• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem neden anlamak istemiyor

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3.712
2.367
333
Merhaba arkadaslar,

Benim bi ablam var aslinda ben kendisini yaptiklarindan sonra sadece biyolojik olarak goruyorum.. 18 yasinda evlendi ve bosandi esinden.. mahkemede kizi babaya verdiler.. cunku ablam ben bakamam depresyondayim vsvs dedi ve kizi alamadi.. neyse hizlica geciyorum bu bolumu..

Annemlere geri geldi o donem tabi 25 yasindaydi.. ve gun gectikce tuhaflasmaya basladi, kotu arkadasliklar edinme, evden cikip sabahlara kadar gelmeme, hirsizlik, yalan soyleme, kimsenin aklina gelmeyecek seyler yapma, kurnazlik, hastaneye yatip hastaneden izinsiz cikip arkadasina gitmeler, annemin adina bankadan para cekmeler, babamin banka kartiyla dunyanin alisverisini yapmalar, evdeki esyalari habersiz satmalar, surekli cift hatla gezmeler, tanimadigi erkeklere para havalasi, annemlerin evine erkek getirmeler kedi kopek getirmeler izinsiz sekilde, ve onlara bizim hayatimizi anlatmalar, ve daha nicesi, derken gun geldi kardeslerimle birlikte annemleri uyardik.. ama adimiz iftira atmayin oldu..

Tabi bu sure zarfinda ben delilleri teker teker yakalayip annemlere sundum ve anladilar az da olsa olaylarin boyutunu..

15 sene gecti arkadaslar.. evet tam 15 sene ve ablam surekli ben sizofrenim demeye basladi bu son 5 yilda.. hala devam ediyor.. surekli ilac degistirmeler, rol yapip ambulans cagirmalar, hastaneden kacip arkadasinda keyif surmeler, milleti tehdit etmeler, ailemi dusman gibi gormeler.. dur durak bilmiyor.. eline 5000 tl gecse bir gunde harcar inanin.. malulen emekli oldu dunyanin parasini almasina ragmen, o paralari yedirir birilerine, altinlari ortadan kayboldu.. derken biz ne zaman birsey soylesek yada annemi uyarsak annem surekli onu savunur, birde bakiyoruz savunmaz, parasini harcar harcar annem hala ona para verir borclarini kapatir.. elleme birak birsey soyleme ne yaparsa yapsin vsvs ye geldi surekli.. ben gerekeni soyluyorum der..ve olaylar oyle bir boyuta geldiki inanin artik olayin icinden cikamiyoruz diger kardeslerimle..

Galiba ablamda zina olayida vardi hala varmi bilmiyoruz.. artik iyice soguduk kendisinden.. ve guvenimizi alt ust etti.. su tvlerde numaralari cikan erkekleri aramalar..

Simdilerdeyse imam nikahli biriyle evlendi turkiyeye yerlesti, yurtdisindan 5000 tl.emekli parasi aliyor karsisindakide 800 tl aliyormus galiba.. annem dunyanin mobilyasini almis kendilerine buna ragmen.. herifin uzerine kapiyi kitleyip gidiyormus bir yerlere, yani kotu seyler yapmaya devam ediyormus.. ve 6 aydir surekli kardeslerimi rahatsiz ediyorlar.. bize yardim edin biz yurtdisina gelecegiz diye.. resmen tehdit santaj yapiyorlar..ailem kendisi yuzunden zan altinda kaliyor.. bizi kotuluyormus o sahizin ailesine.. tehdit bile edildik..

Yillardir ailemi korumak icin cabaladim.. inanmayin buna dedim, size somuruyor dedim, farkindalarda ama annemi durduramiyoruz.. imam nikahli kocasi annemi arayip para istiyor ve annem kendilerine western uniondan para aktariyor.. hastaliklarinin arkasina siginip annemi somurmeye devam ediyorlar ve annem ben sizin arkanizdayim evimede yerlesebilirsiniz diyor.. tepemiz iyice atmaya basladi kardeslerimle ve olay tehlikeli bir boyut almaya basladi..

Annem kendisi yuzunden depresyona girdi annemi tedavi ettirmek icin cok emek verdik.. ama annem hala evlat bu kafamida yarsa evlat diyor, sonra bir bakiyorsunuz bedduada ediyor..

Ablamda o herifte tehlikeli kisilikler.. biz hastayiz bize yardim edin kafasindalar.. annemde yuz veriyor.. artik iyice sinirlenip annemden uzaklasma karari aldim.. cunku anlamiyor.. eger bu sekilde devam ederse tum bir aileyi cok buyuk bir kaosa surukleyecek.. psikolojiside iyi degil.. uyariyoruz babamda uyariyor laftan anlamiyor.. biktik artik.. ablama rahat birak annemi diyoruz herife annemden niye para istiyorsun diyorum hakaret ediyorlar bize resmen basimiza bela oldular.. :(((( ne yapsakta annem anlasa artik.. o degilde herseyin farkinda olmasina ragmen hala devam.. her turlu pislik var ablamda.. o herifte somurgeci birken iki oldular basimiza..

Kızı dediğiniz kişi sizin yiğeniniz sanırım. Kişinin kendi istemediğin sürece hiç bir şey yaptıramazsınız malesef

Kızı dediğiniz kişi sizin yiğeniniz sanırım. Kişinin kendi istemediğin sürece hiç bir şey yaptıramazsınız malesef
Babam red etti ablami eve almayacagim dedi annem oturdu agladi ablamin karsisinda yapma kizim etme kizim neden boyle yapiyorsun kizim.. artik inanin biktik.. surekli birsey oldugu zaman oturup aglar annem.. zaten zar zor cikarmaya calisiyoruz bu depresyondan surecinden kendisini.. biz yurtdisinda yasiyoruz.. kendileri turkiyede ve tutturmuslar biz oraya gelecegiz.. saka gibi

Anlattığınız şeyler sağlıklı bir psikolojiye sahip bir kişinin yapacağı şeyler değil.
herif depresyon hastasiymis ablamda kendisini sizofren olarak goruyor.. ve hastaligin arkasina siginip bu sekilde davraniyorlar.. annemin psikolojisi bozuldu babam acma telefonlari demesine ragmen annemi durduramiyoruz.. sizinde evlatlariniz olsun beni anlarsiniz diyor.. ama diger herkese zarar veriyorlar.. onu ne yapmali

Türkiye'den doğru sizi tehdit etmelerine takıldım.Kuru tehditten ileri gidemezler diye düşünüyorum.
Kendinizi uzak tutmakla en iyisini yapmışsınız Allah kolaylık versin
annemden biraz uzaklasma karari aldim bakalim anlayacakmi bazi seyleri.. Insallah anlar ve onlara yuz vermeyi birakir.. annemi kullaniyorlar cunku.. zayif noktasini cok iyi biliyorlar.. kimsede yuz vermedigi icin anneme yoneliyorlar..

Tüm kardesler olarak annenize mesafe koymayi deneyin babaniz da dahil olmak üzere. Bu zamana kadar en ince ayrintisina kadar konusmus olmalısınız. Ablaniz kizini düşünmüyor hic herhalde. Sorumsuzluk bayagi zirvede. Annenizin hattini değiştirin ulasamasinlar size.

O evlatsa siz de evlatsınız. Kardeşlerinizle bir olun annenize ciddi bir sekilde tepkinizi gösterip mesafenizi koyun. Son noktadır son aşamadır ama anneniz sizi o noktaya getirmiş artık ya o ya biz deyin ... annenizin sonsuz kaynaği olsa neyse ama hazıra dağ dayanmaz anneniZin tükenmesine izin vermeyin.. görüyoruz tvler de mühe anlı larda bu işlerin sonu iyi değil

Kesin olarak söyleyebilirimki olayın içinde madde bağımlılığı var.
Evet banada oyle geliyor.. herife diyorumki annemden niye para istiyorsun ayda hanenize bilmem kac tl giriyor diyorum gelmis beni tehdit ediyor ve uyusturucunu al kendine gelirsin diyor.. hatta gunun birinde ambulansci doktorda demisti ablaniza dikkat edin bence madde kullaniyor demisti..

Ablan cidden şizofren falan bence. Bu yaptıkları çok anormal.
inanin cok doktora gitti ama ilaclar tamamen yanlis tedavi yanlis teshis yanlis.. sizofren hastalari kabul etmezlermis ama bu kabul ediyor.. basta depresyonum dedi sonrasinda sizofrenim dedi ve bunun arkasinda siginip zaten duygu somurusu yapiyor

Ablanız belli ki hasta. Sahip çıkacağınıza ne hali varsa görsün deyip sahip çıkmaya çalışan annenize de izin vermiyorsunuz.

Bugün ikidir hasta kardeşlere sahip çıkmama konusu okudum. Ne biçim insanlarsınız ya.
siz ablamin beni sokmus oldugu ve tum bir aileyi soktugu tehlikeleri bir bilseniz inanin hak vereceksiniz.. bizde hastayiz.. herkesin derdi var.. 15 senedir sahip ciktik isler iyice cigirindan cikti ablam dahada kotu seyler yapmaya basladi.. durduramiyoruz.. demekki kendisi boyle bir hayata adamis kendisini.. inanin para deyince dunyalar kendisinin oluyor.. cok tehlikeli isler yapiyor.. zamaninda cocuk bile aldirdigini duyduk.. baba kim bilmiyoruz.. sahip ciktikca bize zarar veriyor.. babamin hanesini basina yikacak hale geldi.. kendisi kurnaz birisi.. siz beni salakmi zannediyorsunuz ben herseyin farkindayim diyor.. bizimde psikolojimiz bozuldu..

Anneniz keşke o adamı bırakıp tedavi olmak şartıyla ablanızın gelmesini kabul etse. Onun dışında telefonlarına bakmasa ama anne yüreği olduğu için her şeyi kabul ediyor maalesef.

Bu işin sonu iyi görünmüyor. Babanız devreye girse ve eşi olacak şahıs ile görüşme yapsa?

O evlatsa siz de evlatsınız. Kardeşlerinizle bir olun annenize ciddi bir sekilde tepkinizi gösterip mesafenizi koyun. Son noktadır son aşamadır ama anneniz sizi o noktaya getirmiş artık ya o ya biz deyin ... annenizin sonsuz kaynaği olsa neyse ama hazıra dağ dayanmaz anneniZin tükenmesine izin vermeyin.. görüyoruz tvler de mühe anlı larda bu işlerin sonu iyi değil
15 sene dile kolay.. annemde eridi akti.. annemi kurtarmaya calistikca hala devam ediyor.. artik ablamin karakter sorunuda var oldugunu dusunuyoruz.. yani harbiden normal degil.. hadi hastalik neyse dedik sahip ciktik iyilesir dedik ama artik yaptiklarinin hastalikla ilgisi yok bence.. ozaman hirsizlik hastalik yalan soylemek hastalik kurnazlik hastalik insanlari kullanmak tehdit etmek hastalik..

Anneniz keşke o adamı bırakıp tedavi olmak şartıyla ablanızın gelmesini kabul etse. Onun dışında telefonlarına bakmasa ama anne yüreği olduğu için her şeyi kabul ediyor maalesef.

Bu işin sonu iyi görünmüyor. Babanız devreye girse ve eşi olacak şahıs ile görüşme yapsa?
annemler demis o herife bakin evinizi dayadik dosedik artik bizden bu kadar.. mutlu olmaya bakin demis ailem.. ama tutturdular biz yurtdisi istiyoruz yardim edin bize.. babam kopuruyor.. ya 15 senedir anneme yapmadigini birakmadi ablam eve polis cagirmalar annemin kendisini dovdunugu iddia etmeler.. herif diyorki avrupa daha iyi ablamda biz burada yapamiyoruz burdaki insanlar tuhaf diyor.. annemde diyorki kizim o kadar mobilya aldik ne olacak diyor umrumda bile degil.. evin kontrati zaten bitiyor diyor.. inanin artik hastaneler bile kbl etmiyor ablami.. hastanelik durumu yok cunku..

Ablanız cidden hasta olabilir bu tarz hastalıklar var malesef normal kafayla yapılacak şeyler değil artı hastaneyi falan kandırıp kendini yatırtamaz böyle kolay değil rol yapsa karşısındakiler o işin okulunu okumuş adamlar anlarlar

Back