- Konu Sahibi sonneillon
-
Tartismadan ya da kavga etmeden oturup hic konusabiliyor musunuz annenizle? Bu durumun kendisinde yarattiklari ve sizde yarattiklari hakkinda. Sevgiyle sevkatle konusma yapabilecek seviyedemisiniz? Yani sevgiyle de yaklassaniz ayni tepkiler mi oluyor?
Bence mutlaka bir ise girmelisin.annen kendi kendine bakamiyor olsaydi, seni bu yaşa getirip büyütemezdi.ilac konsundada üzerine gitmeyin.seni bu yaşa getirmesi hatrina ona şevkatli ol.çünkü o da etrafindakileri şeytan
saniyor olabilir.Not: Acının son kıyağı hissizliktir.
benim okudugum kadariyla:
bu hastalar hasta olduklarini bilmezlermis.
Kafalarinda yarattiklari ile, gercek arasina sinir cizemezlermis.
Siz diyorsunuz ki, hastaliginin bilincinde ama kasitli caba gostermiyor iyilesmek icin.
E mesela ben su an saglikliyim, iyilesmek icin caba gostermiyorum haliyle.
Annenizi dogru anladiginiza, cozdugunuze, konuyu iyice arastirdiginiza emin misiniz?
Doktorlar ne diyor bu ise?
Bir de, benim okuduklarimda hep...
Bu hastalar, 40 cesit doktordan 80 cesit ilaci deneyip sansina iyi gelen birini bulup, ilac sayesinde iyilesiyorlardi.
Butun ilaclari denediniz mi? Son cikanlari takip ediyor musunuz?
Ve son olarak: bakici bakmaz. 2 gune kacar. Veya eziyet eder annenize.
Bence bakirkoye ve capaya basvurun. Belki yeni bir ilac verirler, bir umut ise yarar.
Benim gordugum bu isin cozumu ilacta bitiyor.
Bakma isini vardiyali yapacaksiniz. O hasta diye 3 kisi eve kapanirsaniz, bir zaman sonra daha buyuk dertleriniz olacak.
Profilinden baktım, İstanbul'dasın sanırım.
Anadolu yakasında Tuzla da dünya şizofreni derneği var. Şizofreni hastalarının gündüz okulu gibi düşün.
Halı dokuma kursu, saz kursu, dinlenme odaları, resim odası, öğlen yemeği, servis. Belediyeye ait ücretsiz hizmetler bunlar.
216 446 89 32 iletişim telefonu. Bilgi almak danışmak için arayabilirsin.
Google da ayrıntılı olarak adres bilgilerine de ulaşabilirsin.
Sanırım gönüllü psikolog da hizmet veriyor. Komplike bir dernek dünya şizofreni derneği.
Rica ederim.
Gelişmeleri paylaşırsan okumak isterim sonneillon.
En azından arayıp size yakın dernekler hakkında veya size yardımcı olabilecek danışabileceğiniz birimler hakkında fikir alabilirsiniz.Tekrar teşekkür ederim. Forumda en güzel yardımı ve ilgiyi siz gösterdiniz. Tuzla bana çok uzak, biz beylikdüzünde oturuyoruz ama araştıracağım en azından gidip görüşeceğim. Keşke böyle yerler daha fazla sayıda olsa.
En azından arayıp size yakın dernekler hakkında veya size yardımcı olabilecek danışabileceğiniz birimler hakkında fikir alabilirsiniz.
Bizler buradan sığ kalabiliriz. Profesyonel yönlendirme alırsanız hem içiniz rahat edecek çünkü mantığınıza uyacaktır muhtemelen
hem de anneniz için -belki de- gözünüz arkada kalmayacak çözümler gelişecek.
Rica ediyorum tekrardan.
Allah sabır versin size. Acilen şifa ve yol göstersin inşallah.
su da bana ilginc geldi...
29 yasinda koskoca kadinsiniz, anneniz sizofren ve daha yeni ogreniyorsunuz dernekler oldugunu. Hem de burdan!
E internet kullanan bir insansiniz burda oldugunuza gore.
Vallahi cok ilginc. Bunca sene isin icindesiniz, butun ayrintilariyla konuyu bilmeniz gerekir diye dusunuyorum, daha annem seytan, kotu niyetli ondan iyilesmiyor falan diyorsunuz.
Konu sahibi, cok sasirttin beni.
Bence annenin ilaclari konusunda da elinizden geleni yapmamissinizdir. Dunyadan haberiniz yok gibi duruyor cunku.
Canim, yasadiklarina cok uzuldum.
Ablamin esinin akarabasi da ayni durumda. Ailesi hastaneye yatiramiyordu vicdanen rahatsiz oluyorlardi. Sonra kadincagiz annesini bogarak oldurmeye kalkinca mecbur kaldilar yatirmaya. Bir sure yatti ve bayagi sakinlestigini ve eskiye nazaran iyilestigini soyledi.
Simdi bir rahatsizligimiz oldugunda hastaneye yattigimizda bizi kiniyorlar mi? Bu durumda ayni sekilde. Vicdanlik bir durum yok burada. Cigerinden rahatsiz birini nasil hastaneye yatirinca vicdan yapmiyorlarsa ruhen hasta olan birini de iyilesecegi bir kuruma gondermekten cekinmemeli insan. Hatta bence yatirmamak, tedavi ettirmemek bana daha acimasiz geliyor kusura bakma.
Bence oncelikle bunu asmalisin. Boylece sen de hayatini kurmus olursun.
bir arkadaş yemeğine içeceğine katın demiş ilaçları onu denediniz mi
eğer aksi tesir yapmayacaksa kolaylıkla ilaçlarını yemiş olur
su da bana ilginc geldi...
29 yasinda koskoca kadinsiniz, anneniz sizofren ve daha yeni ogreniyorsunuz dernekler oldugunu. Hem de burdan!
E internet kullanan bir insansiniz burda oldugunuza gore.
Vallahi cok ilginc. Bunca sene isin icindesiniz, butun ayrintilariyla konuyu bilmeniz gerekir diye dusunuyorum, daha annem seytan, kotu niyetli ondan iyilesmiyor falan diyorsunuz.
Konu sahibi, cok sasirttin beni.
Bence annenin ilaclari konusunda da elinizden geleni yapmamissinizdir. Dunyadan haberiniz yok gibi duruyor cunku.
Anlattığın kadarı ile annenin durumuEvet bu güzel bir fikir ama şöyle sorunlar var. Mesela ağrı kesici apranax ağızda erirse beyin kanamasına sebep oluyormuş (dil altındaki damarlardan kana doğrudan karıştığı için). Benzer birşeyin yemeğine karıştırırsak kullandığı ilaçlar yüzünden olmasından korkuyorum. Bu yüzden yemeğine hiç karıştırmadık. Eğer yemeğine karıştırırken yakalarsa olacaklardan da korkuyorum. Olur da yakalarsa ya aylarca bize eziyet çektirir ya da inat edip bir daha yemek yemez. İlaçlardan da memnun değiliz. O kadar doktor değiştirdik ancak yan etkisi olmayan bir ilaç bulamadık. Bazıları aşırı derecede krize neden oluyor. Yerinde duramıyor, çığlık atıyor, kendini yerden yere atıyor. İlaçların yan etkilerine teker teker netten baktım ama kriz hakkında hiçbir bilgi bulamadım. Bazı doktorlar da bu yan etkilere hayret etti. Son doktorumuz yan etkisi olmayan aylık iğne önerdi fakat iğne vurdurmak da ayrı bir problem. Sık sık konuşuyoruz iğne için ikna etmeye çalışıyorum, ikna da oluyor ama 1 saat sonra fikir değiştiriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?