• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem beni çok kırdı!

tugceakyol

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2019
3
2
1
23
Normalde çok güzel bir aileyiz. Annem babam ve ablam var. Ablamla arada tartışmaları olur. Ama ben hiç bi zaman onları kıracak üzecek birşey yapmak istemem. Hiç bir zaman saygımı bozmadım onlara karşı. Çok severiz aslında birbirimizi ama bana küçüklüğümden beri aptalmışım gibi hissettirdiler. Ders konusunda okul konusunda hiç destek olmuyolar. Bugün kahvaltıdayken kuzenimin ne kadar akıllı olduğundan bahsediyorlardı. Annem aynen şu cümleyi kurdu “ Çocuk sokakta biyüdğ ne kadar akıllı. Biz el bebek gül bebek büyüttük bok gibiler.” Bu cümleyi kurunca o kadar kırıldım ki. Şuan yüzünü dahi görmek istemiyorum. Bi insan çocuğuna nasıl bunu söyler. Benim bana destek olan bir ailem hiç bir zaman olmadı. Ona alıştım artık ama bu söylediği laf çok ağırıma gitti. Onunla konuşmuyorum diye de hala laf atıyo. Sürekli uyuyor gibisinden Ben öğrenciyim tabiki haftasonu dinlenicem ne yapabilirim başka. Hiç kendini suçlu görmüyor. Bide konuşmuyorum diye sinirleniyor. Napıcam lütfen söyleyin. Yaşım 18 çok üzülüyorum.

Tipik bizim kültürün aile örneği.
Yererek motive ve ironi ile laf sokuşturma yaparlar.
Ben okuyunca güldüm, senelerce her konuda bunun gibi nice cümleler duydum.
En basiti ‘milletin çocuğu çorapsız gezer karda kışta hasta olmaz, benimki Ağustos sıcağında bronşit olur’.
Ben de çocuklarıma benzer şeyler söylüyorum, bu size değil hayata genel bir serzeniş.
Tabir çok ayıp olsa da, gülüp geçmeyi deneyin.
Ya da bir dahakine ‘ne yapalım senin genlerinle bu kadar oluyor’ derseniz anlar.

Ay yawrum geçmiş olsun...bağzen annelerde hata yapar düşüncesizlik ederler...bizlerde insanız beşeriz...
Uygun bir ortamda güzel bir dille sözünü hatırlatıp çok üzüldüğünü belirt .konuyu uzatmadan kapat

Emin’im oda hatasını anlayıp tekrarlamamaya özen gösterir...
Anneler mis kokulu evlatlarının üzülmesini istemezler ...
Koşulsuz şartsız severler evet belki kızarlar belkşi küserler belki fikir çatışmaları da olur ama yine sever yinede severler ...
Kocaman öpüyorum

Ay yawrum geçmiş olsun...bağzen annelerde hata yapar düşüncesizlik ederler...bizlerde insanız beşeriz...
Uygun bir ortamda güzel bir dille sözünü hatırlatıp çok üzüldüğünü belirt .konuyu uzatmadan kapat

Emin’im oda hatasını anlayıp tekrarlamamaya özen gösterir...
Anneler mis kokulu evlatlarının üzülmesini istemezler ...
Koşulsuz şartsız severler evet belki kızarlar belkşi küserler belki fikir çatışmaları da olur ama yine sever yinede severler ...
Kocaman öpüyorum
Çok teşekkür ederim iyi geldiniz

Ağzından kaçmıştır. Ayıp etmiş.

Bu cümlenin sizi çok kırdığını güzelce anlatın annenize.

Tipik bi anne işte takma fazla.
bende kızıma diyorum bazen, milletin çocuğu ekmek bulamaz bizimki de yemek beğenmez çok iştahsız olduğu için

Aslında empati yaparak hak veriyorum sana.Bunu ona söyle ama içinde kalmasın. Yani içinfe kin besleme biriktirme direkt konuş onunla. Beni yetiştiren büyüten sensin böyle konuşarak kendince beni hırslandıracağını düşünüyorsun ama tam tersi beni kendinden itersin de. Bence sen çok akıllı bir kızsınki bu yaşta annenin sana öyle konuşmasının yanlış olduğunu düşünebiliyorsun. Kimiside içine atar bunları hatta aptal olduğunu düşünür ama sen atma yavrum ve aslada düşünme. Annenin demesiyle aptal olmazsın kendini bu yaştan sonra sadece kendin geliştirip yetiştirebilirsin onlardan bişi bekleyerek yapma bunu kendin yap.Çünkü onlar cahil eksik kalabiliyorlar.Anneni belki değiştiremezsin ama en azından içindekileri dökmüş olursun konuş onunla ve bidaha sana böyle konuşmasına izin verme artık büyüdün

Back