• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem beddua etti:(

Burda konu sahibi arkadasin konusundan ziyade bazi arkadaslarin yorumlari beni üzen ve sinirlendiren..Yoksa ikisinin de hatali oldugu hatali davrandigi yerler var böyle olmamali ama hasta olan taraf biraz daha alttan alinabilir hele ki bu insan evladiysa..
Gerci annesi bile alttan almazken tanimadigi insanlar hic almaz,anlamaz..Düsünseniz de bir rahatsizliginiz var bir derdiniz skntiniz var ve siginacak yardim edebilecek kimseniz yok..Ne kadar travmatik bisey oldugunu tahmin bile edemiyorum!!

Son düzenleme:
Direkt beni alıntılanmamışsınız ama alıntıladığımız mesajla ortak fikirde olduğun için izninizle fikrimi yazmak istiyorum.

Elbetteki insanların sahip oldukları rahatsızlıklara sırtlarını dayayıp istedikleri her şeyi yapabilme özgürlükleri yok,bu konuda size katılıyorum.

Katillerin bile kendince haklı sebepleri vardır,seri katiller hakkında okumalar yaptıgım zaman fark etmiştim;çoğunun korkunç çocukluk dönemleri vardı. Peki bu noktada onların hayatını düzeltecek yapıcı insanlar hayatlarına girseydi; insanlar onları acayip diye tanımlarken,dışlarken biri cıkıp onu düzeltmek için uğraşsaydı bu kadar kötü insanlar olurlar mıydı?
Bu çok tartışmalı bir problem.

Acayipsin,delisin diyerek karşıdaki insana ne gibi bir fayda sağlayabiliriz?

Bir de her bireyin hastalık derecesi ve iyileşme potansiyeli farklıdır,karşılaştırmak çok yanlış.
Peki etrafındaki insanların ona destek olmadığını nereden biliyoruz. Annesi hiç mi çaba göstermedi mesela. Konu sahibi sadece kendi rahatsızlığını anlatmamış burda. O şekilde bir konu açmış olsave yardım istese daha farklı. Ama burda annesiyle arasında geçen olayı anlatmış. Annesinin açısından da bakalım.
Kadın muhtemelen hayatı boyunca aynısını çekti. Bana da bir soruyu biri ardı ardına 10 kez 20 kez sorsa cinnet geçiririm herhalde.
Yani o yüzden tek taraflı bakmamak lazım. İki taraf için de kötü bir durum

Direkt beni alıntılanmamışsınız ama alıntıladığımız mesajla ortak fikirde olduğun için izninizle fikrimi yazmak istiyorum.

Elbetteki insanların sahip oldukları rahatsızlıklara sırtlarını dayayıp istedikleri her şeyi yapabilme özgürlükleri yok,bu konuda size katılıyorum.

Katillerin bile kendince haklı sebepleri vardır,seri katiller hakkında okumalar yaptıgım zaman fark etmiştim;çoğunun korkunç çocukluk dönemleri vardı. Peki bu noktada onların hayatını düzeltecek yapıcı insanlar hayatlarına girseydi; insanlar onları acayip diye tanımlarken,dışlarken biri cıkıp onu düzeltmek için uğraşsaydı bu kadar kötü insanlar olurlar mıydı?
Bu çok tartışmalı bir problem.

Acayipsin,delisin diyerek karşıdaki insana ne gibi bir fayda sağlayabiliriz?

Bir de her bireyin hastalık derecesi ve iyileşme potansiyeli farklıdır,karşılaştırmak çok yanlış.
Konu sahibi sadece kendi rahatsızlığından bahsedip o konuda yardım istese daha farklı bir durum ama konu sahibi annesiyle geçen olayı anlatıyor bu konuda fikir istiyor. Annesiyle olan durumuna bakınca da sadece annede hata bulmak büyük haksızlık. Onun tarafından olayı bilmiyoruz. O kadın buraya konu açmış olsaydı konuyu bir de onun gözünden dinleyebilseydik gelecek yorumları az çok tahmin edebiliyorum .

Ben de neden konu sahibine bu kadar yüklenildi anlamıyorum. Kadının psikolojik bir rahatsızlığı var tanısı konmuş, anne ısrarla kadını delirtmeye çalışıyor. Konu sahibi zaten bebeğine birşey olur diye korkuyor (dirsek çarpmasıyla birşey olnaz evet ana onun psikolojisi bunu anlayabilecek durumda değil) annesi de ısrarla bela okuyor, ölürsen öl tarzı, psikolojik rahatsızlığı olan birine söylenebilecek en son şeyi söylüyor.

Sakin olun ya pireyi deve yapmışsınız .
Ayrıca Çarpsa ne olur . Gece uyurken sağa sola dönmüyor musunuz zaten değiyor ya karnınız biryerlere

Bu kadar hastayken çocuk yapmasaydınız diyip çekileceğim .
Sağlıkla ve akıl mantıkla büyütebileceginizi zannetmiyorum .

Konu sahibi sadece kendi rahatsızlığından bahsedip o konuda yardım istese daha farklı bir durum ama konu sahibi annesiyle geçen olayı anlatıyor bu konuda fikir istiyor. Annesiyle olan durumuna bakınca da sadece annede hata bulmak büyük haksızlık. Onun tarafından olayı bilmiyoruz. O kadın buraya konu açmış olsaydı konuyu bir de onun gözünden dinleyebilseydik gelecek yorumları az çok tahmin edebiliyorum .

Hasta yakını olmak zordur,insanı yıpratır. Psikolojik rahatsızlığı olan birinin yakını olmak biraz daha zordur,çabalarsınız onu iyi hissettirmek için ama boşa kürek çekmiş gibi hissedersiniz,sinirlenirsiniz,kızarsınız. Belki bir noktada isyan edersiniz.
Hastaya tepki gösterdiğiniz bir dönem gelir,dersiniz bak senin için neler yaptım,uğraşıyorum,neden iyi değilsin. Olur normaldir. Çünkü hasta yakını da bir insan, onun da psikolojisi etkilenir.

Ama beddua etmek,bir kere de değil iki üç kere. Anlık bir sinirle de değil olayın üzerinden zaman geçtikten sonra da ? Doğmamış bir çocuğu işin içine karıştırmak? Kusura bakmayın bunlar hiç sağlıklı değil,hiç ahlaklı değil,hiç normal değil. Bu psikolojik şiddettir. Sabrı taşıp fiziksel şiddet uygulasaydı da "sabrı bitmiştir kadının" diyebilecek miydiniz?

Elbette bir anne içten söylememiştir bunları o yüzden diyorum konu sahibine hallolur,unutulur bunlar. Takılması gereken nokta bu değil.bir an önce sağlığını düşünmeli,bir an önce.

Hem hasta hem hasta yakını olarak zor dönemler geçirdim. Allah hiç kimseyi ne hasta etsin ne hasta yakını. Çok zor.

E lahusa sendromunda muhtemelen emzirdiginiz icin yine ilac kullanmak istemeyeceksiniz dogacak dogunca sariligi var gazi var mide alisana kadar kusmasi var dunyaya alismasi var nasil asacaksiniz bunlari bu ruh haliyle simdiden bir uzman bulun yazik olur hayatiniza cevrenizdekilere dogana kadar ve dogduktan sonra ne yapacaginiza dr yon vermesi daha dogru gorunuyor

Hasta yakını olmak zordur,insanı yıpratır. Psikolojik rahatsızlığı olan birinin yakını olmak biraz daha zordur,çabalarsınız onu iyi hissettirmek için ama boşa kürek çekmiş gibi hissedersiniz,sinirlenirsiniz,kızarsınız. Belki bir noktada isyan edersiniz.
Hastaya tepki gösterdiğiniz bir dönem gelir,dersiniz bak senin için neler yaptım,uğraşıyorum,neden iyi değilsin. Olur normaldir. Çünkü hasta yakını da bir insan, onun da psikolojisi etkilenir.

Ama beddua etmek,bir kere de değil iki üç kere. Anlık bir sinirle de değil olayın üzerinden zaman geçtikten sonra da ? Doğmamış bir çocuğu işin içine karıştırmak? Kusura bakmayın bunlar hiç sağlıklı değil,hiç ahlaklı değil,hiç normal değil. Bu psikolojik şiddettir. Sabrı taşıp fiziksel şiddet uygulasaydı da "sabrı bitmiştir kadının" diyebilecek miydiniz?

Elbette bir anne içten söylememiştir bunları o yüzden diyorum konu sahibine hallolur,unutulur bunlar. Takılması gereken nokta bu değil.bir an önce sağlığını düşünmeli,bir an önce.

Hem hasta hem hasta yakını olarak zor dönemler geçirdim. Allah hiç kimseyi ne hasta etsin ne hasta yakını. Çok zor.
Amin..Rabbim hasta olan herkese sizi gibi yakinlar nasip etsin.Hasta olursaniz(Allah korusun)sayet yine sizin gibi insanlar etrafinizda olsun insallah..

Rabbim hasta olan herkese sizi gibi yakinlar nasip etsin.Hasta olursaniz(Allah korusun)sayet yine sizin gibi insanlar etrafinizda olsun insallah..
Utandırdınız,Estağfirullah.
Allah hepimize sağlıklı ömürler nasip etsin,hastalığımızın şifasını ve sabrını versin inşallah. Sağolun :KK200:

Konu başlığı bile başlı başına çok itici. Ve aralarındaki üslup çok kötü. Hiçbiri koşulda ne annenin kızına söyleyebileceği şeyler ne de annenin kızına söyleyebileceği şeyler. Kesinlikle iki taraf da böyle bir üslup kullanmamalı.

Bu kadar hastayken çocuk yapmasaydınız diyip çekileceğim .
Sağlıkla ve akıl mantıkla büyütebileceginizi zannetmiyorum .
Ben ilk başta böyle düşünmemiştim ama gerek konu sahibinin cevapları gerek yazılan yorumlar beni de böyle düşündürdü. Eğer gercekten bahsedildiği kadar ciddiyse bu durum keşke çocuk yapmasaymış

Burda konu sahibi arkadasin konusundan ziyade bazi arkadaslarin yorumlari beni üzen ve sinirlendiren..Yoksa ikisinin de hatali oldugu hatali davrandigi yerler var böyle olmamali ama hasta olan taraf biraz daha alttan alinabilir hele ki bu insan evladiysa..
Gerci annesi bile alttan almazken tanimadigi insanlar hic almaz,anlamaz..Düsünseniz de bir rahatsizliginiz var bir derdiniz skntiniz var ve siginacak yardim edebilecek kimseniz yok..Ne kadar travmatik bisey oldugunu tahmin bile edemiyorum!!
Alttan almadığını nereden biliyoruz. Belki defalarca alttan aldı ama bu bardağı taşıran bir damla oldu. Hiçbirini bilmiyoruz ki sadece konu sahibinin anlattığı tek bir olayı biliyoruz. Belki annesine sorsak o neler anlatacak. Belki gerçekten dediğiniz gibi annesi hiç alttan almadı anlayış göstermedi en ufak bir şeyde böyle tepkiler verdi.
Hicbirini bilmiyoruz tek bildiğim ikisinin de üslupları çok kötü ve saygısızca

Annenize çok üzüldüm Anneniz diye ona bu kadar umarsız davranma hakkina sahip değilsiniz.O da bu dünya da kendi sıkıntıları olan hatta yaş itibariyle sizden daha fazla sıkıntı görmüş bir insancık.Yazık kadına...

Back