Peki sizce gecmiste olsaydim ne yapmam gerekirdi ben evlenmekden vazgecmek icin cok ugrastim cunku biraz öngörebiliyordum ama olmadi. Olan bana ve esime olduzaten belli bir yaşam tarzınla ortalı yaşlarına gelmişsin biz burdan sana şunları yap desek de sana uçuk hareketler gelecek çünkü bu zamana kadar zaten yapmamışsın. benden sana tavsi verecek olursam. ilk önce geçmişinle yüzleşip ona bir sünger çekmen gerek. sonra aynaya baktığında hala geçmişi görüyorsan değişim zor olur. geçmiş geçmişte kalacak. ve sen yeni sayfana küçük değişimlerle başlayacaksın. bu ne olabilir bilmiyorum çünkü seni tanımıyorum bunu sen bulacaksın.
Psikolojik destek almanız gerekiyor öncelikle. Bazı terapiler var, bilinçaltı temizleme vs. Sonra cakralarla yapılan tedaviler var. Araştırın, kendinize uygun olanı uygulatin. Annenizle de yuzlesin.
Peki sizce gecmiste olsaydim ne yapmam gerekirdi ben evlenmekden vazgecmek icin cok ugrastim cunku biraz öngörebiliyordum ama olmadi. Olan bana ve esime oldu
Evet aynen öyleanladığım kadarıyle eşini seviyorsun ve mutlu bir yuvan var ama dış etkenlerden kurtulamadığın için. zihnini boşaltamadığın için evliliğininde mutsuz gittiğini hissediyorsun ama bence öle değil.
Neden gorusmekte israr ediyorsunuz.bence ruh hastasi olmak yada psikolojik sorunlar yasamak anneniz gibi yasamaktan evladir.esiniz iyi biriymis herkes mukemmel hayata sahip degilkiDepresyon icìn almistim ilac da kullaniyorum ama dediginiz dogru terapi iyi olur nasilsa annem sen ruh hastasisin diyor dr a git ilac al diye
Neden gorusmekte israr ediyorsunuz.bence ruh hastasi olmak yada psikolojik sorunlar yasamak anneniz gibi yasamaktan evladir.esiniz iyi biriymis herkes mukemmel hayata sahip degilki
Anneniz niye size öfke dolu? Konuştunuz mu hiç bu konuyu?Depresyon icìn almistim ilac da kullaniyorum ama dediginiz dogru terapi iyi olur nasilsa annem sen ruh hastasisin diyor dr a git ilac al diye
Huyu böyle hep böyleydi, cogu zaman iyi ama asaglamaktan da geri kalmaz artik yasadigi sıkıntılarmi bilmem ama 30 senedir de calisiyor ev falan hep o bakardi halen öyle rahmetli babam emekliydi ve cok eziyetli bir insandi ona karsiAnneniz niye size öfke dolu? Konuştunuz mu hiç bu konuyu?
Koskoca kadın olmuşsunuz, hala size hakaret edebilmesi çok rahatsız edici. Tavrinizi niye koymuyorsunuz ki?Huyu böyle hep böyleydi, cogu zaman iyi ama asaglamaktan da geri kalmaz artik yasadigi sıkıntılarmi bilmem ama 30 senedir de calisiyor ev falan hep o bakardi halen öyle rahmetli babam emekliydi ve cok eziyetli bir insandi ona karsi
Ben 28 yasinda isveçde dogma buyume genc bir kadinim evli ve iki cocuk annesiyim bir kiz bir oglan. (Allahim bize bagislasin). Derdim benim icin buyuk ve yipratici. Zor bir cocukluk dönemim olmustu, tek cocugum babamin ikinci esinden olma, ilk esinden bir kizi ve oglu var. Sıkıntı ebeveynlerimin kendi gecmislerinden kopup geliyor aslinda ama ben kendimle ilgili olan kismi söylemek istiyorum. Dedigim gibi tek buyudum oldukca yalniz, rahmetli babam seker hastasi/ve şizofreni hastasi bir adamdi ama bana hic zarari olamadi hep merhametli sevecen benimle ilgilenen bir adamdi. Aralarinda 20 yas vardi hep kavga ederlerdi. Sanki esi degil hasta babasi gibiydi. Annem ise gergin sinirli beni hep ezikleyen asaglayan ve bazen döven bir insandi cok kinli ve dusman gibi davranan bir kadin hic abartmiyorum halen öyle. Cok ezdi beni hep asagladi bazen sevdi ilgilendi ama cogu zaman ezerdi asaglardi okul hayatim kötu gecti utangac pisirik bir ögrenciydim orta okula kadar arkadasim vardi ama lisede hic olmadi universite okumadim cok isterdim ama cesaretsiz buyudum butun iyilikleri sömurduler benden.
"Şefkat görmeden büyüyen çocuksa eleştirile eleştirile büyüyeceğinden kendine güveni oluşamaz. Kendine güven kazanamayan kişi ne istediğini bilemez, hedef koyamaz, kendini küçük görür, ezik hisseder, kendini sevmez, çekingen, korkak olur, çıkar. Hiç hak etmediği bir kişi olmak onun suçu mudur? Değildir, ama çözmek ve bu sorundan çıkmak onun işidir artık." bu yaziyi defalarca okudum cunku beni anlatiyor. 22 yasinda evlendim memleketimden birsiyle tanidik bir aile yengeminde akrabasi annemin köyluleri o zamanlar nisanliyken iki sene ayriydik ben isvecte o trde hic yanina gidemedim ve annem yuzugumu taktirmadi iki sene boyunca nedeni baba tarafim bilneyecekmis. Taki evlenecegim sene ögrendiler neyse bu böyle uzar gider belkide ben cok fazla takiyorum. Esim ic guveysi geldi cok calisti cabaladi dilini ögrendi asiri sabirli bir insan ama o evde ne cektik ezildim asaglandim yaptigim hic bir isim begenilmedi. Kirildim dökuldum bosanmalardan döndum evimizi ayiramadik burda kiralik ev zor bulunuyor. Para yok satin alamadik. Peki ben neden evlendim? cevabi cok sacma ve komik olabilir ama BILMIYORUM cahil akilsiz özguvensiz hayir diyemeyen bir insandim. Ama olsun esim iyi sukur ailesi iyi ve merhametli insanlar. Ama ben kendimi hep yanliz hissediyorum. Is yok egitim yok en önemlisi öz saygi ve guven yok. Ilk dogumumda siddetli depresyona girdim iki sene tedavi gördum. Bitmiyor ama annemle derdim bitmiyor tek iyi yönu torunlarini sevip ilgilenmesi. Bana tavsiye verin lutfen benim ne yapmam gerekiyor?
Biz belli bir zamandan sonra bir eve gectik oda amcamin oglu sayesinde cunku o evde artik canimiza tak etti. amcamin oglu ev satin aldi ve bize kiraladi Sagolsun ona cok duaciyim. Ama bu gecici yani sonucta ev ona ait evet isde ariyorum ama hic geri dönus olmadi bekliyorum. Cocuklarim krese gidiyor cok sukur. Esim su an memlekette annem bizde kalacakti ama evime gelip bana hakaret ediyor yok esin sana söyle pis dedi yok sen böyle delisin pislikssin ooooof valla sinirlerim bozuluyor. Sonrada ben ona ben kendim evde kalirim esim gelene kadar diyince gece biz uyurken ev gitmis guya ben onu kovmussum.Ilk once, Allah sabir versin, hic bir cocuk boyle bi anneyi hak etmez kaldi ki bence anneninizde psikolojisi iyi degil.
Ikincisi: Depresyon haplari hic iyi birsey degil, sadece bagimlilik yapar ve insani sersemlestirir! Onlari birakmayi deneyin ve insan arasina girmeyi deneyin.
Sonra yapmaniz gerek sey: esinizle oturup konusmak ve anlasmak, daha fazla nasil para kazaniriz diye? Eminim esiniz anlayisli bir insandir, baksaniza oraya ayak uydurmus dili ogrenmis, bu bir basari, herkes basaramaz.
Mumkunse hemen ise girin, cocugunuza esiniz bakamazsa krese birakin, eminimki isveç devletide hollanda devleti gibi geliri dusuk olan ailelere aylik maddi yardimi sagliyor. yani avrupa genelinde cocuk icin kres parasi bile aliyorsun aylik. cok az bir miktar kendi cebinden gidiyor.
Girin bir ise, gerekirse temizlik yapin! ama yapin! bir yerden baslayin, ruh sagliginiza cok iyi gelecek
Maddi acidan nerden destek alabilirseniz hemen basvurun! Gidin derdinizi belediyeye anlatin, ailemle anlasamiyoruz deyin bizi evden atacak diyin ev bulamiyoruz diyin, size yardimci olacaklar illa ki!
Boyle bir ruh haline sahip olmak sizin sucunuz degil ama bir yerde baslayip bu duruma bir son verebilirsiniz,
yuvaniza cocugunuza ve esinize yazik gercekten.
Ayri bir eve cikarsaniz isler cok cabuk yoluna girecektir emin olun
Içime su serpiyorsunuz, sagolun. Hayatimda dogru duzgun arkadasim olmadi herkesle hep mesafeli ve ezilmis yasadim. Mesela hic evli arkadasim yok. Annem deseniz kapisini bir Allahin kulu calmaz kendi kardeşleri trde ve almanyada hic arkadas ve cevre edinmedi benide öyle yetistirdi. Olan iki cocuguma oluyor onlara guzel bir cevre kurmak istiyorum
Bazen bi cocuga en buyuk zarar aileden geliyor.. oldugu gibi kabul ederek ama mesafeli olmak, sadece kendi hayatina odaklanarak..Ben 28 yasinda isveçde dogma buyume genc bir kadinim evli ve iki cocuk annesiyim bir kiz bir oglan. (Allahim bize bagislasin). Derdim benim icin buyuk ve yipratici. Zor bir cocukluk dönemim olmustu, tek cocugum babamin ikinci esinden olma, ilk esinden bir kizi ve oglu var. Sıkıntı ebeveynlerimin kendi gecmislerinden kopup geliyor aslinda ama ben kendimle ilgili olan kismi söylemek istiyorum. Dedigim gibi tek buyudum oldukca yalniz, rahmetli babam seker hastasi/ve şizofreni hastasi bir adamdi ama bana hic zarari olamadi hep merhametli sevecen benimle ilgilenen bir adamdi. Aralarinda 20 yas vardi hep kavga ederlerdi. Sanki esi degil hasta babasi gibiydi. Annem ise gergin sinirli beni hep ezikleyen asaglayan ve bazen döven bir insandi cok kinli ve dusman gibi davranan bir kadin hic abartmiyorum halen öyle. Cok ezdi beni hep asagladi bazen sevdi ilgilendi ama cogu zaman ezerdi asaglardi okul hayatim kötu gecti utangac pisirik bir ögrenciydim orta okula kadar arkadasim vardi ama lisede hic olmadi universite okumadim cok isterdim ama cesaretsiz buyudum butun iyilikleri sömurduler benden.
"Şefkat görmeden büyüyen çocuksa eleştirile eleştirile büyüyeceğinden kendine güveni oluşamaz. Kendine güven kazanamayan kişi ne istediğini bilemez, hedef koyamaz, kendini küçük görür, ezik hisseder, kendini sevmez, çekingen, korkak olur, çıkar. Hiç hak etmediği bir kişi olmak onun suçu mudur? Değildir, ama çözmek ve bu sorundan çıkmak onun işidir artık." bu yaziyi defalarca okudum cunku beni anlatiyor. 22 yasinda evlendim memleketimden birsiyle tanidik bir aile yengeminde akrabasi annemin köyluleri o zamanlar nisanliyken iki sene ayriydik ben isvecte o trde hic yanina gidemedim ve annem yuzugumu taktirmadi iki sene boyunca nedeni baba tarafim bilneyecekmis. Taki evlenecegim sene ögrendiler neyse bu böyle uzar gider belkide ben cok fazla takiyorum. Esim ic guveysi geldi cok calisti cabaladi dilini ögrendi asiri sabirli bir insan ama o evde ne cektik ezildim asaglandim yaptigim hic bir isim begenilmedi. Kirildim dökuldum bosanmalardan döndum evimizi ayiramadik burda kiralik ev zor bulunuyor. Para yok satin alamadik. Peki ben neden evlendim? cevabi cok sacma ve komik olabilir ama BILMIYORUM cahil akilsiz özguvensiz hayir diyemeyen bir insandim. Ama olsun esim iyi sukur ailesi iyi ve merhametli insanlar. Ama ben kendimi hep yanliz hissediyorum. Is yok egitim yok en önemlisi öz saygi ve guven yok. Ilk dogumumda siddetli depresyona girdim iki sene tedavi gördum. Bitmiyor ama annemle derdim bitmiyor tek iyi yönu torunlarini sevip ilgilenmesi. Bana tavsiye verin lutfen benim ne yapmam gerekiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?