Annem beni sinir hastası ediyor

Iron Lady

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2018
1.098
1.360
83
Bugüne kadar annemle alakalı konu acacagım zerre aklıma gelmemişti. İnanın suan bile sinir krizi geçiriyorum. Annem 50sine merdiven dayamış aslında bizler icin her anne gibi fedakarlık yapmıs bir kadın. Sevgim de saygım da sonsuz ama ben bir türlü hareketlerini düzeltmesini saglayamadım. Sokakta küfür ederek konusması mı dersiniz, kocamla babamın muhabbetine ki özel bir konuydu sürekli konu ne konu ne diye dalması mı, kocamın yanında küfürlü kelimeleri uyarmama ragmen söylemesi mi hangi birini anlatayım. Uyarıyorum, güzellikle söylüyorum yok almıyor anlamıyor. Dısarıda bişeyden konu acılmıs o... Cocukları diye yorum yapıyor. Yahu diyorum bak benim cocukta senden öğrenecek ulu orta yerde küfür edecek ben hoşlanmıyorum. Tepkisi sadece gülüyor. Nerede nasıl davranması gerekir bilmiyor. Eşim bu konuda beni cok uyardı annen biraz dikkat etsin yasına göre davransın diye. Öyle ayarı yok ki kardesleri dahi saygı duymuyor büyükten saymıyor. Eniştesinin gelininin kardeslerinin yanında bile çekinmeden küfür ediyor. Yerin dibine giriyorum. Allah askına ben senelerdir konustum bir çözüm bulamadım. Sayesinde hamileyken bile sinir krizi geçirdim. Olur olmaz saatlerde arıyor. Mesaj atıyor müsait misin diye attıgı gibi arıyor. Sabah 8de gece 2de pat diye araması da var. Anne belki özel bir isim var bu saatte arama dedim kaç defa. Yine gülüyor. Ama iki gün sonra aynı şeyi yapıyor. Çok seviyorum ama beni tüketiyor artık. Ne yapmalıyım kendinizi yerime koyarak cevap verin. Akıl saglıgımı kaybedeceğim kendisine bu konuda tahammül edemiyorum artık. Bagırıp çağırınca kötü evlat oluyorum ama zerre tahammül edemiyorum. Uyarıları gülerek dinliyor hiç ona denmemiş gibi.

Biz de ailecek küfürlü konuşuruz biraz. Ama küfürdeki şeyi üstü kapalı söylemektense zabadanak o.. çocuğu demek bana daha dürüstçe geliyo.

Peki dısarıda da bu şekilde onlarca insanın arasında mı söylüyorsunuz? Eğer öyleyse bana göre hiç hoş degil. Ben utanıyorum sahsen. Yani kocamın yanında pat diye söyleyiveriyor yerin dibine giriyorum.

Peki dısarıda da bu şekilde onlarca insanın arasında mı söylüyorsunuz? Eğer öyleyse bana göre hiç hoş degil. Ben utanıyorum sahsen. Yani kocamın yanında pat diye söyleyiveriyor yerin dibine giriyorum.
Yok dışarda değil canım evde yeri geldi mi çekinmeyiz açıkçası. Eşimin yanında da dikkat eder annem. Yeni mi evlisiniz?

baskasinin davranisi anneniz bile olsa sizi ilgilendirmez, siz neden yerin dibine giresiniz,
onun egitmeni siz misiniz ki.

yerinizde olsam yerli yersiz aradiginda acmam,
zaten genelde oyle yaparim,
kendi planima uymayan planlara kendimi zorunlu hissetmem.

Annem bana kufur etmiyorsa cok uzerinde durmam, cok rahatsizsam ortamdan cikarim.
Esim bana annen konusmasina dikkat etsin diyemez.
Cok rahatsizsa o da az gorusur, bayramda seyranda gorusur kafi, gorusmek zorunda birakmam, ama dedigim gibi o kadar yani. Esim rahatsiz diye annemi degistirmeye calismam. Annem esime kufredemez, o zaman iste anneme bir hooop derim.

baskasinin davranisi anneniz bile olsa sizi ilgilendirmez, siz neden yerin dibine giresiniz,
onun egitmeni siz misiniz ki.

yerinizde olsam yerli yersiz aradiginda acmam,
zaten genelde oyle yaparim,
kendi planima uymayan planlara kendimi zorunlu hissetmem.

Annem bana kufur etmiyorsa cok uzerinde durmam, cok rahatsizsam ortamdan cikarim.
Esim bana annen konusmasina dikkat etsin diyemez.
Cok rahatsizsa o da az gorusur, bayramda seyranda gorusur kafi, gorusmek zorunda birakmam, ama dedigim gibi o kadar yani. Esim rahatsiz diye annemi degistirmeye calismam. Annem esime kufredemez, o zaman iste anneme bir hooop derim.
Bu durum onun dıslanmasına yol acıyor sadece eşimle alakalı degil. Haklısınız öğretmeni degilim ama ısrar kıyamet ben acmazsam esimi arıyor

Ya şu saatten sonra kimsenin karakteri değişmez, hani bi laf varya can çıkar huy çıkmaz o misal..
Evet hoş değil ama ne yapabilirsin ki gelmiş 50sine...
En fazla oturup konuşur dikkat et annem dersin..
Demedim mi sanıyorsunuz? O kadar cok konustum ki max 1 hafta sonrasında yine aynı.

Ya evet herkesin içinde etmesi hiç hoş değil ama ben annenizi çok eğlenceli biri olarak düşündüm. Okurken gülümseme oldu yüzümde. :)
Bence bir çok büyük bir mesele değil. Bu saatten sonra da değişeceğini sanmıyorum. Onu da böyle kabul etmek gerek. Boşverin karakteri bozuk olacağına ağzı bozuk olsun. Çocuğunuzla aynı ortamda uzun süre tutmazsınız. Yani muhabbet varken çocuğunuz o ortamda olmaz. Böylece en sıkıntı yaratan problem çözülür.
Eşiniz ve diğer insanlar için de annenizden utanmayın bence. Herkesin mizacı farklıdır. İnsan onuru ve haysiyetiyle yaşadıktan sonrasının bir önemi yok. Zaten elinizden geleni yapmışsınız uyararak. Hala düzelmiyorsa geriye iki seçenek kalıyor; Ya böyle basit bir nedenden annenizle görüşmeyi keseceksiniz ya da görmezden geleceksiniz. Naçizane benim düşüncem.

Bu durum onun dıslanmasına yol acıyor sadece eşimle alakalı degil. Haklısınız öğretmeni degilim ama ısrar kıyamet ben acmazsam esimi arıyor

evet oyle, ama yapacaginiz bir sey yok.
Benim babaannem kufreder cok, tabi ben torunu oldugum icin bana komik geliyor kufretmesi, ama gelinleri vs illa ki rahatsiz oluyordur. Annem kac kez uyardi babaannemi degisen bir durum olmadi. O yuzden anneniz de degismeyecek. Varsin dislansin, belki o zaman akli basina gelir.

Esiniz de acmasin. Esinize soyleyin, annenizden rahatsizlik duyuyorsa mecbur degil arada samimiyet iliskisi kurmaya, asgari bayramda seyranda gorussun kafi.

Anneniz yaptiklarinin sonuclarina katlanacak.
Ancak siz bu kadar kafaya takip uzulurseniz sadece uzuldugunuzle, sinir stres sahibi oldugunuzla kalirsiniz.

bu arada biz babaannemle birlikte yasardik, ben sahsen hic kufur etmem,
hani cocugum ondan ogrenecek diye dusunmeyin,
elbette cocugu oturtup ozellikle ogretirse o ayri da, normalde cocuklar da anormal davranan yetiskini anliyorlar, cok ornek almiyorlar.

evet oyle, ama yapacaginiz bir sey yok.
Benim babaannem kufreder cok, tabi ben torunu oldugum icin bana komik geliyor kufretmesi, ama gelinleri vs illa ki rahatsiz oluyordur. Annem kac kez uyardi babaannemi degisen bir durum olmadi. O yuzden anneniz de degismeyecek. Varsin dislansin, belki o zaman akli basina gelir.

Esiniz de acmasin. Esinize soyleyin, annenizden rahatsizlik duyuyorsa mecbur degil arada samimiyet iliskisi kurmaya, asgari bayramda seyranda gorussun kafi.

Anneniz yaptiklarinin sonuclarina katlanacak.
Ancak siz bu kadar kafaya takip uzulurseniz sadece uzuldugunuzle, sinir stres sahibi oldugunuzla kalirsiniz.

İşte sanırım dediginiz gibi yapmak en iyisi. Onun bu haline de üzülüyorum tek arkadası benim çünkü. İnsanlarla tsrtısırken hooop kavga moduna giriyor. Yıllarca bizleri de böyle yetiştirdi. Oldukca kavgacı küfürlü bir ailede büyüdük. Kısacası rezillikti balkondan kendini atmaya vs kalktı. Aklıma geldikce utanıyorum belki de hersey biriktiği icin böyle doldum taştım.

Agiz kufure alistimi sanirim oyle gidiyor. Daha once calistigim is yerinin yan tarafindaki esnaf her cumlesinin sonuna nokta koyar gibi a....ına ko....um derdi ve bu ona normal gelirdi. Bay bayan diye dusunmezdi. Agzi oyle alismisti ki.... Annenizde de oyle olmus sanirim. Kufuru ben de hic sevmem. Sesini kaydetse ve baskasinin konusmasiymis gibi dinlese ne kadar rahatsiz ettigini gorur belki. Erkege de bayana da yakismiyor kufur. Kimileri bunu dogallik olarak da gorse insan kufur etmeden de dogal olabilir. Sanirim annenizle yasitim. Tamam insan o yastan sonra degismez karakter olarak ama torpulenebilir. Yani kufur huyundan istese vazgecebilir. Bunun karakter ile ilgisi yok cunku. Bu sonradan edinilmis bir aliskanlik. Kendine ceki duzen vermeli bence. Evladim beni uyarsa ben agzimdan cikana dikkat ederdim. Bunu yapmak cok zor olmasa gerek. Kufur ona ayricalik katmayacak ya da komik mi oldugunu dusunuyor bilemedim ki.

Agiz kufure alistimi sanirim oyle gidiyor. Daha once calistigim is yerinin yan tarafindaki esnaf her cumlesinin sonuna nokta koyar gibi a....ına ko....um derdi ve bu ona normal gelirdi. Bay bayan diye dusunmezdi. Agzi oyle alismisti ki.... Annenizde de oyle olmus sanirim. Kufuru ben de hic sevmem. Sesini kaydetse ve baskasinin konusmasiymis gibi dinlese ne kadar rahatsiz ettigini gorur belki. Erkege de bayana da yakismiyor kufur. Kimileri bunu dogallik olarak da gorse insan kufur etmeden de dogal olabilir. Sanirim annenizle yasitim. Tamam insan o yastan sonra degismez karakter olarak ama torpulenebilir. Yani kufur huyundan istese vazgecebilir. Bunun karakter ile ilgisi yok cunku. Bu sonradan edinilmis bir aliskanlik. Kendine ceki duzen vermeli bence. Evladim beni uyarsa ben agzimdan cikana dikkat ederdim. Bunu yapmak cok zor olmasa gerek. Kufur ona ayricalik katmayacak ya da komik mi oldugunu dusunuyor bilemedim ki.

Valla öyle ablacım inanın ortam farketmiyor hemen basıyor küfürü bir konusma arasında. İnsanlar da konusuyor. Hoş bir durum mu ei kişisinin beni uyarması? Ben bir anneyim evladımı bu duruma düşürmek istemem şahsen. Neden konusması icin fırsat vereyim

Bu saatten sonra malesef değiştiremezsiniz annenizi zor durum az çok anladım empati kurdum ben anne baba bağımlısı bir insanım ben bile kızıp uyarırdım çılgına dönerdim.
Ama sonra olduğu gibi kabul ederdim onu güzel giyindirip insan içine sokman gerekir sakın onunla bir yere gitmekten çekinme annenin yapamadığı saygınlığı sen onun için yapabilirsn.
Malesef kimse ailesini seçemez o senin annen yani canın yanlış anlama ama psikolojik bir problem olabilir mi altta yatan yoksunluk hissi de var gibi annen de gece 2 lerde araması falan bir şey yokken altta yatan sebebi biraz düşün araştır bence.
Zaten öyle olmaktan mutluysa bırak kendine haline 50 sine gelmiş artık teyzemde değişmesi çok zor 🙃🙃

Back
X