- 1 Kasım 2012
- 11.134
- 25.713
- 34
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Hastalikdan kactikca hicbizaman bagisiklik sistemi guclenmez insanin. Tabikide hastalanmak icin takla atin demiyorumSiz yada kreş ne denli temiz olursanız olun ev hijyeni asla olmaz arkadaşım verdi ama nasil pişman olup aldi anlatamam hele şu pandemi de ne gerek var vermenize ? Daha annenizin dediği gibi çok küçük o soğukta uykusu bölünecek gidecek yazik yani alternatifsiz olsanız tamam ama değilsiniz en basiti uyuz. Bit. Kil kurdu kızamık kabakulak su çiçeği vs.vs yani toplu olan yerlerde hastalıklar olur
Bu hafta oryantasyon haftası. Çocuk psikoloğu gözlemleyecek. Covid riskini her yerde taşıyoruz bence artık. Parkın demirlerini yaliyor bazen düşünün.Bence bu soruyu çocuk adına soruyosaniz bir uzmanına yani pedagoga sorun.hem burda herkes farklı bişey söyler hangisini yapacaksınız ?
İşin teknik boyutunu göz ardı edersek sırf Covid olup ve taşıyıcı olma ihtimalini dusunerek ben olsam sırf bu yüzden göndermezdim .sağlık her şeyden önemli sonuçta.
Evet benim için en önemlisi de bu. Çocuk her hafta başka düzen görüyor bi hafta anneanne duzeni bir hafta babaanne düzeni. Tabii bir standart tutturamaya çalışıyorlar da kreş gibi olmaz.2bucuk yasindan itibaren cocuk daha disiplinli oluyor.
Okula gidecegi icin erken kalkiyor kahvalti aliskanligi olusuyor. Okulda oyun saati boyama saati uyku saati cis saati bile var yeme saati hepsi var
Bunuda yazacaktim ama kendimi frenledimEvet benim için en önemlisi de bu. Çocuk her hafta başka düzen görüyor bi hafta anneanne duzeni bir hafta babaanne düzeni. Tabii bir standart tutturamaya çalışıyorlar da kreş gibi olmaz.
Bende yukaridaki yorumlarimda yazdimKuzey Avrupa’da bebekleri 2,5 aylıktan itibaren önce bakım evine, 2,5 ay - 6 yaş arası kreşe, 6 yaşdan sonrada ilkokula gönderiyorlar. O yüzden 2,5 yaş erken mi diye hiç takılmayın bence.
Pegagoga danistim. 3 yas oncesi verme demişti. 3 yasinda, Krese yazdirmak istiyorum ama covidden malum cekiniyorum. Ocak gibi duruma göre 3.5 yaşta kreş düşünüyorum. Sizinkinin gelişimi önde demissiniz. Yazdirabilirsiniz bence..2.5 yaşındaki oğluma anneannesi ve babaannesi dönüşümlü bakıyor. Ben öğretmenim. Annemle aynı sitede oturuyoruz, anneanne daha ağırlıklı olarak bakıyor diyebilirim babaanneye kıyasla. Bu yaş civarı tüm çocuklar hareketlidir ancak oğlum ekstra hareketli, hiç yerinde durmayan bir çocuk. Bu aralar her şeye hayır deme ve bulduğu her şeyi yere fırlatma huyu var. Uzun uzun neden her şeyi yere atmaması gerektiğini anlatıyorum, zaten her şeyi bir yetiskinle konuşur gibi bıkmadan usanmadan anlatiyorum ancak değişen bir şey olmuyor. Aslında çok iyi anlıyor ama her şeyi oyun gibi gördüğü için umursamıyor. Annem de kvalidem de artık başa çıkamıyorlar, annem ztn çocuğun her hareketi için beni suçlar vaziyette. Ona göre kural bilmeyisi benim disiplin eksikligimden kaynaklanıyor.
Oğlumun enerjisini atabilmesi, az buçuk sosyalleşmesi için yarım gün kreşe vermeye karar verdim ama annem çocuk bakarken her şeyimi eleştirdiği gibi bu kararımı da eleştiriyor. Çok küçük olduğunu, sürekli hasta olacağını, pandemi sürecinde buyuk risk aldığımi vs söylüyor. Bu yaşta çocuk anca zorunluluktan verilir kreşe biz bakıyoruz ya diyor. Ancak yaz sürecinde 2 saat bir yere gittiğim için bıraktığımda ne kadar yorulduğunu anlatan kendisi. Kayinvalidem geldiğinde ise bambaşka sıkıntılarım var hijyen, benim koyduğum kuralların kaale alınmaması, TV açması vs vs...anlatsam o apayrı bir konu. Kısacası anneanne babaanne dönüşümlü bakılıp zihinsel olarak en hızlı geliştiği çağlarda eve kapanmasindansa kreşe gitmesini tercih ediyorum ama annemin dedikleri de aklımı kurcalıyor.
Göndereceğim kreş evime çok yakın. Sahibi eski patronum, yıllar önce yeni mezunken aynı kreşte İngilizce öğretmenliği yapmıştım. Öğretmenlerin bir kısmını tanıyorum, butik ama temiz, güvenilir bir kurum. Bugun görüştüm bu hafta deneme sürecinden sonra başlatmaya karar verdim. Annem de geldi, yok bahcedeki oyuncaklar eski, yok giriste bize hes kodu sormadılar vs diye aklımi celiyor, aslında doğru. Bu covid ve kreşe başlayınca muhtemel bulaşıcı hastalıklar konusu beni çok düşündürüyor. Siz olsanız ne yapardınız?
Kişisel tabi düşünceler size saygı duyarım kardeşim de 3 yasinda başladı üstelik özel bir kolejin kresiydi evimiz bitten temizlenmesi taa ki okul değiştirene kadarHastalikdan kactikca hicbizaman bagisiklik sistemi guclenmez insanin. Tabikide hastalanmak icin takla atin demiyorum
Ama onleminizi aldiktan sonra gelen her hastalik vucudun direncini guclendirir.
Benim kizim 2bucuk yasinda okula basladi (cunki mecburi yasadigim yerde)
Evet hastada oldu ama olmedi cok sukur
Kizimin 2bucuk yasinda yapabildigi seyleri 4 yasindaki akraba cocuklarim yapamiyordu.
Egitim cok onemli
Ben bir sağlikciyim ve siz nerde yaşıyorsunuz? Daha 2 gun önce arkadaşım hüngür hüngür ağladım kurttan kızım büyümüyor kurtulamadık kreste oldu diye ayrıca diğer hastalıklara gelince biraz okullara gidin görürsünüz suan ne kadar çok uyuz vakasi var kuzenim öğretmen sınıfında gecen sene 5 öğrenci uyuz olduÇevremde kreşe giden kaç çocuk olduğunu sayamadım bile şu yazdığınız biri kurdu bilmemnesi hiçbir şey duymadım kabakulak suçiçeği zaten kalmadı aşılar sağolsun. Nerede yaşıyorsunuz da böyle şeylere şahit oldunuz..
Erken yaşta kreşe başlamak bağışıklık sistemini güçlendiriyor hatta ilerde kanser gibi hastalıklar da, erken kreşe başlayan çocuklarda görülmüyormuş bununla ilgili bilimsel bir makale okudum . Normal şartlarda verirdim açıkçası ama pandemi olunca akan sular duruyor bende, çok da elzem değil bu yaşta gitmesi diye düşünüyorum pandemi varken.2.5 yaşındaki oğluma anneannesi ve babaannesi dönüşümlü bakıyor. Ben öğretmenim. Annemle aynı sitede oturuyoruz, anneanne daha ağırlıklı olarak bakıyor diyebilirim babaanneye kıyasla. Bu yaş civarı tüm çocuklar hareketlidir ancak oğlum ekstra hareketli, hiç yerinde durmayan bir çocuk. Bu aralar her şeye hayır deme ve bulduğu her şeyi yere fırlatma huyu var. Uzun uzun neden her şeyi yere atmaması gerektiğini anlatıyorum, zaten her şeyi bir yetiskinle konuşur gibi bıkmadan usanmadan anlatiyorum ancak değişen bir şey olmuyor. Aslında çok iyi anlıyor ama her şeyi oyun gibi gördüğü için umursamıyor. Annem de kvalidem de artık başa çıkamıyorlar, annem ztn çocuğun her hareketi için beni suçlar vaziyette. Ona göre kural bilmeyisi benim disiplin eksikligimden kaynaklanıyor.
Oğlumun enerjisini atabilmesi, az buçuk sosyalleşmesi için yarım gün kreşe vermeye karar verdim ama annem çocuk bakarken her şeyimi eleştirdiği gibi bu kararımı da eleştiriyor. Çok küçük olduğunu, sürekli hasta olacağını, pandemi sürecinde buyuk risk aldığımi vs söylüyor. Bu yaşta çocuk anca zorunluluktan verilir kreşe biz bakıyoruz ya diyor. Ancak yaz sürecinde 2 saat bir yere gittiğim için bıraktığımda ne kadar yorulduğunu anlatan kendisi. Kayinvalidem geldiğinde ise bambaşka sıkıntılarım var hijyen, benim koyduğum kuralların kaale alınmaması, TV açması vs vs...anlatsam o apayrı bir konu. Kısacası anneanne babaanne dönüşümlü bakılıp zihinsel olarak en hızlı geliştiği çağlarda eve kapanmasindansa kreşe gitmesini tercih ediyorum ama annemin dedikleri de aklımı kurcalıyor.
Göndereceğim kreş evime çok yakın. Sahibi eski patronum, yıllar önce yeni mezunken aynı kreşte İngilizce öğretmenliği yapmıştım. Öğretmenlerin bir kısmını tanıyorum, butik ama temiz, güvenilir bir kurum. Bugun görüştüm bu hafta deneme sürecinden sonra başlatmaya karar verdim. Annem de geldi, yok bahcedeki oyuncaklar eski, yok giriste bize hes kodu sormadılar vs diye aklımi celiyor, aslında doğru. Bu covid ve kreşe başlayınca muhtemel bulaşıcı hastalıklar konusu beni çok düşündürüyor. Siz olsanız ne yapardınız?
Kisisel dusunce degil aslindaKişisel tabi düşünceler size saygı duyarım kardeşim de 3 yasinda başladı üstelik özel bir kolejin kresiydi evimiz bitten temizlenmesi taa ki okul değiştirene kadar
Gelişimsel olarak faydalı olacağına eminim de benim endişem covid ve muhtemel hastalıklarKuzey Avrupa’da bebekleri 2,5 aylıktan itibaren önce bakım evine, 2,5 ay - 6 yaş arası kreşe, 6 yaşdan sonrada ilkokula gönderiyorlar. O yüzden 2,5 yaş erken mi diye hiç takılmayın bence.
Simdi yinemi siz diyeceksiniz ama yorum yapmadan gecmek istemedimGelişimsel olarak faydalı olacağına eminim de benim endişem covid ve muhtemel hastalıklar
Yabancılar genelde çekirdek aile olarak takıldıkları için bulaş olsa bile gençleri de çok etkilendiği için okullar orada bu şekilde değil. Kaldı ki konu sahibinin çocuğu yarım gün gidecek yarım gün de annesi bakacak annesine bulaşma ihtimali artacak. Türk annelerinin pimpirikli olduğu kısmına katılıyorum.Simdi yinemi siz diyeceksiniz ama yorum yapmadan gecmek istemedim
Bakin bu covid belasi dunyanin her biryerinde var
Turkiyede okullar kapaliydi ya, Avrupanin genel olarak heryerinde okullar acikti. Bizim gondermeme gibi bi luksumuz olmadi. Mecburi egitim, cocuklar hep gitti okula.
Uzerinize alinmayin genel olarak gordugum seyleri soylucem. Bizim turk anneleri cok pimpirikli, cocuk hapsursa aha usuttu, 38 derecede ceyranda kalmama cabasi bi baska konu. Suya girse mikrop kapti telasi, gunese ciksa gunes carpti korkusu... Ben bu yil gorduklerimi yaziyorum siz boylesiniz demiyorum ama cok pimpirikde iyi degil.
Evet kizim sudan mikropda kapti, olabilir, boyle bise oldu diye hic denize havuza girmesinmi. Gunes kremini surup sapkasini takip ikindine dogru cikmaya gayret gosterdik, ne yapalim cikmayalimmi, oldu olasi yasamayalim eve hapsolalim.
Yani bana gerçekten cok tuhaf geliyor. Bu hastalıkdan korkmalar falan.
Ben ilac almaktan korktugum kadar hastalikdan korkmuyorum. Ama masallah insanimiz seker gibi ilac aliyo. Neyse cok derin konular ama anlamaniz icin yazdim
Türkiye okulların en çok kapalı kaldığı ülkelerden biri ancak mecburiyetten. Yani eminim ki Avrupa da 40 kişilik sınıflarda okumuyor öğrenciler (liselerden bahsediyorum). Devlet okullari gerekli hijyeni sağlayacak , tüm okul çalışanları ve öğrencilere pcr testi yapacak, bina içlerinde uygun havalandırma sağlayacak alt yapıya sahip olamadıkları için kapalı kaldılar. Oglumu göndereceğim kreşte öğrenci ve çocuklara düzenli pcr yapıldığını sanmıyorum, ateş ölçümü olacaktır herhalde günlük. Yani cocuklarda covid vakası olsa bu kdr küçük çocuklarda illa ki bulaş olacak. Oğlumda lokosit düşüklüğü varmış mesela tesadüfen kan tahlilinde öğrendik, bağışıklığı muhtemelen düşük . İyi baktığımız için hasta olmadı. 1 yıl sonraki bağışıkligiyla şimdiki bir olmaz muhtemelen. O yüzden erken mi acaba diyorum. Yoksa elbette her türlü sosyal ve zihinsel gelişim açısından cok verimli olur. Sizin bakış açınız da doğru Yani sakınan göze çöp batıyor belki de, hastalık konusunda daha relax olmak gerek. Ama TR koşullarıyla Avrupa da bir değil, bilhassa hijyen ve kurallara uyma açısından. Gezdiğim kreslerden birinde öğretmenin biri Oğlumu cok sevimli bulduğu için kendi maskesini cikarip öpmek istedi mesela , izin vermedim elbette. Kaç kuzey Avrupa ülkesinde bunu görebilirsiniz acaba? Ben orda olmasam yüzde bin izinsiz operdi, sonra düşün dur cocuk kimden ne kapti...Yani Türk annelerinin evhami da yersiz değil benceSimdi yinemi siz diyeceksiniz ama yorum yapmadan gecmek istemedim
Bakin bu covid belasi dunyanin her biryerinde var
Turkiyede okullar kapaliydi ya, Avrupanin genel olarak heryerinde okullar acikti. Bizim gondermeme gibi bi luksumuz olmadi. Mecburi egitim, cocuklar hep gitti okula.
Uzerinize alinmayin genel olarak gordugum seyleri soylucem. Bizim turk anneleri cok pimpirikli, cocuk hapsursa aha usuttu, 38 derecede ceyranda kalmama cabasi bi baska konu. Suya girse mikrop kapti telasi, gunese ciksa gunes carpti korkusu... Ben bu yil gorduklerimi yaziyorum siz boylesiniz demiyorum ama cok pimpirikde iyi degil.
Evet kizim sudan mikropda kapti, olabilir, boyle bise oldu diye hic denize havuza girmesinmi. Gunes kremini surup sapkasini takip ikindine dogru cikmaya gayret gosterdik, ne yapalim cikmayalimmi, oldu olasi yasamayalim eve hapsolalim.
Yani bana gerçekten cok tuhaf geliyor. Bu hastalıkdan korkmalar falan.
Ben ilac almaktan korktugum kadar hastalikdan korkmuyorum. Ama masallah insanimiz seker gibi ilac aliyo. Neyse cok derin konular ama anlamaniz icin yazdim
Burada kosullar pekde ic acici degildiTürkiye okulların en çok kapalı kaldığı ülkelerden biri ancak mecburiyetten. Yani eminim ki Avrupa da 40 kişilik sınıflarda okumuyor öğrenciler (liselerden bahsediyorum). Devlet okullari gerekli hijyeni sağlayacak , tüm okul çalışanları ve öğrencilere pcr testi yapacak, bina içlerinde uygun havalandırma sağlayacak alt yapıya sahip olamadıkları için kapalı kaldılar. Oglumu göndereceğim kreşte öğrenci ve çocuklara düzenli pcr yapıldığını sanmıyorum, ateş ölçümü olacaktır herhalde günlük. Yani cocuklarda covid vakası olsa bu kdr küçük çocuklarda illa ki bulaş olacak. Oğlumda lokosit düşüklüğü varmış mesela tesadüfen kan tahlilinde öğrendik, bağışıklığı muhtemelen düşük . İyi baktığımız için hasta olmadı. 1 yıl sonraki bağışıkligiyla şimdiki bir olmaz muhtemelen. O yüzden erken mi acaba diyorum. Yoksa elbette her türlü sosyal ve zihinsel gelişim açısından cok verimli olur. Sizin bakış açınız da doğru Yani sakınan göze çöp batıyor belki de, hastalık konusunda daha relax olmak gerek. Ama TR koşullarıyla Avrupa da bir değil, bilhassa hijyen ve kurallara uyma açısından. Gezdiğim kreslerden birinde öğretmenin biri Oğlumu cok sevimli bulduğu için kendi maskesini cikarip öpmek istedi mesela , izin vermedim elbette. Kaç kuzey Avrupa ülkesinde bunu görebilirsiniz acaba? Ben orda olmasam yüzde bin izinsiz operdi, sonra düşün dur cocuk kimden ne kapti...Yani Türk annelerinin evhami da yersiz değil bence