Annem onunla evlenmeme onay vermiyor ne yapabilirim ? Ayrılmalı mıyım?

Hukuk mezunu birisimi bu konulari defalarca aciyor? Anlamadim yani. Anneniz sorunlu evet ama tek basina cocuklari bakmak istemiyor olabilir siz kendi durumunuza sanirim objektif bakamiyosunuz hala calismiyor olmaniz falan annenizi rahatsiz ediyor demekki birde daha hicbisey yasamadan erken yasta ilk karsiniza cikanla evlenmeniz sacma evet ya ayrilin yada bekleyin calisin biraz eve kardeslere destek olun gezin biraz hayati gorun taniyin evlenmeden once

e ailesi gelsin tanışsın istesin sizi?
adam gelmiş 36 yaşına kv ile yaşayacaksınız ev kuramıyor bile.
sen önce mesleğini eline al beklemezse beklemesin sanki matah birşey.

kovulurlarsa ona göre düşünürsünüz.
hele bir gelsinler.
o ne öyle para göndermiş çık gel demiş.
hukuk okumuşsun birde şaka gibi.
adamdaki tek çaba yol parası göndermesi. netten sipariş vermiş kargoyu bekliyor resmen.

Yahu yok 90 Tl'lik şampuan vay duşta kalma zamanının başkalarına anlatılması..
Saçma sapan şeyler.
Yavrum sen avukat (zamanla savcı yahut hakim)adayı bir kadınsın.
Bu evlenmek için yanıp tutuşmak neden ?
Çocuğun ailesi iyiymiste,giderse evleri olurmusta..
Boş boş plan yapma kendi çapında.
Önce bir meslegini edin,maddi gücünü ve mesleğinin getirmiş oldugu öz güveni eline al..
Sonrası su gibi yolunu bulur zaten.
Elin adamına güven olmaz,önce meslek ve bir düzen derim.

ben bu mesajdan sonra sana hak verdim.
git sen sevgiline karın tokluğuna hizmetçilik yap kv evinde.

erkek arkadaşınıza verdiğiniz söze takmış durumdasınız. annenizle aranızda olan ilişki sizi ona itiyor.

ilk önce sınavlarınızı vermeli ve bu süreçte aile evinizde durmalısınız bence. anneniz iki engelli çocuğa bakıyor ve hiç kolay olduğunu sanmıyorum. böyle bir psikoloji içinde olduğunu düşünerek hareket etmelisiniz.

siz burda ikinci konu açarak insanlardan erkek arkadaşına git demesini bekliyorsunuz. böyle vicdanınız rahatlamaz.

Erkek arkadaşınız siz söz verince ev mi dizdi size masraf mi yaptı. Neyin günahına girdiniz. Hayat bu ya istiyorsa seviyorsa bekleyecek yok öyle kız kaçırıp oturmak. Okumuş biri olarak nasıl böyle şeyler düşünüyorsunuz. Hemde sanaldan biri ile .

Niye tutamayacağınız sözler veriyorsunuz? Giderse gitsin. Yaş farkınız çok fazla. Bir de evleneceğiniz kişinin ailesi ile yaşayacağınızı söylüyorsunuz. Ev ortamından bunalmışsınız sanırım. Yağmurdan kaçarken doluya tutunmayın. Odaklanmanız gereken önce sınavınız. Kardeşlerinizin ikisi de mi engelli? Annenizin işi de kolay değil.

Adam 11 yaş büyük ne batağından bahsediyorsun kuzum ya. Hayat bu sen mi yönetiyorsun sanki. Adam düşüncesiz zaten. Bu yaşa kadar niye evlenmemiş bu kadar mükemmelse. Ah da almazsın neyin günahı? Her sevgili olduğu ile evleniyor mu insanlar
Günaha da batmazsin ah aldım diye kim söylüyor bunu size.

36 yasindaki adam sizi ayaginiza cagiracagina kendisi gelsin görsün. Bu yasa gelmis hala kız kacirma derdinde mi? Alsin cicegini cikolatasini gelip istesin, anneniz vermezse vermez adam en azindan denedim der. Siz beleş staj yapmam derdindesiniz ama erkek arkadaşınızda beleşe evlenme derdinde. Nisan yok, kina yok, dugun yok al bohcani gel sifir masraf ne guzel valla.

Ayrica staj yapipta insan gibi muamele gören meslek grubu var mi acaba? Hayal dunyasinda yasiyorsunuz. Misal smmm stajyeri olup sigorta primini kendisi ödeyeni gordum, vergi dairesine gidilecekse hava guzel yurursun napcan otobusu denileni gordum. Herkes bir sekilde meslegini eline aliyor. Stajinizi yapmazsaniz unvan alamayacaksiniz.

Anneniz evlenmenizi istememekte haklı, muhakeme yeteneginiz gelismemis.
(evlenirseniz su an aldığınız maas ona kalacak, annenizin maddi bir menfaat kaybi yok)

Çok doğru ama güveni sarsıldı onun da hep oyaladım yarın bugün diye ailesine de mahçup olmuş
Ailesine kız kaçıracağim düğün dernek olmayacak yakında gelecek demiş ve olmadığı için mi mahcup olmuş?
Biraz mantıklı ol lütfen canım ya

Başka seçenek var aslında..
Hem ders çalışıp, hem de parttime bir işte çalışarak annenize de destek olabilir ve kendi ayaklarınız üzerinde durabilirsiniz.
Ama siz hem sadece kendi tarafınızdan olaylara bakıyorsunuz hem de mesuliyet altına girmekten kaçıp çocuk gibi davranıyorsunuz...
Biraz da annenizin gözünden bakın bakalım kendinize ne göreceksiniz?
Engelli ve normal toplamda 3 çocukla şu hayatta eşi olmadan yapa yalnız kalmış ve mücadele etmiş bir kadın.
Aldığı azıcık parayla hem kardeşlerinize bakmış hem sizi okutmuş.
Normal tek bir çocuğa bile bakmak bu kadar zorken kadın hem engelli hem normal çocuklarına tek başına yetebilmeye çalışmış.
Siz sadece kendini düşünen bencil bir insansınız bana göre.
Sırf o evden kaçmak için daha eğitiminizi bile tamamlamadan sizden 11 yaş büyük bir adamın ailesi ile yaşamaya razı olacak kadar da henüz olgunlaşmamışsınız.
Gerçekler acıdır ama bana göre 25 yaş belirli bir olgunluğa erişmiş olmak için çok fazlası ile yeterli bir yaş ama sizde o olgunluk yok.
Annenizin sürekli şikayet etmesi anlaşılabilir bir durum hem üstünde çok fazla mesuliyet var hem de minicik bir bütçe ile hepinizi idare etmeye çalışıyor..
7000 tl dediğiniz özellikle şu devirde para değil hayat ile yüzleşmediğiniz için bilmiyorsunuz tabi.
Sağlıklı çocuğu olarak sizden kendi hayatına destek beklemesi de çok normal değil mi?
Yıllarca sizler için çabalamış, bakmış, büyütmüş ve kendi hayatını size vermiş.
Bir kere buna ahde vefa yapmanız sizin biraz onun yükünü paylaşmak istemeniz lazım.
Ama siz sadece keyif peşindesiniz.
Kusura bakmayın normalde çok sert yazan biri değilimdir ama biraz kendinize gelmeniz ve hayata baktığınız o küçük pencereyi genişletmeniz lazım.
Şuan evlilik peşinde koşmak yerine öncelikle okulunuzu tamamlamaya ve biraz da olsa annenize destek olmaya bakın.

Hayat anneniz için yeterince zor bir de üstüne siz bu tarz şeylerle bunaltmayın, yazıktır...

Stajimi tamamlamadım hayalim avukatlık değil zaten staj için az para veriliyor dilencilik yapsa daha çok kazanır insan sadaka gibi
Staj herkesin geçtiği bir yol, ister çaycılık yaptsınlar ister sekreterlik, arada iki dosya karştırsan, adliyeye gidip gelip prosedür öğrensen bu bile kâr, benim çevremde de hazırlandığın sınava girenler oldu ama hepsi stajını tamamladı, işin mutfağı orasıdır çünkü, avukat nasıl düşünğr öğrenir ona göre hakim ya da savcı olunca neyle karşılaşacağını bilirsin. Devletin verdiği paranın yanına bunu da ekler en azından bunu ben kazandım deyip ihtiyaçlarını alırsın. Ayrıca torpilin var mı da bu sınava bu kadar güveniyorsun, dayanağın ne

Annen maaşını almakta hakkı, 7binle bir ev zar zor döner 4 çocuksunuz kolay mı? Ha yurt dışına zor kaçar öyle bir lüks her kula nasip olmaz. Hukuk okumuş biri olarak bunu biliyor olman lazımdı. Annen sağlıklı bir insan olmayabilir ama bazı konularda mantıklı olduğu kesin

Sevgiline gelince, 36 yaşında iş sahibi bir adam ayrı ev açmak yerine seni ailesiyle yaşatmak niyetindeyse kaçman lazım bir defa. Adam seni resmen gelecekte kazanacağın paralar için elinde tutmaya çalışıyor. Ayrıca "ben sözler verdim yapmadım, güvenini kırdım" ne demek ya, kendini bilmiyor musun yapamayacağın şeyin sözünü neden verdin. Benim koşullarım böyle, gelemem çünkü annemi ikna edemem beni reddeder diyebilirdin. Senin maddi koşullarını ve yaşam tarzını bilen adam da insansa sana "gel" demez, vakit buldukça kendisi gelir. Senin ona kaçmanı istiyor bu apaçık ortada. Aptallık etme, mesleğini eline al. Ayrıca 10 yaş büyük adam ne ya, senin denklerine kıran mı girdi. Bu gün kaçarsın, yaeın hamişe kalırsın, hakimlik savcılık sınavını da rüyanda görürsün.

Merhabalar, ben hukuk fakültesi mezunu birinin böyle bir olayı yaşamasına çok şaşırdım. Ailemizi seçemiyoruz sonuçta her şey olabilir aile konusunda ama eşimizi biz seçiyoruz. Sizden 11 yaş büyük, sosyal medyadan tanışıp 2-3 kez gördüğünüz, ailesiyle bile tanışmadığınız, sizi adettendir diye dahi gelip istemeyen bir adamla evlenmeye uğraşıyorsunuz. Katil mi hırsız mı sapık mı haberiniz yok, sizi seviyor mu yoksa ailesine bedava hizmetçi mi arıyor haberiniz yok, aynı evde yaşayacaksınız o evden haberiniz yok. Ama tüm bu eksiklerinizle çelişkili olarak savcı vs olabileceğinize dair inanılmaz bir özgüveniniz var. Siz belki farkına varacak kapasitede değilsiniz ama gerçek bir olay olmadığı çok aşikar.

Ben ailesiyle tanıştım ve onlarda birkaç gün de kaldım bilip bilmeden konuşuyorsunuz annem beni evden kovmuştu 2 sene önce apartta yaşadım önce çalıştım sonra ona gittim annem geri çağırdı hastayım ölüyorum bitiyorum kızım dedi ağladı sızlandı dayanamadim geri döndüm eve. O kadar çok bilmediğimiz şeyler var ki ben erkek arkadaşımla birkaç defa yüz yüze görüşüp vakitte geçirdim. Bu kadar neden şaşırdınız hukuk mezunu biri olmama anlamadım doğrusu. Bende insan değil miyim bunlari yaşayamaz ikilimde kalamaz miyim doğru bilmeme rağmen birini sevmiş olamaz miyim. Bunlar nasıl düşünceler anlamıyorum.

Erkek arkadaşımda sözünde duran biri o ailemle sadece bir iki ay yasayacağız dediyse sözünü tutar tutmazsa da mecbur hisseder sonunda. Birseylere güvenerek gitmeyi düşündüm sonuçta dimi. Öyle ki babası da ayrı eve çıkmamızı ister ve çaba içerisine girerdi. Erkek kardeşine de onca imkan sağladı ev aldı gelinine ve oğluna araba da aynı şekilde. Neden ezbere konuşuyorsunuz bilmiyorum

Stajimi tamamlamadım hayalim avukatlık değil zaten staj için az para veriliyor dilencilik yapsa daha çok kazanır insan sadaka gibi
Dilencilik yap o zaman. Bu kafayla senden bişey olmaz sana diyeyim. Sen bu adama kaçarsın, çocuk yapar evde kocana köle olursun. Üniversiteye sadece fiziken gidip gelmişsin, kendini geliştirme, vizyon, geleceği görme sıfır.

Benim torpilim Yüce Allah evet ona sonsuz güveniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…