Kivircik97b

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2018
4
2
86
27
Merhabalar annem ve babam hayatta değiller , vefat ettiler aile olarak teyzem , anneannem ve kuzenlerimle kalıyorum ancak dertliyim çünkü aile olarak elini taşın altına koymak istemiyorlar yani nişanlanacağım , evleneceğim ancak her şeyi erkek tarafı diyerek karşı taraftan bekliyorlar bende her şeyi erkek arkadaşımla halletmeye çalışıyorum ancak hayat şartları her şey çok zorluyor. Teyzemin kendi çocuklarından biri evlenecek diye hep önceliği kendi çocuğunda bir iğne bile faydasını görmedim. Aile tanışması yapılacak onda bile bir şey yapmak istemiyorlar durum böyle olunca erkek arkadaşımda ben neden geliyorum, biz neden ve kiminle tanışacağız diyor bende bu evde yaşıyorum ve buradan çıkacağım bu olmak zorunda diyorum zorunda değil sen istemezsen çekip kapıyı çıksan olur diyor ben de öyle olmaz diye anlatmaya çalışıyorum ama aşırı sinirleniyor onların adını duyunca benim için ses çıkartmıyor erkek arkadaşım ve ailesi ancak teyzem kendisi bir şey yapmadığı gibi yok nişan çarşısı olacak mı yok bilmem ne sorup duruyor ben de olmayacak dedim ama o da kendisi bir şey hazırlamak istemiyor bana söylüyor ben yapayım diye ben de zorlanıyorum. Erken arkadaşımda ben üzülmeyim diye aile tanışmasına falan geliriz diyor ama gergin olup kötü geçmesinden endişe ediyorum. Bende her şey güzel sorunsuz olsun istiyorum ama arada kalıyorum çok yorulduğumu ve yıprandığımı hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım, benim gibi bir durum yaşayan var mı varsa neler yapıyorsunuz?

Neden erkek arkadasiniza herseyi anlatiyorsunuz yarin evlendiginde kimseniz yok diye zulmederse size sakin yapmaz oyle biri demeyin en güvendiklerimiz yaralar ya zaten bizi neden calismadiniz bırak teyzeyi ananeyi ben anneme babama bile yaptirmadim birsey evlilik sorumluluk demek neden dik durmak yerine kendinizi hem size bakanlara hemde sevgilinize ezdirecekseniz cok mu zor ise girip çalışmak kusura bakmayin dost aci söyler ama yanlış yapıyorsunuz

Öncelikle başınız sağolsun kolay değil, insan böyle zamanlardq birilerine ihtiyacı oluyor teyzeye teyze demek için bin şahit lazım güya teyze , ana yarısıydı..

Başının çaresine bakmalısın. Bişey bekleme onlardan ve bence erkek arkadaşınla otur konuş acele etmeyin nişan felan calış bıraz kendi ihtiyacların için birikim yap o sıra da erkek arkadaşınla konuş arkamda kimse yok , kimse benimle ilgilenmek istemiyor de ben tekim beni kabul ederseniz lütfen olduğum gibi kabul edin de . Bu süre içinde de büyük beklentilerin olmasın ne sen zorlan ne de erkek arkadaşın. Birbirnizi maddi olarak zora sokmayın önemli olan sizin sevginiz. Sana olan sevgisi gerçekse bir ömür sana eş aile olucaklarsa olsunlar .. olmayacaklarsa başa kalkacaklarsa acele etme bunu aynen annesiyle de konuşabilirsin bence, yani ailenin olmadığını çok zorluk çektiğini anlatabilirsin eğer insansa ! Eğer vicdanı varsa bir kalbi.. seni anlar herhalde öyle umuyorum

Çalışıyorum zaten ancak ben anlatmasam da onlar durumun farkındalar zaten teyzemler de istemeyerek yapıyor her şeyi ben nasıl durumu anlatmayacağım ki moralim bozuluyor her şeye yetmeye çalışıyorum ve boğuluyorum gibi hissediyorum annem babam olsaydı bunlar olmazdı diyerek ağlarken buluyorum kendimi.

Çok sert girdiniz olaya bence, teyze ana yarısıdır derler ama bu teyzelik değil, aile tanışmasından kimse g*bermez! Genç kız aile desteğine ihtiyacı var maddi olarak bahsetmiyorum manevi olarak da yoklar çok üzücü bişey bu. Aile olmak bu değildir.

Sizin kendi konunuz da tum ozelinizi baskasina anlatmak dilinizi tutamamak gibi bir seydi .bu uyeye niye her seyini anlatiyorsun diye sert cikmaniz komik olmus .
Kizcagizin boynu bukuk kalmis , sorunun sadece alinacak edilecek degil komple deger gormemekle ilgili oldugu cok belli.

Anneannen ne diyor bu duruma ? Onun tavri nasil ?

Canım benim durumu da farketseler onları savunmaya geçmen gerekiyor ki seni sahipsiz sanmasınlar diye neden seni kimsesizliginden ele aliyolar insan sirf sen uzulme diye bile sorup sesini çıkarmaz yarin bi gun esinle anlasamasan yine ananen ve teyzen arkanda olacak ne biliyosun sakin ezdirme kendini 4 aylim kizim var gözlerim doldu rabbim hicbir evladi anasiz babasiz birakmasin

Evet ama sert bir tavır alması lazim evleneceği adam ve ailesi tarafından ezilmemesi icin kimsesi yok diye sonrasinda üstüne cok gelirler

Başınız sağ olsun. Yaşamış olduğunuz durum için çok üzgünüm. Umarım hayatınız güzel ilerler. Benden size bir tavsiye ailenizi karşı tarafa kötülemeyin kötü dahi olsalar. Eğer nişanlınız sizi yeterince önemsese sizi bu hale sokmazdı. Üzülmemeniz için bir kere olsun gelir tanışır giderdi max yarım saat. Ben neden geliyorum ki diyip sinirlenmesi ilerde en ufak bir olayda da böyle tepki verir. Ailen hoşuna gitse de gitmese de karşı tarafa benim kimsem yok imajı verme. Maalesef erkek tarafı bu durumu kullanıyor..

Evet ama kesinlikle böyle birseyi anlatip kimsenin eline koz vermezdim en bastan evleneceği adam kimsesiz olusundan vurabilir

Basın sağolsun olayları kaotik duruma sokmadan en basit şekilde halledeceksin hiç bir şeyi protokole dökme. Nişanlın ve ailesinin karşısında da ezilip büzülme. Ceyizmis yazmaymis patikmis kim ne yapmış boşver. Tanışmayı da çaya gelsinler iki börek bir kek bir çay yeter seni seven adam bunlara takılmaz.

Hay agzina saglik anlatmak istediğim net bu

Evet ama sert bir tavır alması lazim evleneceği adam ve ailesi tarafından ezilmemesi icin kimsesi yok diye sonrasinda üstüne cok gelirler
Haklısın illaki başa kalkıyorlar insanlar ama gerçekten eğer insanasa anlayış varsa karşı tarafda belkide bişey demezler tam tersine şeffaf davranırsa daha kolay yol alırlar teyzesis de evlenebilir, zaten bişeye yaradığı yok varlığı..

Hay agzina saglik anlatmak istediğim net bu
Aslında tam tersi kol kanat germeleri gerekirken Türk aileleri böyle. Bu kızın kimsesi yok der iyice tepesine binerler. Çok üzüldüm gerçekten. Zaten anlayışlı düzgün bir aileyse sorun etmez bir bardak çay içseler yeter. Ben nişanlısının tavrına üzüldüm sadece. Çık gel demesinin amacı bana sadece masraftan kaçmak gibi geldi..

Evet ama kesinlikle böyle birseyi anlatip kimsenin eline koz vermezdim en bastan evleneceği adam kimsesiz olusundan vurabilir
Tamamda , tum ozelini herkese anlatan sen degil misin ? Sanki baska konularda tutabiliyorsun bir bu eksik kalmis . Biraz yorum yaparken katsinizdaki insanıda incitmeyin .
Kizin çekirdek ailesi degil ,teyzesi olay .zaten anasi babasi yok saklamasina gerekte yok .bence once kendi hayatinda susup kimseye koz verme sonra boyle sert çıkarsın baskalarina .

Bende öyle düşünüyorum çok üzüldüm gencecik kız manevi desteğe ihtiyacı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…