Evet bu güzel bir fikir ama şöyle sorunlar var. Mesela ağrı kesici apranax ağızda erirse beyin kanamasına sebep oluyormuş (dil altındaki damarlardan kana doğrudan karıştığı için). Benzer birşeyin yemeğine karıştırırsak kullandığı ilaçlar yüzünden olmasından korkuyorum. Bu yüzden yemeğine hiç karıştırmadık. Eğer yemeğine karıştırırken yakalarsa olacaklardan da korkuyorum. Olur da yakalarsa ya aylarca bize eziyet çektirir ya da inat edip bir daha yemek yemez. İlaçlardan da memnun değiliz. O kadar doktor değiştirdik ancak yan etkisi olmayan bir ilaç bulamadık. Bazıları aşırı derecede krize neden oluyor. Yerinde duramıyor, çığlık atıyor, kendini yerden yere atıyor. İlaçların yan etkilerine teker teker netten baktım ama kriz hakkında hiçbir bilgi bulamadım. Bazı doktorlar da bu yan etkilere hayret etti. Son doktorumuz yan etkisi olmayan aylık iğne önerdi fakat iğne vurdurmak da ayrı bir problem. Sık sık konuşuyoruz iğne için ikna etmeye çalışıyorum, ikna da oluyor ama 1 saat sonra fikir değiştiriyor.
Anlattığın kadarı ile annenin durumu
buradan ne yapabiliriz ile çözülebilecek gibi değil.
Ciddi bir tedavi altında olması, profesyonel hekim kontrolü gözetiminde takibi yapılması gerekli.
Vakit kaybetmeden erenköy veya bakırköy hastanesinde hekime danışmalı, neyi nasıl yapacağınızı sormalısınız.
Hastaneye yatırmak artık orada kalacak demek değil.
Sakinleşmesi için, hangi ilacın nasıl etki ettiğini gözlemek için, ilaç düzenlemesini oluşturmak için,
ve gerekli görülen tedavi şekillerinin düzenli bir şekilde uygulanması için
hastanede bir müddet, bir ay iki aç veya üç ay kalması
başta annenin sağlığı için sonrasında sizlerin, senin sağlığın için gerekli.
Lütfen kısıtlı bilgi ile ne yapabilirim diye düşüncelerini yorma. Örneğin yemeğine ilaç katılmasından bahsederken
ilaçların sıcak yemeğe değil soğuk içecek veya soğuk yemeğe katılarak verilmesinin gerekliliğinden bahsedilmiyor,
bilgi eksikliğidir bu.
Lütfen vakit kaybetmeden erenköy veya bakırköy hastanesine git.
Hekimler, annenin durumundan çok daha ağır hastaları sakinleştirip taburcu ediyor. Lütfen dikkate al. Öncelikle annen için, sonrasında ailen ve kendin için.