Annem bana küstü artik konuşmuyor

Onun vicdanla alakasi yok. Aman olay cikmasin aman kimse küsmesin diye kendinizi sindirip susuyorsunuz. Annenizin yetistirme tarzin sonucu bu. Yüz vermeyin. Cünkü siz eline istedigini verdikce böyle devam edecek. Milletde artik su "bakire oldugun sürece sana su bu böyle ev alinacak" kafadan bir ciksa ya
Annem her seye mudahele etmeye çalışıyor. Esim cok sabirli o susuyorbir sey demiyor ama ben en son dayanamadim patladım

Burdan kimseye de annenize laf ettirmeyin.

Kimsenin annesi eğitimli tam donanımlı ebeveynlik eğitiminden geçmiyor. Eski insanların davranışlarıyla şimdiki zaman insanlarının davranışları bir olamaz.
Çocuklar olarak onları alttan almasını bilmek doğrudur. Cahil olabilirler, kaba olabilirler, sinirli olabililer.
Burda yorum yaparken Psikiyatr psikolog gibi teşhis koyacağınıza nasıl durumu düzeltebiliriz diye konuşun lütfen.

Öyle insanlari düzeltmek mümkün degil ki. Annesi kizini küserek sindirmeye alismissa bunu kolay kolay birakmaz. Ha tedavi olmaya ikna edersin orasi farkli. Yasli insanda davranisin yalnis oldugunu fark edebilir sonucta. Yani sirf durum düzelsin diye konu sahibi simdi cicekler gönderebilir, anam anam diye mektuplar yazabilir gönlünü almak icin. Bu kisa süre icin isine yarar, ama baska gün yine ayni yerden sorun cikacak. Sorun cünkü konu sahibinde degil

Annem her seye mudahele etmeye çalışıyor. Esim cok sabirli o susuyorbir sey demiyor ama ben en son dayanamadim patladım

Orasi belli. Yok kanli bez yok su bu. Sizin evliliginizin mahremiyetine bu kadar burnunu sokmaya ne annenizin nede kayinvalidenizin hakki var. Anneniz farkli zamanda yetismis olabilir, ama sizin ayni kafa ile devam etmeniz anlamına gelmiyor bu. Benim annemin de küsme huyu var/vardi. Simdi birakti cünkü artik islemediginin farkina vardi. Zamaninda bende kendimi cok paralardim aman annem beni sevsin diye. Annem beni seviyor, bende onu. Bunda sorun yok. Ama birbirimizle yasamak istiyorsak iki tarafta birbirine saygi duyacak. Artik cocuk degiliz. Nasil ben anneme kafama göre saydiramiyorsam, oda istedigi gibi komusamaz. Siz yinede annenizin kalbini kirmayin, üstüne gitmeyin simdi. Anneniz bu davranislarini bir günde birakamaz. Ama küsmekle hakimiyet kuramayacagini da anlamak zorunda.

Bu türklerdeki anne kutsaldır, hayatını mahvetse bile aman sus otur mottosunu asla anlayamadım. Anneyse anneliğini bilsin.
Herşeye karışmak ne demek, kanlı bez rezilliğine değinmiyorum bile. Hayatınızın en mutlu olması gereken zamanınızı sizden çalıyor sizde çok güzel izin veriyorsunız.

Annenizin üzerinizde hakkı var evet ama hep unutulan şu : çocuğun da anne üstünde hakkı vardır vae annenin bize karşı sorumluluğu o kadar büyük ki onların daha çok dikkat etmesi lazım.

Burdan kimseye de annenize laf ettirmeyin.

Kimsenin annesi eğitimli tam donanımlı ebeveynlik eğitiminden geçmiyor. Eski insanların davranışlarıyla şimdiki zaman insanlarının davranışları bir olamaz.
Çocuklar olarak onları alttan almasını bilmek doğrudur. Cahil olabilirler, kaba olabilirler, sinirli olabililer.
Burda yorum yaparken Psikiyatr psikolog gibi teşhis koyacağınıza nasıl durumu düzeltebiliriz diye konuşun lütfen.
Tabi kaba cahil ve sinirli olup çocuklarının psikolojilerini bozabilir hatta hayattaki tüm mutluluklarını gereksiz nazlarıyla mahvedebilirler ama çocuklar aman bişey yapmasın, asla bu duruma dur demesin. Bakın bu psikolojik şiddettir. Kimden gelirse gelsin kabul edilemez. Çocuklar anne-babaların malı değildir. Bunu unutmayın lütfen.

Orasi belli. Yok kanli bez yok su bu. Sizin evliliginizin mahremiyetine bu kadar burnunu sokmaya ne annenizin nede kayinvalidenizin hakki var. Anneniz farkli zamanda yetismis olabilir, ama sizin ayni kafa ile devam etmeniz anlamına gelmiyor bu. Benim annemin de küsme huyu var/vardi. Simdi birakti cünkü artik islemediginin farkina vardi. Zamaninda bende kendimi cok paralardim aman annem beni sevsin diye. Annem beni seviyor, bende onu. Bunda sorun yok. Ama birbirimizle yasamak istiyorsak iki tarafta birbirine saygi duyacak. Artik cocuk degiliz. Nasil ben anneme kafama göre saydiramiyorsam, oda istedigi gibi komusamaz. Siz yinede annenizin kalbini kirmayin, üstüne gitmeyin simdi. Anneniz bu davranislarini bir günde birakamaz. Ama küsmekle hakimiyet kuramayacagini da anlamak zorunda.
aramayim mi sizce biraz , yoksa akşam arayip halini hatrini mi sorsam açmaz diye korkuyorum

Dugun de ailemden 3 4 saat uzaktabir şehirde. Annemler 1 gun onceden gelicekti simdi dugun gunu geliriz el gibi de gideriz diyor
Oky sakın müdahale etmeyin
biliyorum böyle ebeveynleri şimdi siz ona yalvarırsanız bu böyle sürüp gidecek
el gibi gelip gitsin içi öyle rahat ediyorsa
bunu başarın aldırmayın!!

Bence biraz mesafe size iyi gelir. Siz de o da kafa dinleyin muhakeme yapın kendi içinizde.

Şimdi siz ararsanız o da kızgınsa hiçbir işe yaramaz.

Kendi kızının düğününe gelmeyecek hali yok. Dert etmeyin.

Kızlar buraya sorunlarim icin daha once de konu açmıştım .Yeni evlenicem ekim sonu .Annem sağolsun yardima geldi ailemden 12 13 saat kadar uzakta yaşayacağım. Evimi topladi etti son gün de küsüp gitti şimdi telefonlarımı dahi açmıyor. Ekim sonu düğünüm var hasta oldum artık. Her seyine karisti hep sustum balayinca giyecegin kıyafetten tutun da evden kullanacagim yağdanligima kadar hic birine ses çıkarmadık.Her şeye laf edip durdu sustum hep.Evdeki eşyaları esimin ailesi aldı. Dogu da memurum 2 senemkz bile kalmadi beyaz esya almadik esimin bekarlik esyalarini kullanicaz. Esimin ailesi de yatak odasi takimi ,yemek takimi,salon takimi aldi 2 tane de halı aldi.Dul kadin gibi evleniyorsun bu ev yeni gelin evi degil diye diye burnumdan getirip durdu.Sagolsun geldi yardim etti temizledi duzenledi kaynanam 70 yasinda onlara daha da uzak yasadigimiz yeronlar gelmedi.Emeklerini göz ardi edemem ama yiprandim gercekten. Ilk gece olunca beni ara diyor mesela,kan bezini sakla her seyine sustum kizlar.Sabah kahvalti yapıyoruzokula gidicem bana diyor ki sen her seyi Ali ye anlatiyorsun evde olan ozel seylerimizi .Anne anlatmıyorum diyorumhayir biliyorum elinde telefon mesaj atiyorsun.Eski sevgilin varken de anlatirdin .Hayir anne diyorum.Anlatiyorsun dedi parmagini felan kaldirdi salladi bana ben de sen kafanda kuruyorsun ne anlatmistim ornek verdedim okula gittim.Okuldan gelince beni arama konusma benimle bizden cıktın zaten dedi.Sildi atti beni kizlar vicdanen rahat edemiyorum ne yapmalıyım nasil davranmaliyim akıl verin bana ben saglikli dusunemiyorum şu süreçte
İşte ben şuna anlam veremiyorum onca sene annelik yapıp kızı evlendirince sen artık çıktın çıkıştın bizim kızımız değilsin.. Sorumluluk mu bitiyor nedir evlendirince?

Bir gün önceden gelip senin moralini bozup düğününü zehir edeceğine misafir gibi gelmesi daha sağlıklı. Evindeki yağlığa karışan kuaföre düğün salonuna neler demez. Koyver gitsin bu modeli tanıyorum ben, düğünden önceki gece çıngar çıkarmayı çok severle
👆 guzel tespit 👏👏👏👏

aramayim mi sizce biraz , yoksa akşam arayip halini hatrini mi sorsam açmaz diye korkuyorum

Ben annenizi sizin kadar tanimiyorum tabi. Son aramalariniza cikmadiysa simdi de cikmaz büyük ihtimalle. Iciniz rahat edecekse mesaj atin "Anne seni bi kac sefer aradim ama ulasamadim.Iyisin insallah." Gibi. Görünce görürsünüz en azindan. Anneniz sizin istedigi gibi davranmadiginiz icin sinirli veya tepkili olabilir. Kendi tarafinda dogru olani yaptigini da düsünüyordur. Cünkü onlar bambaska yetistirildi. Ama konusma tarzi ile sizi kirdiginin farkinda degil. Korkulari var belki ama bunlari daha ilimli bir sekilde dile getirse daha güzel olur iletisiminiz icin. Aslinda sizin adiniza da üzüldüm. Evlilik hazirligi sürecinde insan annesiyle daha pozitif ve hos sohbetle hazirlanmak ister. Bende dügünümden önce aile ici bir sebepten dolayi annemle dogru dürüst hazirlik yapamadim cünkü annem o konu yüzünden pek ilgilenmedi benimle. Ben bunu dile getirince bana küstü😅 Yinede kalbini kirmadim. Ama o süreci kendimi de yiyerek gecirmedim.

Yok artık ilk gece olunca anneni arayıp nasıl geçtiğini detaylı mı anlatacaksın ayrıca kanlı bezi çerçeveletip asacak herhalde bakın kızım bakireydi diye. Bence hata sende, her şeye bu kadar susarsan tepene çıkarlar. Annen de olsa herkesin bilmesi gereken bir haddi bir sınırı var. Balayında ne giyeceğine kadar karışmasına müsaade etmişsin. Hoşuna gitmeyen konularda tavrını koyup o sınırı sen çizmeliydin. Hatta senden bunları istiyor diye sen küssen daha haklıydın. Annen seni kontrol edip isteği gibi yönlendirmek için küsüp telefon açmıyor. Pişman olup sürünmeni bundan sonra da istediklerini yapmanı bekliyor

Mesafe mesafe mesafe.
Oturup kavga etmenin anlamı yok, küstü diye peşinde dolanmayın yeter.

Küsmek de bir anlamda psikolojik şiddet, istediğim hemen olmazsa küserim insanları peşimden koştururum diye düşünüyor. Bir süre aramayın, arayacaksanız babanızı falan arayın selam gönderirsiniz.
O size yaklaşsın biraz.

Düğünden önce gelmeyi ikna etseniz de bir gece önce kavga çıkartacak belli. Düğün günü gidip gelseler aslında daha iyi.

Zaten şehir dışına gideceksiniz, iletişiminiz azalacak. Mümkün olduğunca kendi işinizi kendiniz görün, yardım ediyormuş gibi görünse de aslında ağır bir bedel istiyor. Kendiniz halledin daha iyi.

konu anne olunca yazmadan edemedim.
evden ayrı bir eve geçince anne de olsa baba da olsa düzen değişiyor. ne kadar yaşınız olsa da meslek sahibi kendi ayakları üzerinde duran bir bayan olsanız da siz halen annenizin o küçük naif kızısınız. herkes sizi üzebilir siz kendinizi koruyamazsınız onların gözünde. Annenize kızmayın, üzülmeyin bir telefon edin özür dileyin.
Pardon?? Neye özür dileyecek tam olarak? Annelik dediğiniz şey bu değil. Resmen düğüne gelmemeye bahane aramış.

Kaynanan ister sakla diyor eşimde sacmalama balayina o sacma bezlemi gidecez atariz onu diyor annem istemez diyor o da
Allah yardımcınız olsun. Onların ilginç bir kafalari var işte. Kalıp, klişe vs. Yani ne doğru ne yanlış düşünüp sorgulamiyorlar. Kanlı bez sormak kimsenin haddi değil, onlar bunu düşünmek yerine o bezi gösterip biz dört dörtlük insaniz diye düşünüyorlar. Halbuki bu Allah kul arasında. Kimseye bunu ispatlamak ya da değerimizi bicmelerini istemek zorunda değiliz.

Pardon?? Neye özür dileyecek tam olarak? Annelik dediğiniz şey bu değil. Resmen düğüne gelmemeye bahane aramış.
neden bahane arasın. her şey gelir geçer oda pişman olmuştur. konu sahibi annesi gelmezse mutlu olacak mı ?
özür dilemek kötü bir şey mi . hangi olayda tek taraf % 100 haklı eminim konu sahibinin de vardır kendini haksız bulduğu bir olayı.

Bir annenin bunu söyleyeceğini kırık yıl düşünsem aklıma gelmez..

Kendi kızım evlenirken bunu söyleseydim sen ne diyorsun anne derdi..
ben sustum her seye anneme en ufacik bir sey deyince aylarca konusmaz.Univeristeyi farkli şehir kazandim gondermek istemedi gunlerce küstü. Atandim doğuya gondermem dedi yine gunlerce küstü. Her seyi onun istedigi gibi olsun istiyor.Ceyiz parasi yolladim nişan salonunu ben verdim takacaklari altina kadarben aldim.Bi gelip evimi duzeltti ona da gelme kadin tutacaz dedim.Kaynanam 70 yasinda ve bulundugumuz yere daha uzaklar.O gelmedi annem geldi diye söylendi durdu .Boyle is mi olur gelin evi yerlrstirmeye gelmedi eve eşya almadilar diye konustu durdu burnumdan geldi yaptigi temizlik zaten.Ben yapi yorum begenmiyor esimin yanindasoyleniyir yaptigim yeri tekrar yapiyor. Gelmededik çıktı geldi başa çıkamıyorum artik. Babam farkinda çok karışıyorsun diyor ama babam dahil kimseyi dinlemiyor. Annem kendiannesoyle küs binadaki komsularla küs,babamin akrabalarıyla küs.Cok seviyor küsmeyi bahane ariyor surekli

Allah yardımcınız olsun. Onların ilginç bir kafalari var işte. Kalıp, klişe vs. Yani ne doğru ne yanlış düşünüp sorgulamiyorlar. Kanlı bez sormak kimsenin haddi değil, onlar bunu düşünmek yerine o bezi gösterip biz dört dörtlük insaniz diye düşünüyorlar. Halbuki bu Allah kul arasında. Kimseye bunu ispatlamak ya da değerimizi bicmelerini istemek zorunda değiliz.
eşimbenden baskasi gormeyecek kesinlikle saklamam diyor Allahtan

X