annem eş adayını onaylamıyor :(

Ben evliyim eşim 9 kardeş ama şükür sorunumuz yok ilk yıl herkes gibi bizde sorunlar yaşadık ama hepsi geçti eş adayın sana deger verıyorsa zaten tutum ve davranısları ile belli eder kimseyi karıstırmaz

Kesinlikle anneni dinle derim. Bak biz aynı memleketteniz şehirde doğduk büyüdük ama köyler farklı diye bile çoğu şeyimiz farklı olduğuna göre ve alışmamız zaman aldığına göre kaldı ki sen doğulu ve kürt biriyle evleneceksin kültür yapısı yeme içme herşey bambaşka yani çok ama çok zor olacağını düşünüyorum.
Kuzenim izmirde evlendi kocası kürt. Enişteme damat kızınızı mardine götürmicem diye söz verdi. İki annesi vardı 18 kardeşlerdi. Ve bizim kızı 5 yıl sonra köyüne götürdü şimdi orada yaşıyorlar. Aralarında hiç Türkçe konuşan yokmuş ve çocuklarının da ana dili kürtçe doğal olarak. Düşünce yapıları herşeyleri bambaşka çok zorlanıyorum diyor ama çocukları için evliliği devam ettiriyor. Ailesine yılda bir kere geliyor. Sen kürtle evlenip batıda bile yaşasan kültür yapısı farklı sonuçta ben olsam cesaret edemezdim. Önemli olan o kişinin kürt olması değil farklı bir kültür yapısına sahip olması.

annenı dınlemelısın
annen senı senden daha ıyı bılır kımınle yspıp yapamayacagını bılır

e
kültür farkı var ki şöyle onun annesi ve babası kışın sende 4 ay kalabilir kültürlerinde uzun uzun kalma gelenekleri var
gıkını çıkartamazsın aileme saygılı ol diye seni döve bilirde bence anneni dinle

evet gerçekten çok ağır bir kültürleri var ataerkil ve babanın sözünden pek dışarı çıkamıyorlar

Batıda büyüyüp yetiştiysen bırak doğuyu, iç anadolu erkeği ile bile yapamazsın. Bence kültür farkı çok önemli. Aşkımdan ölüyom bitiyomlar bir gün gelir geçer.

Genelleme yapmak gibi olmasın da doğu erkekleri biraz problemli. Bir kere öfke kontrolü yok, şiddet yaygın. Aldatma da çok ama batıdan bir farkı yok bu konuda. Bence annenizi dinlemeniz daha iyi, sıkıntılı bir evlilik olabilir.

benim erkek arkadaşım ailenin tek okumuş çocuğu ve maddi anlamda da bütün yük onun üstünde aile batıya tayin istemesine pek sıcak bakmıyo ama o evlenince ileride tayin isteyeceğimizi maddi anlamda da bi beklentileri olamayacağını söylüyo bilmiyorum çok zor bir karar

kesin o vakit kendi memleketine gider oradada ailelerle görüşür belki sana dahi zaman ayıramaz ne de olsa sülalesi orda

gelen misafirlerde kalabalık olur

dinleme anneni,nasıl yanı ya sizlere ınanmıyorum,anası istemıyor dıye sevgilisinden ayrılan kadınlara nasıl sahıp çıkıyorsunuz,anasının ağzına bakıyor falan,ee o anne değilmi

merhaba ben 24 yaşında bir öğretmenim. Doğuda mütevazi bir ilçede öğretmenlik yapıyorum. erkek arkadaşım kürt aynı ilçede öğretmenlik yapıyoruz. 2 yıldır birlikteyiz babam sorun çıkarmadı ama annem hiç istemiyor bu kültürde yapamayacağımı söylüyor sevgilim 7 kardeş tamamen doğu kültüründe yetişmiş biri. aranızda bu tarz evlilikler yapanlar var mı? şimdilik çok iyi anlaşıyoruz birbirimizi seviyoruz ama annemin söyledikleri de beni çok etkiliyor. yorumlarınızı bekliyorum.

annenin karsi ciktigi yonler neler onlar onemli. hangi konularda olmaz diyor bunlar gercekten olmayacak gibimi. belki senin gorememdigin biseyi goruyordur sevgilinde. tarafsiz bir sekilde dusunmen lazim, sevgilin gibi degilde siradan biri gibi annenin soyledikelrini bi dusun, antikliysa annenin dedikleri o zmn baska bikac kisiyle daha konus. guvendigin ablan olur arkadasin olur. onalrinda dusuncesini sor sonra karar ver bence.
evlilik onemli hele farkli kulturlerde kisiler icin sorup sorusturmak dusunmek cok onemli.
acele karar verme bence daha gencsin.

yok verilen cevapları beğenmedi evliliği çocuk oyuncağı sanıyorlar herhalde ,işin içine ailer girince görürsün sen

yok daha evlenmedim :) çocuk oyuncağı olmadığını biliyorum o yüzden çok düşünüyorum fikir alıyorum aileler tanıştı ve çok zor cidden

annenin karsi ciktigi yonler neler onlar onemli. hangi konularda olmaz diyor bunlar gercekten olmayacak gibimi. belki senin gorememdigin biseyi goruyordur sevgilinde. tarafsiz bir sekilde dusunmen lazim, sevgilin gibi degilde siradan biri gibi annenin soyledikelrini bi dusun, antikliysa annenin dedikleri o zmn baska bikac kisiyle daha konus. guvendigin ablan olur arkadasin olur. onalrinda dusuncesini sor sonra karar ver bence.
evlilik onemli hele farkli kulturlerde kisiler icin sorup sorusturmak dusunmek cok onemli.
acele karar verme bence daha gencsin.

annem erkek arkadaşımı beğendi ama aile kalabalık kültürleri ağır rahat vermezler çok sık gelip giderler diye istemiyo

X