annem hiçbirşeye yardım etmiyor

Kpss. Kütüphanede çalışamam çünkü dersleri video izleyerrk hallediyorum. Ve kalabalık ortamda çok odaklanabilrn biri değilim.
Annemleiş bölümü yapabilsek zaten sıkıntı kalmicak ama yapmıyor
Bu evde ne iş var bu kadar derken babama benzettim sizi. O da hep der bütün gün ne yapıyosunuz sanki ne iş var bu evde sanki diye :halay:

Kütüphanede herkes video ders izliyor ki

Bir deneyin

2016 da evli çocuklu çalışan bir kadın olarak girip 88 aldım o sınavdan

Kütüphanede çalışın motivasyonunuz artsın

Ama ben ciddiyim ne iş var derken

Yaşım 37 evin tek kadını benim

İşe de gidiyorum ev işi de yapıyorum vs vs

Bu sizlerin evlerinde bende olmayan ne tarz işler var

Ev işini azaltın evdeki gereksiz toz vs tutan şeyleri kaldırın evi minimalize edin

Örneğin evde takım takım nevresim yok sabah yıkanıp akşam takılıyor bu nedenle o işten sayılmıyor yatmak için beş dakikada geçiriliyor

Kütüphanede herkes video ders izliyor ki

Bir deneyin

2016 da evli çocuklu çalışan bir kadın olarak girip 88 aldım o sınavdan

Kütüphanede çalışın motivasyonunuz artsın

Ama ben ciddiyim ne iş var derken

Yaşım 37 evin tek kadını benim

İşe de gidiyorum ev işi de yapıyorum vs vs

Bu sizlerin evlerinde bende olmayan ne tarz işler var

Ev işini azaltın evdeki gereksiz toz vs tutan şeyleri kaldırın evi minimalize edin

Örneğin evde takım takım nevresim yok sabah yıkanıp akşam takılıyor bu nedenle o işten sayılmıyor yatmak için beş dakikada geçiriliyor
4 kişilk bi aileyiz.haftada 3 kere çamaşır makinesi açılıyor. çıkanları as kuruyanları ütüle vs. 2 günde bir yapılıyor bu.
günlük bulaşık hiç bitmiyor zaten .bilirsiniz sizde.
iştrn eve gelenlere yemek çay meyve vs. servisi yap çıkan bulaşıkları topla.
bizim evde kardeşim ve babam sigara içerler hep.koku eşyalara sindiği için perdeleri ve koltuk örtülerini ayda bir yıkamak gerekiyor.
tuvalet banyo günlük rutin temizlikleri dışında haftada 1 ovmak gerekiyor.
haftada bir kaç kere evi sil vileda yap vs.
buzdolabı mutfak dolapları temizliği düzeni vs. daha sayamadığım bir sürü iş .yani kısacası bizim evin işi hiç bitmiyor. belki evdekiler daha düzenli ve temiz olsa ve de bana yardım eden biri olsa bitevek ama maalesef yok işte :)
Siz nasıl kısa sürefe bitiriyorsunuz . hemdr çalıştığınız halde. Benim elim mi yavaş acaba

Annenize çok kızdım benimkine benziyo
Valla yapmasanız hiç bişey yapamaz
Ben senelerce her işş yaptım kardeşim bardağını kaldırmadı Hiiiç bişey diyemedi

Bence de kütüphaneye gidin
Mecbur kaldığınız işleri yalap şap yapın
İnşallah sınavınız olur
Olmassa bir iş bulun hem sosyal çebreniz artar

4 kişilk bi aileyiz.haftada 3 kere çamaşır makinesi açılıyor. çıkanları as kuruyanları ütüle vs. 2 günde bir yapılıyor bu.
bizim evde kardeşim ve babam sigara içerler hep.koku eşyalara sindiği için perdeleri ve koltuk örtülerini ayda bir yıkamak gerekiyor.
buzdolabı mutfak dolapları temizliği düzeni vs. daha sayamadığım bir sürü iş .yani kısacası bizim evin işi hiç bitmiyor. belki evdekiler daha düzenli ve temiz olsa ve de bana yardım eden biri olsa bitevek ama maalesef yok işte :)
Siz nasıl kısa sürefe bitiriyorsunuz . hemdr çalıştığınız halde. Benim elim mi yavaş acaba

Sadece 3 makina çamaşır mı

Benim sadece oğlanın 3 makina çamaşırı çıkar

Otu bku ütüleme bir kere

Bizim evde günlük bir makina bulaşık çıkar

Artarsa ertesi gün girer makinaya

Buzdolabının neyini düzenliyorsun ki mesela

Pazardan gelince yerleştiririm aldığımı geri koyuyorsam aynı yere koyarım ya da ne bileyim üst rafta olsa da birşey olmaz

Ben temizlik yapmıyorum haftada bir yarım gün yardımcım gelip silip süpürüyor oldu bitti

Sigaraya ilişkin tek söyleyebileceğim ileride kendi eviniz olunca içinde içirmeyin

Tuvalet lavaboyu bu sitede herkes hergün temizliyor galiba da ben anlam veremiyorum

Bizim evde günde 9-10 kere kullanılıyor maksimum herkes sifonu çekince de öyle temizlenecek bir şey olmuyor

Yine evde küçük çocuk yok anladığım kadarı ile öyle çok gelen giden de yok haftada bir sil süpür yeter de artar

Toz olsa da bir şey olmaz ayrıca ki biz haftada bir silinen evde çocuk olmasına rağmen gayet rahat yaşıyoruz

Bencede evi sil süpür en fazla ne kadar zamanını alacak ki hem anladığım kadarıyla annen çalışıyo yazık yani yardım etmelisin

Erkek kardeşin kac yaşında? Oda ev islerine yardım etsin sigara icmeyi biliyorsa temizlik yapmayida biliyordur yada öğrenir artık , yiyip icip yatmakla olmaz.

Sadece 3 makina çamaşır mı

Benim sadece oğlanın 3 makina çamaşırı çıkar

Otu bku ütüleme bir kere

Bizim evde günlük bir makina bulaşık çıkar

Artarsa ertesi gün girer makinaya

Buzdolabının neyini düzenliyorsun ki mesela

Pazardan gelince yerleştiririm aldığımı geri koyuyorsam aynı yere koyarım ya da ne bileyim üst rafta olsa da birşey olmaz

Ben temizlik yapmıyorum haftada bir yarım gün yardımcım gelip silip süpürüyor oldu bitti

Sigaraya ilişkin tek söyleyebileceğim ileride kendi eviniz olunca içinde içirmeyin

Tuvalet lavaboyu bu sitede herkes hergün temizliyor galiba da ben anlam veremiyorum

Bizim evde günde 9-10 kere kullanılıyor maksimum herkes sifonu çekince de öyle temizlenecek bir şey olmuyor

Yine evde küçük çocuk yok anladığım kadarı ile öyle çok gelen giden de yok haftada bir sil süpür yeter de artar

Toz olsa da bir şey olmaz ayrıca ki biz haftada bir silinen evde çocuk olmasına rağmen gayet rahat yaşıyoruz
Drdğim gibi evde herkes pasaklı ve pis . sizin evde anladığım kadarıyla öyle bi durum yok .
Neyse teşkkürler fikirlrriniz için

Temizlik takintiniz olabilir mi acaba? Sadece esinizle sizin yasadiginiz bir eviniz olsa bile "is bitmiyor siz nasil yetisiyorsunuz" diye konu acarmissiniz gibi geldi bana..

Temizlik takintiniz olabilir mi acaba? Sadece esinizle sizin yasadiginiz bir eviniz olsa bile "is bitmiyor siz nasil yetisiyorsunuz" diye konu acarmissiniz gibi geldi bana..
Hayır temizlik takıntım yok . ama banada ilerde kendi evim olunca temizlik takıntım olacakmış gibi geliyor. Çünkü okdar bunaldım ki bu evde pislikten hergün ileridr olacak kendi evimi hayal ediyorum.mis gibi tertrmiz olacak falan diyr hayaller kuruyorum.

Iyi de böyle ev işlerine bu kadar çok vakit ayırırsaniz üzgünüm ama sınavı kazanamazsiniz zaten.
Madem bu kadar yük var üzerinizde bence gidin part time bi is bulun en azindan ev isine ayıracağınız vakti ise ayırır para kazanırsınız.
Yani çözüm belli yapmamak yalap şap yapmak ya da en asgari şekilde yapmak.

Maşllah annenizr .benim anem55 yaşında.
Bugün dedimki ben gidince napacaksın herşryi bana yaptıyırosun .verdiği cevap alaylı bi şekilde 'napalım hizmetçi tutacağız'. Resmen beni hizmrtçi yerine koymuş evde.
En son yapmicam diyip makinedr çamaşırları bırakmıştım onun asması için ama 4 5 gün makinede durdu ve koktu.en sonunda yinr bana kaldı.
Deniyeceğim bir daha yavaş yavaş bıtakmayı . çünkü yetiştiremiyorum artık hiçbirşryi.

:oha: 4-5 gun makina da mı kaldııı. Ne insanlar var yahu ben şok.....

siz hiç konuşuyor musunuz? yani annenize "ben sınava hazırlanıyorum bunlara zaman ayıramam" diyor musunuz? o anlamıyorsa çıkıp babanıza anlatıyor musunuz?

bilemiyorum yani anneniz oturuyorsa siz de oturun ders çalışın. Kütüphane fikri vermişler mesela gayet mantıklı kulaklığı takınca video da izlersiniz.

Her yoruma karşı bir argümanınız olmuş açıkçası bu duruma pek çözüm arıyor gibi değilsiniz iç dökmek için açılmış bir konu sanırım.

iyi akşamlar herkese.

25 yaşındayım ve maalesef ailemle yaşıyorum.maalesef diyorum çünkü artık bıktım.annem babam ve bi erkek kardeşim var. babam ve ksrdeşim çalışıyorlar.ev işleri annem ve bana kalıyor. ama annem hiçbirşeye yardım etmiyor.

evin bütün yükü bende . bulaşık çamaşır ütü wc banyo temizliği perde yıkama nevresim değiştirme aklınıza gelebşlcek herşeyi ben yapıyorum. annem sadece yemek yapıyor ve onada nuhakkak yardım istiyor. bi hastalığı falan yok olsa zaten şikayet etmezdim halimden.

temizğli yapıyorum yapmasına ama evdrki herkes çok pasaklı ve pis olduğu için 2 güne eski haline dönüyor ev. hiçbirşekilde ne düzen sağlayabiliyorun ne temizlik. 3 4 gün önce portmantoyu temizlrdim düzenledim bugün yine hetşryin yeri drğişmiş birbirne girmiş havlular çarşaflar. annemde iç çamaşırını çoraplarını çıkarıp koymuş oraya. dikkat et diye söyleyincede bana kızıyor burası benm evim sen karışmazsın diyor.

artık çok yoruldum. sözde sınava hazırlanıyorum ama günün çoğunu ev işine harcıyorum. sanki çocuğum varda ondan fırsat bulup ders öalışamıyor gibiyim . herkesin sorumluluğu bende. anneme söylüyorum bende yapıyorum yoruluyorum diye çıkışıyor. ama hiç birlry yaptığı yok. bütün gün tv başında örgü örüyor telefonla konuşuyor saçma sapan programları izliyip çay içiyor.canı istrrse yardım ediyor.

bide telfonda konuştuğu arkadaşlarına benim için hiç bir iş yaptımıyoruz yeterki ders çalışsın sınavı kazansın diyor. daha bter sinir oluyorum.

bunun için yapılacak bişey yok . tek çözüm sınavı kazanıp gitmek. ama ondanda umutsuzum artık .sınava 3.hazırlanışımm. sinirkerim çok bozuldu arrık tahmmülüm kalmadı hiçbirşeye.
Canım yapma!!kimse sana iyi demez annen baban bile olsa.. bende yapardım dediğin gbi gümğn cogu iş yapmakla geçerdi babam annem kardwşim yerlerini bile toplamadan gderdi bemde sözde ders çalışxam ama bi yeri kazanamadım lise mezunu olarak evlendim vw temizlik yapacagıma keşke ders çalışsaydım diyorum iyi mi dediler hayır üniyi kazanamadı oldu adım kaldıgın odayı topla gerisine karısma

Not: evlwndikten sonra temizlik hastalıgım devam ediyor ve temizlik yapacam diye kızımla az vakit geçiriyorum ama bunun önünü nasıl alacam bişmiyorum.. bşraz pasaklı yasamaya alışın derimm

X