annem hiçbirşeye yardım etmiyor

Piedra-q

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2017
473
312
iyi akşamlar herkese.

25 yaşındayım ve maalesef ailemle yaşıyorum.maalesef diyorum çünkü artık bıktım.annem babam ve bi erkek kardeşim var. babam ve ksrdeşim çalışıyorlar.ev işleri annem ve bana kalıyor. ama annem hiçbirşeye yardım etmiyor.

evin bütün yükü bende . bulaşık çamaşır ütü wc banyo temizliği perde yıkama nevresim değiştirme aklınıza gelebşlcek herşeyi ben yapıyorum. annem sadece yemek yapıyor ve onada nuhakkak yardım istiyor. bi hastalığı falan yok olsa zaten şikayet etmezdim halimden.

temizğli yapıyorum yapmasına ama evdrki herkes çok pasaklı ve pis olduğu için 2 güne eski haline dönüyor ev. hiçbirşekilde ne düzen sağlayabiliyorun ne temizlik. 3 4 gün önce portmantoyu temizlrdim düzenledim bugün yine hetşryin yeri drğişmiş birbirne girmiş havlular çarşaflar. annemde iç çamaşırını çoraplarını çıkarıp koymuş oraya. dikkat et diye söyleyincede bana kızıyor burası benm evim sen karışmazsın diyor.

artık çok yoruldum. sözde sınava hazırlanıyorum ama günün çoğunu ev işine harcıyorum. sanki çocuğum varda ondan fırsat bulup ders öalışamıyor gibiyim . herkesin sorumluluğu bende. anneme söylüyorum bende yapıyorum yoruluyorum diye çıkışıyor. ama hiç birlry yaptığı yok. bütün gün tv başında örgü örüyor telefonla konuşuyor saçma sapan programları izliyip çay içiyor.canı istrrse yardım ediyor.

bide telfonda konuştuğu arkadaşlarına benim için hiç bir iş yaptımıyoruz yeterki ders çalışsın sınavı kazansın diyor. daha bter sinir oluyorum.

bunun için yapılacak bişey yok . tek çözüm sınavı kazanıp gitmek. ama ondanda umutsuzum artık .sınava 3.hazırlanışımm. sinirkerim çok bozuldu arrık tahmmülüm kalmadı hiçbirşeye.

Yapmayın, odanızı temiz toplu tutun. Size iş buyuran mı var, kendi isteğinizle mi yapıyorsunuz? İş buyuranınız varsa yapmayacağım deyin, ya da annenizle sıra koyun bir hafta sen bir hafta ben diye. İş buyuran yoksa komple salın bok götürsün. Siz odanızda yaşayın.

Yapmadığım zaman söylüyor şunu yap bunu yap diye.eğer dediğini yapmazsam söyleniyor Yaşlandım ben yoruluyorum vs. Diye. Tabi inat edip yapmayabilirim ama içim hiç rahat etmiyor.

Annene acıma oda gir kapını kilitle ders çalış annen çok zeki ama tembel ve kötü kalpli vede bencil bir kadın ev hanımların çoğu şaşma sapan programları izliyorlar sınavı kazanmazsan amnendem farklı bir hayatın olmayacak

Yapmadığım zaman söylüyor şunu yap bunu yap diye.eğer dediğini yapmazsam söyleniyor Yaşlandım ben yoruluyorum vs. Diye. Tabi inat edip yapmayabilirim ama içim hiç rahat etmiyor.

Siz 25 yaşındaysanız anneniz 45-55 yaşları arasındadır diye tahmin ediyorum, benim annem 46 yaşında hem kardeşime hem kendine hem eve bakıp hem de çalışıyor. Evlenmiş olsaydınız zaten o yapacaktı kendi evinin işini değil mi? Bence azaltarak bitirin, yoksa işiniz yaş. Benim bildiğim evlat annesine yardım eder. İnatla kavgayla değil de, azaltın. Mesela bir süre şöyle bir üstünden silin, toz almayın. Nevresim değiştirmeyi bırakın. Ütü yapmayın. Hatta part time iş bulabilirseniz çalışmanın arkasına saklanabilirsiniz.

Maalesef evden ayrılmaktan başka çareniz yok gibi. Ya çalışacaksınız ,eve gelip yorgunum deme hakkınız olacak ,ya da bu işleri yapacaksınız. 25 yaşına gelmişsin, evde oturuyorsun,tabii ki bir işe yarayacaksın diye düşünüyorlar doğal olarak. Artık yiyip içip yatmak hiç bir işe karışmamak günleri bitmiş.

Bu sınav ne sınavı

Gidin kütüphanede çalışın

Hergün düzenli olarak çalışın

İşlerden uzak kalır hem de mecburen hergün çalışırsınız

Lakin bu evde ne iş var bu kadar

Benim evde haftada bir temizlik yapılıyor çamaşır bulaşık akşamları ha bir de yemek var

Yemeği annen yapıyorsa evde Bebek vs de olmadığına göre temizliğin sıklığı azalabilir

Erkekler gündüz yok sen de kütüphaneye gidersen evi annen tek kirletemez çamaşırları çıkmadan atarsın mesela annen bitince asar

Ben çıkarken atıyorum akşam gelince de yıkanmış hazır oluyorlar

Bir saatte yemeği pişirip yiyoruz bulaşıklar 10 dakikada makinada

Kalan Zamanda da kahve içip kitap dahi okuyoruz

Anneniz kac yasinda ? Odaniza gidip ders calisiyorum yapamam simdi diyin soylendiginde, sadece kendi odanizi temiz tutun.

Maşllah annenizr .benim anem55 yaşında.
Bugün dedimki ben gidince napacaksın herşryi bana yaptıyırosun .verdiği cevap alaylı bi şekilde 'napalım hizmetçi tutacağız'. Resmen beni hizmrtçi yerine koymuş evde.
En son yapmicam diyip makinedr çamaşırları bırakmıştım onun asması için ama 4 5 gün makinede durdu ve koktu.en sonunda yinr bana kaldı.
Deniyeceğim bir daha yavaş yavaş bıtakmayı . çünkü yetiştiremiyorum artık hiçbirşryi.

İyi yönü siz tecrübe sahibi oluyorsunuz kötü tarafı annenizin her zaman yanında olamayacaksınız

Bana da babam yemeği şöyle ye, bunu böyle yap dediğimde ''burası benim evim'' diyordu. Bu ana babalar, çocuklar büyüyünce böyle bir keskin tavır alıyorlar. Kızayım mı, hak mı vereyim şu an kestiremiyorum. Ama o zamanlar çok alınırdım beni evinde istemiyor diye. Bir çocuğa yuvadan uçması gerektiği, ya da hayatına yön vermesi gerektiğini anlatmanın farklı yolları var bence. Bu kadar üzücü bir tutumla, çocuğu reddeder dilde anlatılmamalı bu. Annen haksız. Yani ben temizlik durumundan ziyade buraya takıldım.
Maalesef o evden bir şekilde kurtulmalısın. Özel sektör, kpss kazanmak ne şekilde kolayına geliyorsa.
Üniversite dönüşü çekilmiyor o aile evi. Bir de zaten çoğumuz orta halli ya da maddi olarak daha alt düzey ailelerdik. Her şeyin sebebi ve sonucu bu yüzden paraya dayanıyor. Yeterli para olsa, temizlikçi alır eve annen. Ya da sen bir işe girsen oradan kurtulursun bla bla. Dünyadaki tüm sorunların kaynağı para. Biraz parası olsa annenin, evde pineklemez, yün şişlemez de şehir, şehir ya da ülke ülke gezer. Para işte. Para yani. Maalesef.

Kpss. Kütüphanede çalışamam çünkü dersleri video izleyerrk hallediyorum. Ve kalabalık ortamda çok odaklanabilrn biri değilim.
Annemleiş bölümü yapabilsek zaten sıkıntı kalmicak ama yapmıyor
Bu evde ne iş var bu kadar derken babama benzettim sizi. O da hep der bütün gün ne yapıyosunuz sanki ne iş var bu evde sanki diye

Kıyamam, siz de kabullenmişsiniz benim gibi. İçinize sinmiyor salınca. Bende de elini suya sabuna sürmeyen erkek arkadaş derdi var, salamıyorum. Annenizin söylediği çok ayıp bir şey. Acaba sadece kendi işinizi yapsanız bir süre? Evin dağınık olması dışında bir yaptırım var mı üzerinizde? Şiddet gibi, ekonomik özgürlüklerinizin kısıtlanması gibi?

Siz supuyorsaniz o silecek ya da tam terai. Yapmiyorsa o yapmadigi isler kalacak soran olunca da annem yapacak kac gundur ama televizyonun basindan ayrilip yapamadi deyip utandiracaksiniz. Evin sorumlulugu sizde degil once bu dusunceden siyrilin. Ben yapmazsam kimse yapmaz dusuncesini birakin kimse yapniyorsa herkes o sekilde yasar ilk adimi atan siz olursaniz hep size kalir.

Bu ev brnim evim lafına önceleri kırılırdım ama şuan takmıyorum .çünkü sürekli söylüyor.ve artık alıştım. Üniversite dönüşü krsinlikle çekilmiyor . orda kendi düzenim kendi sotumluluğum vardı tek.herşey daha kolaydı.

Anneniz kac yasinda ? Odaniza gidip ders calisiyorum yapamam simdi diyin soylendiginde, sadece kendi odanizi temiz tutun.
55 yaşında annem . allahtan kendime ait odam var .evin tek temiz ve düzenli yeri .
Ders çalıştığım zamanlardada dersi bitirmemi bekliyor herşrkilde bana kalıyot yani. Üzerime yapıştı bu iş

Allah sizede kolaylık versin :)
Yok hayır şiddet vs.

Ben görmezden gelebilsem aslında mutlu mesut pislik içinde yaşyacağız ama brnim içim rahat etmiyor işte .

Kötü kalpli biri değil . bu konuda bencil davranıyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…