• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem psikolog faydası yok, özele gitmeye bütçem yok, boğuluyorum dibe çekiliyorum.......

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne guzel ifade etmissin kendini.
Bu aralar ben de oyleyim. Sarilacagim konusacagim kimsem de yok. Merkur retrosu mu var bu aralar, sonbahardan midir nedir bilemedim....

Beynim zonkluyor, hayatımda bu kadar dipte olduğum çok az an var. Varsa da hatırlamıyorum. Nefes alamıyorum, kaygı bozukluğum ve anksiyetem var Cipralex alıyorum iki sene önce nöroloğum yazmıştı. Şu an piskoloğa gidecek bütçem yok, annem de doktor ama bana faydası sizlerin burada yazdığı kadar zaten aksi etik de olmaz. Dipteyim, çok acı çekiyorum.

Bariz bir problemim yok sadece çok bunaldım. Eşim işsiz iş arıyor aysonunu ucu ucuna getiriyoruz ben evden çalışıyorum ama nefes alamıyorum aylardır dört duvar arasında. İşim çık yoğun bütün toplantıları bem takip ve organize ediyorum direkt ceo ile çalışıyoruz koordinatörümle hataya mahal yok ama çalışmak bana acı verir oldu resmen.

Depresyonda mıyım bilmiyorum depresyonda olsam saçımı boyatmam, kaşıma başıma bakmam salarım diye düşünüyorum. Aslında çalışmasam sanırım depresyon hırkamı giyip yatarım bütün gün ve içgüdüm bu olduğundan çalışmak bana acı verir oldu malesef. Dışarısı yangın yeri olduğundan işten çıkamayacağıma göre ruh halimi düzeltip çalışmaya devam etmeliyim ama nasıl? Beynimin içinde matkap çalışıyor sanki her gün. Upuzun bir tatile çıkıp herşeyi unutmak istiyorum ama na mümkün.

Siz nasıl çıkarsınız bunalımdan? Nasıl dipten çıkıyorsunuz anksiyeteniz başladığında? Ne olur bana eleştiri ile değil, yapıcı cümlelerle gelin çok ihtiyacım var.

Okuyan herkese teşekkürler.

Ben genelde mutlu bi insanım. Maddiyat kısmı insanın canını cidden çok sıkıyor ama o da geçici oluyo ben de. En nihayetinde ne olabilir ki diye düşünüyorum. Bilmiyorum nasıl oluyo ama içimdeki yaşam sevinci orda duruyo bi şekilde sürekli. Yapı meselesi mi acaba? Haber izlemem. Kim kimi öldürmüş, dolar euro kaça çıkmış bakmam. Elimden gelen bi şey varsa ve sorun uzakta değil de benim yanı başımda birindeyse ne yapabilirim diye düşünürüm. Çok şükür sağlıklıyım. Sevdiklerim hayatta. Bi sene sonra gitmeyi sadece düşündüğüm tatil bile beni motive ediyor. (5 sene önce adam akıllı bi tatil yapmıştım. Balayında)

Kafamdaki o iyilik meleğini ordan indirmiyorun. Kendim oluşturduğum bi savunma mekanizmam var beynimde... kendimi aklımı ruhumu korumak için. Dediğim gibi bu benimle alakalı sanırım. Siz de yapabilirsiniz...

Kilo takıntım ya da mutsuzluğum mu kompleksim mi diyim ne hortlattı biliyor musun Koa? Babamlara kahvaltıya gittik, annem sevdiğim börekten yapmış incecikte kesmiş ikinci dilime uzandığımda babam kaçıncı dilim Vive dedi, ikii dedim. Hay maşallah dedi ve inanılmaz kırıldım. Eşim dese kırılmazdım ama babamın her gidişimizde bunu yapması beni yeniden kilo komplkesime döndürdü. Karar aldım yemekli organizasyona gitmeyeceğim bir süre, kahve olur, çay olur ama sofraya oturmayacağım.

Obez değilsin, bende değilim o yüzden takılma bu konuya, çöp gibi incecik olmak zorunda değiliz. Kadınız, güzel yanlarımız var, sana da bana da aşık olan adamlar var, eeeee bir daha sefere babana da bir dilim börek ikram et, yemek için bunlar de izlemek için değil. Kocaman ruhlarımızın içinde kilo minicik bir durum, yapma viv, güzel kadınsın biliyorsun, ince de olmayıver:)) hayatım boyunca hiç ince olmadım, aktif sporcuyken bile arkadaşlarımdan üç beş kilo fazlaydım hep, onlar her zaman 50 olurdu, ben 53-55, şimdi 80 kiloyum ne yapayım yani olmuyorsa olmuyordur, bunun için depresyonuna depresyon ekleme.

Bir hayatimiz var ve maalesef kötü bir döneme denk geldik gormedigimiz yasamadigimiz birşey kalmadi gibi cok cok şükür ki savaş görmedik umarim hic kimse hic birimiz bizden olan tüm ceddimiz savaş gormez. Bendd bu sıralar buna şükrediyorum.. çalışıyorum 2 çocuğum var küçüğü hırçın huysuz ama cok tatli büyüğü büyüdü evet ama bu pandemi sürecinde okul islerini yönetmek beni mahvetti. Canli ders, eba, iki gun okula gitmesi anladi mi anlamadi mi ? Öğretmenle iletişim cocukla iletisim ev, is, koca, küçük çocuk ve pandrmi cok az kaldi delirmeme.

Obez değilsin, bende değilim o yüzden takılma bu konuya, çöp gibi incecik olmak zorunda değiliz. Kadınız, güzel yanlarımız var, sana da bana da aşık olan adamlar var, eeeee bir daha sefere babana da bir dilim börek ikram et, yemek için bunlar de izlemek için değil. Kocaman ruhlarımızın içinde kilo minicik bir durum, yapma viv, güzel kadınsın biliyorsun, ince de olmayıver:)) hayatım boyunca hiç ince olmadım, aktif sporcuyken bile arkadaşlarımdan üç beş kilo fazlaydım hep, onlar her zaman 50 olurdu, ben 53-55, şimdi 80 kiloyum ne yapayım yani olmuyorsa olmuyordur, bunun için depresyonuna depresyon ekleme.

Ne güzel yazmışsın, hatırlıyorum bu konuda çok uzun zaman önce de yazışmıştık seninle ❤️ her zaman destek oldun bana uzaktan da olsa, tüm kalbimle teşekkür ederim yargılamadan anladığın ve yorumladığın için. Kilo evet özellikle sağlık için peoblem ama bununla savaşacağım, insanların bana kendimi kötü hissettirmesine izin vermeyeceğim. Eğer bu konuyu gözümde büyütmez ve halledilebilir bir şey olarak görürsem diyeti de başarırım biliyorum.

O çizmeleri alacak, saçlarınızı boyatacak ve en önemlisi korkularınızdan kurtulup o kötü hastalığı bir daha yaşamayacaksınız ❤️
Inslalah o ameliyata tekrar girmem o kalan bir kitle kendiliginden kuculur gider inslalah hersey guzel olur o kadar cok isterimki sizede cok tesekkur ederim ❤🤲

Inslalah o ameliyata tekrar girmem o kalan bir kitle kendiliginden kuculur gider inslalah hersey guzel olur o kadar cok isterimki sizede cok tesekkur ederim ❤🤲

En önemli şey moral, bence bugün hemen o çizmeleri alıyoruz saçımızı da en kısa zamanda boyatıyoruz. Hep destek tam destek ❤️

Sizi biliyorum esinize cok kızgınım ama boşverin o sinivini veremedi siz cok saglikli olacaksiniz oyle hissediyorum...
O umrumda degil inanin suan tek dusundugum sagligim zamanindq yaptigim o fedakarliklar icin oyle pismanimki😔 bosa giden 8 yilim. Bos yasaidgim. Dogunun en icra koselerinde onunla gecirdigim o bos tayin donemlerinde bu hastalik icimdeyken bilmeden neler cekmisim. Ailem simdi bebek gibi bakiyor.maddi manevi ona kurus ihtiyacim yok. Oyle bir ariyor oyle bir pismanki ama verdigim cevap iyi oldugumu gordundemi geldin dedim. Sen ozman yanimda olacaktin.

Vaktiniz varsa bir komedi dizisine başlayabilirsiniz. Çok basit bir öneri gibi gelebilir ama inanın çok işe yarıyor. “Modern family” i izlemediyseniz tavsiye ederim mesela. Bir de hani şu seyyar sandalyeler oluyor ya. Yoksa edinin bir tane onlardan. Alın yanınıza eşinizi de ya da sevdiğiniz herhangi birini bir agacın altına kurulun. Şu anki maddi durumunuzdan ötürü belki uzun vadeli ya da lüks bir tatil planı yapamazsınız ancak size yakın yerlerdeki bir kamp alanında hem uygun fiyata hem de belki de daha güzel vakit geçirebileceğiniz kısa bir tatil yapabilirsiniz. Hayatınızda ufakta olsa değişiklik yapmak size iyi gelecektir.

Yaşıyor muyuz ? Evet. O halde elimizdeki imkanlarla hayatımızı daha çekilir nasıl yapabiliriz onu bulmak zorundayız. Kendimize borçluyuz bunu.
Evett:) hayatımda fazla düşünmeden tahammül etmem gereken şeyler olduğunda pozitif diziler bana da çok çok iyi geliyor. Gilmore girls, modern family, how i met your mother hayatımı kurtarmış olabilir son işimde çalışırken:)) roman okumak da aynı etkiyi yapıyor. Bir de herkes yazmış ama düzenli olarak yürüyüş yapmak özellikle de neşeli müzikler dinleyerek yapınca çok motive edici birşey.

Tabiii. Ben o kadar detay bilmiyorum anneniz olduğu için en iyi siz bilirsiniz 🌷 Yani en son takılınıcak yere yorum yapılınca ona cevap vermek istedim sadece.

İyi yaptınız bana da gereksiz geldi zaten yorumu. Ben ne diyorum bazıları ne diyor. Teşekkürler 🌸

En önemli şey moral, bence bugün hemen o çizmeleri alıyoruz saçımızı da en kısa zamanda boyatıyoruz. Hep destek tam destek ❤️
Ya o kadar mutlu oldumki. Ben hayatta bu basima gelmez sanirdim. Ama insan bu mesajlarla ne mutlu oluyomus meger
Simdi benim gibi rahatsiz insanlari ben gorunce oyle ilgileniyorumki. Meger ne ihtiyac duyuluyormus. Insallah haftaya toplanmis olacagim.dikislerimin birazi dustu cok sukur. Ilaclairmi aksatmiyorm arrik organik besleniyorum. Zararli olan hekrkesten herseyden uzak❤🤲

Şuan oturdum ağlayarak yazıyorum bu mesajı mesela.
Depresyondayim.
Bunaldigimi hissediyorum.
Neden ağladığımi bile bilmiyorum şuan.
Salı gününden beridir bu haldeyim.
Sigara, kahve, cay.
52 kiloya düştüm pandemi sürecinde.
Ülkemdeki gidisattan
Gelecek kaygısından.
Herseyden bunalmış haldeyim
Gelecek kaygısı beni de depresyona sürüklüyor, sürekli kendimi cocukların gelecegi hakkında düşünürken buluyorum. Kime gitsem kimle konussam konu hep aynı "bu cocuklar ne olucak?"

Ne güzel yazmışsın, hatırlıyorum bu konuda çok uzun zaman önce de yazışmıştık seninle ❤️ her zaman destek oldun bana uzaktan da olsa, tüm kalbimle teşekkür ederim yargılamadan anladığın ve yorumladığın için. Kilo evet özellikle sağlık için peoblem ama bununla savaşacağım, insanların bana kendimi kötü hissettirmesine izin vermeyeceğim. Eğer bu konuyu gözümde büyütmez ve halledilebilir bir şey olarak görürsem diyeti de başarırım biliyorum.

Kilo evet sağlıklı yaşam için önemli ama sağlıklı ruh daha önemli, şu saatten sonra almayayım diye çabam, böyle kalsın bari:))) vücudun bir gerçeği ve bir yaratışılışı vardır, ben iri bir kadınım bu yapıyı değiştiremem olsa olsa 10kg verebilirim onu da yapmaya motivasyonum yok, çünkü insanların yarattığı algıya direniyorum kendi içimde bunu fark ettim; zayıf olmalısın hayır olmamalıyım savaşı :))) çok düşündüm bunu, kilonun psikolojik sebepleri var, artık iplemiyorum, hatta insanları kırabiliyorum; geçen yıl uzun bir aradan sonra görüştüm ablamla çok kilo almışsın hayvan gibi olmuşsun dedi, eskiden olsa oturur ağlardım ama dönüp ona dedim ki hiç aynaya bakıyor musun ? nasıl yani dedi, 1.50 boy ve 46 kilo ile hilkat garibesi gibisin gıdıların sarkmış, burnun düşmüş az yemek ye deyiverdim:))) sana bi haller olmuş dedi güldüm, içimden şimdi sen aynaya bakıp ağla dedim. Kendimi seviyorum artık, bazen uğraşıyorum kilo vermek için hatta 9. takımla diyet yaptım, 85 ten 80 e indim çok eğlendim kk nın diyet takımı çok tatlı ama sonra geçti zayıflama isteğim yine yani yaşıyoruz, gerisi hikaye mutlu olmak lazım, ben her zaman buralardayım, seve seve destek olurum, sen depresyondayım desen de ben pozitif enerjini alıyorum satırlarından:)

Bakın size bir şey söyleyeyim;
Bu tarz konular, herkesin dilinde bir depresyonun dolaşıyor olması ve depresyon üzerine konuşulurken "Sen bu kadar güçsüz değilsin, güçlüsün" vb türevlerinden bahsedilmesi, beni öyle farklı bir yerden rahatsız ediyor ki, bunu size net tarif edemem.

Bunların bir çeşit "Gaz" cümleleri olarak sarf edildiğini, insanların havlu atmaya(!), pes(!) etmeye yakın bir yerde olduğunu düşündüğü birine, koçluk yapmaya başladığını anlayabiliyorum. Ama insanların "Pes etme" hakkı daima vardır ve bu herkesin diline pelesenk olup (Bazen ben de yaparım, ihtiyacı vardır, -sen bu kadar güçsüz değilsin- derim) tribün tezahüratı haline gelen "Güçlüsün! Zayıf değilsin!" sözleri, bazen pes etme hakkını kullananlara farkında olmadan yapılan bir aşağılamadır. Bunu bu gözle gördünüz mü hiç?

Bunu bir duyar olarak almayın lütfen ve elbette istediğiniz tür cümleleri kurmakta özgürsünüz.
Ancak, pes etmiş bir yerde, bunları da toplu hipnoz halinde her yerde duyarak kendi içinde (Çoğu kez kendisi de farkında olmadan) itilen kişilerin de hakkını verelim. "Pes ettin, zayıfsın"... "Pes ettin, zayıfsın"... "Pes ettim, zayıfım"..."Pes ettim, zayıfım"...

Bir zincirin halkaları gibiyiz, gücünüzü işaret ederken, diğer tarafı indirmemeye özenli davranırsanız sevinirim.
İnsanların pes etmeye hakkı vardır, havlu atmanın da takdire şayan, dürüst bir yönü vardır.
Yeter ki, yerden geri alabilelim.

Vaktiniz varsa bir komedi dizisine başlayabilirsiniz. Çok basit bir öneri gibi gelebilir ama inanın çok işe yarıyor. “Modern family” i izlemediyseniz tavsiye ederim mesela. Bir de hani şu seyyar sandalyeler oluyor ya. Yoksa edinin bir tane onlardan. Alın yanınıza eşinizi de ya da sevdiğiniz herhangi birini bir agacın altına kurulun. Şu anki maddi durumunuzdan ötürü belki uzun vadeli ya da lüks bir tatil planı yapamazsınız ancak size yakın yerlerdeki bir kamp alanında hem uygun fiyata hem de belki de daha güzel vakit geçirebileceğiniz kısa bir tatil yapabilirsiniz. Hayatınızda ufakta olsa değişiklik yapmak size iyi gelecektir.

Yaşıyor muyuz ? Evet. O halde elimizdeki imkanlarla hayatımızı daha çekilir nasıl yapabiliriz onu bulmak zorundayız. Kendimize borçluyuz bunu.
Evett:) hayatımda fazla düşünmeden tahammül etmem gereken şeyler olduğunda pozitif diziler bana da çok çok iyi geliyor. Gilmore girls, modern family, how i met your mother hayatımı kurtarmış olabilir son işimde çalışırken:)) roman okumak da aynı etkiyi yapıyor. Bir de herkes yazmış ama düzenli olarak yürüyüş yapmak özellikle de neşeli müzikler dinleyerek yapınca çok motive edici birşey.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back