Kpss. Kütüphanede çalışamam çünkü dersleri video izleyerrk hallediyorum. Ve kalabalık ortamda çok odaklanabilrn biri değilim.
Annemleiş bölümü yapabilsek zaten sıkıntı kalmicak ama yapmıyor
Bu evde ne iş var bu kadar derken babama benzettim sizi. O da hep der bütün gün ne yapıyosunuz sanki ne iş var bu evde sanki diye
4 kişilk bi aileyiz.haftada 3 kere çamaşır makinesi açılıyor. çıkanları as kuruyanları ütüle vs. 2 günde bir yapılıyor bu.Kütüphanede herkes video ders izliyor ki
Bir deneyin
2016 da evli çocuklu çalışan bir kadın olarak girip 88 aldım o sınavdan
Kütüphanede çalışın motivasyonunuz artsın
Ama ben ciddiyim ne iş var derken
Yaşım 37 evin tek kadını benim
İşe de gidiyorum ev işi de yapıyorum vs vs
Bu sizlerin evlerinde bende olmayan ne tarz işler var
Ev işini azaltın evdeki gereksiz toz vs tutan şeyleri kaldırın evi minimalize edin
Örneğin evde takım takım nevresim yok sabah yıkanıp akşam takılıyor bu nedenle o işten sayılmıyor yatmak için beş dakikada geçiriliyor
4 kişilk bi aileyiz.haftada 3 kere çamaşır makinesi açılıyor. çıkanları as kuruyanları ütüle vs. 2 günde bir yapılıyor bu.
günlük bulaşık hiç bitmiyor zaten .bilirsiniz sizde.
iştrn eve gelenlere yemek çay meyve vs. servisi yap çıkan bulaşıkları topla.
bizim evde kardeşim ve babam sigara içerler hep.koku eşyalara sindiği için perdeleri ve koltuk örtülerini ayda bir yıkamak gerekiyor.
tuvalet banyo günlük rutin temizlikleri dışında haftada 1 ovmak gerekiyor.
haftada bir kaç kere evi sil vileda yap vs.
buzdolabı mutfak dolapları temizliği düzeni vs. daha sayamadığım bir sürü iş .yani kısacası bizim evin işi hiç bitmiyor. belki evdekiler daha düzenli ve temiz olsa ve de bana yardım eden biri olsa bitevek ama maalesef yok işte :)
Siz nasıl kısa sürefe bitiriyorsunuz . hemdr çalıştığınız halde. Benim elim mi yavaş acaba
Drdğim gibi evde herkes pasaklı ve pis . sizin evde anladığım kadarıyla öyle bi durum yok .Sadece 3 makina çamaşır mı
Benim sadece oğlanın 3 makina çamaşırı çıkar
Otu bku ütüleme bir kere
Bizim evde günlük bir makina bulaşık çıkar
Artarsa ertesi gün girer makinaya
Buzdolabının neyini düzenliyorsun ki mesela
Pazardan gelince yerleştiririm aldığımı geri koyuyorsam aynı yere koyarım ya da ne bileyim üst rafta olsa da birşey olmaz
Ben temizlik yapmıyorum haftada bir yarım gün yardımcım gelip silip süpürüyor oldu bitti
Sigaraya ilişkin tek söyleyebileceğim ileride kendi eviniz olunca içinde içirmeyin
Tuvalet lavaboyu bu sitede herkes hergün temizliyor galiba da ben anlam veremiyorum
Bizim evde günde 9-10 kere kullanılıyor maksimum herkes sifonu çekince de öyle temizlenecek bir şey olmuyor
Yine evde küçük çocuk yok anladığım kadarı ile öyle çok gelen giden de yok haftada bir sil süpür yeter de artar
Toz olsa da bir şey olmaz ayrıca ki biz haftada bir silinen evde çocuk olmasına rağmen gayet rahat yaşıyoruz
Erkek kardeşim asla yapmaz. Çünkü annem şimdiyr kadar ondan hiç bi rv işş yapmasını istrmedi. Erkekler ev işi yapmaz mantığı var bizim ailedeErkek kardeşin kac yaşında? Oda ev islerine yardım etsin sigara icmeyi biliyorsa temizlik yapmayida biliyordur yada öğrenir artık , yiyip icip yatmakla olmaz.
Hayır çalışmıyorBencede evi sil süpür en fazla ne kadar zamanını alacak ki hem anladığım kadarıyla annen çalışıyo yazık yani yardım etmelisin
Temizlik takintiniz olabilir mi acaba? Sadece esinizle sizin yasadiginiz bir eviniz olsa bile "is bitmiyor siz nasil yetisiyorsunuz" diye konu acarmissiniz gibi geldi bana..4 kişilk bi aileyiz.haftada 3 kere çamaşır makinesi açılıyor. çıkanları as kuruyanları ütüle vs. 2 günde bir yapılıyor bu.
günlük bulaşık hiç bitmiyor zaten .bilirsiniz sizde.
iştrn eve gelenlere yemek çay meyve vs. servisi yap çıkan bulaşıkları topla.
bizim evde kardeşim ve babam sigara içerler hep.koku eşyalara sindiği için perdeleri ve koltuk örtülerini ayda bir yıkamak gerekiyor.
tuvalet banyo günlük rutin temizlikleri dışında haftada 1 ovmak gerekiyor.
haftada bir kaç kere evi sil vileda yap vs.
buzdolabı mutfak dolapları temizliği düzeni vs. daha sayamadığım bir sürü iş .yani kısacası bizim evin işi hiç bitmiyor. belki evdekiler daha düzenli ve temiz olsa ve de bana yardım eden biri olsa bitevek ama maalesef yok işte :)
Siz nasıl kısa sürefe bitiriyorsunuz . hemdr çalıştığınız halde. Benim elim mi yavaş acaba
Öyle demeseydin iyiydi :)Annen salmış kendini. Şimdi emeklilik yaşı bile 58 oldu artık. O yaşımıza kadar hem dışarda çalışıcaz hem de evimizin işini temizliğini yemeğini yapıcaz biz.
Hayır temizlik takıntım yok . ama banada ilerde kendi evim olunca temizlik takıntım olacakmış gibi geliyor. Çünkü okdar bunaldım ki bu evde pislikten hergün ileridr olacak kendi evimi hayal ediyorum.mis gibi tertrmiz olacak falan diyr hayaller kuruyorum.Temizlik takintiniz olabilir mi acaba? Sadece esinizle sizin yasadiginiz bir eviniz olsa bile "is bitmiyor siz nasil yetisiyorsunuz" diye konu acarmissiniz gibi geldi bana..
Evet yaa. İş, ev, çocuk koşturuyoruz. Emekliliğin hayalini bile kuramıyorum. 10 senedir çalışıyorum. 25 sene daha çalışmam gerekiyorÖyle demeseydin iyiydi :)
Bir de cocuga bakacagiz. Onu da ekleyim bari..
Maşllah annenizr .benim anem55 yaşında.
Bugün dedimki ben gidince napacaksın herşryi bana yaptıyırosun .verdiği cevap alaylı bi şekilde 'napalım hizmetçi tutacağız'. Resmen beni hizmrtçi yerine koymuş evde.
En son yapmicam diyip makinedr çamaşırları bırakmıştım onun asması için ama 4 5 gün makinede durdu ve koktu.en sonunda yinr bana kaldı.
Deniyeceğim bir daha yavaş yavaş bıtakmayı . çünkü yetiştiremiyorum artık hiçbirşryi.
O zmn sende yapma. Herkes yediğini içtiğini kaldırsın kizi erkegi yok.Erkek kardeşim asla yapmaz. Çünkü annem şimdiyr kadar ondan hiç bi rv işş yapmasını istrmedi. Erkekler ev işi yapmaz mantığı var bizim ailede
Canım yapma!!kimse sana iyi demez annen baban bile olsa.. bende yapardım dediğin gbi gümğn cogu iş yapmakla geçerdi babam annem kardwşim yerlerini bile toplamadan gderdi bemde sözde ders çalışxam ama bi yeri kazanamadım lise mezunu olarak evlendim vw temizlik yapacagıma keşke ders çalışsaydım diyorum iyi mi dediler hayır üniyi kazanamadı oldu adım kaldıgın odayı topla gerisine karısmaiyi akşamlar herkese.
25 yaşındayım ve maalesef ailemle yaşıyorum.maalesef diyorum çünkü artık bıktım.annem babam ve bi erkek kardeşim var. babam ve ksrdeşim çalışıyorlar.ev işleri annem ve bana kalıyor. ama annem hiçbirşeye yardım etmiyor.
evin bütün yükü bende . bulaşık çamaşır ütü wc banyo temizliği perde yıkama nevresim değiştirme aklınıza gelebşlcek herşeyi ben yapıyorum. annem sadece yemek yapıyor ve onada nuhakkak yardım istiyor. bi hastalığı falan yok olsa zaten şikayet etmezdim halimden.
temizğli yapıyorum yapmasına ama evdrki herkes çok pasaklı ve pis olduğu için 2 güne eski haline dönüyor ev. hiçbirşekilde ne düzen sağlayabiliyorun ne temizlik. 3 4 gün önce portmantoyu temizlrdim düzenledim bugün yine hetşryin yeri drğişmiş birbirne girmiş havlular çarşaflar. annemde iç çamaşırını çoraplarını çıkarıp koymuş oraya. dikkat et diye söyleyincede bana kızıyor burası benm evim sen karışmazsın diyor.
artık çok yoruldum. sözde sınava hazırlanıyorum ama günün çoğunu ev işine harcıyorum. sanki çocuğum varda ondan fırsat bulup ders öalışamıyor gibiyim . herkesin sorumluluğu bende. anneme söylüyorum bende yapıyorum yoruluyorum diye çıkışıyor. ama hiç birlry yaptığı yok. bütün gün tv başında örgü örüyor telefonla konuşuyor saçma sapan programları izliyip çay içiyor.canı istrrse yardım ediyor.
bide telfonda konuştuğu arkadaşlarına benim için hiç bir iş yaptımıyoruz yeterki ders çalışsın sınavı kazansın diyor. daha bter sinir oluyorum.
bunun için yapılacak bişey yok . tek çözüm sınavı kazanıp gitmek. ama ondanda umutsuzum artık .sınava 3.hazırlanışımm. sinirkerim çok bozuldu arrık tahmmülüm kalmadı hiçbirşeye.