- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
-
- Konu Sahibi Lawyergirl97
Arkadaşın kafası karışmış belli ki. Saat de geç oldu. Ben her zaman gerçek olma ihtimalini düşünüp karşı tarafın daha kötü hissetmemesi için yazarım ilk başta. Düşünce yapısını anlayamadım bir türlü. Anlattığına göre apartman üniversitelerinde %25 burslu hukuk okuma ihtimali de yok arkadaşın. Terimlerde ve olay örgüsünde karışıklık okudukça rahatsızlık veren bir rahatlama geldi:) ben de çelişeyim:)Cevabı okuyunca , size de bir rahatlama gelmedi mi ? Profille cevaplar birbirinden bu kadar mı bağımsız olur.
Uzak 9 saatlik yol anneme ne derim hem. Bilette pahalıNeyle gidecek pardon da. Şehir dışına çıkmanın masraflı olduğu şu zamanda. Var mı öyle bir imkanı? Bundan korktuğunuz için değil, sizin için yanlış zaman ise evlenmeyin. Yerinizde olsam işe girmeden önce evlenmezdim, ama tabi ki görüşmeye giderdim erkek arkadaşımla.
Banka hesabınıza göndermedi mi? İnternet bankacılığı kullanılıyorsanız dekonttan, kullanmıyor ve kullanmak istemiyorsanız bankadan hesap numarasına ulaşabilirsiniz.Uzak 9 saatlik yol nasıl gideyim annem bu kız nerde der falan gitsem bile iyice umutlanır temenni geldim zanneder ve çok kızar bence mutlu olmaz. Parayı da hepsini kendime kullanmadım buarada çoğu kismi harcamadım duruyor hesap numarasını verirse gönderirim içim rahat etmedi ben para istemedim ama kendisi gönderdi
Hayır cebe havaleBanka hesabınıza göndermedi mi? İnternet bankacılığı kullanılıyorsanız dekonttan, kullanmıyor ve kullanmak istemiyorsanız bankadan hesap numarasına ulaşabilirsiniz.
Hayır cebe havale
Stajimi tamamlamadım hayalim avukatlık değil zaten staj için az para veriliyor dilencilik yapsa daha çok kazanır insan sadaka gibiParasını geri göndermek istiyorsanız , siz de cep telefonu numarasına transfer seçeneğini kullanabilirsiniz.
25 yaşında , Hukuk Fakültesi mezunu bir kadınsınız.Bunun gibi konuları halledebilmelisiniz. Stajınızı tamamladınız mı ?
900 liralık yetim maaşının yarısına tamamim diyen birisi mi sadaka gibi diyor,alın terini beğenmiyor.Stajimi tamamlamadım hayalim avukatlık değil zaten staj için az para veriliyor dilencilik yapsa daha çok kazanır insan sadaka gibi
İyi de hakimlik/savcılığın bir garantisi mi var? Ya sınavı geçemezsiniz? En azından stajınızı tamamlayıp avukatlığa devam edebilirdiniz sınavı geçemezsiniz, zaman kaybetmemiş olurdunuz. Zaten 6 ay adliye stajı 6 ay büro stajı yapıyorsunuz, sınava da hazırlanabilirdiniz bu sürede. Benim hakim ya da savcı olmak isteyen tüm arkadaşlarım böyle yapmıştı zamanında.Stajimi tamamlamadım hayalim avukatlık değil zaten staj için az para veriliyor dilencilik yapsa daha çok kazanır insan sadaka gibi
Olabilir erkek arkadaşının annesini bunu nerden biliyor dedikodu yapan erkek arkadaşından biliyor hatanın ucu sende başlıyor evde zehir zıkkım hayat da yaşasan kocana bile anlatmayacaksın bql şekerdi diyeceksin yoksa ya bunlar bir gün yüzüne bir bir vurulur ya da buna katlanan her şeye katlanır der sırtına binerler aynı şimdi erkek arkadaşının yaptığı gibiHaklısınız ama annemin onayı yok ki gelseler de kovar ailesini de onu da haz etmiyor annem erkek arkadaşımdan.
Yok hata sizde değil hata benim gibi böyle saçma sapan platformlarda problemini paylaşan da zaten ! Siz koşulları şartları ne biliyorsunuz alın teriymiş ne alın teriymiş be 1000 tlden bahsediyoruz 1000 ! Var mi matematiğiniz hiç?? Hemde yol yemek parası içinde haricinde bile değil işte başka avukatın köleliğini sekreterliğini hizmetciligini yapmak iş bile öğrenmek değil! Siz ne biliyorsunuz da konuşuyorsunuz rastgele önyargıyla yorumlar yazıyorsunuz. Yazmayın size zorla yazdıran mi var hem ? İş beğenmemek değil zaten mesele dedigim avukatlık ofisi bana dönmedi bile. Diğeri ise bedavaya köle arıyordu haliyle gitmedim. Sizin hayatim hakkında bildikleriniz sadece benim bilmenizi istediğim izin verdiğim ve anlattığım kadar. Daha fazlası yok. Birini tanımadan hayatını bilmeden bu yaklaşımınız oldukta haksızca ve hadsizce !900 liralık yetim maaşının yarısına tamamim diyen birisi mi sadaka gibi diyor,alın terini beğenmiyor.
Siz iyice haddinizi astiniz.
Burada milleti mi trolliyorsun aklınca.
Sana insan gibi destek olmaya çalışan da kabahat.
Git başını yak bizde kurtulalım bune ya.
Hem devlete arkanı yasla,annen hem engelli kardeşlerine baksın birde senle ne uğraşsın.
Neymis hayali avukatlık değilmis dalga mı geciyosun sen yok sınavım var yok bir sene yok 2 sınav.
Mune lütfen müsait zamanında bakar mısın konularına ve cevaplarına.
Gece gece asabim bozuldu.
Evet gayet uygunum herkesten çok hakediyorum herşeyi. Sınavı kazanacak potansiyelim oldukça fazla çok güveniyorum kendime. Allah nasip edecek hissediyorum da. Garantisi elbette var inanç ve iman Rabbe güven herşeyin başı sonra da emek. Gerisi güzel bir hayat.İyi de hakimlik/savcılığın bir garantisi mi var? Ya sınavı geçemezsiniz? En azından stajınızı tamamlayıp avukatlığa devam edebilirdiniz sınavı geçemezsiniz, zaman kaybetmemiş olurdunuz. Zaten 6 ay adliye stajı 6 ay büro stajı yapıyorsunuz, sınava da hazırlanabilirdiniz bu sürede. Benim hakim ya da savcı olmak isteyen tüm arkadaşlarım böyle yapmıştı zamanında.
Bir de iyi düşünmek lazım hakimlik ve savcılığa uygun muyum diye.
Dislikeciler kıskanmayın bence işinize bakın daha iyi olmaz mı . Tabi işiniz gücünüz varsa o da muammaEvet gayet uygunum herkesten çok hakediyorum herşeyi. Sınavı kazanacak potansiyelim oldukça fazla çok güveniyorum kendime. Allah nasip edecek hissediyorum da. Garantisi elbette var inanç ve iman Rabbe güven herşeyin başı sonra da emek. Gerisi güzel bir hayat.
Evet zor bir annen var fakat şöyle düşün onun hayatida çok eglenceli değil.Erkek arkadaşımla 2 seneyi geçti sevgiliyiz daha öncesinde sanaldan arkadaştık 2 ,3 senedir yani internette tanıştık kısa sürede birbirimize alıştık yaşadığım şehre birkaç defa geldi gitti önce birbirimizi tanımak istedik sonra sevgili olmaya karar verdik ama annem bu ilişkiyi asla onaylamıyor annemle anlaşamıyorum da çok pinti bir insan aylığımi çekiyor isteyince vermiyor anca çok az miktar arada. Erkek arkadaşıma gidecegim konusunda ne kadar kararlı olduğumu sanırım o da anlamış olacak ki iyi düşünmemi söyledi hem hasta olmakla suçladı beni önce sonra geldi devletten aldığım aylığı masama banka kartıyla birlikte bıraktı dilediğin gibi harca paranı ama yemeğini de kendin alırsın o parayla dedi insan sevinse mi üzülse mi bilemiyor . Bahsettiğim para 900 tl bazen 700 800 değişiyor. Ne yapmaya çalıştığını anlayamadım. Madem beni masraf olarak evde görüyor neden gitmeme izin vermiyor vicdan yaptirmaya çalışıyor birde yurtdışına gidecekmiş orada hayat kuracakmış kendine kardeşlerimi de alıp götürecekmiş izini sürmeyeyim diye beni cezalandirmak adına. Her zaman söylüyor bu kapıdan bikere çıktın mi gidişin olur da dönüşün olmaz diye. Beni 4 sene okuttu bunu da başıma kakıyor yıllardır kardeşlerimin bakım parasıyla okutmuş sen yat kalk engelli kardeşlerine dua et diyor ben yetim aylığını almazsam sen çocukların parasindan mi yiyeceksin içeceksin diyor utan diyor. Böyle söylemesine çok üzülüyorum birde evden gitmek istememin sebebi kardeşlerimin engelli olmalarıymiş meğer öyle söylüyor ona göre ben onları sevmiyorum ama onlar için anneme katlandim bunu hiç bilmiyor. Gidersem aklım kardeşlerimde kalacak ama gitmezsem de ah almış olacağım yine erkek arkadaşıma onca sözler verdim geleceğim evleneceğiz dedim umutlandirdim onu çok üzülecektir ona hayal kırıklığı yaşatacağım . Buarada annem erkek arkadaşım dışında beni herkesin yanına yakıştırıyor maşallah birtek o çirkin diyor onun için. Ben anlarım karakteri de iyi değil gözünü aç biraz diyor .Annem erkek arkadaşıma yazdığı mesajlarda onca hakaret yağdirmisti oysa erkek arkadaşım saygısını korumuştu anneme karşı mesajları bende okumuştum. Onu seviyorum ama annem inanmiyor bana onu sevdiğime, erkek arkadaşım hep maddi destek oldu.Annem "sevgilin tabiki olacak destek oldu diye onunla evlenmek zorunda değilsin" diyor anlamıyor beni. Annem bana değer vermiyor eşyalar ve paraya benden daha çok değer veriyor. Özel ihtiyaçlarım için asla para vermiyor son zamanlar. Senin ihtiyaç dediğin ne şampuanın 90 liradan aşağı değil hep lüks ama ihtiyaç değil diyor normal olmadığımı söylüyor defalarca. Ayrıca insanlara dışarda beni çekistiriyor tanıdım avukata gidip kızım duşta çok uzun süre kalıyor demiş mesela yakınmış ben anlam veremedim. Duşta kalmamin sebebi de temizlik buarada sonra duş alıyorum.
Kafam karmakarışık ne yapacağım bilmiyorum. Erkek arkadaşımin ailesi iyi insanlar tanışmıştım gidersem evimiz de olacaktır zamanla. Annem kesinlikle istemiyor buarada hukuk mezunuyum. Savcılık sınavına hazırlanıyorum evde. Ama sınavı kazansam da atanmam martı ve belki seneyi bulacak o da en erken kimbilir.
Beklemezse beklemesin. Anlayışlı, aklı başında, seven adam şunu demez ya.O beni beklemez ama yaşı olmuş 36 benim 25 açık açık söylüyor da bekleyemem diye ailesi benim onu oyaladigimi düşünüyorlarmış ah aldım ben ayrılırsam başka batağa saplanmış olacağım yani günah batağına
Aldatma mi var bi de?Kafalara bak pırıl pırıl arkadaş haklı hiç eğitimli kültürlü birine benzemiyorsunuz ne batağı ne günahı olmadı bitti dersiniz biter kendi günahınıza girmek daha mı mantıklı hemde sizi aldatan bu mal için
Gerçekten de öteki konuda ya konu sahibi söylemedi ya ben kaçırdım.diger konuda sınavdan bahsediyordu ama ben üniv sınavı falan sandım.megersem mezun olmuş.illa o evden gideceğim diyorsan avukat olarak çalış.erkek arkadaşında ne iş yapıyor?Ne mezunu?ay birde ilkokul de de tam olsun.Kafalara bak pırıl pırıl arkadaş haklı hiç eğitimli kültürlü birine benzemiyorsunuz ne batağı ne günahı olmadı bitti dersiniz biter kendi günahınıza girmek daha mı mantıklı hemde sizi aldatan bu mal için
Pardon da niye bekleyemezmiş? Erkek için, 36 yaşında evlenmek ile 38 yaşında evlenmek arasında fark var mı? Ya da kapısinda bekleyenler mi var?O beni beklemez ama yaşı olmuş 36 benim 25 açık açık söylüyor da bekleyemem diye ailesi benim onu oyaladigimi düşünüyorlarmış ah aldım ben ayrılırsam başka batağa saplanmış olacağım yani günah batağına