Annem, oglum, kreş

Yarım gün vereceğim ben de zaten. Okul sahibi çocuk psikoloğu ve davranış Bilimleri uzmanı. İlk oryantasyon haftasında o gözlemleyecek öğretmeniyle.ona göre bakacağız.
Henüz,erken bence pedagoglar 3 yaşta önce yarım gün sonra tam öneriyor ondan öncesinde çocukta tepki güvensizlik olup geriye gitme olabiliyormuş bence önce bir pedagoga gidin gözlemlesin uygun olup olmadığını söylesin

Zor bir karar ama kreşten sonra yine ananeye gidecekse ananeye Covid taşıma riski de var. O yüzden iyi düşünmek lazım. Ben olsam biraz daha idare ederdim. Allah yardımcınız olsun, hangi kararı verirseniz verin umarım sonuç sizi mutlu eder.

Aslında ilk etapta aklımda oyun grubu vardı haftada 2 ya da 3 gü götürürüm değişiklik olur sosyallesir enerjisini atar diyordum.ancak yakınlarda böyle bir kurum yok. En yakını arabayla yarım saat 40 dk uzaklıkta. Hafta içi araba da çoğunlukla eşimde olduğu için bu seçeneği elemek durumunda kaldım. Vereceğim kreş evime yürüme mesafesinde. Kurumsal bir yer değil, butik bir kurum. Ancak çocuklara yaklaşımlarını beğeniyorum. Gördüğüm kadarıyla da hijyenik. Dediğiniz gibi çevrede hiç yaşıtı yok, parktaki kısıtlı sürede de tam anlamıyla bir sosyallesme olmuyor bu yaş grubunda. Annem 2.5 yaşla 3 yad bile bir değil, bağışıklığı daha bir gelişirdi diyor beni de çelişkiye düşüren bu kısım sadece

Ne yapalım şartlar her zaman aynı olmuyor. Evet covid var, evet bağışıklığı düşük olabilir ama sakınarak bir yere varamıyoruz. Çok yorgun olduğu yada vakaların çok olduğu zamanlarda göndermezsiniz. Zaten her gün gidecek şekilde de düşünmüyorsunuz.

Babaannesi bakarken öyle maalesef. Hayırdan anlamama durumu son bir iki aydır var, kendisi de çok basit şeyleri bile kriz haline getirir oldu. Bez mi değiştiriyoruz savaş mı veriyoruz anlamıyorum çoğunlukla. Sıkıldığı için yapıyor desem her gün parka çıkarız, evde montessori etkinlikleri yaptırmaya çalışırım bolca, kitap okuruz vs yani çocuğuna zaman harcamayan biri değilim kesinlikle. Artık kriz anlarında sogukkanliligimi koruyamayip sesimi yükselttiğim de oluyor. Daha beter oluyor tabii. Kısacası ben kendim yetemedigimi hissediyorum annem ve kv hiç başa cikamazlar sanırım bu kış.
Kendinde de çocuğunda da sorun arama, benim kızım da ayni ve bu yaslarda normalmiş uzmanlar öyle söylüyor,bizim da babaanne bakıyor güzel de bakıyor şimdi Allah var ama olmuyor yetmiyor, çocuk sıkılıyor benimle de sıkılıyor akşama kadar oyun oynuyoruz etkinlik yapıyoruz yine sıkıldım diyor ama kuzenleriyle oynadığı zaman hiç sikilmiyor bİz ne yaparsak yapalım onlarla yaş grubu gibi olamıyoruz...bu kıs ben de yarım gün vereceğim yani vakaların durumuna göre tabi...evet covit risk ama ben sağlıkciyim hergun bilmem kaç çeşit insan görüp yakın temasta bulunuyorum, eşim desen benden dhaa kalablik bir ortamda çok dikkat ediyoruz çok şükür şimdiye kadar bulaşmadi ama çocuk zaten yeterince riske maruz kalıyor en azından sosyalliginden olmasın

ben iki yaştan önce verdim. öyle kreş hastalıkları yaşamadık biz. buharlı temizlik makineleriyle okul hergun temizleniyor.
temiz güvenilir bi yerde hareketli çocuğun kreşe gitmesinden yanayım.
oğlum şu an kresin en hareketli çocuğu. çok şükür hiç olumsuz bisey yaşamadık.
ben annem ya da kv min laflarını dinleyip nazını çekemezdim açıkçası.
kreş bence doğru karar olmuş
Valla hijyenik gözüküyor ama buharlı temizleyicilerle temizleniyor mu bilmiyorum açıkçası, sormak aklıma gelmedi. Yarin bir sorayım. İlk hafta deneme haftası zaten her açıdan gozlemleyip sonrasında bakacağım. Yani ikisi de bu yasa kadar baktılar Sağ olsunlar da artık onların da yetemedigi noktaya geldik görebiliyorum

Ne yapalım şartlar her zaman aynı olmuyor. Evet covid var, evet bağışıklığı düşük olabilir ama sakınarak bir yere varamıyoruz. Çok yorgun olduğu yada vakaların çok olduğu zamanlarda göndermezsiniz. Zaten her gün gidecek şekilde de düşünmüyorsunuz.
5 yarım gün vereceğim. Vakalarin arttığı zamanlarda alabilirim elbette öyle düşünüyorum. Hayırlısı artık...

Valla hijyenik gözüküyor ama buharlı temizleyicilerle temizleniyor mu bilmiyorum açıkçası, sormak aklıma gelmedi. Yarin bir sorayım. İlk hafta deneme haftası zaten her açıdan gozlemleyip sonrasında bakacağım. Yani ikisi de bu yasa kadar baktılar Sağ olsunlar da artık onların da yetemedigi noktaya geldik görebiliyorum

şimdiki çocukları 3 yasa kadar evde tutup verimli olmak için müstakil evde özgür yetiştirmek lazım. kaç kişinin var ki böyle imkanı.
apartman dört duvar arası. sabah ben yedide kızdım oğluma. ama ev müsait olsa istediği kadar koşardı. gürültü yapma insanlar uyuyo koşma diye. o sıkışmışlik hissinden ben bile bunalıyorum çocuk nasıl bunalmasin.

nereye kafasını cevirse kural. ama özgürlük yok hiç.
buharlı olmasa da düzgün ve günlük temizlik olması yeterli bence.

kresten memnun kalırsınız tam güne çevirin bence. ben ve eşim çalışıyoruz oğlum kreşe gidiyo. çok şükür corona gecirmedik.
parka hava alsın oynasın diye götürünce de kapma ihtimali var. en azından görüştüğü kişiler belli diye düşünüyorum ben

Bence annenizin temelde kreşi istememe nedeni kovid riski. Yine anane bikaç saat bakacak kreş sonrası galıba ? Hem kendini hwm sizi düşünüyor ve bende haklı. Kovid olmasa neyse de...ne kadar aşılı da olsanız nasıl etkıleyecegı bılınmıyor.. kres için dr 3 yaş oncesi erken diye bıloyorum
Ocakta 3 yaşında olacak oğlum. Kış ortasında vermektense şimdiden alışsın, oryantasyon sürecini bahçede vs geçirsin dedim. Evet annem hem covid riskinden dolayı hem de mevsimsel vs başka hastalıklardan dolayı istemiyor ağırlıklı olarak. Bu yasa kadar hiç hasta olmadı daha çok küçük bağışıklığı zayıf vs diyor. Beni de tereddüte düşüren şey bu ztn. Yoksa gelişimsel açıdan yarım gün kresin çok faydalı olacağına eminim

Bence gönderin

Neden derseniz yeri tanıyorum, temiz, düzgün güvenilir bir kuruluş demişsiniz.

Çocuk evde evde evde olmaz sürekli belli ki enerjisini atmaya ihtiyacı var gitsin yaşıtlarıyla sosyalleşsin. Beyin gelişimi için 2 yaşından sonra çocuklar sosyalleşmeli, kendileri de istiyor zaten.

Hasta olmaya gelirsek evden toplum içine karışınca çocukların bedenleri yeni hastalıklrla tanışıyor, hastalanmaları gayet normal, bu süreci her insan evladı yaşıyor. Bu süreç ya şimdi 2.5 yaşında olacak, ya 1 yıl sonra olacak ya da ilkokula başlayınca olacak ama eninde sonunda olacak. Hiç mi dışarı çıkmasın bu çocuk?
Yani evet çocuk dışarıda yabancı birini gördü mü kaçıyor resmen, parkta kısıtlı sürede de kimseyle dogru düzgün sosyallesemiyor. Aslında oğlumun zihinsel gelişimi ayının çok ilerisinde benim gözlemlerime göre ama sosyal yönü aynı şekilde değil. Kreş bu açıdan çok faydalı olacak. Annem de ısrarla 2.5 yaş çocuğuyla 3, 3.5 yaş bile bir değil bağışıklık açısından, ne acelen var çaresiz değilsin bu yıl da böyle geçsin vs diyor, gelişimi önden giden çocuğu dunurun fonda Müge anli dinleterek bakıyor diyorum ben de.

Babaannesi bakarken öyle maalesef. Hayırdan anlamama durumu son bir iki aydır var, kendisi de çok basit şeyleri bile kriz haline getirir oldu. Bez mi değiştiriyoruz savaş mı veriyoruz anlamıyorum çoğunlukla. Sıkıldığı için yapıyor desem her gün parka çıkarız, evde montessori etkinlikleri yaptırmaya çalışırım bolca, kitap okuruz vs yani çocuğuna zaman harcamayan biri değilim kesinlikle. Artık kriz anlarında sogukkanliligimi koruyamayip sesimi yükselttiğim de oluyor. Daha beter oluyor tabii. Kısacası ben kendim yetemedigimi hissediyorum annem ve kv hiç başa cikamazlar sanırım bu kış.
2 yaşında sendromları var. Tüm çevrem geçiriyor aynısını. Sizde değil yani sorun. Z kuşağı gerçekten çok farklı, zor ve sürekli bir atak halindeler. Kendinizi suçlamayın bu yüzden. Ama bence onu en iyi kreş paklar. Yeğenim berbat zor bir çocuktu. Annesini depresyona sokan cinsten. 2,5 yaşındayken kreşe başladı ve maşallah çok değişti. Size yaptığını orada yapamıyor.

2.5 yas daha kucuk bence. biraz daha sabredin hem şu pandeminin seyri netlessin hem cocugunuz 3 yası gecsin o zaman verirsiniz. bu dönem bekleyin 2. donem bile yazdirabilirsiniz.

sizi cok iyi anlıyorum 3.5 yasina kadar oğluma annem baktı. benim evimde bakmak istemedi kendi evinin isi kalırmış diye hergun anneme tasidim oğlumu. babam emekli babamda cok yardimci oldu hergun parka cikardi o arada annem evinin isini yaptı felan ama hergun annemde bir ton sikayet isittim yok durmadi yok kanepenin yastiklarini firlatti yok terliksiz balkona cikti balkon yıkanmasti sonra geldi halıma bastı. onlara bile sormadan 3.5 yasinda krese yazdirdim tam gün. Bu seferde tam tersi basladilar babamla daha cok kucukmüs kimse onlar gibi bakamazmış hatta babam orada döverler odaya kitlerler korkudan gelip sana söyleyemez bile dedi vazgeceyim diye. tabi vazgecmedim
simdi 5.5 yasinda kolej anaokuluna gönderiyorum. özledik diye babam hafta sonu gelip evden alıyor oğlumu aksam olunca yine sikayet hic durmadi evi birbirine katti yatagin ustunde zıpladı. eee siz özledik diye gelip almadınız mı diyorum özledik ne yapalım diyorlar.

Anlayacağinız hem seviyorlar bakıyorlar hem söyleniyorlar. Biraz soylenenlere kulak tikayın 3 yası gecince asılanma oranları artıp pandeminin seyri netlesince tam gün verirsiniz.

canim ben de seninle ayni durumdaydım, çocuğum 2.5 yaşında yeni kreşe verdim, ben çok memnunum.

eğer kreşe vereceksen yarim gun degil tam gun vermeni tavsiye ederim.
cocuk icin bence en onemli 2 şey var:

1) rutinin olması, o gun ne olacagini bilmesi
2) onunla ilgilenecek kisinin, özellikle annenin psikolojik olarak rahat olmasi

nenelerin bakması çok guzel bir fırsat ama ben sabırla bakan çok az kisi gordum. bakanlar ya hem bakip hem de şikayet ediyor, hem de cocukla doğrular dürüst ilgilenmiyor. kayınvalidem kurallarıma uymuyor diyorsun, emin ol annen de uymuyordur ama caktirmiyordur. bence o yastaki cocuk eğer TV izliyorsa (çizgi film degil, cinayet, tecavuz, haberler vs) bence her seyden daha zararli. kreşten memnunsan, çocuğa şefkatle yaklaşıyorlarsa, hiç düşünmeden, bir hafta yarim gun ver, diger hafta da tam gun basla. Cocugun zayıf, kucuk bir cocuk degilse o yasta kendini idare eder. hele de sen isten 4-5 gibi çıkabiliyorsan saniye düşünme derim. obur turlu çocuğu mu düşüneceksin, bakan kisinin tribini mi cekeceksin, kendini mi rahatlatacaksın.

Bence bu soruyu çocuk adına soruyosaniz bir uzmanına yani pedagoga sorun.hem burda herkes farklı bişey söyler hangisini yapacaksınız ?
İşin teknik boyutunu göz ardı edersek sırf Covid olup ve taşıyıcı olma ihtimalini dusunerek ben olsam sırf bu yüzden göndermezdim .sağlık her şeyden önemli sonuçta.

Kovidden bağımsız olarak yazacağım ilk cümleleri. Oğlum 33 aylıkken başladı tam gün anaokuluna. Babannesi bakıyordu öncesinde. Yarım dönem söylendi bize aman küçüktü de ben bi sene daha bakardım da hiç sormadan okula yazdırdınız da çocuğa orada nasıl dsvranacaklar da laf dinlemezse kızarlar da.. Hepsini duymazdan geldik. Ufak tefek hastalıklar oluyor çünkü çocuklar çok kapalılar bizim zamanımızdaki gibi değil. Benim oğlumun dil gelişimi ileri seviyedeydi derdini çok rahat anlatıyordu buna da güvendim. Ama okulun kazanımlarını saymakla bitiremem. Özellikle yemek yeme konusunda.

Ben kovid döneminde de gönderdim çünkü eşim de ben de evden çalışıyorduk ve bir de bebek vardı. Okul çok dikkatliydi gerçekten. İlk günden itibaren yazın açık olmalarına rağmen sadece geçtiğimiz haziranda bir personel sebebiyle 2 hafta kapalı kaldılar.

Ben gönderdim yine gönderirim. İkinci oğlumu da seneye 29 aylıkken göndereceğim.

Canım bakacak kimsen varmış ne güzel .Çocuğunun yaşıda çok küçük .Bu tür huylar hareketli falan demişsin bu yaşlarda çok normal çünkü ayı ayını tutmuyor çocukların. Ben olsam hele böyle bir zamanda covid var çünkü asla göndermem.Bende ücretsiz izindeyim şubatta bitecek 2 senelik iznim.Anneler yaşlı hastalar nasıl bakacaklar kara kara düşünüyorum valla.Kreşe versem çok küçük 27 aylık oluyor o zamana.Birde kış vakti asla vermem .

Çok küçük olduğunu, sürekli hasta olacağını, pandemi sürecinde buyuk risk aldığımi vs söylüyor. Bu yaşta çocuk anca zorunluluktan verilir
Yasadigim ulkede cocuklar 2 bucuk yasinda okula basliyor.
Kres demiyorum
Okul
4 yil boyunca anasinifi
13 aylik bebegim var sabirsizlikla 30 aylik yani 2bucuk olmasini bekliyorum
Tabikide basimdan atmak icin degil ama kurallara uymasi gerektigini duzeni disiplini sosyallesmeyi konusmayi arkadasligi ogreniyolar

Siz yada kreş ne denli temiz olursanız olun ev hijyeni asla olmaz arkadaşım verdi ama nasil pişman olup aldi anlatamam hele şu pandemi de ne gerek var vermenize ? Daha annenizin dediği gibi çok küçük o soğukta uykusu bölünecek gidecek yazik yani alternatifsiz olsanız tamam ama değilsiniz en basiti uyuz. Bit. Kil kurdu kızamık kabakulak su çiçeği vs.vs yani toplu olan yerlerde hastalıklar olur
Çevremde kreşe giden kaç çocuk olduğunu sayamadım bile şu yazdığınız biri kurdu bilmemnesi hiçbir şey duymadım kabakulak suçiçeği zaten kalmadı aşılar sağolsun. Nerede yaşıyorsunuz da böyle şeylere şahit oldunuz..

2bucuk yasindan itibaren cocuk daha disiplinli oluyor.
Okula gidecegi icin erken kalkiyor kahvalti aliskanligi olusuyor. Okulda oyun saati boyama saati uyku saati cis saati bile var yeme saati hepsi var

X