Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu açıdan bakarsak herkesin kendince haklı sebepleri vardır. Bir katilin bile "kendince" hakkı sebepleri vardır ama bu durumu meşrulaştırmaz. O zaman herkes her istediğini yapsın.Bu konu toplum çoğunluğunun psikiyatrik rahatsızlıklara nasıl yaklaştığının göstergesi oldu: acayipsiniz,normal değilsiniz,sizinle arkadaşlık etmek istemem,keşke anne olmasaydın vs vs.
Yorumları okurken inanamadım,gözlerim fal taşı gibi açıldı,yüreğime bir ağırlık çöktü. Arkadaşlar karşınızdaki tanı almış bir psikiyatrik hasta. Hastalık fiziksel olmayınca gerçek gibi gelmiyor mu size? Aa Yen'i bir haberim var: gerçek ve zor. Beyniniz ve düşünceleriniz sizin kontrolünüz altında değil,kontrol edemiyorsunuz. Hayal edebildiniz mi ?
Konu sahibi diyelim bir fizyolojik hastalığı olsaydı ,annesi bu konuyla ilgili zorluklardan yorulduğunu söyleyip bu tepkileri verseydi o zaman tepkiniz ne olurdu ? Ne vicdansız anne derdiniz sanırım. E şimdi niye annesini delirtiyor olsun bu kadın??
Lütfen ama lütfen biraz empati yapın,araştırın,bilin. Karşınızdaki tanı almış bir hasta,hamile bir kadın,yardım isteyen bir insana.Nasıl acımasız yorumlar yapabiliyorsunuz?
Bu hastalığın elbet bir nedeni vardır,ailesel olabilir travmalar olabilir vs vs. Peki kaç kişi bu kadının geçmişi nasıldı acaba diye düşünüp eski konularında ipucu aradı? Konu sahibinin ailesi ile ilgili eski bir konusu var,dilerseniz okuyun; nedenlerini anlamaya çalışın. Ha bir de Google elimizin altında okb nedir,tedavisi nasıldır, ne derece ileri gidebilir,günlük hayatı nasıl etkiler gibi cümleler yazıp,okuyun karşınızdaki insanı anlamaya çalışın.
M Miniksercesezen tesekkürler..Altina imzami atiyorum..Gelisigüzel yargilamak kolay insanlari..Zoru basardiginiz icin tebrik ediyorum..
Siz kendi rahatsizliginizin ne boyutta oldugunu biliyorsunuz peki biz bu arkadasimizin rahatsizliginin ne boyutta maddi imkanlari ailesi yasadigi ortami vs bilginiz,fikriniz var mi kimse de cikip bunu sormamis mesela!!Bu açıdan bakarsak herkesin kendince haklı sebepleri vardır. Bir katilin bile "kendince" hakkı sebepleri vardır ama bu durumu meşrulaştırmaz. O zaman herkes her istediğini yapsın.
Ben de bir çok konuda takıntılı bir insanımdır. İlaç tedavisi de gördüm. Mesela birisi düzgün yemek yemiyor şapırdatıyor diyelim her yerim kaşınmaya ve kasılmaya başlıyor ve afedersiniz ama ağzının ortasına bir tane patlatasım geliyor. Ama ben kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Hiç olmadı ortamı değiştiriyorum. Gidip adamın ağzının ortasına bir tane patlatmıyorum. Sizin mantıkla bakarsak patlatma hakkım var demek ki. Ha birinin kalbini kırmışız ha ağzını burnunu benim için pek farkı yok. İnsanlar ben OKByim ben şöyleyim böyleyim deyip her istediğini yapma hakkını kendilerinde bulmamalı
Bu konu toplum çoğunluğunun psikiyatrik rahatsızlıklara nasıl yaklaştığının göstergesi oldu: acayipsiniz,normal değilsiniz,sizinle arkadaşlık etmek istemem,keşke anne olmasaydın vs vs.
Yorumları okurken inanamadım,gözlerim fal taşı gibi açıldı,yüreğime bir ağırlık çöktü. Arkadaşlar karşınızdaki tanı almış bir psikiyatrik hasta. Hastalık fiziksel olmayınca gerçek gibi gelmiyor mu size? Aa Yen'i bir haberim var: gerçek ve zor. Beyniniz ve düşünceleriniz sizin kontrolünüz altında değil,kontrol edemiyorsunuz. Hayal edebildiniz mi ?
Konu sahibi diyelim bir fizyolojik hastalığı olsaydı ,annesi bu konuyla ilgili zorluklardan yorulduğunu söyleyip bu tepkileri verseydi o zaman tepkiniz ne olurdu ? Ne vicdansız anne derdiniz sanırım. E şimdi niye annesini delirtiyor olsun bu kadın??
Lütfen ama lütfen biraz empati yapın,araştırın,bilin. Karşınızdaki tanı almış bir hasta,hamile bir kadın,yardım isteyen bir insana.Nasıl acımasız yorumlar yapabiliyorsunuz?
Bu hastalığın elbet bir nedeni vardır,ailesel olabilir travmalar olabilir vs vs. Peki kaç kişi bu kadının geçmişi nasıldı acaba diye düşünüp eski konularında ipucu aradı? Konu sahibinin ailesi ile ilgili eski bir konusu var,dilerseniz okuyun; nedenlerini anlamaya çalışın. Ha bir de Google elimizin altında okb nedir,tedavisi nasıldır, ne derece ileri gidebilir,günlük hayatı nasıl etkiler gibi cümleler yazıp,okuyun karşınızdaki insanı anlamaya çalışın.
M Miniksercesezen tesekkürler..Altina imzami atiyorum..Gelisigüzel yargilamak kolay insanlari..Zoru basardiginiz icin tebrik ediyorum..
Ama kalkip da hastaligi yasayan insana beddua edip dislamiyorsunuz degil mi?Tamam da yani herkesin de bi sabrının sınırı var.Kadının annesinin söylediklerine bakarsak zaten kadın yıllardır konu sahibinin takıntılarıyla boğuşuyo biraz da hasta yakınlarının ne çektiğini düşünün isterseniz.
5 yıldır yatalak anasına babasına bakan ölsün de o da kurtulsun ben de kurtuluyum artık diyen de milyonlarca insan var.Hastalık sadece yaşayana değil hatta bana sorarsanız etrafındakilere daha zor.
Okb teşhisi kondu bunu sadece bir örnek olarak verdim.Siz kendi rahatsizliginizin ne boyutta oldugunu biliyorsunuz peki biz bu arkadasimizin rahatsizliginin ne boyutta maddi imkanlari ailesi yasadigi ortami vs bilginiz,fikriniz var mi kimse de cikip bunu sormamis mesela!!
Siz tedavi oldugunuzu ilac kullandiginizi söylüyorsunuz..Bakalim bu arkadasimizin tedavisi basladi mi basladiysa ne asamada..
Ayrica sizin rahatsizlik yasadiginiz sey Okb degil Misophonia(Mizofoni)
Ama kalkip da hastaligi yasayan insana beddua edip dislamiyorsunuz degil mi?
Annesinin ne asamada anlayis gosterip bir evlat olarak yaninda mi degil mi bunu bilmiyoruz.Tedavi olmak icin caba sarfetmistir yoksa kolay degildir boyle biseyle yasiyor olmak.Detayini bilemiyoruz..Öyle acimasiz yorumlar var ki..Okb teşhisi kondu bunu sadece bir örnek olarak verdim.
Devlet Hastanesinde tedavi gördüm ilaçlara da doğru düzgün para vermedim.
Konu sahibi de kendinin gayet farkında. Takıntılıyım deyip duruyor. İnsanın kendi kafasındaki düşünceleri kontrol etmesi daha zor. Düşünme etme diyemem o farklı bir boyut engel olmak zor ama davranışları kontrol etmek daha mümkün. Annesine söyledikleri veya yaptıkları konusunda kendini kontrol edebilirdi az da olsa. Ben takıntılıyım deyip her istediğini yapmak bencillikten başka birşey değil.
Ayrıca bebeğine zararı gelmesinden korktuğunu söylüyor ama eminim bu yaptıkları bebeğine belli belirsiz bir kol çarpmasından çok daha fazla zarar vermiştir.
Bagirmak,cagirmak bir tarafa bir anne bu sekilde beddua edip sirtini dönmemeli evladina..Sizin evladiniz olsaydi siz nasil davranirdiniz?İşte diyorum ya herkesin bi sabrının sınırı var kadın da öyle patlamış.Kimi sayar söver kimi şiddete başvurur kimi küser gider konuşmaz.Annesi de haklı değil ama belli ki boğazına kadar gelmiş.Konu sahibi bi an önce terapi almalı hastalığını yeterince önemsemiyor.Lohusalıkta gerçekten mahvolur hayatı kayar bu ruh haliyle.
Her türlü yorum yapılmış umarım konu sahibi sadece kendi lehine olan yorumları dikkate almak yerine olumlu olumsuz tüm elesştirileri dikkate kalıp genel bir kanıya varır.Annesinin ne asamada anlayis gosterip bir evlat olarak yaninda mi degil mi bunu bilmiyoruz.Tedavi olmak icin caba sarfetmistir yoksa kolay degildir boyle biseyle yasiyor olmak.Detayini bilemiyoruz..Öyle acimasiz yorumlar var ki..
Yardimci olmak isterken ruh halini hepten bozuyoruz!
Kadın muhtemelen hayatı boyunca aynısını çekti. Bana da bir soruyu biri ardı ardına 10 kez 20 kez sorsa cinnet geçiririm herhalde.Her türlü yorum yapılmış umarım konu sahibi sadece kendi lehine olan yorumları dikkate almak yerine olumlu olumsuz tüm elesştirileri dikkate kalıp genel bir kanıya varır.
Sonuçta konu sahibinin ne yaşadığını tüm detaylarıyla bilmiyoruz ve bilmek de mümkün değil ama aynı şekilde annenin ne yaşadığını da bilmiyorum. Ama ortak bir hataları varsa ikisinin de üslupları çok kötü. Anne kız kızar birbirine ama bu şekilde kelimeler kullanmaya hiçbirinin hakkı yok.
Bu açıdan bakarsak herkesin kendince haklı sebepleri vardır. Bir katilin bile "kendince" hakkı sebepleri vardır ama bu durumu meşrulaştırmaz. O zaman herkes her istediğini yapsın.
Ben de bir çok konuda takıntılı bir insanımdır. İlaç tedavisi de gördüm. Mesela birisi düzgün yemek yemiyor şapırdatıyor diyelim her yerim kaşınmaya ve kasılmaya başlıyor ve afedersiniz ama ağzının ortasına bir tane patlatasım geliyor. Ama ben kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Hiç olmadı ortamı değiştiriyorum. Gidip adamın ağzının ortasına bir tane patlatmıyorum. Sizin mantıkla bakarsak patlatma hakkım var demek ki. Ha birinin kalbini kırmışız ha ağzını burnunu benim için pek farkı yok. İnsanlar ben OKByim ben şöyleyim böyleyim deyip her istediğini yapma hakkını kendilerinde bulmamalı