• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem bir şizofren. Hayatım cehennem gibi

Bence mutlaka bir ise girmelisin.annen kendi kendine bakamiyor olsaydi, seni bu yaşa getirip büyütemezdi.ilac konsundada üzerine gitmeyin.seni bu yaşa getirmesi hatrina ona şevkatli ol.çünkü o da etrafindakileri şeytan
saniyor olabilir.Not: Acının son kıyağı hissizliktir.

Tartismadan ya da kavga etmeden oturup hic konusabiliyor musunuz annenizle? Bu durumun kendisinde yarattiklari ve sizde yarattiklari hakkinda. Sevgiyle sevkatle konusma yapabilecek seviyedemisiniz? Yani sevgiyle de yaklassaniz ayni tepkiler mi oluyor?

Belki yüzlerce defa denedim. İyi bir anına denk gelince konuşuyorduk. Sadece ben değil çoğu kişi bu konuşmaları yaptı. O an için sözler veriyor, gayret göstereceğini söylüyor.. Yani duymak istediğimiz ne varsa hepsini söylüyor. Derken ertesi gün veya birkaç saat sonra konuşulanları umursamayıp yine eskiye dönüyor. Huylu huyundan vazgeçmezmiş derler ya; artık onun için yapılabilecek birşey yok. Bazı cümleleri o kadar mantıklı ki.. Hasta olduğunun ve bize çektirdiklerinin farkında ama umursamıyor. Daha fazla da uğraşmam yoksa ben de onun gibi olacağım. Çevremde de sizin gibi ilgiyle, şefkatle ve anlayışla onun düzeleceğini düşünenler var ve buna çok kızıyorum. Bir gece uykumda beni öldürdüğü zaman mı anlayacaklar? Korkudan her gün kapımı kitleyip de uyuyorum.

Belki uç bir örnek olacak ama; kötü kalpli bir seri katili insanlığa nasıl kazandırırsınız? Bunun cevabı annemin tedavisinin de cevabı bence. Nebileyim belki kırların ortasında kimselerin olmadığı bir ev olsa, ona sevgi veren arkadaşları, yakınları olsa bir miktar düzelir. Bir bakımevi ona iyi gelebilir ama ne derece güvenli öyle yerler bilmiyorum. İyi yerler var fakat çok pahalı...

Bence mutlaka bir ise girmelisin.annen kendi kendine bakamiyor olsaydi, seni bu yaşa getirip büyütemezdi.ilac konsundada üzerine gitmeyin.seni bu yaşa getirmesi hatrina ona şevkatli ol.çünkü o da etrafindakileri şeytan
saniyor olabilir.Not: Acının son kıyağı hissizliktir.

Bana baktığı bir zamanı hatırlamıyorum. Kendi kendimi bu yaşa getirdim diyebilirim. Ona kokuyorsun diye söylenip durmasam banyo yapmaya bile üşeniyor.

Profilinden baktım, İstanbul'dasın sanırım.

Anadolu yakasında Tuzla da dünya şizofreni derneği var. Şizofreni hastalarının gündüz okulu gibi düşün.
Halı dokuma kursu, saz kursu, dinlenme odaları, resim odası, öğlen yemeği, servis. Belediyeye ait ücretsiz hizmetler bunlar.
216 446 89 32 iletişim telefonu. Bilgi almak danışmak için arayabilirsin.
Google da ayrıntılı olarak adres bilgilerine de ulaşabilirsin.
Sanırım gönüllü psikolog da hizmet veriyor. Komplike bir dernek dünya şizofreni derneği.
Rica ederim.
Gelişmeleri paylaşırsan okumak isterim sonneillon.

benim okudugum kadariyla:

bu hastalar hasta olduklarini bilmezlermis.

Kafalarinda yarattiklari ile, gercek arasina sinir cizemezlermis.

Siz diyorsunuz ki, hastaliginin bilincinde ama kasitli caba gostermiyor iyilesmek icin.

E mesela ben su an saglikliyim, iyilesmek icin caba gostermiyorum haliyle.

Annenizi dogru anladiginiza, cozdugunuze, konuyu iyice arastirdiginiza emin misiniz?

Doktorlar ne diyor bu ise?

Bir de, benim okuduklarimda hep...

Bu hastalar, 40 cesit doktordan 80 cesit ilaci deneyip sansina iyi gelen birini bulup, ilac sayesinde iyilesiyorlardi.

Butun ilaclari denediniz mi? Son cikanlari takip ediyor musunuz?

Ve son olarak: bakici bakmaz. 2 gune kacar. Veya eziyet eder annenize.

Bence bakirkoye ve capaya basvurun. Belki yeni bir ilac verirler, bir umut ise yarar.

Benim gordugum bu isin cozumu ilacta bitiyor.

Bakma isini vardiyali yapacaksiniz. O hasta diye 3 kisi eve kapanirsaniz, bir zaman sonra daha buyuk dertleriniz olacak.

Sayısız doktora götürdük, sayısız ilaç kullandı. Bazı ilaçların çok tehlikeli etkileri oldu. Bazıları bir çeşit krize neden oluyor. O anların birinde dayanamayıp camdan atlasa ne olacak. Kimi ilaçlar sürekli yorgunluk ve uyku haline sebep oldu. O dönemler daha büyük bunalıma girdi ve intihar etti. Şuan kullandığı ilaç onu biraz daha sakin tutuyor. Agresif olduğu zamanlar çok fazla ama en azında normale yakın zamanları da oluyor.

Profilinden baktım, İstanbul'dasın sanırım.

Anadolu yakasında Tuzla da dünya şizofreni derneği var. Şizofreni hastalarının gündüz okulu gibi düşün.
Halı dokuma kursu, saz kursu, dinlenme odaları, resim odası, öğlen yemeği, servis. Belediyeye ait ücretsiz hizmetler bunlar.
216 446 89 32 iletişim telefonu. Bilgi almak danışmak için arayabilirsin.
Google da ayrıntılı olarak adres bilgilerine de ulaşabilirsin.
Sanırım gönüllü psikolog da hizmet veriyor. Komplike bir dernek dünya şizofreni derneği.
Rica ederim.
Gelişmeleri paylaşırsan okumak isterim sonneillon.

Tekrar teşekkür ederim. Forumda en güzel yardımı ve ilgiyi siz gösterdiniz. Tuzla bana çok uzak, biz beylikdüzünde oturuyoruz ama araştıracağım en azından gidip görüşeceğim. Keşke böyle yerler daha fazla sayıda olsa.

Tekrar teşekkür ederim. Forumda en güzel yardımı ve ilgiyi siz gösterdiniz. Tuzla bana çok uzak, biz beylikdüzünde oturuyoruz ama araştıracağım en azından gidip görüşeceğim. Keşke böyle yerler daha fazla sayıda olsa.
En azından arayıp size yakın dernekler hakkında veya size yardımcı olabilecek danışabileceğiniz birimler hakkında fikir alabilirsiniz.
Bizler buradan sığ kalabiliriz. Profesyonel yönlendirme alırsanız hem içiniz rahat edecek çünkü mantığınıza uyacaktır muhtemelen
hem de anneniz için -belki de- gözünüz arkada kalmayacak çözümler gelişecek.
Rica ediyorum tekrardan.
Allah sabır versin size. Acilen şifa ve yol göstersin inşallah.

En azından arayıp size yakın dernekler hakkında veya size yardımcı olabilecek danışabileceğiniz birimler hakkında fikir alabilirsiniz.
Bizler buradan sığ kalabiliriz. Profesyonel yönlendirme alırsanız hem içiniz rahat edecek çünkü mantığınıza uyacaktır muhtemelen
hem de anneniz için -belki de- gözünüz arkada kalmayacak çözümler gelişecek.
Rica ediyorum tekrardan.
Allah sabır versin size. Acilen şifa ve yol göstersin inşallah.

su da bana ilginc geldi...

29 yasinda koskoca kadinsiniz, anneniz sizofren ve daha yeni ogreniyorsunuz dernekler oldugunu. Hem de burdan!

E internet kullanan bir insansiniz burda oldugunuza gore.

Vallahi cok ilginc. Bunca sene isin icindesiniz, butun ayrintilariyla konuyu bilmeniz gerekir diye dusunuyorum, daha annem seytan, kotu niyetli ondan iyilesmiyor falan diyorsunuz.

Konu sahibi, cok sasirttin beni.
Bence annenin ilaclari konusunda da elinizden geleni yapmamissinizdir. Dunyadan haberiniz yok gibi duruyor cunku.

29 yasinda koskoca kadinsiniz, anneniz sizofren ve daha yeni ogreniyorsunuz dernekler oldugunu. Hem de burdan!

Vallahi cok ilginc. Bunca sene isin icindesiniz, butun ayrintilariyla konuyu bilmeniz gerekir diye dusunuyorum, daha annem seytan, kotu niyetli ondan iyilesmiyor falan diyorsunuz.

Bence annenin ilaclari konusunda da elinizden geleni yapmamissinizdir. Dunyadan haberiniz yok gibi duruyor cunku.

Dernekle çözülecek şey mi bu Allah aşkına biraz akıl fikir... Sizin garip önerileriniz dışında enazından mantıklı bir fikir geldi. Kardeşim yakında askere gidecek ve sonra da evlenecek. Ben ise 29 yaşında bir kadın değil kızım. Yakında işe gireceğim. Hergün kim götürüp getirecek? Dernekle irtibata geçip neler yapılabilir, güvenilir bir bakıcı var mı diye görüş alacağım.

İlaçlar konusunda atıp tutuyorsunuz da sizin önerinizi dinlemek isterim. İlk mesajı yazdığım zaman sabahın köründe erkek kardeşim küfürler yiyerek bağırış çağırış arasında annemin ilaçlarını içirmeye çalışıyordu. Şuanda kollarında kanayan tırmık izleri var. Siz olsanız ne yaparsınız hadi anlatın bakalım.

Bence konu ilginizi çekti laf olsun diye yazıp duruyorsunuz. Bir daha bu konuya çözüm önerileri yerine sinir bozan cümleler yazmayın lütfen.

Canim, yasadiklarina cok uzuldum.

Ablamin esinin akarabasi da ayni durumda. Ailesi hastaneye yatiramiyordu vicdanen rahatsiz oluyorlardi. Sonra kadincagiz annesini bogarak oldurmeye kalkinca mecbur kaldilar yatirmaya. Bir sure yatti ve bayagi sakinlestigini ve eskiye nazaran iyilestigini soyledi.

Simdi bir rahatsizligimiz oldugunda hastaneye yattigimizda bizi kiniyorlar mi? Bu durumda ayni sekilde. Vicdanlik bir durum yok burada. Cigerinden rahatsiz birini nasil hastaneye yatirinca vicdan yapmiyorlarsa ruhen hasta olan birini de iyilesecegi bir kuruma gondermekten cekinmemeli insan. Hatta bence yatirmamak, tedavi ettirmemek bana daha acimasiz geliyor kusura bakma.

Bence oncelikle bunu asmalisin. Boylece sen de hayatini kurmus olursun.

Kimin hangi şartlarda ne yaşadığını bilemeyiz tabi ki. O yüzden biz sizin anlattıklarınız ve kafamızca canlandırabildiklerimiz kadar yorum yapabiliyoruz.Allah yardımcınız olsun.Bakıcı derken, evi düzenleyen biri görevinde getirtip annenize belli etmeden bakıcılık yapmasını sağlasanız belki olabilir.

Canim, yasadiklarina cok uzuldum.

Ablamin esinin akarabasi da ayni durumda. Ailesi hastaneye yatiramiyordu vicdanen rahatsiz oluyorlardi. Sonra kadincagiz annesini bogarak oldurmeye kalkinca mecbur kaldilar yatirmaya. Bir sure yatti ve bayagi sakinlestigini ve eskiye nazaran iyilestigini soyledi.

Simdi bir rahatsizligimiz oldugunda hastaneye yattigimizda bizi kiniyorlar mi? Bu durumda ayni sekilde. Vicdanlik bir durum yok burada. Cigerinden rahatsiz birini nasil hastaneye yatirinca vicdan yapmiyorlarsa ruhen hasta olan birini de iyilesecegi bir kuruma gondermekten cekinmemeli insan. Hatta bence yatirmamak, tedavi ettirmemek bana daha acimasiz geliyor kusura bakma.

Bence oncelikle bunu asmalisin. Boylece sen de hayatini kurmus olursun.

Bir dönem ünlü bir hastaneye yattı. Şok tedavisi uygulandı. Bir ay sonra evde ilaç tedavisine devam edin dedi ve hastaneden çıkarttı. Bizim için maddi yükü çok ağır oldu. O dönemler şok tedavisi ve ağır ilaçların etkisiyle ruh gibiydi. Hastaneye yatırılırsa yine aynı ilaçlara devam edecek ancak çok masraflı oluyor şu dönemler bunu karşılamamız imkansız. Bir devlet kurumunda kalabilir ancak o hastaneleri gördüm içim pek elvermiyor. Bakıcı istiyorum. Bu tür hastalar için bazı firmalar var, bakıcı ayarlıyorlar ancak nasıl güvenirim bilmiyorum.

Çevremde başka şizofreni yakını yok. Böyle ailelerle tanışmaya çalışacağım, onlar nasıl başediyor fikir alışverişinde bulunacağım.

İşin kötüsü öğrendiğime göre ağır şizofreni olup da normal bir hayat sürebilen insanlar da var. Annem neden normal olmaya çalışmıyor bunu anlamıyorum. Psikyatrlar ilaçtan başka birşey vermiyor ki doktorların aralarında ünlü ve tvlerde boy gösteren şahsiyetler de vardı. Verdikleri ilaçlar onu daha da kötü hale getirdi.

Yani ne yapılabilir hiç bir fikrim yok. Şuan aklımdaki tek şey şizofreni yakınlarının tavsiye edebileceği bakıcılar.

Zamanla şizofreni yakınları cevap verecektir diye umuyorum. Birşey sormak istiyorum. Şuan ilaç içirme yönünden tam bir işkence çekiyoruz. İlaçlarını içirmek problem oluyor. DOktor aylık iğnelerden bahsetmişti. Her ay düzenli iğne vurduksak nasıl olur? Bakıcıya da fazla zorluk çıkarmaz diye düşünüyorum. Ancak iğne yapanı kesin döver. İğne içindeyken kırılır diye korkuyorum.

Daha fazla ilaç denemek de istemiyoruz çünkü çoğu ilaç bir tür uyuşturucu ve onlara direnç kazanıyor. Yıldan yıla dozları artıyor.

Daha fazla yazmak isterdim ancak beynim duracak gibi.

Son düzenleme:
bir arkadaş yemeğine içeceğine katın demiş ilaçları onu denediniz mi

eğer aksi tesir yapmayacaksa kolaylıkla ilaçlarını yemiş olur

Milletin ne diyeceğini boşverin bence bakırköy devlet hastahanesine yatırsanız mesela orada aynı zamanda tedavi uyguluyorlar değil mi belki iyi gelir annenize.Bence evde tutarak belki anneniz için daha kötüsünü yapıyorsunuz şu anda yatırın ama yakınsanız her gün değilseniz haftada bir ya da birkaç gün ziyaret edin eksiklerini tamamlayın vakit geçirmeye çalışın.Bunları anneniz için daha iyi olsun diye yapmış olacaksınız yoksa o size işkence yaptıkça kendine de yapıyor olmalı bence. Hem siz de kendi ailenizi kurma fırsatını elde edersiniz zaman içinde.. o derneklerle de sürekli irtibat halinde olmak sizin için iyi olacaktır mesela öğrenin bakırköyden haftada bir gün çıkma izni varsa atıyorum dernekteki etkinliklere götürebilirsiniz.Bu şekilde ilgilenmek de eminim onun için iyi olacaktır hatta belki daha iyi olacaktır.

bir arkadaş yemeğine içeceğine katın demiş ilaçları onu denediniz mi

eğer aksi tesir yapmayacaksa kolaylıkla ilaçlarını yemiş olur

Evet bu güzel bir fikir ama şöyle sorunlar var. Mesela ağrı kesici apranax ağızda erirse beyin kanamasına sebep oluyormuş (dil altındaki damarlardan kana doğrudan karıştığı için). Benzer birşeyin yemeğine karıştırırsak kullandığı ilaçlar yüzünden olmasından korkuyorum. Bu yüzden yemeğine hiç karıştırmadık. Eğer yemeğine karıştırırken yakalarsa olacaklardan da korkuyorum. Olur da yakalarsa ya aylarca bize eziyet çektirir ya da inat edip bir daha yemek yemez. İlaçlardan da memnun değiliz. O kadar doktor değiştirdik ancak yan etkisi olmayan bir ilaç bulamadık. Bazıları aşırı derecede krize neden oluyor. Yerinde duramıyor, çığlık atıyor, kendini yerden yere atıyor. İlaçların yan etkilerine teker teker netten baktım ama kriz hakkında hiçbir bilgi bulamadım. Bazı doktorlar da bu yan etkilere hayret etti. Son doktorumuz yan etkisi olmayan aylık iğne önerdi fakat iğne vurdurmak da ayrı bir problem. Sık sık konuşuyoruz iğne için ikna etmeye çalışıyorum, ikna da oluyor ama 1 saat sonra fikir değiştiriyor.

ilaçların aniden kana karışması hiç hoş sonuçlar doğurmayabilir bu sebepten yemeğe karıştırmanızı tavsiye etmiyorum.
Bir süre bakırköye yatırsanız belki anneniz açısından faydalı olabilir

Avrasya bence sen şizofrensin.
ne biçim konuşuyorsun,başına gelmemiş atıp tutma,kızcağız yardım istiyor,
ne çirkin bir hitap şekliniz var,
çok sinirlendim.

Evet bu güzel bir fikir ama şöyle sorunlar var. Mesela ağrı kesici apranax ağızda erirse beyin kanamasına sebep oluyormuş (dil altındaki damarlardan kana doğrudan karıştığı için). Benzer birşeyin yemeğine karıştırırsak kullandığı ilaçlar yüzünden olmasından korkuyorum. Bu yüzden yemeğine hiç karıştırmadık. Eğer yemeğine karıştırırken yakalarsa olacaklardan da korkuyorum. Olur da yakalarsa ya aylarca bize eziyet çektirir ya da inat edip bir daha yemek yemez. İlaçlardan da memnun değiliz. O kadar doktor değiştirdik ancak yan etkisi olmayan bir ilaç bulamadık. Bazıları aşırı derecede krize neden oluyor. Yerinde duramıyor, çığlık atıyor, kendini yerden yere atıyor. İlaçların yan etkilerine teker teker netten baktım ama kriz hakkında hiçbir bilgi bulamadım. Bazı doktorlar da bu yan etkilere hayret etti. Son doktorumuz yan etkisi olmayan aylık iğne önerdi fakat iğne vurdurmak da ayrı bir problem. Sık sık konuşuyoruz iğne için ikna etmeye çalışıyorum, ikna da oluyor ama 1 saat sonra fikir değiştiriyor.
Anlattığın kadarı ile annenin durumu
buradan ne yapabiliriz ile çözülebilecek gibi değil.
Ciddi bir tedavi altında olması, profesyonel hekim kontrolü gözetiminde takibi yapılması gerekli.

Vakit kaybetmeden erenköy veya bakırköy hastanesinde hekime danışmalı, neyi nasıl yapacağınızı sormalısınız.

Hastaneye yatırmak artık orada kalacak demek değil.

Sakinleşmesi için, hangi ilacın nasıl etki ettiğini gözlemek için, ilaç düzenlemesini oluşturmak için,
ve gerekli görülen tedavi şekillerinin düzenli bir şekilde uygulanması için
hastanede bir müddet, bir ay iki aç veya üç ay kalması
başta annenin sağlığı için sonrasında sizlerin, senin sağlığın için gerekli.

Lütfen kısıtlı bilgi ile ne yapabilirim diye düşüncelerini yorma. Örneğin yemeğine ilaç katılmasından bahsederken
ilaçların sıcak yemeğe değil soğuk içecek veya soğuk yemeğe katılarak verilmesinin gerekliliğinden bahsedilmiyor,
bilgi eksikliğidir bu.

Lütfen vakit kaybetmeden erenköy veya bakırköy hastanesine git.

Hekimler, annenin durumundan çok daha ağır hastaları sakinleştirip taburcu ediyor. Lütfen dikkate al. Öncelikle annen için, sonrasında ailen ve kendin için.

yanlis ilac tedavisi sonucu olmus demissinz bunu aklinizdan cikarin , zamanla geliyor zaten hersey
genelde genetiktir yada cocuklukta bir travma sonucu , o yuzden kendinize de iyi bakin yada illerde cocugunuz oldugunda zamaninda iyi tedaviyle kontrol altina aliniyor hernekadar arada asiri nobetler olsada,
anneniz evet ama bir donem sonra evde kalmasi cok tehlike olur , dogru duzgun tedavi edilmezse kendi ve cevresi icin sizi baska birsey olarak gorup saldirip hatta oldurmeye kalkisa bilir tabi hastaligin donemine bagli , hastane ye yatmali tedavi edilme Antipsychotika genelde uzun surer tabi hastanin durumuna bagli dengeler tutuldugunda yine ilacla dengeler tutulmaya calisiyor o zamanda ilac almalarda sorun olmuyor , yani annenisin kesinlikle hastane yatmasi gerekiyor saglik icin sizler icin kotu dusunmeyin, evde kontrol altina alinmasi imkansiz a birde arkadaslar yemege katin demisler cogu ilaclar etkisini tam gosteremez bosa olur,

Back