Annem, oglum, kreş

Hastalikdan kactikca hicbizaman bagisiklik sistemi guclenmez insanin. Tabikide hastalanmak icin takla atin demiyorum
Ama onleminizi aldiktan sonra gelen her hastalik vucudun direncini guclendirir.
Benim kizim 2bucuk yasinda okula basladi (cunki mecburi yasadigim yerde)
Evet hastada oldu ama olmedi cok sukur
Kizimin 2bucuk yasinda yapabildigi seyleri 4 yasindaki akraba cocuklarim yapamiyordu.
Egitim cok onemli

Bu hafta oryantasyon haftası. Çocuk psikoloğu gözlemleyecek. Covid riskini her yerde taşıyoruz bence artık. Parkın demirlerini yaliyor bazen düşünün.
2bucuk yasindan itibaren cocuk daha disiplinli oluyor.
Okula gidecegi icin erken kalkiyor kahvalti aliskanligi olusuyor. Okulda oyun saati boyama saati uyku saati cis saati bile var yeme saati hepsi var
Evet benim için en önemlisi de bu. Çocuk her hafta başka düzen görüyor bi hafta anneanne duzeni bir hafta babaanne düzeni. Tabii bir standart tutturamaya çalışıyorlar da kreş gibi olmaz.

Evet benim için en önemlisi de bu. Çocuk her hafta başka düzen görüyor bi hafta anneanne duzeni bir hafta babaanne düzeni. Tabii bir standart tutturamaya çalışıyorlar da kreş gibi olmaz.
Bunuda yazacaktim ama kendimi frenledim
Bi annane bi babanne cocuk duzenu algilayamaz
2 ayri ortam 2 ayri kisi
Cocugunuz kres yasina bence uygun ama dedigim gibi bence

Ben calisiyodum hamileyken biraktim isi.
Bebegimi 2bucuk yasina kadar ben buyuteyim diye annane veya kresde rezil olmasin diye
Ama 2bucuk yas okula yani sizin diyisinizle krese uygundur

Benzer sebeplerle 2,5 yaşında tam gün vermiştik. İyi ki öyle karar vermişiz. O zaman covid yoktu ama geçtiğimiz yıl arkadaşımız kızını hep gönderdi kreşe, hiç sorun yaşamadılar. Okul dikkat ediyorsa içiniz rahat olur sizin de.

Pegagoga danistim. 3 yas oncesi verme demişti. 3 yasinda, Krese yazdirmak istiyorum ama covidden malum cekiniyorum. Ocak gibi duruma göre 3.5 yaşta kreş düşünüyorum. Sizinkinin gelişimi önde demissiniz. Yazdirabilirsiniz bence..

Kişisel tabi düşünceler size saygı duyarım kardeşim de 3 yasinda başladı üstelik özel bir kolejin kresiydi evimiz bitten temizlenmesi taa ki okul değiştirene kadar

Ben bir sağlikciyim ve siz nerde yaşıyorsunuz? Daha 2 gun önce arkadaşım hüngür hüngür ağladım kurttan kızım büyümüyor kurtulamadık kreste oldu diye ayrıca diğer hastalıklara gelince biraz okullara gidin görürsünüz suan ne kadar çok uyuz vakasi var kuzenim öğretmen sınıfında gecen sene 5 öğrenci uyuz oldu

Erken yaşta kreşe başlamak bağışıklık sistemini güçlendiriyor hatta ilerde kanser gibi hastalıklar da, erken kreşe başlayan çocuklarda görülmüyormuş bununla ilgili bilimsel bir makale okudum . Normal şartlarda verirdim açıkçası ama pandemi olunca akan sular duruyor bende, çok da elzem değil bu yaşta gitmesi diye düşünüyorum pandemi varken.

Kişisel tabi düşünceler size saygı duyarım kardeşim de 3 yasinda başladı üstelik özel bir kolejin kresiydi evimiz bitten temizlenmesi taa ki okul değiştirene kadar
Kisisel dusunce degil aslinda

Yani nasil ilkokula gitmek sizin icin gayet dogalsa 2bucuk yasinda okula baslamasida bize gore cok normal bi durum.

Cocuk bitlenebilirde hastalanabilirde bu okula gitmemesi icin bi gerekce degil (yasadigim yerden bahsediyorum)

6 yasinda ilkokula baslayan bir cocuk talihsizlik uzerine bitlenip sonrasinda grip olduysa kisinda bogaz agrisi oksuruk varsa okula gondermiyomusunuz cocuklarinizi

Ben çocuğumu 2.5 yaşında kreşe verdim. Hiç hastalanmadı fakat bu koronadan önceydi. Korona zamanı da yine zorunluluktan kreşe devam etti ve taşıyıcı olup bize ve ailelerimize bulaştırdı. Bana sorarsanız zorunluluğunuz olmadığı için asla vermeyin. Çocuklar birbiriyle o kadar çok temas ediyor ki sınıfta biri korona olursa kesin bulaşır.

Gelişimsel olarak faydalı olacağına eminim de benim endişem covid ve muhtemel hastalıklar
Simdi yinemi siz diyeceksiniz ama yorum yapmadan gecmek istemedim

Bakin bu covid belasi dunyanin her biryerinde var
Turkiyede okullar kapaliydi ya, Avrupanin genel olarak heryerinde okullar acikti. Bizim gondermeme gibi bi luksumuz olmadi. Mecburi egitim, cocuklar hep gitti okula.

Uzerinize alinmayin genel olarak gordugum seyleri soylucem. Bizim turk anneleri cok pimpirikli, cocuk hapsursa aha usuttu, 38 derecede ceyranda kalmama cabasi bi baska konu. Suya girse mikrop kapti telasi, gunese ciksa gunes carpti korkusu... Ben bu yil gorduklerimi yaziyorum siz boylesiniz demiyorum ama cok pimpirikde iyi degil.

Evet kizim sudan mikropda kapti, olabilir, boyle bise oldu diye hic denize havuza girmesinmi. Gunes kremini surup sapkasini takip ikindine dogru cikmaya gayret gosterdik, ne yapalim cikmayalimmi, oldu olasi yasamayalim eve hapsolalim.

Yani bana gerçekten cok tuhaf geliyor. Bu hastalıkdan korkmalar falan.

Ben ilac almaktan korktugum kadar hastalikdan korkmuyorum. Ama masallah insanimiz seker gibi ilac aliyo. Neyse cok derin konular ama anlamaniz icin yazdim

Yabancılar genelde çekirdek aile olarak takıldıkları için bulaş olsa bile gençleri de çok etkilendiği için okullar orada bu şekilde değil. Kaldı ki konu sahibinin çocuğu yarım gün gidecek yarım gün de annesi bakacak annesine bulaşma ihtimali artacak. Türk annelerinin pimpirikli olduğu kısmına katılıyorum.

Türkiye okulların en çok kapalı kaldığı ülkelerden biri ancak mecburiyetten. Yani eminim ki Avrupa da 40 kişilik sınıflarda okumuyor öğrenciler (liselerden bahsediyorum). Devlet okullari gerekli hijyeni sağlayacak , tüm okul çalışanları ve öğrencilere pcr testi yapacak, bina içlerinde uygun havalandırma sağlayacak alt yapıya sahip olamadıkları için kapalı kaldılar. Oglumu göndereceğim kreşte öğrenci ve çocuklara düzenli pcr yapıldığını sanmıyorum, ateş ölçümü olacaktır herhalde günlük. Yani cocuklarda covid vakası olsa bu kdr küçük çocuklarda illa ki bulaş olacak. Oğlumda lokosit düşüklüğü varmış mesela tesadüfen kan tahlilinde öğrendik, bağışıklığı muhtemelen düşük . İyi baktığımız için hasta olmadı. 1 yıl sonraki bağışıkligiyla şimdiki bir olmaz muhtemelen. O yüzden erken mi acaba diyorum. Yoksa elbette her türlü sosyal ve zihinsel gelişim açısından cok verimli olur. Sizin bakış açınız da doğru Yani sakınan göze çöp batıyor belki de, hastalık konusunda daha relax olmak gerek. Ama TR koşullarıyla Avrupa da bir değil, bilhassa hijyen ve kurallara uyma açısından. Gezdiğim kreslerden birinde öğretmenin biri Oğlumu cok sevimli bulduğu için kendi maskesini cikarip öpmek istedi mesela , izin vermedim elbette. Kaç kuzey Avrupa ülkesinde bunu görebilirsiniz acaba? Ben orda olmasam yüzde bin izinsiz operdi, sonra düşün dur cocuk kimden ne kapti...Yani Türk annelerinin evhami da yersiz değil bence

Kreşe verin anneler boyle ilk bir sene hasta olur belki ama alışır ortama zaten Kreş hariç hasta olacak baska sebeplerden hijen daha iyi ise daha az olur o ayri.bagisikliga yatırım yapin alerji oldu yeğenim alerji olacK son cocuktu diyebilirim

Benim kızım kreşe gidiyor , sizin yerinizde olsam yarım gün haftada 3 günle başlardım göndermeye
Kesinlikle zamanın çocuklarının kreşe ihtiyacı var , anneanneyi geçtim anneler bile yetisemiyor çocukların öğrenme hızına , doğru karar vermissiniz

Burada kosullar pekde ic acici degildi
Kizimin okulda ogrenciler maske takmiyor cunku 12 yas ustu mecburi.
Ogretmenler takiyor
Sinifta 1 dezenfektan var her giris cikista cocuklar elini dezenfekte ediyor
Saat basi sinif havalandiriliyor
Yasadigim ulke soguk, kisin karda yagsa yagmurda yagsa ruzgarda olsa bu kural uygulaniyo
Amaan hava soguk cocuklar usumesin denmiyo belkide buyuzden iyice bagisikliklari guclendi cocuklarin. Siniflar 25 kisilik genelde.
Bunlar okullarin durumu.
Ha evet surada haklisiniz, bizim millet cok mirc mirc oncedende oyleydik bu virusdede oyleyiz. Hic bise degismemis. Ben bu yaz geldim, burada ne kural varsa aynisini uyguladim gittigim teyzeme bile maskeyle ve mesafeli ama onlar sarilip optuler
Yani kimse tinlamiyor mesafeydi maskeydi..
Hastaneye gittik, odeme yapacagiz sira diye bise yok cunku herkes akraba olmus gibi ic ice, veznede mesgulken baskasi gelip kafasini sokup soru sorup konusuyo. Yani bu konuda gercektende cok hayal kirikligina ugradim.

Cocugunuzun bagisikligi dusukse bunu guclendirecek takviye kullanabilirsiniz, krese gondermesenizde. Cunku eninde sonunda cocuk insanlarin icine karisacak ozamana kadar takviyle guclenirse onun icin daha iyi olur

ben oğlumu 20 aylıkken başlattım kardeşi olacaktı.
evet ilk sene biraz daha hassas oluyor çocuklar daha çabuk hastalanıyorlar hassas bünyeliler özellikle. Ama bunun yaşla ilgisi yok. 4 yaşında başlayan tanıdıklarımın çocuklarında aynı durumda.
ben oğlumda kesinlikle inanılmaz faydasını gördüm. Her gün bambaşka etkinlikler öğretiler. Dili çok güzel gelişti. Babaanne ve anneannenin verebilecekleri ne yazık ki sınırlı.
kreş kesinlikle en doğru karar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…