O kadar çok ben ben ben diyorsunuz ki..
Eminim şuan yaşadığınız hayattan daha iyi bir hayat seçeneğiniz, barınma alanınız olsaydı çoktan çekip giderdiniz kimsenin gözünün yaşına bakmazdınız şuan sadece mecbur olduğunuz için kalıyorsunuz yazdıklarınızdan sadece bu çıkarıma varabiliyorum.
Ayrıca burada sizin yazdıklarınız kadar sizi tanıyabiliriz ve yaptığınız yorumlara bakarak kişilik analizinizi yaparız.
Siz staj yapmayı ve stajyer maaşını bile dilenci parası diyerek küçümsüyorsunuz buda zaten az çok kişiliğinizi ortaya döküyor.
Siz annenizin gözünden hiç baktınız mı hayata ?
Siz bir çocuk büyütmenin mesuliyetini ve sorumluluklarını ve ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz?
Siz çocuğunuzun engelli olması nasıl bir duygudur nasıl bir travmadır hiç üzerine düşündünüz mü ki annenizi bu kadar kolay yargılayabiliyorsunuz?
Siz kendi öz annenizi yaşadığı çetin şartlara rağmen bu kadar acımasızca ve kolayca yargılayabiliyorken bizim burada söylediğimiz iki üç kelime neden zorunuza gidiyor ki?
Kusura bakmayın ama yok sevgilimle yuva kurmak vs. 17 18 yaşındaki toy cahil çocukların kuracağı cümleler bunlar.
Halbuki siz koskoca hukuk bitirdiğinizi söylüyorsunuz.
Mesleğini hem çalışıp hem okuyarak icra eden nice mükemmel insan var, bu hayat bir size zor değil yani.
ama siz kendi keyfinizi gözünüzde o kadar büyütüyorsunuz ki hep bir bahaneniz var şöyle çalışamam böyle çalışamam diye.
Birde erkek arkadaşınız siz hayatında olmasaydınız çalışmayacak bir adamsa zaten adam değildir bunu ileride anlayacaksınız ama muhtemelen geç olacak.
Bir insan önce boş ve gereksiz bir insan olmamak için, kimseye el açmamak muhtaç olmamak için çalışır.
Erkek arkadaşım dediğiniz kşi sizi öyle manipüle ediyor ki yok vebal yok günah.
Peki annenize karşı hiç vebal, sorumluluk vs duygunuz yok mu?
Sizi 25 yaşına getiren annenize karşı?
İlerde bir gün çocuğunuz olduğunda bir anne nedir, yavrusuna nasıl emek verir anlayacaksınız.
Ve anneniz için yaptığınız şu ithamlardan utanacaksınız.
Siz sorumluluklarınızdan kaçan ve sürekli eleştiren acıların çocuğuyum modunda davranan henüz büyüyememiş şımarık bir çocuk gibi görünüyorsunuz burdan bakınca..
Bu hayatta sizim imkanlarınıza sahip olmayan, okuyamayan, okutulamayan, sadece çalışmak zorunda olan (o üç kuruş dediğiniz maaş için gecesini gündüzüne katan) nice insan var ve siz onları kendinize örnek alıp gayret etmek, hasta çocuklarına ve size ömrünü adayan annenize biraz yardımcı olmaya, onu anlamaya çalışmak yerine sadece kendinizi düşünüyorsunuz.
Ne diyeyim umarım hayatınızın hatasını yapmadan önce gerçekleri idrak edebilirsiniz.