annem hiçbirşeye yardım etmiyor

Gençler olarak üniversiteyi bitirdikten sonra ailemizin evine keyfimizden değil, sınavlara, ev çekip çevirme derdi olmadan, düzgünce hazırlanabilmek, için gidiyoruz. Yani imkanı olsa kimse ailesinin evinde oturmaz. Ama bazı aileler, eve sınavlara hazırlanmaya gelen kızlarına, işsiz olduğu için hizmetçi muamelesi yapıyorlar.(aynı muamele erkek evlada yapılmıyor tabiki) Evin tüm yükünü bu kızcağız çekmek zorunda değil. Burda annelerin bahsettiği gibi yardım etme meselesi yok. Kadın bildiğin kızını hizmetçi yapmış, belki de istikbali ile oynuyor.

E evi kim dağıtıyor peki. Erkeklere ev temizle demesen de derli toplu olmalarını söyleyin.çarşaflarıni kendileri degistirsinler. Odalarini toplasınlar. evi dağıtmazlarsa sen de yorulmasın. 3 gün de bir süpürüp hafta da bir toz alın. Anneniz vurdumduymaz ama siz de çok abartmışsınız. Çamaşırları elde yikarmiscasina, her hafta perde asarmişcasina...

Cevabim size degildi. Genelde yorum yapan herkeseydi. Siz ustunuze alinmissiniz Bende aynen sizin gibi dusunuyorum. Benimde sizin yasinizda bir evladim var. Ders calissin diye hic is yaptirmadim. ustelik calisan bir anneydim.simdide uzun saatler calistigi icin is yaptirmiyorum,dinlen diyorum:)) Ama hic isyan etmiyorum.Annelik boyle birsey olsa Greek:))

Annem de dağınık bi kadın. Kıyafetlerini çoraplarını çıkardığı yerde bırakır. Ya da saöma sapan önüne grlrn çrkmece dolaba tıkıştırır . daha annrm bile kendi yatağının çarşadını değişmezken diğerlerini nasıl ikna edeyim bunları yapmaya .
Çamaşırları el yıkayorum her hafta perde asıyorum demedim. Yaptğığım şeyleride abartmadan yazdım . sizde öyle bi konuşuyorsunuz ki ev işi çok basit 30 40 dakkaya biten bişeymiş gibi.

Aynen söylediğiniz gibi. Bazı kişiler öylr bi yazmış ki sanki ben keyfimden burda kalıyorum daha rahat ediyorum.

Benim ailemlede erkek ev işi yapmaz mantığı var. Çocukluğumdan beri erkek kardeşim hiç bi ev işinr sokulmamıştır.brn ne kadar yorgun olursam olayım evişi yapmaya hrp enerjim olmalı ama erkek kardeşimin yapmaması için hep bi bahneleri vardır.şuan çalıştığı iş yoğun bende ondan büyük işler beklemiyorum ama etrafı dağıtmasın kendi arkasının toplasın istiyorum sadecr. Ama brn öylr bir konuma geldim ki annrmin bile arkasını topluyorum .

Yapma. Yapmak zorunda değilsin. Dersini çalış. Biri bişey derse ders çalışıyorum ben de. Şu an seninle üniversiteyi kazanman ev işinden daha önemli
Misafir falan grlincede utanıyorum ev pis diye. Aslında benim utanmamam lazım ama sanki benim yapmam lazımmış gibi de ben tembelliğimden yapmamışım gibi hissediyorum

Misafir falan grlincede utanıyorum ev pis diye. Aslında benim utanmamam lazım ama sanki benim yapmam lazımmış gibi de ben tembelliğimden yapmamışım gibi hissediyorum
Arada bir misafir gelir yaparsın o ayrı ama sürekli ev hanımı gibi bütün işleri yapmak sana haksızlık. Ne ara ders çalışacaksın. Öyle artan zamanda çalışmakla olmaz. Misafirden falan utanacak biri varsa sen değilsin annen. Sonuçta evin hanımı o ve bu süreçte sana destek olması lazım.

Günlük yapılan işler ne kadar sürer ki? Hergün süpürmek zorunda değilsiniz ki . Yatakları toparlayıp, dağınıklığı toplamak ortalama 1 saatinizi alır ancak .Yemek zaten anne yapıyor. Çamaşır hergün değildir. Hergün bile olsa sadece asmak ve toplamak . Ay ben bunları çalışırken yapıyorum. SOnrasında ders çalışın. Hatta işleri yapıp kütüphaneye gidin kafanız rahat olsun. Ailenizden ayrı yaşasanız gene bu işleri yapacaksınız zaten. Ama kardeşinin dağınıklığını toplamak zorunda değilsin .

Canım maalesef tek çözüm sabah kütüphaneye diye çıkıp akşam gelmek, biraz da kulak tıkamak. Ben başka bir yol bulamadım, bulursan bana da haber et

Kendi yattığı yatağın toplamanmasi ve çarşaflarını çıkarma işi için evdekileri neden ikna ediyosunuz. Değiştiremezsiniz olur biter. Hergun yaparsan en fazla 1 saatini 3 gunde bir yaparsan 2-3 saatini alir. Sinava 3. Sene hazırlanmak sizin üzeriniz de oldukça büyük bir baskı oluşturmuş. Kazanamazsan ev isi yaptim diye kazanamadim diye kendini simdiden hazirliyorsun gibi. Tavsiyelere uy kutuphaneye git ya da umursama. Yoksa bu düzen böyle gider

Madem ev annenizin eviymiş buyursun temizlesin o zaman. Kpss denen illet “kafayı yercesine” ders çalışmadan kazanılmıyor artık. Yani içime sinmiyor temizlik yapmam lazım derseniz sınavı unutun, evlenene kadar aynen temizliğe devam evlendikten sonra da kendi evinizi temizlersiniz artık... yok ben sınavı kazanıp gideceğim diyorsanız temizliği falan salacaksınız deli gb ders çalışacaksınız. Annene de aynen böyle anlatacaksın; gocunmayacak “evini” kalkıp temizleyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…