Annem onunla evlenmeme onay vermiyor ne yapabilirim ? Ayrılmalı mıyım?

Kendisi işçi bir firmada analiz raporlama işiyle meşgul asgari ücretin biraz üstü. Ama çalışıyor çabalıyor sonuçta. Yaşı 36 bu yüzden beni beklemek istemiyor çok konuştuk anlayış göstermiyor bu konuda ve onu oyaladigimi düşünüyor gelmeyeceksen yeter ayrılalım itiraf et vaktimi öldürme diyor ama işi de bırakacak o zaman birdaha iş bulamayinca da evlilik işi yatmış olacak
Bıraksın ..lutfen kuzu mesleğini almadan kimseyle evlenme isterse prens olsun.

Ekonomik özgürlüğünüzü elinize almadan asla evlenmeyın

Bunu suan anlamasanız da ileride cok iyi anlayacaksınız. İleride pişman olmamak için şimdi akıllı davranın !

Her ne kadar aynı evin içinde birbirinizi yeseniz de anneler genelde haksız olmuyor
Bunu da ileride anlayacaksınız!

Ekonomik özgürlüğünüzü elinize almadan asla evlenmeyın

Bunu suan anlamasanız da ileride cok iyi anlayacaksınız. İleride pişman olmamak için şimdi akıllı davranın !

Her ne kadar aynı evin içinde birbirinizi yeseniz de anneler genelde haksız olmuyor
Bunu da ileride anlayacaksınız!
Annem sağlıklı düşünemiyor ki onu iyi tanımıyor bile onun için pinti diyor ama kendisi aşırı pinti biri çok çelişkili

Annem sağlıklı düşünemiyor ki onu iyi tanımıyor bile onun için pinti diyor ama kendisi aşırı pinti biri çok çelişkili
Sinirden söylediklerine bisi diyemem.
Siz ekonomik ozgurlugunuzu elinize alın ondan sonra evlilik düşünün.
Deli deli de konuşsalar, akılları bazen yerinde olmasa da
Emin olsun eninde sonunda haklı çıkıyorlar
Çünkü evlilik hayatı kolay değil

Staj yapamıyorum nesini anlamak istemiyorsunuz başka çözüm vardi da ben mi bulmadim düşünmedim ve çaresizhissetti

Gitseydim düğün olacaktı zaten. Annem asla onay vermiyor da vermeyecekte neden burda kimseye laf anlatamıyorum anlamak bu kadar zor mu
Ee git evlen o zaman ne diyelim. Herkes aynı yorumubyapiyor neden yapıyor diye düşünme hiç. Evleeeen

Hemen çocuk olsun o da istemiyor aslında hayatı yaşamak istiyor benimle
O kadar emin olma, o istemese ailesi tutturur torun diye yine boğulursun. Ayrıca işten ayrılması seni ilgilendirmez. Şöyle düşün, bu adam şimdi zorla çalışıyorsa yarın sen iyi paralar kazandığında pekala işi bırakıp evde de oturabilir. Savunma olarak da aldığım para zaten bir şeye yetmiyor der sana

Aslinda kimseye yazık falan değil bana yazık sadece bilmediğimiz şeyler hakkinda önyargıyla yorum yapmayın rica ediyorum. Ayrıca bana bencil birisin diyemezsiniz buna hakkınız da haddinizde yok. Beni tanımıyorsunuz tanimadiginiz biri için bu yorumu yapamazsınız bu insanca ve adilce değil. Ben bencil biri olsaydim emin olun kaç kere çekip girmiştim ben zerre kadar değer görmüyorum evde ne istesem çok görülüyor başka anne olsa ders çalışıyorum diye beni başının üstünde bile gezdirirdi ben hep nankörlük gördüm. Ayrica part time çalışmak beni asla kurtarmaz hem aylığım kesilir ki ayni şey iki üç kurusa kendimi heba ederim hem dersimi ihmal ederim bu düşünceleriniz oldukça saçma bunların hepsini bende düşündüm zaten çıkar yol bulamadım. Ayrica ben alanimdaki mesleği icra edebilmek için ders çalışmayı tercih edip bir işte çalışmıyorum. Erkek arkadaşım ise benim için çalışıyor benimle yuva kurabilmek için ben hayatinda olmasaydim çalışmazdı. Emin olun ona gitseydim bile birseyimi eksik etmezdi derste çalışabilirdim.
O kadar çok ben ben ben diyorsunuz ki..
Eminim şuan yaşadığınız hayattan daha iyi bir hayat seçeneğiniz, barınma alanınız olsaydı çoktan çekip giderdiniz kimsenin gözünün yaşına bakmazdınız şuan sadece mecbur olduğunuz için kalıyorsunuz yazdıklarınızdan sadece bu çıkarıma varabiliyorum.
Ayrıca burada sizin yazdıklarınız kadar sizi tanıyabiliriz ve yaptığınız yorumlara bakarak kişilik analizinizi yaparız.
Siz staj yapmayı ve stajyer maaşını bile dilenci parası diyerek küçümsüyorsunuz buda zaten az çok kişiliğinizi ortaya döküyor.
Siz annenizin gözünden hiç baktınız mı hayata ?
Siz bir çocuk büyütmenin mesuliyetini ve sorumluluklarını ve ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz?
Siz çocuğunuzun engelli olması nasıl bir duygudur nasıl bir travmadır hiç üzerine düşündünüz mü ki annenizi bu kadar kolay yargılayabiliyorsunuz?
Siz kendi öz annenizi yaşadığı çetin şartlara rağmen bu kadar acımasızca ve kolayca yargılayabiliyorken bizim burada söylediğimiz iki üç kelime neden zorunuza gidiyor ki?
Kusura bakmayın ama yok sevgilimle yuva kurmak vs. 17 18 yaşındaki toy cahil çocukların kuracağı cümleler bunlar.
Halbuki siz koskoca hukuk bitirdiğinizi söylüyorsunuz.
Mesleğini hem çalışıp hem okuyarak icra eden nice mükemmel insan var, bu hayat bir size zor değil yani.
ama siz kendi keyfinizi gözünüzde o kadar büyütüyorsunuz ki hep bir bahaneniz var şöyle çalışamam böyle çalışamam diye.
Birde erkek arkadaşınız siz hayatında olmasaydınız çalışmayacak bir adamsa zaten adam değildir bunu ileride anlayacaksınız ama muhtemelen geç olacak.
Bir insan önce boş ve gereksiz bir insan olmamak için, kimseye el açmamak muhtaç olmamak için çalışır.
Erkek arkadaşım dediğiniz kşi sizi öyle manipüle ediyor ki yok vebal yok günah.
Peki annenize karşı hiç vebal, sorumluluk vs duygunuz yok mu?
Sizi 25 yaşına getiren annenize karşı?
İlerde bir gün çocuğunuz olduğunda bir anne nedir, yavrusuna nasıl emek verir anlayacaksınız.
Ve anneniz için yaptığınız şu ithamlardan utanacaksınız.
Siz sorumluluklarınızdan kaçan ve sürekli eleştiren acıların çocuğuyum modunda davranan henüz büyüyememiş şımarık bir çocuk gibi görünüyorsunuz burdan bakınca..
Bu hayatta sizim imkanlarınıza sahip olmayan, okuyamayan, okutulamayan, sadece çalışmak zorunda olan (o üç kuruş dediğiniz maaş için gecesini gündüzüne katan) nice insan var ve siz onları kendinize örnek alıp gayret etmek, hasta çocuklarına ve size ömrünü adayan annenize biraz yardımcı olmaya, onu anlamaya çalışmak yerine sadece kendinizi düşünüyorsunuz.

Ne diyeyim umarım hayatınızın hatasını yapmadan önce gerçekleri idrak edebilirsiniz.

Staj yapamıyorum nesini anlamak istemiyorsunuz başka çözüm vardi da ben mi bulmadim düşünmedim ve çaresizhissetti

Gitseydim düğün olacaktı zaten. Annem asla onay vermiyor da vermeyecekte neden burda kimseye laf anlatamıyorum anlamak bu kadar zor mu
Biz seni anlıyoruz bir ablaniz olarak da akıl vermeye çalışıyoruz, hayat bu kadar basit değil emin ol. Sonra kafanı duvarlara vurma diye sana anlatıyoruz. O adam zaten yaşı büyük neden bu kadar bağlandın ki.
Sen kendi hayatını evlilik ile kurmak yerine başka hedefler koyarak yap. Evlilik asla bu durumda çözüm değil. Ayrıca internet den gerçekten tanimayamazsiniz. Yüz yüze bir kaç kez görsenizde o yaşa kadar evlenmemiş bir adamı taniyamazsiniz. Ah falan da böyle alinmaz o adamda herşeyini size bağlamadi heralde o yaşa kadar beklemiş biraz daha bekleyebilir. Beklemiyor mu o zaman olmuyor deyin. Annenizden kaçarken daha beter bir hayata gitmeyin. Ayrıca annenize de zor hayat iki tane engelli çocuğa bakıyo belki de sosyal hayatı hiç yok.
Bu saatten sonra insanların sana dediklerine kızgınlık ile cevap verme akıl veriyorlar böyle düşün. Sana ters geliyor olabilir ama gerçekler bunlar. Her zaman duymak istedigimizi duymayiz. Gencecik kızsın adamın yaşı büyük bence vazgeçin. Eşimle aramızda on yaş var ve akran farkı var çok zorlanıyoruz.sen de böyle olma. Umarım doğru kararlar verirsin.

Ee git evlen o zaman ne diyelim. Herkes aynı yorumubyapiyor neden yapıyor diye düşünme hiç. Evleeeen
Sağol ya sen dedin diye ben hemen evleniyim en iyisi hatrin kalır mazallah sonra
Biz seni anlıyoruz bir ablaniz olarak da akıl vermeye çalışıyoruz, hayat bu kadar basit değil emin ol. Sonra kafanı duvarlara vurma diye sana anlatıyoruz. O adam zaten yaşı büyük neden bu kadar bağlandın ki.
Sen kendi hayatını evlilik ile kurmak yerine başka hedefler koyarak yap. Evlilik asla bu durumda çözüm değil. Ayrıca internet den gerçekten tanimayamazsiniz. Yüz yüze bir kaç kez görsenizde o yaşa kadar evlenmemiş bir adamı taniyamazsiniz. Ah falan da böyle alinmaz o adamda herşeyini size bağlamadi heralde o yaşa kadar beklemiş biraz daha bekleyebilir. Beklemiyor mu o zaman olmuyor deyin. Annenizden kaçarken daha beter bir hayata gitmeyin. Ayrıca annenize de zor hayat iki tane engelli çocuğa bakıyo belki de sosyal hayatı hiç yok.
Bu saatten sonra insanların sana dediklerine kızgınlık ile cevap verme akıl veriyorlar böyle düşün. Sana ters geliyor olabilir ama gerçekler bunlar. Her zaman duymak istedigimizi duymayiz. Gencecik kızsın adamın yaşı büyük bence vazgeçin. Eşimle aramızda on yaş var ve akran farkı var çok zorlanıyoruz.sen de böyle olma. Umarım doğru kararlar verirsin.
Onu seviyorum peki size göre bu hiçbirşey ifade etmiyor mu ? Ayrılık bu kadar kolay mi yaşanmışlık varken

Adam senin dengin değil. O asgari ücretle çalışıyor sen hakim savcı olmaya çalışıyorsun, yaeın senin altında ezilip hayatı sana zindan eder zaten, tabi planı zaten senin sırtından geçinmek değilse. Annen istememekte haklı

Onun üzülmesi senin ekmeğini kazanmandan daha mı önemli, yarın boşanmaya kalksan dayanağın olacak o meslek senin, ya da annen gibi dul kalsan.
Ben ona da gitsem mesleğimi her türlü elime alacağım zaten. Sadece bu süreçte yanimda olacak
O kadar çok ben ben ben diyorsunuz ki..
Eminim şuan yaşadığınız hayattan daha iyi bir hayat seçeneğiniz, barınma alanınız olsaydı çoktan çekip giderdiniz kimsenin gözünün yaşına bakmazdınız şuan sadece mecbur olduğunuz için kalıyorsunuz yazdıklarınızdan sadece bu çıkarıma varabiliyorum.
Ayrıca burada sizin yazdıklarınız kadar sizi tanıyabiliriz ve yaptığınız yorumlara bakarak kişilik analizinizi yaparız.
Siz staj yapmayı ve stajyer maaşını bile dilenci parası diyerek küçümsüyorsunuz buda zaten az çok kişiliğinizi ortaya döküyor.
Siz annenizin gözünden hiç baktınız mı hayata ?
Siz bir çocuk büyütmenin mesuliyetini ve sorumluluklarını ve ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz?
Siz çocuğunuzun engelli olması nasıl bir duygudur nasıl bir travmadır hiç üzerine düşündünüz mü ki annenizi bu kadar kolay yargılayabiliyorsunuz?
Siz kendi öz annenizi yaşadığı çetin şartlara rağmen bu kadar acımasızca ve kolayca yargılayabiliyorken bizim burada söylediğimiz iki üç kelime neden zorunuza gidiyor ki?
Kusura bakmayın ama yok sevgilimle yuva kurmak vs. 17 18 yaşındaki toy cahil çocukların kuracağı cümleler bunlar.
Halbuki siz koskoca hukuk bitirdiğinizi söylüyorsunuz.
Mesleğini hem çalışıp hem okuyarak icra eden nice mükemmel insan var, bu hayat bir size zor değil yani.
ama siz kendi keyfinizi gözünüzde o kadar büyütüyorsunuz ki hep bir bahaneniz var şöyle çalışamam böyle çalışamam diye.
Birde erkek arkadaşınız siz hayatında olmasaydınız çalışmayacak bir adamsa zaten adam değildir bunu ileride anlayacaksınız ama muhtemelen geç olacak.
Bir insan önce boş ve gereksiz bir insan olmamak için, kimseye el açmamak muhtaç olmamak için çalışır.
Erkek arkadaşım dediğiniz kşi sizi öyle manipüle ediyor ki yok vebal yok günah.
Peki annenize karşı hiç vebal, sorumluluk vs duygunuz yok mu?
Sizi 25 yaşına getiren annenize karşı?
İlerde bir gün çocuğunuz olduğunda bir anne nedir, yavrusuna nasıl emek verir anlayacaksınız.
Ve anneniz için yaptığınız şu ithamlardan utanacaksınız.
Siz sorumluluklarınızdan kaçan ve sürekli eleştiren acıların çocuğuyum modunda davranan henüz büyüyememiş şımarık bir çocuk gibi görünüyorsunuz burdan bakınca..
Bu hayatta sizim imkanlarınıza sahip olmayan, okuyamayan, okutulamayan, sadece çalışmak zorunda olan (o üç kuruş dediğiniz maaş için gecesini gündüzüne katan) nice insan var ve siz onları kendinize örnek alıp gayret etmek, hasta çocuklarına ve size ömrünü adayan annenize biraz yardımcı olmaya, onu anlamaya çalışmak yerine sadece kendinizi düşünüyorsunuz.

Ne diyeyim umarım hayatınızın hatasını yapmadan önce gerçekleri idrak edebilirsiniz.
Ve yine önyargıli bir yorum daha. Öncelik benim yerimde olmadan bunları yaşamadan beni yargılayamazsınız değil mi ? Hâlâ kendimi düşündüğümü söylüyorsunuz o kadar şey yazdım. Bencil olmayi çok istedim zaten geleceğim için. Ama yapamadım bencil biri değilimcunku olsaydim gitmiştim çoktan ki erkek arkadaşımla yaşamak annemle yaşamaktan çok daha iyi bir seçenek bir dedigimi iki etmezdi. Ders kitaplarımi bile o aldı senelerdir yahu ne biliyorsunuz siz annem okul taksidini ve geçim parasını verdi ama kitaplari erkek arkadaşım.

Ben ona da gitsem mesleğimi her türlü elime alacağım zaten. Sadece bu süreçte yanimda olacak. Hepsi bu
Yarın "benim sayemde bu noktaya geldin, ananınnevinde kalsan hiçbir şey olamazdın" diye başına kakarsa taşıyabilecek misin bu sözleri. Olmaz deme, her şey oluyor bu hayatta

Sevgilin açıkça seni beklemeyecegini söylüyor. Bunun ne anlama geldiğini fark edemiyor musun?

Adam diyor ki, yaşım geldi ve evlenmek istiyorum. Sen veya başkası fark etmez. Sen olmazsan başka biri ile evleneceğim!

Burada sevgi gorebiliyor musun acaba? Hangi seven insan sevdiğini seçenek haline getirir? Sana duygusal veya maddi olarak destek olabilir ama bu da sevgi gostergesi değil. Çok iyi düşün.

Annen ile ilişkin berbat, buna söyleyecek bir şey yok burada çok haklısın ama sevgilin guvenecegin bir dağ değil.Sinavina çalış, mesleğini eline al evlilik meselesini sonra düşün.

Ben ona da gitsem mesleğimi her türlü elime alacağım zaten. Sadece bu süreçte yanimda olacak

Ve yine önyargıli bir yorum daha. Öncelik benim yerimde olmadan bunları yaşamadan beni yargılayamazsınız değil mi ? Hâlâ kendimi düşündüğümü söylüyorsunuz o kadar şey yazdım. Bencil olmayi çok istedim zaten geleceğim için. Ama yapamadım bencil biri değilimcunku olsaydim gitmiştim çoktan ki erkek arkadaşımla yaşamak annemle yaşamaktan çok daha iyi bir seçenek bir dedigimi iki etmezdi. Ders kitaplarımi bile o aldı senelerdir yahu ne biliyorsunuz siz annem okul taksidini ve geçim parasını verdi ama kitaplari erkek arkadaşım.

Özel Üniversite de mi eğitim aldınız ? Neden erkek arkadaşınızdan parasal destek almayı , kitaplarınızı almasını kabul ettiniz ?

X