Annenize acimayin. Anneniz cok bencil bir insan. Size acidim. Ama anneniz size acimiyor. Allah bilir size ceyiz de yapmamistir. Bence sizi hic dusunmuyor. Siz kendinizi dusunun. Bu kadar temizlik manyagi olmaya gerek yok. Annenizi iyi alistirmissiniz. Genelde kizlar annelerinden bekler. Anneniz sizi resmen anne yerine koymus kendisi evin genc kizi gibi ne o oyle rahat takilmalar? "Nasil olsa esek gibi yapar" deyip camasiri bekletmek. Bu hic olmadi.Maşllah annenizr .benim anem55 yaşında.
Bugün dedimki ben gidince napacaksın herşryi bana yaptıyırosun .verdiği cevap alaylı bi şekilde 'napalım hizmetçi tutacağız'. Resmen beni hizmrtçi yerine koymuş evde.
En son yapmicam diyip makinedr çamaşırları bırakmıştım onun asması için ama 4 5 gün makinede durdu ve koktu.en sonunda yinr bana kaldı.
Deniyeceğim bir daha yavaş yavaş bıtakmayı . çünkü yetiştiremiyorum artık hiçbirşryi.
Ayy... Gencligimi gordum sende :) annemle ev duzeni konusunda anlasamazdik ve hep derdi ki git kendi evini kurunca diledigini yap. Cok sukur ki tam istedigim gibi az esyali ferah ve duzenli bir evim oldu. Her seyi benden soruluyor cok sukur. 2 haftadir dogum icin annemin evindeyim ve temizlik konusunda takintili olmusum onu farkettim. Gidiciyim diye pek mudahale etmek istemiyorum ama annemin biriktirme huyu beni hasta etmek uzere.. Atiyorum azar azar yine de.. Yoksa dogurmadan donecem evime.. Didisiyoruz ara sira yine.. Neyseki bir sure sonra kendi duzenime donebilecegim.. Darısı başına insAllah canimHayır temizlik takıntım yok . ama banada ilerde kendi evim olunca temizlik takıntım olacakmış gibi geliyor. Çünkü okdar bunaldım ki bu evde pislikten hergün ileridr olacak kendi evimi hayal ediyorum.mis gibi tertrmiz olacak falan diyr hayaller kuruyorum.
Ben günü kurtarmaya bakiyorum :)Evet yaa. İş, ev, çocuk koşturuyoruz. Emekliliğin hayalini bile kuramıyorum. 10 senedir çalışıyorum. 25 sene daha çalışmam gerekiyor
E o zaman annen çok vicdansızmış acaba kursa falan yazılsamda aynısını yaparmıHayır çalışmıyor
Inanin bende sizin gibi dusunuyorum bir Anne olarak, uzun olur diye yorumumu kisa yazmaya calistim.sizin yorumunuzu goruncede yazamadigim dusuncelerimin sizin yazdiginizi gorunce sevindim:)) Yeni nesil kusura bakmasin ama cok bencil geliyor banaYorumlara şaşmamak elde değil. Kantarın ayarını yapmakta neden zorlanıyoruz anlamam.
Şu yapma, kendini odana kapa falan filan diyenleri anlamıyorum.
Yaşadığınız evde iş yapmamak ne demek yahu. Kadın yıllarca yapmış, kızı olarak yardım etmek çok mu zor.
Tamam konu sahibinin annesi biraz abartmış olabilir ama şu yapma diyenleri anlamıyorum. Nasıl bir vicdandır anlamadım. Yapma diyenlere söyleyeceğim tek söz, yapmayacaksanız lütfen kendinize ayrı ev tutunuz.
Konu sahibi arkadaşım, ev işlerinden bu kadar şikayetçi isen gir bir işe çalış ve evinden ayrıl.
Ben de 51 yaşındayım ve ev işlerinde herkesten yardım istiyorum. Yardım etmedikleri işleri hiiiçççç yapmam. Kimse kimsenin hizmetçisi değildir. Koskoca insanlar olarak herkes kendine düşeni yapsın o zaman.
Mesela temizlikte bana yardım etmeyenin ne çamaşırını yıkarım ne bulaşığını. Hepsini ayırırım. Sofra kurmama yardım etmeyen sofrada yer bulamaz.
Ev işleri ancak çocuklar küçükken annenin babanın vazifesidir. Koskoca insanlara da hizmet edecek değil kimse.
Anneniz abartmış olsa da yardımı hak ediyor.
Yok ben rahatsız oluyorum diyorsanız hemen iş bulur o evden çeker gidersiniz.
kesinlikle iş yapma evi bok götürsün sadece sınavına odaklan. bu şekilde kısır döngüye giriyorsun. ev işi yapıp sınava hazırlanmazsan sürekli orda ev işi yapcaksın farkında mısın?Yapmadığım zaman söylüyor şunu yap bunu yap diye.eğer dediğini yapmazsam söyleniyor Yaşlandım ben yoruluyorum vs. Diye. Tabi inat edip yapmayabilirim ama içim hiç rahat etmiyor.