- 17 Kasım 2016
- 8.475
- 28.674
- 41
- Konu Sahibi Lawyergirl97
Şaka mısın sen ?Benim torpilim Yüce Allah evet ona sonsuz güveniyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şaka mısın sen ?Benim torpilim Yüce Allah evet ona sonsuz güveniyorum
Bilip bilmeden yorum yapmalarinizda yok mu bitiyorum. Hayatım hakkinda ne kadarını doğru bilipte yorum yapiyorsuniz merak ediyorum? Bu kadari da hadsizlik boyutunda ! Ben sadece intiharla gitmek arasında bir seçim yapmak istedim herşey geleceğim için hayallerim için siz bunu anlayamazsınız işte.Dilencilik yap o zaman. Bu kafayla senden bişey olmaz sana diyeyim. Sen bu adama kaçarsın, çocuk yapar evde kocana köle olursun. Üniversiteye sadece fiziken gidip gelmişsin, kendini geliştirme, vizyon, geleceği görme sıfır.
imansiz biri olmalısınız bu soruyu sorduğunuza göreŞaka mısın sen ?
Evlenip kv ile yaşayınca mi geleceginiz kurtulacak?Bilip bilmeden yorum yapmalarinizda yok mu bitiyorum. Hayatım hakkinda ne kadarını doğru bilipte yorum yapiyorsuniz merak ediyorum? Bu kadari da hadsizlik boyutunda ! Ben sadece intiharla gitmek arasında bir seçim yapmak istedim herşey geleceğim için hayallerim için siz bunu anlayamazsınız işte.
Öyle boş boş oturup Allah' tan birseyler beklemenin saçma olduğunu biliyorum. Önce yapman gerekenleri yapar sonra dua edersin. Staj yapmak zor,para vermiyorlar diye staj bile yapmamışsin, sosyal medyadan tanıştığım koca adamla kaçmayı düşünüyorsun, sana ne desek boş.imansiz biri olmalısınız bu soruyu sorduğunuza göre
Başka seçenek var aslında..
Hem ders çalışıp, hem de parttime bir işte çalışarak annenize de destek olabilir ve kendi ayaklarınız üzerinde durabilirsiniz.
Ama siz hem sadece kendi tarafınızdan olaylara bakıyorsunuz hem de mesuliyet altına girmekten kaçıp çocuk gibi davranıyorsunuz...
Biraz da annenizin gözünden bakın bakalım kendinize ne göreceksiniz?
Engelli ve normal toplamda 3 çocukla şu hayatta eşi olmadan yapa yalnız kalmış ve mücadele etmiş bir kadın.
Aldığı azıcık parayla hem kardeşlerinize bakmış hem sizi okutmuş.
Normal tek bir çocuğa bile bakmak bu kadar zorken kadın hem engelli hem normal çocuklarına tek başına yetebilmeye çalışmış.
Siz sadece kendini düşünen bencil bir insansınız bana göre.
Sırf o evden kaçmak için daha eğitiminizi bile tamamlamadan sizden 11 yaş büyük bir adamın ailesi ile yaşamaya razı olacak kadar da henüz olgunlaşmamışsınız.
Gerçekler acıdır ama bana göre 25 yaş belirli bir olgunluğa erişmiş olmak için çok fazlası ile yeterli bir yaş ama sizde o olgunluk yok.
Annenizin sürekli şikayet etmesi anlaşılabilir bir durum hem üstünde çok fazla mesuliyet var hem de minicik bir bütçe ile hepinizi idare etmeye çalışıyor..
7000 tl dediğiniz özellikle şu devirde para değil hayat ile yüzleşmediğiniz için bilmiyorsunuz tabi.
Sağlıklı çocuğu olarak sizden kendi hayatına destek beklemesi de çok normal değil mi?
Yıllarca sizler için çabalamış, bakmış, büyütmüş ve kendi hayatını size vermiş.
Bir kere buna ahde vefa yapmanız sizin biraz onun yükünü paylaşmak istemeniz lazım.
Ama siz sadece keyif peşindesiniz.
Kusura bakmayın normalde çok sert yazan biri değilimdir ama biraz kendinize gelmeniz ve hayata baktığınız o küçük pencereyi genişletmeniz lazım.
Şuan evlilik peşinde koşmak yerine öncelikle okulunuzu tamamlamaya ve biraz da olsa annenize destek olmaya bakın.
Hayat anneniz için yeterince zor bir de üstüne siz bu tarz şeylerle bunaltmayın, yazıktır...
Aslinda kimseye yazık falan değil bana yazık sadece bilmediğimiz şeyler hakkinda önyargıyla yorum yapmayın rica ediyorum. Ayrıca bana bencil birisin diyemezsiniz buna hakkınız da haddinizde yok. Beni tanımıyorsunuz tanimadiginiz biri için bu yorumu yapamazsınız bu insanca ve adilce değil. Ben bencil biri olsaydim emin olun kaç kere çekip girmiştim ben zerre kadar değer görmüyorum evde ne istesem çok görülüyor başka anne olsa ders çalışıyorum diye beni başının üstünde bile gezdirirdi ben hep nankörlük gördüm. Ayrica part time çalışmak beni asla kurtarmaz hem aylığım kesilir ki ayni şey iki üç kurusa kendimi heba ederim hem dersimi ihmal ederim bu düşünceleriniz oldukça saçma bunların hepsini bende düşündüm zaten çıkar yol bulamadım. Ayrica ben alanimdaki mesleği icra edebilmek için ders çalışmayı tercih edip bir işte çalışmıyorum. Erkek arkadaşım ise benim için çalışıyor benimle yuva kurabilmek için ben hayatinda olmasaydim çalışmazdı. Emin olun ona gitseydim bile birseyimi eksik etmezdi derste çalışabilirdim.Başka seçenek var aslında..
Hem ders çalışıp, hem de parttime bir işte çalışarak annenize de destek olabilir ve kendi ayaklarınız üzerinde durabilirsiniz.
Ama siz hem sadece kendi tarafınızdan olaylara bakıyorsunuz hem de mesuliyet altına girmekten kaçıp çocuk gibi davranıyorsunuz...
Biraz da annenizin gözünden bakın bakalım kendinize ne göreceksiniz?
Engelli ve normal toplamda 3 çocukla şu hayatta eşi olmadan yapa yalnız kalmış ve mücadele etmiş bir kadın.
Aldığı azıcık parayla hem kardeşlerinize bakmış hem sizi okutmuş.
Normal tek bir çocuğa bile bakmak bu kadar zorken kadın hem engelli hem normal çocuklarına tek başına yetebilmeye çalışmış.
Siz sadece kendini düşünen bencil bir insansınız bana göre.
Sırf o evden kaçmak için daha eğitiminizi bile tamamlamadan sizden 11 yaş büyük bir adamın ailesi ile yaşamaya razı olacak kadar da henüz olgunlaşmamışsınız.
Gerçekler acıdır ama bana göre 25 yaş belirli bir olgunluğa erişmiş olmak için çok fazlası ile yeterli bir yaş ama sizde o olgunluk yok.
Annenizin sürekli şikayet etmesi anlaşılabilir bir durum hem üstünde çok fazla mesuliyet var hem de minicik bir bütçe ile hepinizi idare etmeye çalışıyor..
7000 tl dediğiniz özellikle şu devirde para değil hayat ile yüzleşmediğiniz için bilmiyorsunuz tabi.
Sağlıklı çocuğu olarak sizden kendi hayatına destek beklemesi de çok normal değil mi?
Yıllarca sizler için çabalamış, bakmış, büyütmüş ve kendi hayatını size vermiş.
Bir kere buna ahde vefa yapmanız sizin biraz onun yükünü paylaşmak istemeniz lazım.
Ama siz sadece keyif peşindesiniz.
Kusura bakmayın normalde çok sert yazan biri değilimdir ama biraz kendinize gelmeniz ve hayata baktığınız o küçük pencereyi genişletmeniz lazım.
Şuan evlilik peşinde koşmak yerine öncelikle okulunuzu tamamlamaya ve biraz da olsa annenize destek olmaya bakın.
Hayat anneniz için yeterince zor bir de üstüne siz bu tarz şeylerle bunaltmayın, yazıktır...
Staj yapamıyorum nesini anlamak istemiyorsunuz başka çözüm vardi da ben mi bulmadim düşünmedim ve çaresizhissettimÖyle boş boş oturup Allah' tan birseyler beklemenin saçma olduğunu biliyorum. Önce yapman gerekenleri yapar sonra dua edersin. Staj yapmak zor,para vermiyorlar diye staj bile yapmamışsin, sosyal medyadan tanıştığım koca adamla kaçmayı düşünüyorsun, sana ne desek boş.
Staj yapamıyorum nesini anlamak istemiyorsunuz başka çözüm vardi da ben mi bulmadim düşünmedim ve çaresizhissettiÖyle boş boş oturup Allah' tan birseyler beklemenin saçma olduğunu biliyorum. Önce yapman gerekenleri yapar sonra dua edersin. Staj yapmak zor,para vermiyorlar diye staj bile yapmamışsin, sosyal medyadan tanıştığım koca adamla kaçmayı düşünüyorsun, sana ne desek boş.
Gitseydim düğün olacaktı zaten. Annem asla onay vermiyor da vermeyecekte neden burda kimseye laf anlatamıyorum anlamak bu kadar zor muAilesine kız kaçıracağim düğün dernek olmayacak yakında gelecek demiş ve olmadığı için mi mahcup olmuş?
Biraz mantıklı ol lütfen canım ya
Türkiyede yetmiyor maalesefBenim torpilim Yüce Allah evet ona sonsuz güveniyorum
Stajimi yapamiyorum zaten anlatabiliyor muyum avukattan dönüş olmadı zaten. Ve gidersem düğün yakacaklardı zaten onun ailesi. Bide son sözünüz gitsem maaş anneme kalmayacak çünkü istemiyor ben alacaktım.36 yasindaki adam sizi ayaginiza cagiracagina kendisi gelsin görsün. Bu yasa gelmis hala kız kacirma derdinde mi? Alsin cicegini cikolatasini gelip istesin, anneniz vermezse vermez adam en azindan denedim der. Siz beleş staj yapmam derdindesiniz ama erkek arkadaşınızda beleşe evlenme derdinde. Nisan yok, kina yok, dugun yok al bohcani gel sifir masraf ne guzel valla.
Ayrica staj yapipta insan gibi muamele gören meslek grubu var mi acaba? Hayal dunyasinda yasiyorsunuz. Misal smmm stajyeri olup sigorta primini kendisi ödeyeni gordum, vergi dairesine gidilecekse hava guzel yurursun napcan otobusu denileni gordum. Herkes bir sekilde meslegini eline aliyor. Stajinizi yapmazsaniz unvan alamayacaksiniz.
Anneniz evlenmenizi istememekte haklı, muhakeme yeteneginiz gelismemis.
(evlenirseniz su an aldığınız maas ona kalacak, annenizin maddi bir menfaat kaybi yok)
Siz ceyiz parasi olarak 2 senelik maasi toplu aliyorsunuz. 2 sene sonra maas annenize baglaniyor. Hem evlenip hem maas almaya devam edemezsiniz. Bilmeyen birine anlatin bunlariStajimi yapamiyorum zaten anlatabiliyor muyum avukattan dönüş olmadı zaten. Ve gidersem düğün yakacaklardı zaten onun ailesi. Bide son sözünüz gitsem maaş anneme kalmayacak çünkü istemiyor ben alacaktım.
Ben kendinden büyük adamlardan hoşlanıyor ilgi duyuyor olamaz miyim peki ? Bunu hiç düşünmediniz mi. Yaşıtlarımin olgunluğu bana hitap etmiyor belki.Staj herkesin geçtiği bir yol, ister çaycılık yaptsınlar ister sekreterlik, arada iki dosya karştırsan, adliyeye gidip gelip prosedür öğrensen bu bile kâr, benim çevremde de hazırlandığın sınava girenler oldu ama hepsi stajını tamamladı, işin mutfağı orasıdır çünkü, avukat nasıl düşünğr öğrenir ona göre hakim ya da savcı olunca neyle karşılaşacağını bilirsin. Devletin verdiği paranın yanına bunu da ekler en azından bunu ben kazandım deyip ihtiyaçlarını alırsın. Ayrıca torpilin var mı da bu sınava bu kadar güveniyorsun, dayanağın ne
Annen maaşını almakta hakkı, 7binle bir ev zar zor döner 4 çocuksunuz kolay mı? Ha yurt dışına zor kaçar öyle bir lüks her kula nasip olmaz. Hukuk okumuş biri olarak bunu biliyor olman lazımdı. Annen sağlıklı bir insan olmayabilir ama bazı konularda mantıklı olduğu kesin
Sevgiline gelince, 36 yaşında iş sahibi bir adam ayrı ev açmak yerine seni ailesiyle yaşatmak niyetindeyse kaçman lazım bir defa. Adam seni resmen gelecekte kazanacağın paralar için elinde tutmaya çalışıyor. Ayrıca "ben sözler verdim yapmadım, güvenini kırdım" ne demek ya, kendini bilmiyor musun yapamayacağın şeyin sözünü neden verdin. Benim koşullarım böyle, gelemem çünkü annemi ikna edemem beni reddeder diyebilirdin. Senin maddi koşullarını ve yaşam tarzını bilen adam da insansa sana "gel" demez, vakit buldukça kendisi gelir. Senin ona kaçmanı istiyor bu apaçık ortada. Aptallık etme, mesleğini eline al. Ayrıca 10 yaş büyük adam ne ya, senin denklerine kıran mı girdi. Bu gün kaçarsın, yaeın hamişe kalırsın, hakimlik savcılık sınavını da rüyanda görürsün.
Bulunduğunuz yerde yanında staj yapabileceğiniz sadece 2 ofis mi varStajimi yapamiyorum zaten anlatabiliyor muyum avukattan dönüş olmadı zaten. Ve gidersem düğün yakacaklardı zaten onun ailesi. Bide son sözünüz gitsem maaş anneme kalmayacak çünkü istemiyor ben alacaktım.
Erkek arkadasin ne isle mesgul. Hemen evlilik kararı almayın. Mesleginj eline al once. Evden mi kaçacaksınız orayı anlamadimErkek arkadaşımla 2 seneyi geçti sevgiliyiz daha öncesinde sanaldan arkadaştık 2 ,3 senedir yani internette tanıştık kısa sürede birbirimize alıştık yaşadığım şehre birkaç defa geldi gitti önce birbirimizi tanımak istedik sonra sevgili olmaya karar verdik ama annem bu ilişkiyi asla onaylamıyor annemle anlaşamıyorum da çok pinti bir insan aylığımi çekiyor isteyince vermiyor anca çok az miktar arada. Erkek arkadaşıma gidecegim konusunda ne kadar kararlı olduğumu sanırım o da anlamış olacak ki iyi düşünmemi söyledi hem hasta olmakla suçladı beni önce sonra geldi devletten aldığım aylığı masama banka kartıyla birlikte bıraktı dilediğin gibi harca paranı ama yemeğini de kendin alırsın o parayla dedi insan sevinse mi üzülse mi bilemiyor . Bahsettiğim para 900 tl bazen 700 800 değişiyor. Ne yapmaya çalıştığını anlayamadım. Madem beni masraf olarak evde görüyor neden gitmeme izin vermiyor vicdan yaptirmaya çalışıyor birde yurtdışına gidecekmiş orada hayat kuracakmış kendine kardeşlerimi de alıp götürecekmiş izini sürmeyeyim diye beni cezalandirmak adına. Her zaman söylüyor bu kapıdan bikere çıktın mi gidişin olur da dönüşün olmaz diye. Beni 4 sene okuttu bunu da başıma kakıyor yıllardır kardeşlerimin bakım parasıyla okutmuş sen yat kalk engelli kardeşlerine dua et diyor ben yetim aylığını almazsam sen çocukların parasindan mi yiyeceksin içeceksin diyor utan diyor. Böyle söylemesine çok üzülüyorum birde evden gitmek istememin sebebi kardeşlerimin engelli olmalarıymiş meğer öyle söylüyor ona göre ben onları sevmiyorum ama onlar için anneme katlandim bunu hiç bilmiyor. Gidersem aklım kardeşlerimde kalacak ama gitmezsem de ah almış olacağım yine erkek arkadaşıma onca sözler verdim geleceğim evleneceğiz dedim umutlandirdim onu çok üzülecektir ona hayal kırıklığı yaşatacağım . Buarada annem erkek arkadaşım dışında beni herkesin yanına yakıştırıyor maşallah birtek o çirkin diyor onun için. Ben anlarım karakteri de iyi değil gözünü aç biraz diyor .Annem erkek arkadaşıma yazdığı mesajlarda onca hakaret yağdirmisti oysa erkek arkadaşım saygısını korumuştu anneme karşı mesajları bende okumuştum. Onu seviyorum ama annem inanmiyor bana onu sevdiğime, erkek arkadaşım hep maddi destek oldu.Annem "sevgilin tabiki olacak destek oldu diye onunla evlenmek zorunda değilsin" diyor anlamıyor beni. Annem bana değer vermiyor eşyalar ve paraya benden daha çok değer veriyor. Özel ihtiyaçlarım için asla para vermiyor son zamanlar. Senin ihtiyaç dediğin ne şampuanın 90 liradan aşağı değil hep lüks ama ihtiyaç değil diyor normal olmadığımı söylüyor defalarca. Ayrıca insanlara dışarda beni çekistiriyor tanıdım avukata gidip kızım duşta çok uzun süre kalıyor demiş mesela yakınmış ben anlam veremedim. Duşta kalmamin sebebi de temizlik buarada sonra duş alıyorum.
Kafam karmakarışık ne yapacağım bilmiyorum. Erkek arkadaşımin ailesi iyi insanlar tanışmıştım gidersem evimiz de olacaktır zamanla. Annem kesinlikle istemiyor buarada hukuk mezunuyum. Savcılık sınavına hazırlanıyorum evde. Ama sınavı kazansam da atanmam martı ve belki seneyi bulacak o da en erken kimbilir.
Bunları biliyorum ama maaş anneme geri bağlanmıyor bilmiyorsunuz. Gidip sordum aylık alan iki kişi olmayınca fazla olunca öyle birşey olmuyormuşSiz ceyiz parasi olarak 2 senelik maasi toplu aliyorsunuz. 2 sene sonra maas annenize baglaniyor. Hem evlenip hem maas almaya devam edemezsiniz. Bilmeyen birine anlatin bunlari
Küçük bir şehir maalesef evet ilanları hep takip ediyorum yenisi yokBulunduğunuz yerde yanında staj yapabileceğiniz sadece 2 ofis mi var
10 yıl sonra bu söylediğinize çoook pişman olursunuz. Bu adamla evlendiğiniz anda yaşım geçiyor diye çocuk isteyecek, çocuk sürecine girince de hayatınız sadece o çocuk üzerine dönecek. Bunları yaşamak için çok gençsinBen kendinden büyük adamlardan hoşlanıyor ilgi duyuyor olamaz miyim peki ? Bunu hiç düşünmediniz mi. Yaşıtlarımin olgunluğu bana hitap etmiyor belki.
Amman . Kendinize gelin bi ya günahı sevabı bu derece hafife almayın lütfen.. gunah batagiGünah batağı ne ya
Kendisi işçi bir firmada analiz raporlama işiyle meşgul asgari ücretin biraz üstü. Ama çalışıyor çabalıyor sonuçta. Yaşı 36 bu yüzden beni beklemek istemiyor çok konuştuk anlayış göstermiyor bu konuda ve onu oyaladigimi düşünüyor gelmeyeceksen yeter ayrılalım itiraf et vaktimi öldürme diyor ama işi de bırakacak o zaman birdaha iş bulamayinca da evlilik işi yatmış olacakErkek arkadasin ne isle mesgul. Hemen evlilik kararı almayın. Mesleginj eline al once. Evden mi kaçacaksınız orayı anlamadim
Lutfen lutfen mesleğini almadan yuvanın kurma cnm ..Küçük bir şehir maalesef evet ilanları hep takip ediyorum yenisi yok