Ağlama duvarı olsun arkadaşlar yazın, ben kızmıyorum sizlere aksine yalnız olmadığımı bilmek beni rahatlatıyor. Birbirimize destek oluruz bu başlıkta belki. Yazın rahatlayın.
Zor bir hayat yaşadım viv...
Günlük tutarım, bazen de oturup yazdıklarımı okurum, onlara dışarıdan birinin gözüyle bakmaya çalışırım, o zaman yazıp içimi dökmüşümdür ama şimdi okuyunca kendime ne kadar eziyet etmişim diye hayıflanıyorum. Doktor bin kere verdi ben de bin kez kullanmadım antidepresanları, çok ağır bir durum olmadıkça karşıyım, ben sorunlarımla başa çıkmak istedim çünkü onları düşünmemek değil, onlarla savaşmak, değiştiremediklerimi kabullenmek ve yaşamaya devam etmek istedim. Öyle de oldu, kırıldım,döküldüm ama sonra toplanıp yürüdüm. Bu süreçlerde en büyük desteği kedimden aldım, sende de var biliyorum yaslan onlara biraz, iletişimi arttır, iyi gelecektir.
Kitap okumak her zaman beynimi boşaltmama yardım etti, onu da dene ama en önemlisi yürümek
Mihail Zoscenko sağlıklı barsaktan bahsetti ya hah işte o mesele, seratoninin büyük kısmı barsakta salgılanır ve sağlıklı barsak için yürümek şarttır. İlla tatile oraya buraya gerek yok, giy eşofmanlarını, sevdiğin bir müziği dinleyerek tabanların patlayana kadar yürü. Pandemi sürecinde en büyük zorluğu yorulan beyinlerimiz ve yorulmayan vücutlarımız yüzünden çektik. Yor vücudunu, yorulursan rahat ve sağlıklı bir uyku uyuyabilirsin, uyandığında yenilenirsin.
Yaşamak zorundasın, ayakta ve sağlıklı kalmak zorundasın, kendini bu şekilde depresyona teslim etme, sen istemezsen hiç bir doktor bu konuda bir şey yapamaz. Bu ülkenin saçma şartlarında yaşamak sadece kendine sahip çıkmaya bağlı, eski işimin yarısı kadar maaşla, derbeder bir şirkette işe başladım, ilk hafta aynı senin gibi hissettim, canım acıdı, debelendim kendi içimde ama sonra silkelen dedim kendi kendime, toparlan, çalışmak istedin nasip buymuş, şimdi iyiyim üç hafta oldu, hayatta en önemli şeylerden biri değiştiremeyeceklerini kabullenmek ve onlarla yaşamak, kendini kalbindeki kaosa teslim etme o da senin bir parçan sana uyum sağlaması için hizaya getir