tatlım biz de benzer şeyleri yaşadık nişanlımla.sakın kaçayım deme ailene asla sırtını dönme.seni seviyorsa istiyorsa gerekirse 10 kere gelir o kapıya seni ister.bunun gururu olmaz.ailenin elini öpüp gelinliğinle çıkmak var baba evinden bir de boynu bükük,perişan ederek.lütfen sakin ve mantıklı davranın.sevgilin senden büyük ve olgun yaş olarak ama erkekler bu konularda fazla heyecanlı,aslan kaplan oluveriyor.kendine saygın ailene saygın varsa rızaları olana kadar diret.ne kadar süre evlenmene engel olcaklar ne kadar sure solmana ızın vercekler.aşıksan aşıksa başkası zaten olamayacagı ıcın mecbur bekliceksiniz.bekleyin sabredene yardım eder Rabbim bize etti size de eder.ailene özellikle annene anlat yalvar konus olmadı yenı taktıkler deneriz :) bir ömür acısını mı çekeyım de kalbınden vuuur onu. :)
tepkini olgun bi şekilde vermelisin yemek yememek türünden şeyler onlara hala büyümediğin imajını verir.ben annemle ciddi ciddi konuşma yaptım çok sakin bir şekilde.tehdit etmeden..anlattım onla evlenmezsem içimde kalacak siz bir gün göçüp gideceksiniz ben eşimle kendi ailemle kalıcam.yüreğim de bir yara olmasını ister misiniz dedim.madem hata olcak bu iş bırakın nasıl başarı benim başarımsa hata da benim hatam olsun.vicdanınızı dinleyin biraz demiştim.pohpohlada.sizin izniniz olmadan asla böyle bişe yapmam size asla sırtımı dönmem nasıl kıyarım size ben de isterdim bu özel şeyi neşeyle kolaylıkla yaşayayım ama olmadı felan de. buna benzer konustum ben sonra da annecim sen biraz düşün yine konusuruz deyip gözünden öpüp gitmiştim.sevgini saygını bol bol göster ama güler yüzden ziyade olgun canı yanmış ama gururlu görünmelisin.biz 1 sene direttil 2 defa istediler.2. de oldu.akraba eş dost yakın birisi varsa o da sana destek versin annenle paylaşsın eger kızmazsa böyle seylere.şimdi biz yavas yavas düzeldik.üstelik biz gururu kırılan incinen ezilen taraftık ailesi benim ailemi layık görmedi.seviyeli bir seyler yasandı ama acıydı.annem ve babam aşk acısını bılen ınsanlardı aldık gönüllerini.nişanlım aldı yüzükleri geldi kızınızı bana verin aileme değil dedi.her hafta çiçekler yolladı anneme.bi şekilde kazandı onu.sevgilin de azıcık ezilcek bu yolda hem daha kıymetli oluyosun bu sekil :)
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1,5 yıldır güzel giden bir ilişkim var. Erkek arkadaşım çok kibar efendi ve iyi bir insan. Üniversite mezunu ve maddi durumu iyi olan bir aileden gelmemesine rağmen gece gündüz çalışıp çok iyi yerlere gelen biri. Ben 23 yaşındayım ve erkek arkadaşımda 29 yaşında. Erkek arkadaşım küçük bir şehirden geliyor. Annesi babası çok yaşlı ve tamamen o şehrin insanı yerli insanlar. Erkek arkadaşım işi gereği mutassıp bir kesime iş yapıyor ve çevresi de genel olarak öyle. Yeri geldiğinde benim de çevresine ayak uydurmam gerekiyor. Biz aslında bambaşka dünyaların insanıyız. Ama birbrimizi çok sevdik. Erkek arkadaşım nasıl olursam olayım çevresini ilgilendirmediğini ve beni çok sevdiğini evlenmek istediğini söylüyor. Dış etkenler hariç çok iyi anlaşıyoruz. Gelelim ailemin istememesine. Annem babam ikisi de onunla tanıştılar arkadaşım olarak tanıştırdım. Çok sevdiler çok efendi çok saygılı dediler fakat iş sevgili olma evlenme konusuna gelince resmen çıldırıyorlar. Annem ben ölürümde seni onla evlendirmem diyor. Biz çok aydın elit bir aileyiz onun ailesi köylü bizim onlarla ne işimiz olur diyor. Gerçekten her şeyden önce annemin bu tavrı beni kahrediyor. Erkek arkadaşım gerekirse kaçalım diyor ama ben işin güzellikle çözülmesinden yanayım. Sizce ne yapmalıyım?
aynılarını bende yaşıyorum..işini eline almış yıllardır ailesinden uzak yaşayan insanlarız.yakın tarihtede değil 2sene içinde evlenmek istiyoruz.4senedir beraberiz ama ailem kesinlikle istemiyor.annem hergün ama her gün arayıp bizm durumumuza benzer hikayeler anlatıyor.1senedir bu böyle ama düşünmekten uyuyamaz oldum.daha karşılarına bile çıkartamadım çıkınca neler olacak bilmiyorum.ama annemin sözlerine nasıl dayanırm bilmiyorum.bana da bir çıkış yolu gösterin ne olur.ne yapayım her dedğine haklısın mı diyeyim ne yapayım*
fıstık ne takıyosun sen bunları :) sevdiğinle mutlu olsana.sizinkiler aynı yöreden de aşktan sevgiden mutluluktan sarhoşlar mı ? artık devir farklı 80 lerde evlensen okey de sımdı ha iç anadolu ha karadeniz.adamlar seni aynı eve götürmüyo işine tarlasına kullanmıyo ki.bakma sen onlara.evini kur evlen seviyosanız.hatta imkan varsa iki aileye de uzak bi şehirde oturun.siz onlardan bagımsz bı aıle olcaksnz.aileler kaçan kızlarını kabul ediyor bunu mu etmicek ya :) seviyorum evlencem de ne derlerse desin insan aşk için dayanır.Kızlar merhaba. Uzun süredir takipçiyim ama bu konu beni buralara getirdi. Sizinle aynı dertten muzdaribimannem de babam da istemiyor erkek arkadaşımı. Sebepleri çok. Ben iç anadolu o karadeniz insanıymış. Kültürlerimiz gelenek göreneklerimiz uymazmış. Oralarda yapamazmışım. Ayrıca yakışmıyormuşuz. Ve daha bir çok sebep. Asla diyorlar başka birşey demiyorlar ikna edemiyorum ama vazgeçemiyorum da ne yaparım bilmiyorum. Umut kırıntısı olsa razıyım yani paylaşmak istedim.
merhaba herkese.. ne kadar acı bir durumu paylaşıyorum ben de sizlerle. 4 yıldır direniyorum. ne annem ne babam istiyor. sebep benden 8 yaş büyük diye. Anadolu insanı diye.. yakışıklı değil diye... Öğretim görevlisi diye bile aşağılıyorlar. 30 yaşındayım. Annelik özlemi çekiyorum. anlamıyorlar. sağlık problemlerim oluştu anlamıyorlar. tek kelime "asla olmaz".. Tanıştılar ettiler ama yok yok yok. Nedir bu ailelerin evlatlarına eziyetleri.. Mutlu olamazmışım diyorlar. Kim bilebilir ki geleceği.. çok bunaldım.
fıstık ne takıyosun sen bunları :) sevdiğinle mutlu olsana.sizinkiler aynı yöreden de aşktan sevgiden mutluluktan sarhoşlar mı ? artık devir farklı 80 lerde evlensen okey de sımdı ha iç anadolu ha karadeniz.adamlar seni aynı eve götürmüyo işine tarlasına kullanmıyo ki.bakma sen onlara.evini kur evlen seviyosanız.hatta imkan varsa iki aileye de uzak bi şehirde oturun.siz onlardan bagımsz bı aıle olcaksnz.aileler kaçan kızlarını kabul ediyor bunu mu etmicek ya :) seviyorum evlencem de ne derlerse desin insan aşk için dayanır.
tepkini olgun bi şekilde vermelisin yemek yememek türünden şeyler onlara hala büyümediğin imajını verir.ben annemle ciddi ciddi konuşma yaptım çok sakin bir şekilde.tehdit etmeden..anlattım onla evlenmezsem içimde kalacak siz bir gün göçüp gideceksiniz ben eşimle kendi ailemle kalıcam.yüreğim de bir yara olmasını ister misiniz dedim.madem hata olcak bu iş bırakın nasıl başarı benim başarımsa hata da benim hatam olsun.vicdanınızı dinleyin biraz demiştim.pohpohlada.sizin izniniz olmadan asla böyle bişe yapmam size asla sırtımı dönmem nasıl kıyarım size ben de isterdim bu özel şeyi neşeyle kolaylıkla yaşayayım ama olmadı felan de. buna benzer konustum ben sonra da annecim sen biraz düşün yine konusuruz deyip gözünden öpüp gitmiştim.sevgini saygını bol bol göster ama güler yüzden ziyade olgun canı yanmış ama gururlu görünmelisin.biz 1 sene direttil 2 defa istediler.2. de oldu.akraba eş dost yakın birisi varsa o da sana destek versin annenle paylaşsın eger kızmazsa böyle seylere.şimdi biz yavas yavas düzeldik.üstelik biz gururu kırılan incinen ezilen taraftık ailesi benim ailemi layık görmedi.seviyeli bir seyler yasandı ama acıydı.annem ve babam aşk acısını bılen ınsanlardı aldık gönüllerini.nişanlım aldı yüzükleri geldi kızınızı bana verin aileme değil dedi.her hafta çiçekler yolladı anneme.bi şekilde kazandı onu.sevgilin de azıcık ezilcek bu yolda hem daha kıymetli oluyosun bu sekil :)
ne kadar sıkıntı çeken varmış bu konuda okuyunca çok üzüldüm kendimi sizin yerinize koyuncaAllah'ım hepinizin yüzünü güldürsün kalbinizdekini hakkınızda hayırlı etsin . bir an önce aileleriniz onay verir de sevdiklerinizle kavuşursunuz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?