamiyorum ama bil ki yanliz degilsin , ulkece hatta tum dunya ahalisi olarak delirdik , iyi degiliz hiçbirimiz

Geçen gün diyet diyordun M meredithgrey bilmiyorum belki yanlış gözlemdir ama, "Bahaneler" yoluna mı savruldun acaba diyet olayına başlarken?
"Olmuyor dünya üstüme üstüme geliyor, işten kafa kalkmıyor" şikayeti sanki diyeti ertelemen için repeat on yapıyor gibi.

"Yapamam, bu kadar şeyle uğraşırken, bir de diyet yapamam"... Az öyle gibi geldi bana.

Ağlama duvarı olsun arkadaşlar yazın, ben kızmıyorum sizlere aksine yalnız olmadığımı bilmek beni rahatlatıyor. Birbirimize destek oluruz bu başlıkta belki. Yazın rahatlayın.

Geçen gün diyet diyordun M meredithgrey bilmiyorum belki yanlış gözlemdir ama, "Bahaneler" yoluna mı savruldun acaba diyet olayına başlarken?
"Olmuyor dünya üstüme üstüme geliyor, işten kafa kalkmıyor" şikayeti sanki diyeti ertelemen için repeat on yapıyor gibi.

"Yapamam, bu kadar şeyle uğraşırken, bir de diyet yapamam"... Az öyle gibi geldi bana.

Yok öyle değil aslında. O da dertlerden biri ama öyle değil bahane değil yani hatta evde hareketsizim diye ofise gitmeyi ve öğle aralarında Kadıköy’de yürümeyi düşünüyorum kıyıdan kıyıdan. Çorbamı içer iki yürürüm kafam da dağılır. Şartlarımı kendime en fayda sağlayacak şekilde düzenleme gayretindeyim. Böyle gitmez farkındayım çünkü.

Çok anlamam ama bence depresyonda değilsiniz. Tam tersine Çok güçlüsünüz hatta. Kendinizi salmıyosunuz. Maddi sorumluluklarınızın farkındasınız. Yükü sırtınıza almış gidiyosunuz. Valla takdir ettim ben sizi.
Birde kilo veren arkadaşlar bu pandemi döneminde nasıl kilo verdiniz ya ben su içsem yaradı :kk77:

Ağlama duvarı gibi konu olmuş.
Her gelen mutsuz.
anneniz ne doktoru? Doktor mu, psikolog mu?
size mesleki faydası olmaması çok normal,
Etik degil zaten.
maddi imkanları el veriyorsa size bu şekilde yardım etmesini isteyebilirsiniz. Tedavinizi üstlenebilir bir süre.

benim önerim biraz rutininizin dışına çıkın. Normalde yapmadığınız şeyleri yapın, gitmediğiniz yerlere gidin. Değişiklik iyidir.
Neden etik degil ki turuncu o_O
Gerci zaten anneler gayri resmi olarakta danismanlik yapar kizina ama(3 cocuk danismani konustu)
Mesela annenin nicin mesleki faydasi olamaz,mum dibine isik vermez mi,niye vermez, nasil vermez,vermesi icin ne yapmak gerekir:confused:
Neyse ben uykusuzum ses yapmayin:uykucu:

Yok öyle değil aslında. O da dertlerden biri ama öyle değil bahane değil yani hatta evde hareketsizim diye ofise gitmeyi ve öğle aralarında Kadıköy’de yürümeyi düşünüyorum kıyıdan kıyıdan. Çorbamı içer iki yürürüm kafam da dağılır. Şartlarımı kendime en fayda sağlayacak şekilde düzenleme gayretindeyim. Böyle gitmez farkındayım çünkü.

Sendeki depresyon değil, halinden sıkılıp bunalmak, biraz mekan değişikliği, kararlı bir çaba kilo adına seni daha iyi hissettirecek. Belki olsun hani ucundan depresyonun suyunun suyu diyelim en fazla. Depresyona girmek pek böyle bir şey değil, kendi tecrübelerime göre.

Modaya dogru yuru vivi,nostaljik tramvaya bindin mi,ben tam binmeye cesaret ettim korona geldi:)

kızın sıkıntıları annesinden kaynaklıdır, annesi ile içinde hesaplaşması vardır mesela.
Yada birbirlerinden maddi menfaatleri vardır. Evleneceği kişiyi annesi sevmiyordur, çocuğuna yanlış muamele ettiğini düşünüyordur vs

Terapi sırasında zayıf ve özel anlarını annesi ile paylaşmak istemeyebilir ayrıca.

Neden etik degil ki turuncu o_O
Gerci zaten anneler gayri resmi olarakta danismanlik yapar kizina ama(3 cocuk danismani konustu)
Mesela annenin nicin mesleki faydasi olamaz,mum dibine isik vermez mi,niye vermez, nasil vermez,vermesi icin ne yapmak gerekir:confused:
Neyse ben uykusuzum ses yapmayin:uykucu:
bir mihail kültür hizmetidir, ben de başta anlamamıştım bu mesajla anladım :))

Her sabah bel ağrısı ile kalkıyorum ve calısıyorum.. Afedersininiz Popomun yanakları aşırı derecede agırıyor uyuşuyor. İşim çok ağır bir iş çalışmak zorundayım. Ekonomik sıkıntılar bir yandan her yerden borc telefonları yağıyor. Hergün yeni borçlar duyuyorum vs.. Artık takmıyorum öderiz diyip geçiyorum karanlığın aydınlığı var. Ben maneviyatımla güç buluyorum.

Hava almaya çıkmak insana çok iyi geliyor, akşamları özellikle. Kimseye bulaşmadan dikkatlice bir yürüyüp gelmek. Bazen tabi insan o kadar mutsuzluğa, kafasındaki doluluğa odaklanmış oluyor ki; bunu yapacak gücü bile bulamıyor. Bunu da kabullenmek lazım. Bazen depresif hallerde kaybolmak da gerekir belki de. Yarın yeni bir gün, İnşallah sağlıkla uyanabiliriz, yarın yeni bi şansımız olabilir, biraz dopamin kaynağı bulabiliriz belki :) Bu sıralar durumlar hiçbirimizde iyi değil aslında, hepimiz gel-git hallerdeyiz. Ekonomi - covid.. Yarın yeni bir gün, bugünden daha iyi olacağım diyorum kendi kendime. Önce inanmak lazım..

Anladim,fakat etik ahlaki demek degilmiydi,dogru ve faydali olmaz desek daha dogru olacak sanirim,

Beynim zonkluyor, hayatımda bu kadar dipte olduğum çok az an var. Varsa da hatırlamıyorum. Nefes alamıyorum, kaygı bozukluğum ve anksiyetem var Cipralex alıyorum iki sene önce nöroloğum yazmıştı. Şu an piskoloğa gidecek bütçem yok, annem de doktor ama bana faydası sizlerin burada yazdığı kadar zaten aksi etik de olmaz. Dipteyim, çok acı çekiyorum.

Bariz bir problemim yok sadece çok bunaldım. Eşim işsiz iş arıyor aysonunu ucu ucuna getiriyoruz ben evden çalışıyorum ama nefes alamıyorum aylardır dört duvar arasında. İşim çık yoğun bütün toplantıları bem takip ve organize ediyorum direkt ceo ile çalışıyoruz koordinatörümle hataya mahal yok ama çalışmak bana acı verir oldu resmen.

Depresyonda mıyım bilmiyorum depresyonda olsam saçımı boyatmam, kaşıma başıma bakmam salarım diye düşünüyorum. Aslında çalışmasam sanırım depresyon hırkamı giyip yatarım bütün gün ve içgüdüm bu olduğundan çalışmak bana acı verir oldu malesef. Dışarısı yangın yeri olduğundan işten çıkamayacağıma göre ruh halimi düzeltip çalışmaya devam etmeliyim ama nasıl? Beynimin içinde matkap çalışıyor sanki her gün. Upuzun bir tatile çıkıp herşeyi unutmak istiyorum ama na mümkün.

Siz nasıl çıkarsınız bunalımdan? Nasıl dipten çıkıyorsunuz anksiyeteniz başladığında? Ne olur bana eleştiri ile değil, yapıcı cümlelerle gelin çok ihtiyacım var.

Okuyan herkese teşekkürler.

Demekki bu durumda tek degilmisim.ne cok kisiymisiz.ama bazilariniz cok sansli sagliginiz yerinde dua edin lutfen. Suan en kotunuz benim hem sizlerin yerindeyim hem arti 1 olarak sagligim yerinde degil kanser teshisi kondu buyuk ameliuat gecirdim. Tekrarlar korkusu cok fazla. Gunden gune eriyorum. Ne olur halinize sukredin. Cikin oldugunuz depresyondan. Suan mesela dusunuyprum sagligim olsaydi sadece depresyonda olsaydim keske. Dusunmem gereken cok az sey olurdu. Suan hayal bile kuramiyorum. Alacagim o cok sevdgim cizmelerin siparisini vermek istyorum inanin beni depresyondan cikacarak kadar guzeller ama aklima neler geliuor. Ya ölürsem bosa almis olacagim. Milyonluk cantalara takilara paralar vermisim kenarda yatiyorlar benle beraber izliuorum.saclarim inmis belime. Hep hayalimdi. Hep sari yapacaktm hayatimda sac ilk defa bele indi simdi korkuyorum ya kemoterapi alirsam. Simdi durum ve kendinize bakin depresyonda durmaya hala razimisiniz. Bu arada bunlar yazarken sdece 31 yasindayim daha evliligimi bile yasayamadim dogru duzgun.

Anladim,fakat etik ahlaki demek degilmiydi,dogru ve faydali olmaz desek daha dogru olacak sanirim,
Hayir etik degil demek dogru. Psikologlar aile uyelerini gectim yakin arkadaşlarına bile terapi yapmaz, baskasina yönlendirir. Cunku nesnelligini ve tarafsizligini kaybeder. Bu nedenle meslek etigi geregi tanidiklari insanlari danisan olarak kabul etmezler.

Ağlama duvarı olsun arkadaşlar yazın, ben kızmıyorum sizlere aksine yalnız olmadığımı bilmek beni rahatlatıyor. Birbirimize destek oluruz bu başlıkta belki. Yazın rahatlayın.
Cok yakinlarindan covidli yoksa bu seni mutlu etsin vivi,bu yilki yegane amacimiz canimizi kurtarmak,bu amac etrafinda birlesmeliyiz😰
Herkes yerinde sag olsun,bir covid teshisi koyuldu yakin cevremden,Allah sifa versin insallah=/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back