annem hiçbirşeye yardım etmiyor

iyi akşamlar herkese.

25 yaşındayım ve maalesef ailemle yaşıyorum.maalesef diyorum çünkü artık bıktım.annem babam ve bi erkek kardeşim var. babam ve ksrdeşim çalışıyorlar.ev işleri annem ve bana kalıyor. ama annem hiçbirşeye yardım etmiyor.

evin bütün yükü bende . bulaşık çamaşır ütü wc banyo temizliği perde yıkama nevresim değiştirme aklınıza gelebşlcek herşeyi ben yapıyorum. annem sadece yemek yapıyor ve onada nuhakkak yardım istiyor. bi hastalığı falan yok olsa zaten şikayet etmezdim halimden.

temizğli yapıyorum yapmasına ama evdrki herkes çok pasaklı ve pis olduğu için 2 güne eski haline dönüyor ev. hiçbirşekilde ne düzen sağlayabiliyorun ne temizlik. 3 4 gün önce portmantoyu temizlrdim düzenledim bugün yine hetşryin yeri drğişmiş birbirne girmiş havlular çarşaflar. annemde iç çamaşırını çoraplarını çıkarıp koymuş oraya. dikkat et diye söyleyincede bana kızıyor burası benm evim sen karışmazsın diyor.

artık çok yoruldum. sözde sınava hazırlanıyorum ama günün çoğunu ev işine harcıyorum. sanki çocuğum varda ondan fırsat bulup ders öalışamıyor gibiyim . herkesin sorumluluğu bende. anneme söylüyorum bende yapıyorum yoruluyorum diye çıkışıyor. ama hiç birlry yaptığı yok. bütün gün tv başında örgü örüyor telefonla konuşuyor saçma sapan programları izliyip çay içiyor.canı istrrse yardım ediyor.

bide telfonda konuştuğu arkadaşlarına benim için hiç bir iş yaptımıyoruz yeterki ders çalışsın sınavı kazansın diyor. daha bter sinir oluyorum.

bunun için yapılacak bişey yok . tek çözüm sınavı kazanıp gitmek. ama ondanda umutsuzum artık .sınava 3.hazırlanışımm. sinirkerim çok bozuldu arrık tahmmülüm kalmadı hiçbirşeye.
sizi büyütene kadar cefa çekti.
şimdi sefasını sürüyor :)

ev işlerini erkek kardeşinle babanla beraber yap. kadın ahir ömründe biraz rahat etsin canım ☺

Erkek kardeşim asla yapmaz. Çünkü annem şimdiyr kadar ondan hiç bi rv işş yapmasını istrmedi. Erkekler ev işi yapmaz mantığı var bizim ailede
o mantığı kır o zaman.
niye sadece anneni suçluyorsun?
kardeşinle babanda da kabahat var.
onlara yaptırmaya gücün yetmiyor diye annene bu kadar yüklenmen de haksızlık.

4 kişisiniz. 4 kişinin pisliğinden sadece annen sorumlu değil.
ya yapmayacaksın ya da herkesi işe dahil edeceksin.

Yorumlara şaşmamak elde değil. Kantarın ayarını yapmakta neden zorlanıyoruz anlamam.
Şu yapma, kendini odana kapa falan filan diyenleri anlamıyorum.
Yaşadığınız evde iş yapmamak ne demek yahu. Kadın yıllarca yapmış, kızı olarak yardım etmek çok mu zor.
Tamam konu sahibinin annesi biraz abartmış olabilir ama şu yapma diyenleri anlamıyorum. Nasıl bir vicdandır anlamadım. Yapma diyenlere söyleyeceğim tek söz, yapmayacaksanız lütfen kendinize ayrı ev tutunuz.
Konu sahibi arkadaşım, ev işlerinden bu kadar şikayetçi isen gir bir işe çalış ve evinden ayrıl.
Ben de 51 yaşındayım ve ev işlerinde herkesten yardım istiyorum. Yardım etmedikleri işleri hiiiçççç yapmam. Kimse kimsenin hizmetçisi değildir. Koskoca insanlar olarak herkes kendine düşeni yapsın o zaman.
Mesela temizlikte bana yardım etmeyenin ne çamaşırını yıkarım ne bulaşığını. Hepsini ayırırım. Sofra kurmama yardım etmeyen sofrada yer bulamaz.
Ev işleri ancak çocuklar küçükken annenin babanın vazifesidir. Koskoca insanlara da hizmet edecek değil kimse.
Anneniz abartmış olsa da yardımı hak ediyor.
Yok ben rahatsız oluyorum diyorsanız hemen iş bulur o evden çeker gidersiniz.
bir de herkes anneyi suçluyor.
babaya erkek kardeşe laf eden yok.
annelerini kv zannediyor bazı evli kadınlar.

iyi akşamlar herkese.

25 yaşındayım ve maalesef ailemle yaşıyorum.maalesef diyorum çünkü artık bıktım.annem babam ve bi erkek kardeşim var. babam ve ksrdeşim çalışıyorlar.ev işleri annem ve bana kalıyor. ama annem hiçbirşeye yardım etmiyor.

evin bütün yükü bende . bulaşık çamaşır ütü wc banyo temizliği perde yıkama nevresim değiştirme aklınıza gelebşlcek herşeyi ben yapıyorum. annem sadece yemek yapıyor ve onada nuhakkak yardım istiyor. bi hastalığı falan yok olsa zaten şikayet etmezdim halimden.

temizğli yapıyorum yapmasına ama evdrki herkes çok pasaklı ve pis olduğu için 2 güne eski haline dönüyor ev. hiçbirşekilde ne düzen sağlayabiliyorun ne temizlik. 3 4 gün önce portmantoyu temizlrdim düzenledim bugün yine hetşryin yeri drğişmiş birbirne girmiş havlular çarşaflar. annemde iç çamaşırını çoraplarını çıkarıp koymuş oraya. dikkat et diye söyleyincede bana kızıyor burası benm evim sen karışmazsın diyor.

artık çok yoruldum. sözde sınava hazırlanıyorum ama günün çoğunu ev işine harcıyorum. sanki çocuğum varda ondan fırsat bulup ders öalışamıyor gibiyim . herkesin sorumluluğu bende. anneme söylüyorum bende yapıyorum yoruluyorum diye çıkışıyor. ama hiç birlry yaptığı yok. bütün gün tv başında örgü örüyor telefonla konuşuyor saçma sapan programları izliyip çay içiyor.canı istrrse yardım ediyor.

bide telfonda konuştuğu arkadaşlarına benim için hiç bir iş yaptımıyoruz yeterki ders çalışsın sınavı kazansın diyor. daha bter sinir oluyorum.

bunun için yapılacak bişey yok . tek çözüm sınavı kazanıp gitmek. ama ondanda umutsuzum artık .sınava 3.hazırlanışımm. sinirkerim çok bozuldu arrık tahmmülüm kalmadı hiçbirşeye.

Anneniz aynen benim kv deye benziyor. Bende iki sene olacak kv ile yaşıyorum. Bütün işler benim üzerimde. Benim ki 56yaşında

Allah sabır versin canım. Ne ara ders çalışıyorsun ki.
3. hazırlanışının baskısıda inanılmaz olur .
Bırak yapma test çözüyorum de boşver söylensin.
Senin o evden gitmeye ihtiyacın var. Bir arkadaşın yok mu evinde çalışacağın?

siz hiç konuşuyor musunuz? yani annenize "ben sınava hazırlanıyorum bunlara zaman ayıramam" diyor musunuz? o anlamıyorsa çıkıp babanıza anlatıyor musunuz?

bilemiyorum yani anneniz oturuyorsa siz de oturun ders çalışın. Kütüphane fikri vermişler mesela gayet mantıklı kulaklığı takınca video da izlersiniz.

Her yoruma karşı bir argümanınız olmuş açıkçası bu duruma pek çözüm arıyor gibi değilsiniz iç dökmek için açılmış bir konu sanırım.
Annemle konuşuyorum ama geçiştiyor yada bende yapıyorum falan diyor.
Evet en başta konuda da belirttiğim gibi çözüm yok tek çözüm evden gitmrk demiştim zaten.

Annemde pek işe güce bakmazdi ama ben sizin gibi kendimi eve adamadim.. O yapmiyorsa bende yapmadim. Okul , iş güç derken evde de durmadim zaten ama o sülaleye beni tembel diye tanitmişti. Dediginiz gibi yapsamda iki gun sonra ev eski haline geliyordu acikcasi pisman degilim. Simdi evliyim evim gayet duzenli ve temizdir her zaman. Annemde iyi kotu idare ediyor. Bu yuku omuzlarinizdan indirin atanmak onceliginiz olsun. Bu yillar bir daha sunulmayacak size
Brnim içim rahat etmiyor ev pisken oturmayı. Hrp aklımın bir köşedinde oluyor temizleyene kadar.
Ama görmeZden görmem gerek artık .çünkü cidden yetiştiremiyorun hem evn işi hem ders

Yorumlara şaşmamak elde değil. Kantarın ayarını yapmakta neden zorlanıyoruz anlamam.
Şu yapma, kendini odana kapa falan filan diyenleri anlamıyorum.
Yaşadığınız evde iş yapmamak ne demek yahu. Kadın yıllarca yapmış, kızı olarak yardım etmek çok mu zor.
Tamam konu sahibinin annesi biraz abartmış olabilir ama şu yapma diyenleri anlamıyorum. Nasıl bir vicdandır anlamadım. Yapma diyenlere söyleyeceğim tek söz, yapmayacaksanız lütfen kendinize ayrı ev tutunuz.
Konu sahibi arkadaşım, ev işlerinden bu kadar şikayetçi isen gir bir işe çalış ve evinden ayrıl.
Ben de 51 yaşındayım ve ev işlerinde herkesten yardım istiyorum. Yardım etmedikleri işleri hiiiçççç yapmam. Kimse kimsenin hizmetçisi değildir. Koskoca insanlar olarak herkes kendine düşeni yapsın o zaman.
Mesela temizlikte bana yardım etmeyenin ne çamaşırını yıkarım ne bulaşığını. Hepsini ayırırım. Sofra kurmama yardım etmeyen sofrada yer bulamaz.
Ev işleri ancak çocuklar küçükken annenin babanın vazifesidir. Koskoca insanlara da hizmet edecek değil kimse.
Anneniz abartmış olsa da yardımı hak ediyor.
Yok ben rahatsız oluyorum diyorsanız hemen iş bulur o evden çeker gidersiniz.
İyi de ben herşryi annem yapsın ben pturayım demiyorm.burada yardım edilecrk kişi konumunda olan benim zaten.
Ben istiyorum ki bi sefer annem makinayı açsın bulaşık yıkasın. Ne biliyim sofaryı kursun. Basit işleride o yapsın .ben yetişemiyorum herkesin ihtiyacına.

Baban ve erkek kardeşinin elleri armut mu topluyor?
Haftasonu evi sil süpürü erkek kardeşin yapsın
Yemekleri annen sofrayı da beraber kurup kaldırın
İş bölümü olursa bu kadar yorulmazsın
Yapmıyorlar işte. Kafaarına silah dayayıp mı yaptırayım babamla kardeşime ne yapayım?
Keşke dediğniz kadar kolay olsaydı 'erkek ev işi yapmaz' diye yrtiştirilen bu nesile iş yaptırmak.

Kendinize yazılı bir ders çalışma programi hazirlayin hem de büyük puntolarla saat saat ve o programi kapiya asın. Annenize artik bu sekilde verimli calisabileceginizi kalan boş zamanlarda ev işi yapabileceginizi söyleyin. ev işini de yüzeysel yapin öyle cok ayrintiya girmeden üstünden :KK66: anneniz olmamış bu işler desede duymazdan gelin. varsin ev biraz dağınık olsun sınavıniz daha önemli
Evet bir program yapıp nolursa olsun ona uymam gerrkiyor. .
Bi de o var .bişeyi eksik yaparsam eleştiriyor bunu neden yapmadın diye :KK70:

Birkac yorum okudum ve yapilan yorumlara inanasim gelmedi:KK43: Bir anneden degilde ,dusman olan biri gibi bahsedilmis. Ne bencillik kalmis,nede uvey annelik yaftasi:KK43: Birde olayi Anne tarafindan dinlemek gerekli. Konu acan genc kizimiz insallah yaptiklarini abartarak yazmamistir. Kadin yillardir is yapmaktan yorulmustur. Helede yapilan yorumlar inanilir gibi degil,yok yapma,yok annenin gorevi gibi. Tabiki butun sorumlulugu siz yuklenmeyin ama bazi durunlarda yardimci olmaniz gerekir. O sizi 9 ay karninda tasiyan,kaniyla caniyla besleyen buyuten bu yasa getiren kisidir. Yarin birgun evlenildigi ve cocuk sahibi olundugunda cocuga anneannesidir bakacak denilen kisidir. Oh ne ala herseyi Anne yapsin. Sonunda Anne biryardim istiyincede dusman Ilan edilsin. Benim butun gencligim annem ve kardeslerime hizmet etmekle gecti ama iyikide yapmisim annem icin. Keske yasasada butun even isini ben yapsam Yine.
Krsinlikle ev işi yapmak annrnin görevidir düşüncesinde değilim.herkes üstüne düşeni yapmak zorunda bana göre .
Ama siz diyorsunuz ki annrn yapmış bu zamana kadsr yorulmuş.yardım etsen nolacak . ben burda ev işi yapmak istemiyorum diye bi konu açmadım ki. Annrm bana hiç yardım etmiyor. Sabahtan akşama kadar tv karşısında . e bende sınava hazırlanıyorum.odaklanmam geteken başka birşey varken herşeyi tek başıma yapmaya çalışmak sinirimi bozuyor.ondanda yardım bekliyorum.
Ben ilerdr anne olursam eğer 'şimdiye kadsr ben yaptım yoruldum sıra sende 'diyip herşryi çocuğuma yüklemem herhaldr. Herkesin kendi hayatı var. Kimseden üstüne düşen sorumluluktan fazlasını bekleyemem.

o mantığı kır o zaman.
niye sadece anneni suçluyorsun?
kardeşinle babanda da kabahat var.
onlara yaptırmaya gücün yetmiyor diye annene bu kadar yüklenmen de haksızlık.

4 kişisiniz. 4 kişinin pisliğinden sadece annen sorumlu değil.
ya yapmayacaksın ya da herkesi işe dahil edeceksin.
Oblar zatrn çalışıyorlar gün içinde yoruluyorlar.annemle ben evdeyim. İşten geldiklrrinde ne diyim .al bugün çamaşırları sen as .bugün evi sen mi sil diyim

Allah sabır versin canım. Ne ara ders çalışıyorsun ki.
3. hazırlanışının baskısıda inanılmaz olur .
Bırak yapma test çözüyorum de boşver söylensin.
Senin o evden gitmeye ihtiyacın var. Bir arkadaşın yok mu evinde çalışacağın?
Yok malesef .2 3 tane yakın arkadaşım var onlarda başka şehirlerde

Oblar zatrn çalışıyorlar gün içinde yoruluyorlar.annemle ben evdeyim. İşten geldiklrrinde ne diyim .al bugün çamaşırları sen as .bugün evi sen mi sil diyim
evet diyeceksin madem zorlanıyorsun.
ev işi el işinden daha kolay değil, yaşadın gördün.
dışarıda çalışıyor olmak evi kirletmek için bahane midir?
herkes kendi dağınıklığını toplasa kimse bu kadar yorulmaz.

Krsinlikle ev işi yapmak annrnin görevidir düşüncesinde değilim.herkes üstüne düşeni yapmak zorunda bana göre .
Ama siz diyorsunuz ki annrn yapmış bu zamana kadsr yorulmuş.yardım etsen nolacak . ben burda ev işi yapmak istemiyorum diye bi konu açmadım ki. Annrm bana hiç yardım etmiyor. Sabahtan akşama kadar tv karşısında . e bende sınava hazırlanıyorum.odaklanmam geteken başka birşey varken herşeyi tek başıma yapmaya çalışmak sinirimi bozuyor.ondanda yardım bekliyorum.
Ben ilerdr anne olursam eğer 'şimdiye kadsr ben yaptım yoruldum sıra sende 'diyip herşryi çocuğuma yüklemem herhaldr. Herkesin kendi hayatı var. Kimseden üstüne düşen sorumluluktan fazlasını bekleyemem.
bak sen 2-3 yılda bıktın. annen 20 yılda bıkmış çok mu?

ev işleri çok nankör. asla bitmez, uzun süre temiz kalmaz. ya tüm aile elbirliğiyle halledeceksiniz ya boş vereceksin ya da baban bütçesine göre yardımcı tutacak.

İyi de ben herşryi annem yapsın ben pturayım demiyorm.burada yardım edilecrk kişi konumunda olan benim zaten.
Ben istiyorum ki bi sefer annem makinayı açsın bulaşık yıkasın. Ne biliyim sofaryı kursun. Basit işleride o yapsın .ben yetişemiyorum herkesin ihtiyacına.

Sözlerimin büyük bölümü sizin için değildi. Size yapma çekil odana kapan diyenlereydi.

Yapma. Yapmak zorunda değilsin. Dersini çalış. Biri bişey derse ders çalışıyorum ben de. Şu an seninle üniversiteyi kazanman ev işinden daha önemli

X