annem eş adayını onaylamıyor :(

dinleme anneni,nasıl yanı ya sizlere ınanmıyorum,anası istemıyor dıye sevgilisinden ayrılan kadınlara nasıl sahıp çıkıyorsunuz,anasının ağzına bakıyor falan,ee o anne değilmi

anneme diyorum bundan ayrılırsam batılı biriyle olursam mutsuz olursam vebalini alırmısın diye o da diyo bununla mutsuz olacağın garanti zaten diye

yok daha evlenmedim :) çocuk oyuncağı olmadığını biliyorum o yüzden çok düşünüyorum fikir alıyorum aileler tanıştı ve çok zor cidden
Eğer ailelerin ikisi de ırkçı kafadaysa olmaz tabi. Türkçü bir aileyle Kürtçü bir ailenin çocukları evlenmemeli bence de.

Ama Kürtçü ve Türkçü dediğimiz çirkin insanlar bence toplumumuzda fazla değiller. Genel olarak daha makul insanlarımız var. Kürt-Türk yüzbinlerce aile vardır herhalde.

Ha bi de çocuklar ille de aileleri gibi düşünecek diye bir şey yok. Dinci ailenin dinsiz çocuğu, ırkçı ailenin de insan çocuğu olabiliyor. Bu yüzden yine de sevgilinizin ve sizin durumlarınız da çok önemli. Ailelerle de evleniliyor ama sonuçta sürekli ailelerle görüşmeyeceksiniz.

ikimizin aileside milliyetçi değil ama kültür önemli cidden yani onlar aileye çok bağlı oluyolar ama aşk işte kültür falan dinlemiyo

bakın ben asla kimseyi küçümsemem ki benim kökenimde doğudur ama şu ana kadar görüp şahit olduklarıma göre diyorum ki arkadaşım anneni dinle...
ben bu güne kadar ne zaman annemi dinlemediysem başıma bir iş gelmiştir annem hak haklı çıkmıştır bir yerde. Anneniz diyor diye gözünüz kapalı yapın da demiyorum ama anneniz sonuçta sizden çok daha görmüş geçirmiş birisi bir kulak verin.
Ben kapımı kapatırım kocamla yaşarım ailesini idare ederim falan diye kendinizi avutmayın öyle bir şey olmuyor illaki bir yerden bir şey çıkar gerçekten evliliklerde aile denkliğini düşünün...
Aileyi boşvereniz bile evlenmek böyle sevgili olmak gibi değil ki sizde bunu iyi biliyorsunuz... Şimdi iyi olabilir ama onunda kendi yaşadığı yere göre hali tavrı hareketleri alışkanlıkları yetiştiği çevreye göre benimsediği bir tutumu muhakkak vardır.
Aşkınızı sevginizi unutursunuz zamanla gençsiniz ama olurda evlilikte yüzünüz gülmezse kendinize saygınızı kaybedersiniz anneniz haklı çıkarsa ne yapacaksınız onu düşünün.
Girin bir konulara bakın şu an şikayetçi olan herkes evlenmeden önce eşim şöyleydi böyleyli diye başlıyor bütün konulara (kimseyi yadırgamıyorum yanlış anlamayın Allah sabır versin) kendinize dikkat edin ona farkettirmeden minik testlerden geçirin bakalım bu adam sinirliyken nasıl zor zamanda nasıl biri yani illa devam etmek istiyorum derseniz. Yine de kendime göre diyorum ki ben olsam annemi dinlerdim vardır bir bildiği derdim sonuçta annem benim mutsuz olmamı istemez.

gerçekten güzel yazmışsınız çok haklısınız ama gönül ferman dinlemiyo onunla olmazsa aynı kültürden biriyle olup mutsuz olursam aklım onda kalır keşke deneseydim diye çok zor bi karar hayırlısı olsun diyorum artık

24 yaşında, meslegini eline almış kendi hayatına dair karar verebilecek durumda birisiniz.

buna ragmen annenizin iki cümlesi ile kararsız kalıyor, evleneceginiz kişiyi secmekte zorlanıyorsanız;
degil sevgilinizle, hic kimseyle evlenmeyin.

o zaman dediğim gibi küçük testler yapacaksınız size denk mi değil mi anlayacaksınız ya da bir ailesiyle tanışın bakalım siz görün nasıl bir ailesi var

her şey olacagına varıyor canım, benim de erkek arkadaşımı annem kesinlikle istemedi, benim de aklım çok karıştı, belki annemin etkisinde kaldım belki de bazı şeyleri gözönğne alıp tekrar düşündüm bilemiyorum ama sonrasında bazı olaylar da oldu beni soğutan biz ayrıldık, şuan zerre kadar pişmanlık duymuyorum sadece geçen zamanıma üzülüyorum ki sen daha yolun başındasın çok gençsin, acele karar verme, Allah hakkında hayırlısını versin

annemin sevmediği arkadaşla erkek arkadaşla ne zaman ısrar etsem altından bir şey çıktı erkek arkadaşımı beğenmedi beni aldattı
başka kız arkadaşımı pek beğenmedi arkamdan ne dolaplar çevirdiğini dedikodumu yaptığını öğrendim
annelerin kendi evlatları konusunda altıncı hisleri çok kuvvetli ayrıca sizi en yakından tanıyan onlar
neyi kaldırıp kaldıramaycağınızı tahmin ediyorlar
içine sinmeyen bir şeyler vardır annenin
biraz erkek arkadaşının ailesini kendisini tavırlarını iyice gözlemle
kendini biraz arkaya al annenle tanıştır görüşsünler
daha iyi kararlar verebilirsin bence

bu arada kültür farkı evlilikleri kötü sonuçlar doğurabiliyor örneğin doğulu ailelerde eve çok misafir gelip gitmesi üstelik yatılı olarak diye bir şey var
kadına evin içinde çok söz hakkı tanımazlar erkek son sözü söyler bir adam mı erkek arkadaşınız
ya da babası annesini dövüyor mu
hoş bu her evlilik için bakılması gereken şeyler

karar veremediğimden değil ama annemin üzülmesini istemiyorum çünkü cidden ayılıp bayılıyo çok sorun ediyo onu öyle görünce çaresiz kalıyorum.

karar veremediğimden değil ama annemin üzülmesini istemiyorum çünkü cidden ayılıp bayılıyo çok sorun ediyo onu öyle görünce çaresiz kalıyorum.

konuyu sizden cıkaralım,
es adayınızın annesi böyle olsa idi, o da uzulmesin derken arada kalsaydı onun hakkında ne düşünürdünüz?

kültür farkı, kabullenebilecekleriniz ve sevgilinizle olan paylasımınızla ilgili, aranızdaki uyum vs hakkında supheniz yoksa annenizin söylediklerine göre hayatınızı sekillendiremezsiniz ki.
mesela bazı konusahiplerinin annesi de hickimseyle evlenmesin istiyor, onlar da annelerini dinlerlerse ne olur?

siz artık yetiskin, kendi kararlarını alabilecek bir kadınsınız, bireysiniz. buna da uygun davranın.

sevgilinize dair supheleriniz korkularınız ve gelecekte yaşama ihtimaliniz olan seylerden ötürü tereddütleriniz varsa bunu da kendisiyle paylasın.
her seye olur olur, sen ne istersen o yapılır diyen kisiden de korkun. sövseniz bile sen bilirsin bitanem diyen adamdan da hayır gelmez. o yuzden onunla konusmanızın bir karsılıgı olup olmadıgını da görmeye calısın.

anneme diyorum bundan ayrılırsam batılı biriyle olursam mutsuz olursam vebalini alırmısın diye o da diyo bununla mutsuz olacağın garanti zaten diye
bildiğim kadarıyla onlarda boşanmada yok ve mutlaka kadının erkek çocuk doğurması şart

ailem eski sevgilimi istemedi.annem ayılıp bayıldı.ne olursa olun benim kararım derdim bir suru boyle devam etti.zamanla annemın aileler uyuşmuyor diye istemeyişinin mantıklı oldugunu anlayarak ayrıldım.insan ilk zamanlar çok zorlanıyorlar ama ilerde mantıklı olduğunu farkediyorsun.mesela ömür boyu orada yaşama fikri ailesine maddi yardımda bulunma durumları zamanla canını sıkması muhtemel durumlar.bizde uzun süreli yatılı misafir olayı yok mesela.onlarda böyle bir gelenek var sanırım bir de eviniz doğalgaz kalorifer gibi ısınma şekline sahipse yaşlılar zaten denerek tüm kışı birlikte geçirebilirsiniz.aile dostumuzun kızı hakimdi.okulu birlikte bitirdiler karı koca hakim oldular çocuk doguluydu ama evlenirken kıza söz verdi.batıya yerleşcez diye.bir sure sonra doğuya doğu görevine gittiler geri dönme şartı vardı.ama eşi donmücem dedi ıkı çocugunu alarak.sonuç olarak kadın alışamadı boşandılar.hani kürt olması mesele değil ama onların şehirinde onların kültürüyle yaşama fikri zor

sevgilinin ailesiyle tansııtn mı ?
tanıştım tipik bi doğulu aile ama bana farklı davranıyolar onlarda farkındalar farklı olduğumun bide buralarda gelin çalışıyosa daha değer veriyorlarmış şimdilik iyi davranıyolar ileride değişir mi bilemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…