İnsan için en iyi tedavi çalışmaktır diye bir söz var, duydunuz mu bilmiyorum. Kendiniz market alışverişinizi yapabiliyorsanız, illaki biriyle gitmeyin tek gidin alışveriş yapıp dönün. Sürekli çocuğu düşünmek yerine, ev işi, örgü, kitap okuma, ibadetle meşgul olmaya çalışın. Başkasının çiçeğini koparmak ne kadar doğru bilmiyorum izin alarak olabilir tabi ki, ama fide tohum vs marketlerde dahi satılıyor. Bunun dışında aklınıza kötü şeyler gelince, Allah'ım yavrum sana emanet deyin sonuçta düşebilirdiniz veya yoldan geçerken biri de çarpabilirdi, hiç birşey olmadan kendiliğinden düşük yapan insanlar da var yani sebeplere bu kadar takılmayın, siz elinizden geleni yapın, takdir Allah'tan, illa birini veya kendinizi suçlamak doğru değil. Bir de anneniz veya yakınlarınız sık sık beddua ediyorsa onları uyarın, siz de kötü söz söylemeyin. İnsan söylediği herşeyden sorumludur. Sinirle söyledim geçti gitti olmaz, sonuçlarını yaşar ve haksızsa genelde kendine döner. ''Ya hayır söyleyin ya da susun'' diye hadisi şeriften bahsediliyordu biraz önce televizyonda. Ağzımızdan çıkanlara dikkat edelim ki hayatımız da o oranda güzel olsun.