annem hiçbirşeye yardım etmiyor

Benim issizligimde yemek bile yapmazdım, haftada bir belki süpürge acardim.
Sabahtan ise gider gibi arkadaşlarımla bulusur akşam işten gelir gibi eve gelirdim.
Kimsenin de gözüne batmadim.
Ne güzel , hayırlı evlatmişsiniz :)
Valla aileye ne yaparsan bir süre sonra görmemeye başlıyorlar-o senin görevin oluyor. O yüzden siz baştan alistirmissiniz.
Bence kendinizi kampa alın, kitleyin odaya ders çalışın
Akşam insanlarin gelme saatinde masayı hazirlar-kaldirirsiniz.
Kendinize de bir düzen oluşturun, pazartesi-sali-persembe hiçbir ev işi yok-şu kadar soru çöz
Çarşamba -cuma elektrik süpürgesi ve çamaşır makinası günü-banyoyu cifle -şu kadar soru çöz diye.
Geriye kalan işlere de hiic bulaşmayın bile. Ev dagiliyor da halıya sicmiyor ya bu insanlar. Haftada iki kere supurseniz yeter, gözüne batan açsın makinayi

Şimdi sizler küçükken de o yapmış yeterince bence. Hamileyken de yapmış, doğurmuş yine yapmış. Hep yapmış yani. Artık yorulmuş ve sizden bekliyor olabilir. Ama siz de her gün yapmak yerine haftada bir yaparsanız kendinize de vakit ayırırsınız çünkü temizlik gerçekten çok yorucu hele bir de sınavlara çalışırken.

Erkek kardeşiniz ve babanız yardım etmiyorsa temizlik için birini tutacağım deyin. Ayda bir defa parasını versinler en azından
Yapamıyorum yetişemiyorum deyin.

Ne yazık ki evde olunduğu zaman tam olarak böyle oluyor...
Benim de şu an durumum buna yakın...
Evin bütün işi neredeyse bende ...
Ben okurken, sınavlara hazırlanırken annem yaptırmazdi ben boş vakitlerimde yapardım...
Evde olduğun zaman bir yerde mecbur kaliyorsun yapmaya...
Bende bazen soyleniyorum...
Yakininda kütüphane var ise yada temiz düzgün bir aile çay bahçesi tarzı bir yer oraya gidip calisabilirsin...
Kaliteli calisilan 2 saat çok şeyler kazandırabilir.

Kesinlikle evde durmayın kütüphaneye gidin geçici işe falan girin. Siz o evin hizmetçisi değilsiniz, nefret ediyorum böyle tembel kadınlardan. Siz gidince ne yapacak acaba.

Annenize acimayin. Anneniz cok bencil bir insan. Size acidim. Ama anneniz size acimiyor. Allah bilir size ceyiz de yapmamistir. Bence sizi hic dusunmuyor. Siz kendinizi dusunun. Bu kadar temizlik manyagi olmaya gerek yok. Annenizi iyi alistirmissiniz. Genelde kizlar annelerinden bekler. Anneniz sizi resmen anne yerine koymus kendisi evin genc kizi gibi ne o oyle rahat takilmalar? "Nasil olsa esek gibi yapar" deyip camasiri bekletmek. Bu hic olmadi.

Annemde pek işe güce bakmazdi ama ben sizin gibi kendimi eve adamadim.. O yapmiyorsa bende yapmadim. Okul , iş güç derken evde de durmadim zaten ama o sülaleye beni tembel diye tanitmişti. Dediginiz gibi yapsamda iki gun sonra ev eski haline geliyordu acikcasi pisman degilim. Simdi evliyim evim gayet duzenli ve temizdir her zaman. Annemde iyi kotu idare ediyor. Bu yuku omuzlarinizdan indirin atanmak onceliginiz olsun. Bu yillar bir daha sunulmayacak size

Ayy... Gencligimi gordum sende :) annemle ev duzeni konusunda anlasamazdik ve hep derdi ki git kendi evini kurunca diledigini yap. Cok sukur ki tam istedigim gibi az esyali ferah ve duzenli bir evim oldu. Her seyi benden soruluyor cok sukur. 2 haftadir dogum icin annemin evindeyim ve temizlik konusunda takintili olmusum onu farkettim. Gidiciyim diye pek mudahale etmek istemiyorum ama annemin biriktirme huyu beni hasta etmek uzere.. Atiyorum azar azar yine de.. Yoksa dogurmadan donecem evime.. Didisiyoruz ara sira yine.. Neyseki bir sure sonra kendi duzenime donebilecegim.. Darısı başına insAllah canim

Evet yaa. İş, ev, çocuk koşturuyoruz. Emekliliğin hayalini bile kuramıyorum. 10 senedir çalışıyorum. 25 sene daha çalışmam gerekiyor
Ben günü kurtarmaya bakiyorum :)
Ki asla oyle gunu kurtarayim diye gelecegini planlamadan yasayacak kadar rahat birisi degilim ama bu konuda oyle yapiyorum yoksa emeklilik hesabina matematigim yetmiyor.

Üvey anne olsa bu kadar yapmaz.
Üzüldüm bi an önce işe girmeniz lazım

Annen kaynanan olmuş senin
Allah yardımcın olsun ne diyim bu kadar yükleniyor sana hani yardım etmek baskada evi sen ceviriyorsun resmen yemegide yapsın yani bi zahmet

Ev işinden çocuklar değil, anne baba sorumludur. Gereken iş bölümü yapılır herkes kendi payını yapar. Yapmayın, nasılsa başlarının çaresine bakarlar.

Yorumlara şaşmamak elde değil. Kantarın ayarını yapmakta neden zorlanıyoruz anlamam.
Şu yapma, kendini odana kapa falan filan diyenleri anlamıyorum.
Yaşadığınız evde iş yapmamak ne demek yahu. Kadın yıllarca yapmış, kızı olarak yardım etmek çok mu zor.
Tamam konu sahibinin annesi biraz abartmış olabilir ama şu yapma diyenleri anlamıyorum. Nasıl bir vicdandır anlamadım. Yapma diyenlere söyleyeceğim tek söz, yapmayacaksanız lütfen kendinize ayrı ev tutunuz.
Konu sahibi arkadaşım, ev işlerinden bu kadar şikayetçi isen gir bir işe çalış ve evinden ayrıl.
Ben de 51 yaşındayım ve ev işlerinde herkesten yardım istiyorum. Yardım etmedikleri işleri hiiiçççç yapmam. Kimse kimsenin hizmetçisi değildir. Koskoca insanlar olarak herkes kendine düşeni yapsın o zaman.
Mesela temizlikte bana yardım etmeyenin ne çamaşırını yıkarım ne bulaşığını. Hepsini ayırırım. Sofra kurmama yardım etmeyen sofrada yer bulamaz.
Ev işleri ancak çocuklar küçükken annenin babanın vazifesidir. Koskoca insanlara da hizmet edecek değil kimse.
Anneniz abartmış olsa da yardımı hak ediyor.
Yok ben rahatsız oluyorum diyorsanız hemen iş bulur o evden çeker gidersiniz.

Birkac yorum okudum ve yapilan yorumlara inanasim gelmedi Bir anneden degilde ,dusman olan biri gibi bahsedilmis. Ne bencillik kalmis,nede uvey annelik yaftasi Birde olayi Anne tarafindan dinlemek gerekli. Konu acan genc kizimiz insallah yaptiklarini abartarak yazmamistir. Kadin yillardir is yapmaktan yorulmustur. Helede yapilan yorumlar inanilir gibi degil,yok yapma,yok annenin gorevi gibi. Tabiki butun sorumlulugu siz yuklenmeyin ama bazi durunlarda yardimci olmaniz gerekir. O sizi 9 ay karninda tasiyan,kaniyla caniyla besleyen buyuten bu yasa getiren kisidir. Yarin birgun evlenildigi ve cocuk sahibi olundugunda cocuga anneannesidir bakacak denilen kisidir. Oh ne ala herseyi Anne yapsin. Sonunda Anne biryardim istiyincede dusman Ilan edilsin. Benim butun gencligim annem ve kardeslerime hizmet etmekle gecti ama iyikide yapmisim annem icin. Keske yasasada butun even isini ben yapsam Yine.

Inanin bende sizin gibi dusunuyorum bir Anne olarak, uzun olur diye yorumumu kisa yazmaya calistim.sizin yorumunuzu goruncede yazamadigim dusuncelerimin sizin yazdiginizi gorunce sevindim:)) Yeni nesil kusura bakmasin ama cok bencil geliyor bana O evde ye ic, her masrafin karsilansin sonrada anne icin onca laf sarfedilsin. Bazi yorum yapan gencleri alip bas asagi silkeleyesim geliyor,akillari baslarina gelsin diye:) Yarin birgun Anne olurlarsa evlatlarida yardim etmezse anlarlar yaptiklarini inshallah

Baban ve erkek kardeşinin elleri armut mu topluyor?
Haftasonu evi sil süpürü erkek kardeşin yapsın
Yemekleri annen sofrayı da beraber kurup kaldırın
İş bölümü olursa bu kadar yorulmazsın

Kendinize yazılı bir ders çalışma programi hazirlayin hem de büyük puntolarla saat saat ve o programi kapiya asın. Annenize artik bu sekilde verimli calisabileceginizi kalan boş zamanlarda ev işi yapabileceginizi söyleyin. ev işini de yüzeysel yapin öyle cok ayrintiya girmeden üstünden anneniz olmamış bu işler desede duymazdan gelin. varsin ev biraz dağınık olsun sınavıniz daha önemli

Yapmadığım zaman söylüyor şunu yap bunu yap diye.eğer dediğini yapmazsam söyleniyor Yaşlandım ben yoruluyorum vs. Diye. Tabi inat edip yapmayabilirim ama içim hiç rahat etmiyor.
kesinlikle iş yapma evi bok götürsün sadece sınavına odaklan. bu şekilde kısır döngüye giriyorsun. ev işi yapıp sınava hazırlanmazsan sürekli orda ev işi yapcaksın farkında mısın?

Ya yardım et elinden geldiğince diyecektim ama çamaşır makinesinde 4 5 gün bekleyen çamaşırı okuduktan sonra annen için iyi niyet besleyemedim.
İşi inada bindirmekten başka bişey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…