annem eş adayını onaylamıyor :(

sizin durumunuz benimkinden çok çok daha iyi. benim erkek arkadaşım sizin durumunuzda olsaydı ben hiç düşünmez kabul ederdim. benimki çok farklı doğudan dışarı çıkmamış bi insan. siz ağrıda mı yaşayacaksınız

Hayır hayır, İstanbul'da yaşayacağız. Hatta bir iki yıl süre ile Almanya da olabilir muhtemelen. Ama dönüş İstanbul. İş durumumuzdan ötürü Ağrı yahut doğu bölgesine gidemeyeceğiz zaten.

Benim kardeşim de Adıyamanlı biriyle 2 yıldır sevgili ve annem biliyor. Ve ciddiler. Doğulu olmasını annem hiç sorun etmedi. Önemli olan bence anlaşmak. Anneniz daha çocuğu tanımadan ailesini görmeden konuşmadan hayır demiş. Bence çocukla tanıştırıp ikna edin. 2 senelik bir ilişkiyi böyle bitirmek saçma geliyor insanın gözüne.

Kurtluk olayı diye olaya bakmadan direk kültür olarak bakacağım olaya duyduğum bildiğim kadarıyla çok zor onlara uyum sağlamak.bir kere maddi olarak sürekli beklenti oluyor.beklentileri karsilandikca iyice tembellesip sürekli sizden bekliyorlar.tüm sülale evinizi otel olarak goruyor.gecenin bir vakti otogardayiz gel al bizi diyorlar.hastane su bu işlerinde gelip haftalarca kalıyorlar.tuvalti klozeti kullanmayı bilmiyorlar.boklarini görüyorsunuz.Daha neler neler .dini yönleri de çok zayıf okuma yazma bilen çok az olduğu için dini okuyarak ogrenemiyorlar.

Bu kültür farkı benim aylardır en gündemimdeki konu.. Seninki farklı bir boyut ama yakın çevremde gözlemlediğm olmuyor be canım. Kötü insan değil ama beklentiler, tarzlar farklı. Gary Chapman -yazım hatası olabilir- 5 Sevgi Dili kitabı misali. Adam karısını sevdiği için ev işlerinde yardım ediyor kadın diyor ki çöp atması beni sevdiğini göstermez yemeğe götürsün. Adam diyor ki sevdiğim için yardım ediyorum, kadın diyor ki duygusal olarak açım.
Ona göre ailesinin yanında ayakta durman saygı olacak sana göre manasız vs. Bu tarz farklar, çocuk yetiştirmek, misafir ağırlamak, aile bağları, tepkiler, alışkanlıklar, konuşma tarzı, üslup çok yıpratıcı. Atıyorum o küfür etmeye alışmıştır çocukluktan ya da kız çocuğuna baskı kurmaya senin kızın olunca kendin gibi yetiştiremezsin vs. vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…