- 4 Nisan 2017
- 2.027
- 5.501
Cevabim size degildi. Genelde yorum yapan herkeseydi. Siz ustunuze alinmissinizKrsinlikle ev işi yapmak annrnin görevidir düşüncesinde değilim.herkes üstüne düşeni yapmak zorunda bana göre .
Ama siz diyorsunuz ki annrn yapmış bu zamana kadsr yorulmuş.yardım etsen nolacak . ben burda ev işi yapmak istemiyorum diye bi konu açmadım ki. Annrm bana hiç yardım etmiyor. Sabahtan akşama kadar tv karşısında . e bende sınava hazırlanıyorum.odaklanmam geteken başka birşey varken herşeyi tek başıma yapmaya çalışmak sinirimi bozuyor.ondanda yardım bekliyorum.
Ben ilerdr anne olursam eğer 'şimdiye kadsr ben yaptım yoruldum sıra sende 'diyip herşryi çocuğuma yüklemem herhaldr. Herkesin kendi hayatı var. Kimseden üstüne düşen sorumluluktan fazlasını bekleyemem.
Annem de dağınık bi kadın. Kıyafetlerini çoraplarını çıkardığı yerde bırakır. Ya da saöma sapan önüne grlrn çrkmece dolaba tıkıştırır . daha annrm bile kendi yatağının çarşadını değişmezken diğerlerini nasıl ikna edeyim bunları yapmaya .E evi kim dağıtıyor peki. Erkeklere ev temizle demesen de derli toplu olmalarını söyleyin.çarşaflarıni kendileri degistirsinler. Odalarini toplasınlar. evi dağıtmazlarsa sen de yorulmasın. 3 gün de bir süpürüp hafta da bir toz alın. Anneniz vurdumduymaz ama siz de çok abartmışsınız. Çamaşırları elde yikarmiscasina, her hafta perde asarmişcasina...
Aynen söylediğiniz gibi. Bazı kişiler öylr bi yazmış ki sanki ben keyfimden burda kalıyorum daha rahat ediyorum.Gençler olarak üniversiteyi bitirdikten sonra ailemizin evine keyfimizden değil, sınavlara, ev çekip çevirme derdi olmadan, düzgünce hazırlanabilmek, için gidiyoruz. Yani imkanı olsa kimse ailesinin evinde oturmaz. Ama bazı aileler, eve sınavlara hazırlanmaya gelen kızlarına, işsiz olduğu için hizmetçi muamelesi yapıyorlar.(aynı muamele erkek evlada yapılmıyor tabiki) Evin tüm yükünü bu kızcağız çekmek zorunda değil. Burda annelerin bahsettiği gibi yardım etme meselesi yok. Kadın bildiğin kızını hizmetçi yapmış, belki de istikbali ile oynuyor.
Misafir falan grlincede utanıyorum ev pis diye. Aslında benim utanmamam lazım ama sanki benim yapmam lazımmış gibi de ben tembelliğimden yapmamışım gibi hissediyorumYapma. Yapmak zorunda değilsin. Dersini çalış. Biri bişey derse ders çalışıyorum ben de. Şu an seninle üniversiteyi kazanman ev işinden daha önemli
Yok o böyle şeylere karışmaz genelde .baban birşey demiyor mu
Arada bir misafir gelir yaparsın o ayrı ama sürekli ev hanımı gibi bütün işleri yapmak sana haksızlık. Ne ara ders çalışacaksın. Öyle artan zamanda çalışmakla olmaz. Misafirden falan utanacak biri varsa sen değilsin annen. Sonuçta evin hanımı o ve bu süreçte sana destek olması lazım.Misafir falan grlincede utanıyorum ev pis diye. Aslında benim utanmamam lazım ama sanki benim yapmam lazımmış gibi de ben tembelliğimden yapmamışım gibi hissediyorum
Aynen söylediğiniz gibi. Bazı kişiler öylr bi yazmış ki sanki ben keyfimden burda kalıyorum daha rahat ediyorum.
Benim ailemlede erkek ev işi yapmaz mantığı var. Çocukluğumdan beri erkek kardeşim hiç bi ev işinr sokulmamıştır.brn ne kadar yorgun olursam olayım evişi yapmaya hrp enerjim olmalı ama erkek kardeşimin yapmaması için hep bi bahneleri vardır.şuan çalıştığı iş yoğun bende ondan büyük işler beklemiyorum ama etrafı dağıtmasın kendi arkasının toplasın istiyorum sadecr. Ama brn öylr bir konuma geldim ki annrmin bile arkasını topluyorum .