- 11 Mart 2010
- 5.252
- 718
- 398
- Konu Sahibi sonneillon
-
Evet bu güzel bir fikir ama şöyle sorunlar var. Mesela ağrı kesici apranax ağızda erirse beyin kanamasına sebep oluyormuş (dil altındaki damarlardan kana doğrudan karıştığı için). Benzer birşeyin yemeğine karıştırırsak kullandığı ilaçlar yüzünden olmasından korkuyorum. Bu yüzden yemeğine hiç karıştırmadık. Eğer yemeğine karıştırırken yakalarsa olacaklardan da korkuyorum. Olur da yakalarsa ya aylarca bize eziyet çektirir ya da inat edip bir daha yemek yemez. İlaçlardan da memnun değiliz. O kadar doktor değiştirdik ancak yan etkisi olmayan bir ilaç bulamadık. Bazıları aşırı derecede krize neden oluyor. Yerinde duramıyor, çığlık atıyor, kendini yerden yere atıyor. İlaçların yan etkilerine teker teker netten baktım ama kriz hakkında hiçbir bilgi bulamadım. Bazı doktorlar da bu yan etkilere hayret etti. Son doktorumuz yan etkisi olmayan aylık iğne önerdi fakat iğne vurdurmak da ayrı bir problem. Sık sık konuşuyoruz iğne için ikna etmeye çalışıyorum, ikna da oluyor ama 1 saat sonra fikir değiştiriyor.
Zamanla şizofreni yakınları cevap verecektir diye umuyorum. Birşey sormak istiyorum. Şuan ilaç içirme yönünden tam bir işkence çekiyoruz. İlaçlarını içirmek problem oluyor. DOktor aylık iğnelerden bahsetmişti. Her ay düzenli iğne vurduksak nasıl olur? Bakıcıya da fazla zorluk çıkarmaz diye düşünüyorum. Ancak iğne yapanı kesin döver. İğne içindeyken kırılır diye korkuyorum.
Daha fazla ilaç denemek de istemiyoruz çünkü çoğu ilaç bir tür uyuşturucu ve onlara direnç kazanıyor. Yıldan yıla dozları artıyor.
Daha fazla yazmak isterdim ancak beynim duracak gibi.
Babam 20 senedir yaşadığımız sorunlar yüzünden işinde başarısız; bir şirketimiz var getirisi iyi değil yakında iflas edecek. Kardeşim erkek 26 yaşında. Para ile geçiniyoruz. Anneme bakabilecek onu kabul edebilecek bir kurum var; biri bakırköy akıl hastanesi ki vicdanım oraya yatırmaya el vermez, diğeri de daha özel yerler oralara da paramız yetmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?