annem eş adayını onaylamıyor :(

evlenmeden önce benımde kurt bır erkek arkadasım olduydu.batıda yetısmıs ıse sorun olmuyor ama dogu da oranın kulturuyle yetıstı ıse buyuk problem olur ılerde.
zaten dogu da yasıyoruz dıyorsun, muhtemelen aılesı sıze yakın yerdedır. onların sosyal yasantıları-adetlerı batıdakılerden cok farklı. daha ataerkılcı bır aıle yapıları var, çok cocuk yaparlar cogalmak için, kadınların pek soz hakkı yoktur evde, esın senden beklemese de aılesı senden ekstra saygı-hızmet-hurmet bekleyecektır.
tabıkı de ıkı gonul bır olunca samanlık seyran olur ama aıle ve kultur cok onemlı...
cunku evlılık ıkı kısılık bır oyun degıl ne yazıkki ;(((
gerısı sıze kalmıs...

çok mu zorlanıyorlar?
kocam ordan bi proje almış ya birlikte gideceğiz yada o gidip gelecek karar aşamasındayız..

evet zorlanıyolar en az 5 kardes oluyorlar onların evi arabasi eşyası perdesi halısı hepsi dert oluyo her gün birine gidiyorlar özel diye bişey yok

Siz baska sebeplerden mi ayrildiniz yoksa kultur farki mi etkili oldu?

Benim eltilerimin hepsi çok hoş insanlar, özellikle bir eltim gerçek abladan öte benim için. Hiçbirimizin arasında olmadı öyle şeyler. Yalnızca evlilik, yaşam şekli anlayışlarımız, kültürel kod derler ya, onlar çok farklı. Entrikalar aileler beraber çalışınca oluyor. O da çıkar çatışmasından, Türk de Kürt de bunu yaşıyor iş aynıysa. Erkekler çalışıyor, kadınlar siyaset yapıyor aralarında.

Her zor işinde yanında olurlar. Ama durmaları gereken yeri tahmin edemiyorlar bazen. Aile kalabalık, olmadık kişilerden senin hayatın hakkında yorum duyabiliyorsun. Ben eltilerimden çok razıyım ama bir iki durumda başka akrabaların içinde benim saf niyetim yüzünden gümbürtüye gidiyordum. Allah tan eşim dik durdu yanımda. Ben de mesafe koydum artık. Aile olarak memnun musun derseniz, memnunum. İyi insanlar ama bizim ailelerimiz aynı frekansta değil. Çok konuşacak şeyleri yok. Aradaki bağlantıyı gerektiği kadar biz sağlıyoruz.

yaşın çok küçük.o kültürde birileriyle yapmak çok zor.anneni üzme.hiç bir erkek için değmez

Türkün de Kürdün de Arabın da İngilizin de hanzosu, yalancısı, şerefsizi var.

Aynı şekilde yine bunların hepsinin içinde efendisi de, dürüstü ve namuslusu da var.

Biri Türk veya Kürt olduğu için otomatikman iyidir veya kötüdür diyemeyiz. Her insan ayrı bir dünyadır. Hele ki şu bilgi ve iletişim çağında artık kültürel farklılıklar da neredeyse sıfıra yaklaşıyor.

Annenizi dinleyin demiyorum ben. Babanızı dinleyin de demiyorum. Kendinizi dinleyin. Karşınızdaki insana bakın, size uyduğunu düşünüyorsanız devam edin, uymuyorsa ayrılın. Sonuçta 17 yaşında bir çocuk değilsiniz, üniversite mezunu 24 yaşında bir öğretmensiniz.

Siz baska sebeplerden mi ayrildiniz yoksa kultur farki mi etkili oldu?
ayrılma sebebımız farklıydı ama evlenseydık falan mutlu olamazdık, cunku sonradan hakkında bılmedıgım cok sey oldugunu ogrendım ...
ayrıca arkadas cevremde de dogu kulturuyle yetısmıs cok ınsan vardı kız - erkek karısık dını ınanclarından tutunda aıle yasantılarına sıyası ıdeolojılerıne kadar herseylerı cok farklı...
dedıgım gıbı cok kucuk yaslardan ıtıbaren batıda yetısmıs-batı kulturune empoze olmus kısıler cok sorun yasamıyor ama dogu kulturu ıle yetısenler ıle batı kulturunde yetısen ıkı kısının cıddı bır ılıskı yurutmesı cok zor....

Kültür ve mezhep farklılıklarının evlilikte önemli olduğunu düşünüyorum hemde çok! Arkadaş, dost başka evlilik karı-koca olayı bambaşka oluyor, anneni dinle derim..

Ben denedim; eşimle Kürt-Türk alevi- sünni şeklinde farklılıklarımız var 15 yıldır birlikte; 9 yıldır evliyiz.

Onlar 4 kardeş ben tek çocuğum; benim dedem dahi okumuş; üst düzey bir mesleği var; onun annesi doğru düzgün okuma yazma bilmiyor...

Bu güne kadar aramızda tek bir fark görmedim; bir sorun yaşamadık.

Hani derseniz ki kısa sürede aşk biter gerçekleri görürsün vs; 15 yıl diyorum. Bir de 10 yıldır eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim; benim ailem başka şehirde...

Kısaca önemli olan siz ikinizsiniz ve bunun bilincinde olacak eşiniz. Eğer kendi olmayı; çevreden kopabilmeyi başarmış; okurken kendini insani olarak geliştirmiş ise enden olmasın.

Tabii bir de 7 kardeş demişsiniz ama bu yedi kardeş de okumuş ise o aile yapısı farklılaşmıştır. Tek okuyan eşiniz ise de gardını alıp size arka çıkması gerekebilir.

Doğulu olması, Kürt olması değil mesele burada. Düşünce yapınız, hayata bakışınız önemli. Anneniz sadece bölgeden, etnisiteden dolayı böyle davranıyorsa bu önyargıdır ama tanıdıysa, aile yaşantılarını gördüyse ve ona göre yorum yapıyorsa haklıdır mutlaka.

Doğulu olup Kürt kökenli, milletine bağlı, dinini bilen, kadına değer veren insanlar olduğu gibi; bölücü zihniyette, İslamiyete karşı ya da başka dinlere karşı saygısız insanlar da var.

bunu siz görüyorsunuzdur. dünyalarınız farklı ise İzmirli aydınlı da olsa değişmezdi bu durum. anneniz ile ona göre konuşun bence. kolay gelsin.

Kültür farkınız varsa sorunlara hazırlıklı olun.Kendisi olmasada birgün annesi birgün babası birşey söyler.Eşin seni tutsa da bir süre sonra arada kalmaktan yorulur.Sonuçta diğer tarafta da aile var.O kültürdeki insanlar için aile önemlidir.Sen evlenirsen o ailenin bir üyesi olursun,kendi ailenin değil.İstediği kadar okumuş kültürlü olsun.Davranış biçimini ilk aile belirler ve sonradan değiştirilmesi zordur.Kim ne derse desin kültür farkı olup da ; ben gerçekten hiç sorun yaşamadım diyebilecek biri varsa ben dürüst olduğunu düşünmüyorum. Böyle durumlarda illa ki biri susacak,alttan alacak,görmezden gelecek.Yoksa problem çıkar.
Not : Şimdiden başlamış sizin problemler. Her şey yeni başlıyor.

annenizi dinleyin sizin kötü olmanızı istemez katiyyen ve asla olmaz kültür çatışması son derece hissedilir..onlar senin gibi göremezler kadına bakış açıları belli sakına evlenmeyin..

evet zorlanıyolar en az 5 kardes oluyorlar onların evi arabasi eşyası perdesi halısı hepsi dert oluyo her gün birine gidiyorlar özel diye bişey yok
karmaşıkmış.
aslında biz kimseyi tanımıyoruz orda yeni insanlarla tanışacağımız için ve geçici bir süre olacağı için idare edebilirmiyim ki?

benim erkek arkadaşım ailenin tek okumuş çocuğu ve maddi anlamda da bütün yük onun üstünde aile batıya tayin istemesine pek sıcak bakmıyo ama o evlenince ileride tayin isteyeceğimizi maddi anlamda da bi beklentileri olamayacağını söylüyo bilmiyorum çok zor bir karar

Ilginc bir sekilde babam sevdi sorun cikarmadi babam bana cok duskundur ama guvendi erkek arkadasima

karmaşıkmış.
aslında biz kimseyi tanımıyoruz orda yeni insanlarla tanışacağımız için ve geçici bir süre olacağı için idare edebilirmiyim ki?

Esiniz batmanli mi ben batmani gordum guzel bir sehir belli bir sure idare edersinkz bence sikici bir yer degil

kültür farkı var ki şöyle onun annesi ve babası kışın sende 4 ay kalabilir kültürlerinde uzun uzun kalma gelenekleri var
gıkını çıkartamazsın aileme saygılı ol diye seni döve bilirde bence anneni dinle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…