çok mu zorlanıyorlar?Annen haklı Batman'da yaşıyorum buraya başka illerden gelin gelmiş arkadaşlarım ne yaşıyo görüyorum
evlenmeden önce benımde kurt bır erkek arkadasım olduydu.batıda yetısmıs ıse sorun olmuyor ama dogu da oranın kulturuyle yetıstı ıse buyuk problem olur ılerde.merhaba ben 24 yaşında bir öğretmenim. Doğuda mütevazi bir ilçede öğretmenlik yapıyorum. erkek arkadaşım kürt aynı ilçede öğretmenlik yapıyoruz. 2 yıldır birlikteyiz babam sorun çıkarmadı ama annem hiç istemiyor bu kültürde yapamayacağımı söylüyor sevgilim 7 kardeş tamamen doğu kültüründe yetişmiş biri. aranızda bu tarz evlilikler yapanlar var mı? şimdilik çok iyi anlaşıyoruz birbirimizi seviyoruz ama annemin söyledikleri de beni çok etkiliyor. yorumlarınızı bekliyorum.
çok mu zorlanıyorlar?
kocam ordan bi proje almış ya birlikte gideceğiz yada o gidip gelecek karar aşamasındayız..
Siz baska sebeplerden mi ayrildiniz yoksa kultur farki mi etkili oldu?evlenmeden önce benımde kurt bır erkek arkadasım olduydu.batıda yetısmıs ıse sorun olmuyor ama dogu da oranın kulturuyle yetıstı ıse buyuk problem olur ılerde.
zaten dogu da yasıyoruz dıyorsun, muhtemelen aılesı sıze yakın yerdedır. onların sosyal yasantıları-adetlerı batıdakılerden cok farklı. daha ataerkılcı bır aıle yapıları var, çok cocuk yaparlar cogalmak için, kadınların pek soz hakkı yoktur evde, esın senden beklemese de aılesı senden ekstra saygı-hızmet-hurmet bekleyecektır.
tabıkı de ıkı gonul bır olunca samanlık seyran olur ama aıle ve kultur cok onemlı...
cunku evlılık ıkı kısılık bır oyun degıl ne yazıkki ;(((
gerısı sıze kalmıs...
Benim eltilerimin hepsi çok hoş insanlar, özellikle bir eltim gerçek abladan öte benim için. Hiçbirimizin arasında olmadı öyle şeyler. Yalnızca evlilik, yaşam şekli anlayışlarımız, kültürel kod derler ya, onlar çok farklı. Entrikalar aileler beraber çalışınca oluyor. O da çıkar çatışmasından, Türk de Kürt de bunu yaşıyor iş aynıysa. Erkekler çalışıyor, kadınlar siyaset yapıyor aralarında.Bir sey merak ettim diger gelinler dogulu demissiniz ya benim kaynanam onlarin entrikalarindan isteklerinden illallah etmis. O yuzden sevgilime sen bizim oradan biriyle asla evlenmiceksin batidan birini bul diyomus hep benden once. Kaynanam ilk kez cocuk evlendiriyor dogulu gelini yok ama etraftaki orneklerden soyluyor. Sizin eltilerde oyle mi acaba?
merhaba ben 24 yaşında bir öğretmenim. Doğuda mütevazi bir ilçede öğretmenlik yapıyorum. erkek arkadaşım kürt aynı ilçede öğretmenlik yapıyoruz. 2 yıldır birlikteyiz babam sorun çıkarmadı ama annem hiç istemiyor bu kültürde yapamayacağımı söylüyor sevgilim 7 kardeş tamamen doğu kültüründe yetişmiş biri. aranızda bu tarz evlilikler yapanlar var mı? şimdilik çok iyi anlaşıyoruz birbirimizi seviyoruz ama annemin söyledikleri de beni çok etkiliyor. yorumlarınızı bekliyorum.
ayrılma sebebımız farklıydı ama evlenseydık falan mutlu olamazdık, cunku sonradan hakkında bılmedıgım cok sey oldugunu ogrendım ...Siz baska sebeplerden mi ayrildiniz yoksa kultur farki mi etkili oldu?
Kültür ve mezhep farklılıklarının evlilikte önemli olduğunu düşünüyorum hemde çok! Arkadaş, dost başka evlilik karı-koca olayı bambaşka oluyor, anneni dinle derim..
karmaşıkmış.evet zorlanıyolar en az 5 kardes oluyorlar onların evi arabasi eşyası perdesi halısı hepsi dert oluyo her gün birine gidiyorlar özel diye bişey yok
karmaşıkmış.
aslında biz kimseyi tanımıyoruz orda yeni insanlarla tanışacağımız için ve geçici bir süre olacağı için idare edebilirmiyim ki?
karmaşıkmış.
aslında biz kimseyi tanımıyoruz orda yeni insanlarla tanışacağımız için ve geçici bir süre olacağı için idare edebilirmiyim ki?