• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem beddua etti:(

ben 31 haftalik hamileyim ve ben yıllardır okb hastasıyım yani takinti hastalığı . bugun annemle disari ciktik annem bi magazada cicek gördü ve stil yapmak icin kırdı normalde yasak çiçeklerden kirmak vs tam kolunu aceleyle geri cekerken dirsegi karnıma carpti yada carpmadi bilmiyorum gözümle carpip carpmadigini gorsem bile dusuncelerim beni esiri altina alıyor ya çarpmışsa ya bisey olduysa ya carptida ben farkına varmadiysam ya bebege bisey olursa vs. düşünceler kafamda bitmiyor . sonra çarpmadi dedi bende ya carptiysa falan diye kızdım sonra markete girdik ordan ama cok kötüyum bunaldim carpti karnima bebege bisey olacak vs düşüncelerime engel olamıyorum anne bisey olmaz degilmi carpmadi dirsegin değil mi diye soruyorum surekli annem yeter artık hergun hergub biseye takılıyorsun biktim ben zaten hastayim stres yaptırıyorsun bana falan dedi bende sinirlendim ve yeleginin cebinden kırdığı cicegi alip parçalayıp yere attim 3 kuruşluk çiçek için karnıma vurdun diye bağırdım oda cicegi parçalayinca bana 'Allah belani versin naptin cicege o karnındaki senin basini yesin' diye bağırmaya basladi . sonra eve gittik kendi kendini tokatlamaya basladi bende gidiyorum ben yeter artik karnıma carptin sen diye bağırdım evime gittim sonra surekli agladim hıçkırdim dayanamadim aradim sen benim doğmamış cocuguma beddua ediyorsun ben o cocuk icin neler çekiyorum haberin varmi dun gece sabaha kadar yatmadim bu cocuga bisey olsunda sende rahatla sevin dedim oleyimde kurtul dedim oda napiyim ölursen Allahtab gelene napiyim öl dedi . bende agladim bisuru sey soyledim oda yıllardir biktim senin bu takıntılarından Allah belanı versin gelme bundan sonra evime rahat birak beni dedi . o çocuk dogsun sapasaglam yüzüne tukurecegim Allaha el açıp beddua edecegim sana dedi bende doğmasını bekleme şimdiden et bedduani dedim . anlamıyorum uc kuruşluk cicek stili calacagim diye karnima carpti sonrada cicegi parcaladim diye demediğini birakmadi bi cicek icin doğmamış çocuğuma beddua etmesi cok zoruma gitti sonrada telefonu kapatti bende aradim aradim acmadi . kimsem yok yalnızım ama annemin evinede gitmek istemiyorum ama eminimki yuzsuZ gibi dayanamayip gene gidecegim . dayanamıyorum ben surekli aglayinca bebek kasildi hareket etmedi babam hastaneye goturdu donuste dil ucuyla babama sordu ne dediler diye benim yüzume bile bakmıyor sonra da biz gezmeye gidiyoruz deyip kardeşimle gezmeye gittiler

annenize çok kızdım sizi idare etmesi lazım hamılesiniz.
öyle laflar dememeli . bizi en çok annemiz sever ya hani.
takıntıya gelecek olursak bende konu acmayı dusundum
yataktan çıkan sese takıyorm koltuktan cıkan sese takıyorum yolda kimi görsem ayakkablarını incelemeye başladım.
üstümün kirlenmesine dayanamıyorum.çocuğumunda öyle. el yıkama takıntım zaten var. temizlik yapmadan duramıyorum. geceleri uyuyamıyorum . bende okb mi oldum anlamadım.

Muhtemelen bu ilk olayın değil.
Annen bıktım senden dediğine göre.
Sakız gibi uzatıp durmanız da çok kötü.
Bu şekilde çevrenizde kimse kalmaz zaten.
Acilen tedavinizi olun.
Çocuğunuzu sağlıklı şekilde büyütün.

dayanamıyorum dusunceler durmuyor kafamda bitmiyor onunda benden cok çektiğini biliyorum ama kimsem yok . annemi bile bi takinti haline getirdim kafayi yiyecek gibiyim suan bitmiyor
Hamileliklle dahada ilerler okb benim 1,5 senem okb,ansiyete ve depresyonla geçti.Kocaman ikiz karnımla neler çektim neler Allahım bilir sadece.Tek diyecegim dogum sonrası pskiyatrise koş.Annen de tamamen haksız hasta ve hamile kadını anlaması lazım fakat anlamazlar.

Hamileliklle dahada ilerler okb benim 1,5 senem okb,ansiyete ve depresyonla geçti.Kocaman ikiz karnımla neler çektim neler Allahım bilir sadece.Tek diyecegim dogum sonrası pskiyatrise koş.Annen de tamamen haksız hasta ve hamile kadını anlaması lazım fakat anlamazlar.

Konuyla alakasız yorumunuzu görünce yazıyorum.
Saçlar değişmiş :)
Yakışmış ama ben sarı halini sevenler kısmındaydım sanırım :)

Konuyla alakasız yorumunuzu görünce yazıyorum.
Saçlar değişmiş :)
Yakışmış ama ben sarı halini sevenler kısmındaydım sanırım :)
millet bıkmıştı benim sarı halimden hep taşlandım.Yaşlı gösteriyor diyenler,olmamış diyenler artık bööyle takılıyoruz:dondurma:

annenizin çok üstüne gitmişsiniz sanırım yıllardır... kimse çocuğunun çocuğuna zarar vermek istemez boyle bır düşünce bile insanı deliye çevirir ve boyle abuk sabuk laflar soyler annenızde oyle yapmış.... size şunu soyleyım çarpmayla vurmayla bebeğe hiççç bişi olmaz onun bulunduğu alan dunyanın en korunaklı yerı ... trafık kazası kesici delici aletler şiddetli travma ( ki bu merdiven boşluğuna düşüş en az 1,5 2 metre yuvarlanma kasti olarak tekme atma ....) yaşanır... bebeğe bışı olması bır sırsek değmesinde ne kadar zarar verirse uzuntu stres annenin ruh hali daha çok zarar verir... bu zamandan sonra stresi elinizden geldiği kadar azaltın bırakın Allah a zaten olacaksa olur engel olamazsınız ... stresli bır hamılelık sızın doğumdan sonra en az 1 yııl uykusuz huzursuz bir bebekle yaşamanız demektır sakın olun bu süreci birçok kadın yaşıyor...

Bu çocuğa nasıl bakacaksın
Çocuklar düşer hasta olur dayak yer kavga eder
Burada en önemli nokta bu

Konu sahibi valla anneniz cok acayip bence once o gitsin terapiye. Siz de az kendinize guvenin, annenize yapisik yasamak zorunda degilsiniz. Size destek olmuyor, hatta daha da kotu olmaniza neden oluyor.
Okb yi ilacsiz da yenersiniz bence, gidin iyi bir terapiste gorunun arkadaslarin dedigi gibi. Silkinin kendinize gelin, cocugunuzun size ihtiyaci var.

Son düzenleme:
Sevgili konu sahibi OKB hayat kalitenizi derinden etkileyebilecek zor bir rahatsızlıktır. Kurtuluşu da vardır. Rahatlamanız için şunu biliniz ki rahim kasları çok güçlüdür. Annenizin dirseği çarpsa bile ,hatta güçlü bir darbe alsanız bile düşük çok zordur. İlk sebebi rahim yapısının çok sağlam lif ve kas demetleriyle sarılı olmasıdır. İkincisi bebeğinizin içinde yüzdüğü sıvı darbeleri çok iyi absorbe eder. Bebeğinize stresten bir şey olma olasılığı daha yüksek. Bu noktada da şuna emin olun, siz nasıl bebeğinizi korumaya çalışıyorsanız aynısı hatta daha fazlasıyla annenizde size karşı koruma hissi olarak bulunmakta.

Hangi rahatsızlığa yada özel duruma sahip olursanız olun ,hangi takıntı hangi hastalık fark etmez insanlara kötü davranma hakkına sahip değilsiniz, değiliz. Hele annenize ne olursa olsun o şekilde davranmamalıydınız. Size çiçek için tepki göstermedi ayrıca,o da bir insan ve takıntılarınızı çok sık kendisiyle paylaşıyor, yazınızda olduğu gibi suçluyorsanız o an sabredemeyip sinirle söylenen şeyler.

Şöyle düşünün , aceleniz var,trafiktesiniz bir kadın deli gibi akan trafiğin önünde durmuş ve ilerlemiyor telefonda biriyle konuşuyor diyelim ki. O kadına sinirlenirsiniz. Ama o kadın yaşlı bir kadınsa ve yürümekte zorlandığı için trafiği aksatıyorsa kimse ona sinirlenmez. Hastalığınızdan dolayı ikinci tepkiyi bekliyorsunuz. Ama bir de şöyle düşünün, eşiniz tartıştığınızda ağlasa, ne zaman tartışsanız ağlasa bir süre sonra artık ağlamasına duyarsızlaşırsınız. Hatta bu sizi sinir eder. İşte belki bazı takıntılarınızı idare edebiliyorlardır, ancak artık duyarsızlaşırlar. Nasıl ki hormonlarınız, takıntılarınız ve endişeleriniz etkisinde insanları rencide edip suçluyorsanız onların verdiği tepkiler de normal o zaman.

Bir bebeğiniz olacak onu kuruntularla büyüteceğinize onları aşın. Çocuğunuzun anneannesinin kalbini kırdığınız ve çok sinirlendirdiğiniz için ağzından kötü sözler çıkmış. Bir de yanlış anlamayın ama annenizi suçlu çıkarmayın lütfen. O çocuğun sağlığı için kendinizi frenleyeceksiniz, başkalarını suçlamayacaksınız.Hele o haftadan sonra plasentayla da bağlı olduğu için öyle bir darbeyle düşemez. Bilinçlenirseniz daha az endişe yaparsınız. O bebek dünyanın en korunaklı yerinde. Annelerin bedduası evladına çok nadir durumlarda gönülden edilmiştir. Bir şey filan da olacağı yok.

Sizinki OKB değil etik bir sorun kusura bakmayın. Kontrol altına almayı öğrenin. Takıntıları susturmazsanız çevrenizdeki herkes susar.

konu sahibi takıntılıyım diyor
yaptıgının normal olmadığını biliyor

garipsi , tuhafsın , acayipsinn , annen de bir acayip sen de gibi yorumlar yerine daha yapıcı yorumlar yapabilirsiniz bence hanımlar.
Bizde çoğumuz burada deşarj oluyoruz
Hepimiz çok güzel yaşıyoruz çok güzel ilişkilerimiz hepimizin psikolojisi mikemmel eleştiri hakkı verilmeli bize değil mi?
Benim tek eleştirim insan kendini bilir ve bu takıntılara sahip biri çocuk bakmakta zorlanacaktir
Diye olur

Tedavinizi yarıda bırakmasaydınız keşke.
Tamam anneniz aşırı sinirlenip büyük tepkiler vermiş ama sizde sınırları zorlamışsınız.
Çok evham yaptıysanız, anneniz bilerek yapmadı sonuçta,doktorunuza gitseydiniz,kontrol ederdi sizde rahatlardınız biraz ama yüzyüze yetmemiş birde arayıp darlamışsınız kadını.

hasta olduğunu biliyorsan doktora gitmelisin. illa ilaç kullanacaksın diye bi zorunluluk yok. başka telkinlerle belki baskılayabilirsin. hasta olduğunu bile bile tedaviye yanaşmıyorsan kusura bakma annen bile olsa bi yere kadar çeker işte.

Bu konu toplum çoğunluğunun psikiyatrik rahatsızlıklara nasıl yaklaştığının göstergesi oldu: acayipsiniz,normal değilsiniz,sizinle arkadaşlık etmek istemem,keşke anne olmasaydın vs vs.

Yorumları okurken inanamadım,gözlerim fal taşı gibi açıldı,yüreğime bir ağırlık çöktü. Arkadaşlar karşınızdaki tanı almış bir psikiyatrik hasta. Hastalık fiziksel olmayınca gerçek gibi gelmiyor mu size? Aa Yen'i bir haberim var: gerçek ve zor. Beyniniz ve düşünceleriniz sizin kontrolünüz altında değil,kontrol edemiyorsunuz. Hayal edebildiniz mi ?

Konu sahibi diyelim bir fizyolojik hastalığı olsaydı ,annesi bu konuyla ilgili zorluklardan yorulduğunu söyleyip bu tepkileri verseydi o zaman tepkiniz ne olurdu ? Ne vicdansız anne derdiniz sanırım. E şimdi niye annesini delirtiyor olsun bu kadın??

Lütfen ama lütfen biraz empati yapın,araştırın,bilin. Karşınızdaki tanı almış bir hasta,hamile bir kadın,yardım isteyen bir insana.Nasıl acımasız yorumlar yapabiliyorsunuz?

Bu hastalığın elbet bir nedeni vardır,ailesel olabilir travmalar olabilir vs vs. Peki kaç kişi bu kadının geçmişi nasıldı acaba diye düşünüp eski konularında ipucu aradı? Konu sahibinin ailesi ile ilgili eski bir konusu var,dilerseniz okuyun; nedenlerini anlamaya çalışın. Ha bir de Google elimizin altında okb nedir,tedavisi nasıldır, ne derece ileri gidebilir,günlük hayatı nasıl etkiler gibi cümleler yazıp,okuyun karşınızdaki insanı anlamaya çalışın.

Back