Annem onunla evlenmeme onay vermiyor ne yapabilirim ? Ayrılmalı mıyım?

Cevabı okuyunca , size de bir rahatlama gelmedi mi ? Profille cevaplar birbirinden bu kadar mı bağımsız olur.
Arkadaşın kafası karışmış belli ki. Saat de geç oldu. Ben her zaman gerçek olma ihtimalini düşünüp karşı tarafın daha kötü hissetmemesi için yazarım ilk başta. Düşünce yapısını anlayamadım bir türlü. Anlattığına göre apartman üniversitelerinde %25 burslu hukuk okuma ihtimali de yok arkadaşın. Terimlerde ve olay örgüsünde karışıklık okudukça rahatsızlık veren bir rahatlama geldi:) ben de çelişeyim:)

Uzak 9 saatlik yol anneme ne derim hem. Bilette pahalı

Banka hesabınıza göndermedi mi? İnternet bankacılığı kullanılıyorsanız dekonttan, kullanmıyor ve kullanmak istemiyorsanız bankadan hesap numarasına ulaşabilirsiniz.

Sanal ortamlardan tanışılıp,işin resmiyete götürülmek istenmesi bana tehlikeli gelmiştir hep...Annenizin sizin üzerinizdeki psikolojik baskıları ayrı bir konudur zaten...

Sadece diyeceğim şu ki; yaşadığınız ortamdan rahatsızlık duymanız ya da annenizden rahatsızlık duymanız normaldir...Böyle bir ortamdan insanın kimseyi kırmadan uzaklaşmak gibi bir iç güdüsel düşüncesi ve bunu harekete dökmeside olağandır...İnsanoğlu rahat hissetmediği yerden uzaklaşmazsa ya da çıkış bulamazsa hasta olur ...( Gözlemlerime dayanarak belirtiyorum)

Ama şunu kendinize sorun; " Yangından kaçarken doluya tutulmayayım...Ben bu kişiyi kaçış amaçlı mı hayatımın merkezine aldım? Bu kişiyi ne kadar tanıyorum ya da tanıyabilirim?

İstisnalar hayatta yok mu? İlla ki hayatının aşkını bulup normal insan evladı biriyle hayatını birleştirenler vardır.Ama bir o kadar da niyetini açık etmeyen,temiz yüzlü,tatlı dilli art niyetli insan evladı demeye ağzımız varmayan size maddi,manevi büyük zararlar verebilecek bir potansiyellede karşılaşma olasılığınız yüksek...

Kaç yaşındasınız bilmiyorum...Ama bir yerlerde çalışmayı o iş yerinde tutunmayı hiç düşündünüz mü? Bu sayede sosyal olmuş olacaksınız maddi manevi iyi hissedeceksiniz ve çevreniz genişleyip belki de yüz yüze tanışabileceğiniz insanlarla mutlu olabilirsiniz diyorum...

Stajimi tamamlamadım hayalim avukatlık değil zaten staj için az para veriliyor dilencilik yapsa daha çok kazanır insan sadaka gibi

Stajimi tamamlamadım hayalim avukatlık değil zaten staj için az para veriliyor dilencilik yapsa daha çok kazanır insan sadaka gibi
900 liralık yetim maaşının yarısına tamamim diyen birisi mi sadaka gibi diyor,alın terini beğenmiyor.
Siz iyice haddinizi astiniz.
Burada milleti mi trolliyorsun aklınca.
Sana insan gibi destek olmaya çalışan da kabahat.
Git başını yak bizde kurtulalım bune ya.
Hem devlete arkanı yasla,annen hem engelli kardeşlerine baksın birde senle ne uğraşsın.
Neymis hayali avukatlık değilmis dalga mı geciyosun sen yok sınavım var yok bir sene yok 2 sınav.
Mune lütfen müsait zamanında bakar mısın konularına ve cevaplarına.
Gece gece asabim bozuldu.

İyi de hakimlik/savcılığın bir garantisi mi var? Ya sınavı geçemezsiniz? En azından stajınızı tamamlayıp avukatlığa devam edebilirdiniz sınavı geçemezsiniz, zaman kaybetmemiş olurdunuz. Zaten 6 ay adliye stajı 6 ay büro stajı yapıyorsunuz, sınava da hazırlanabilirdiniz bu sürede. Benim hakim ya da savcı olmak isteyen tüm arkadaşlarım böyle yapmıştı zamanında.

Bir de iyi düşünmek lazım hakimlik ve savcılığa uygun muyum diye.

Haklısınız ama annemin onayı yok ki gelseler de kovar ailesini de onu da haz etmiyor annem erkek arkadaşımdan.
Olabilir erkek arkadaşının annesini bunu nerden biliyor dedikodu yapan erkek arkadaşından biliyor hatanın ucu sende başlıyor evde zehir zıkkım hayat da yaşasan kocana bile anlatmayacaksın bql şekerdi diyeceksin yoksa ya bunlar bir gün yüzüne bir bir vurulur ya da buna katlanan her şeye katlanır der sırtına binerler aynı şimdi erkek arkadaşının yaptığı gibi

Yok hata sizde değil hata benim gibi böyle saçma sapan platformlarda problemini paylaşan da zaten ! Siz koşulları şartları ne biliyorsunuz alın teriymiş ne alın teriymiş be 1000 tlden bahsediyoruz 1000 ! Var mi matematiğiniz hiç?? Hemde yol yemek parası içinde haricinde bile değil işte başka avukatın köleliğini sekreterliğini hizmetciligini yapmak iş bile öğrenmek değil! Siz ne biliyorsunuz da konuşuyorsunuz rastgele önyargıyla yorumlar yazıyorsunuz. Yazmayın size zorla yazdıran mi var hem ? İş beğenmemek değil zaten mesele dedigim avukatlık ofisi bana dönmedi bile. Diğeri ise bedavaya köle arıyordu haliyle gitmedim. Sizin hayatim hakkında bildikleriniz sadece benim bilmenizi istediğim izin verdiğim ve anlattığım kadar. Daha fazlası yok. Birini tanımadan hayatını bilmeden bu yaklaşımınız oldukta haksızca ve hadsizce !

Evet gayet uygunum herkesten çok hakediyorum herşeyi. Sınavı kazanacak potansiyelim oldukça fazla çok güveniyorum kendime. Allah nasip edecek hissediyorum da. Garantisi elbette var inanç ve iman Rabbe güven herşeyin başı sonra da emek. Gerisi güzel bir hayat.

Dislikeciler kıskanmayın bence işinize bakın daha iyi olmaz mı . Tabi işiniz gücünüz varsa o da muamma

Evet zor bir annen var fakat şöyle düşün onun hayatida çok eglenceli değil.
Evlenlenirsen ve eş ailesi ile yaşarsan bugünleri mumla ve ararsın

Meslek sahibi olmadan, kendini bu konuda garantiye almadan, bir de erkek arkadaşın ayrı bir ev kurmadan asla evlenme, bak ASLA diyorum, bu kadar keskin yorum yapmam ben kolay kolay. Vebal mebal, geç o işleri. Erkek arkadaşın da aklı başında biriyse sana bu noktada hak verir, destek olur, vermiyorsa zaten sen ona yol ver, sevgi aşk bi yere kadar.
Buradaki insanları dinle, yoksa yağmurdan kaçarken doluya tutulacaksın, çünkü her şeye "ama ama" diye karşılık veriyorsun, yok ama annem şöyle, yok ama erkek arkadaşım bekliyo vebal.. Yapma, kendi iyiliğin için nolur YAPMA.

Beklemezse beklemesin. Anlayışlı, aklı başında, seven adam şunu demez ya.
Vesvese ve kaygının etkisiyle kendini suçlu hissediyorsun, ne vebali Allah aşkına? Şartların olgunlaşmamış, ailevi durumların belli, bi yandan da erkek arkadaşın ve ailesi sana baskı yapıyor, farkında değil misin? Sen de "oyaladım, haklılar tabii" diyerek bunu normal görüyorsun. Burada günah da yok vebal de. Haklı falan da değiller. Madem öyle, ayrı bi ev kursun 36 yaşındaki koca adam, öyle 2-3 ay oturcaz ehe ehe diye KANDIRMAKLA uğraşmasın. O zaman 3 ay sonra evlenin, bu nedir ya, resmen çakallık.

Önceki konunda zannettim ki henüz üniv okumamışsın.ama avukat olmuşsun.bu işlerle kafa yoracagina gidip calissana.

Gerçekten de öteki konuda ya konu sahibi söylemedi ya ben kaçırdım.diger konuda sınavdan bahsediyordu ama ben üniv sınavı falan sandım.megersem mezun olmuş.illa o evden gideceğim diyorsan avukat olarak çalış.erkek arkadaşında ne iş yapıyor?Ne mezunu?ay birde ilkokul de de tam olsun.

Pardon da niye bekleyemezmiş? Erkek için, 36 yaşında evlenmek ile 38 yaşında evlenmek arasında fark var mı? Ya da kapısinda bekleyenler mi var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…