How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Annelik duygusu herkeste olmuyor

Kusura bakma ama senin de söylediğin laf laf değil pek, çocuk büyüsün de sosyal hayatıma döneyim ne demek, senin iki hayatın mı var, hepsi senin hayatın. O çocuklar da senin hayatın artık. Hem sosyal hem asosyal hayatın.

Eşinin lafı kırıcı ama seninki de tahrik edici.

Kusura bakma ama senin de söylediğin laf laf değil pek, çocuk büyüsün de sosyal hayatıma döneyim ne demek, senin iki hayatın mı var, hepsi senin hayatın. O çocuklar da senin hayatın artık. Hem sosyal hem asosyal hayatın.

kesinlikle haklısınız. kadının sosyal hayatı olmamalı, vur ensesine al ekmeğini, kırsın dizini otursun. baksın çocuklarına. yeri gelsin kocası 5 çocuk isterse hepsini yapsın. büyütsün. başka hayatı olamaz çünkü. ne haddine! çünkü erkeğin karşısında eksik doğdu.bi aparatı eksik ya o bakımdan. adamdır gezer tozar elinin kiri olacak tabi!

Benim eşim de şakayla karışık “Sen çocuğu sadece emziriyorsun.”dedi.Aklınca başka bir şey yapmıyorsuna getirdi.Ben de eşime “nankör köpek “dedim onun yaptığı gibi şakayla karışık.Bu hafta çocuğun odasında o yatacak,o uyutacak.Dün akşam o uyuttu çocuğu,bugün baktım kafası kalkmıyor, sabahtan beri uyukluyor.1 hafta böyle devam edecek.Kadınların yaptığının binde birini yapamazlar ama laf söylerler.Böyle adamlara haddini bildirmek gerekli.Eşime de derim arada sadece spermini vererek baba olunmuyor

Bunun sebebi de yine erkekleri yetiştiren anneler bana göre. Birkaç gün önce görüştüğüm kız arkadaşım kocasının oğluna ilerde benim yanımda eşin senden şu falan ister de sen de getirirsen bir daha evine ayak basmam dediğini gulerek anlattı.iste bu mantıkla yetiştirilen bir çocuğa ne öğretilir ki yazık
Of of

kesinlikle haklısınız. kadının sosyal hayatı olmamalı, vur ensesine al ekmeğini, kırsın dizini otursun. baksın çocuklarına. yeri gelsin kocası 5 çocuk isterse hepsini yapsın. büyütsün. başka hayatı olamaz çünkü. ne haddine! çünkü erkeğin karşısında eksik doğdu.bi aparatı eksik ya o bakımdan. adamdır gezer tozar elinin kiri olacak tabi!

Laf hoş bir laf değil. Bir annenin kendine ayırdığı vakit de olur elbette ama çocuğu araya girmiş bir reklam arası gibi nitelemek hoş değil. Şu çocuk az büyüsün de hayatıma döneyim lafı bana bile battı, eşine de batmış olabilir.

Esiniz kac kere ana olmusta analik hakkinda ahkam kesiyor. "He haklisin reis, buyuksun" de gec takma bile.

Kölesi olamayacaksınız da o yüzden böyle duygusuz olarak yetişiyor erkekler.
Peki kendisi nasıl baba, sizde bi hatası olduğu zaman seninde babalık duygun yok diyin.
Bı konuda çok hassasım kırdığı yerden kırarım.

Vallahi bebegim 5 aylikken gittim spiral taktirdim, simdi 20 aylik. Ne zaman 2. Bebek konusu acilsa nasip diyorum gecistiriyorum. Allah bu bebegime saglik sihhat versin de 2. Yi dusunmuyorum. Esime de gecistiriyorum. Spiralin koruyucuguna guvenerek, Allahin da izniyle tabiki boyle devam edecegim🤣

Evet benim iki hayatim var hem anneyim hem de çalışan kendi ayakları üzerinde duran arkadaşları çevresi olan bir kadınım. Yani bebekten kocadan ev işinden ibaret değilim. O cümleden kastım bebeğimi büyütüp artık iş hayatına dönmek istiyorum demekti.Kaldi ki bakıcıya bırakıp çalışan kadınlar da var ben tercihimi ücretsiz izinden yana kullandım ama ise de dönebilirdim. Bu beni kötü bir anne yapmaz.

Yıldırma politikaları.
Eşiniz kaç kere doğurdu, emzirdi, altını temizledi, gazını çıkardı, kıyafetlerini yıkarken dahi alerji olmasın diye kaç deterjanı inceledi bir sorar mısınız?
Tecrübeli demek ki annelik konusunda. Ahkam kesebiliyor.
Bir de sorun bakalım, doğum kilolarını ve lohusa depresyonunu nasıl atlatmış? Malum bu devirde bilen çok.

Oy ben doğurduktan sonra çok değiştim.
Anneliği bir insanın sevebileceğine ihtimal vermiyorum zaten. Seven varsa da azıcık kırıktır kafası. Bebekken ayrı dert büyyünce ayrı dert. Bir canlının başta yemesi, içmesi, s.çması dahil her türlü sorumluluğunu alıp sonra kendi ayakları üzerinde durması için peeişan olmak, ondan sonra da çocuğunun çocuğu için aynı evreleri ucundan kıyısından yaşamaya annelik diyorlar.
Ben almıyım, sevilecek bir yanı yok :D

Evet benim iki hayatim var hem anneyim hem de çalışan kendi ayakları üzerinde duran arkadaşları çevresi olan bir kadınım. Yani bebekten kocadan ev işinden ibaret değilim. O cümleden kastım bebeğimi büyütüp artık iş hayatına dönmek istiyorum demekti.Kaldi ki bakıcıya bırakıp çalışan kadınlar da var ben tercihimi ücretsiz izinden yana kullandım ama ise de dönebilirdim. Bu beni kötü bir anne yapmaz.
:KK9::KK9::KK9::KK9:

öff erkek işte, köşeye sıkıştı mı mantıklı bişey bulamadı mı karşısındakini en hassas yerinden vurur. canını ne kadar yakacağını umursamaz bile... hiç üzülmeyin, siz kendinizi biliyorsunuz

Hiç kendinizi doldurup kötü hissetmeyin. Nedense bazı erkeklerde böyle salakça bir cüret var.

"Benim anneliğime laf etmek senin haddin değil. Ben kuluçka makinesi değil insanım. Sen önce ben olmasam bu çocuğu nasıl sefil edeceğini düşün, sonra benim anneliğime laf et. Sadece 2 dakika kucakta tutmakla, para kazanıp ihtiyaç almakla da baba olunmaz mesela. Ben bu yüzden 'herkes baba olamaz' diyor muyum?" de geç..

Oy ben doğurduktan sonra çok değiştim.
Anneliği bir insanın sevebileceğine ihtimal vermiyorum zaten. Seven varsa da azıcık kırıktır kafası. Bebekken ayrı dert büyyünce ayrı dert. Bir canlının başta yemesi, içmesi, s.çması dahil her türlü sorumluluğunu alıp sonra kendi ayakları üzerinde durması için peeişan olmak, ondan sonra da çocuğunun çocuğu için aynı evreleri ucundan kıyısından yaşamaya annelik diyorlar.
Ben almıyım, sevilecek bir yanı yok :KK70:

Valla kendini eleştirmek diye buna derim ben. Hani çok mucizevi hani çok bambaşka birşeydi bu annelik çok kutsaldı öyle demişlerdi bana annelik şöyle böyle ay bir anne ol anlarsın valla nasıl güzel diyenler doğurunca sırtlarını döndüler ya da bana ohho bu iyi zamanları off valla uyumayan çocuk zor aa çocuğun varsa gezmek rahat yemek yok canım demeye başladılar ee niye doğurmadan önce demediler bunları? bende aynı şeyleri düşünüyorum yalnız değilmişim demek ki. Diyorum ki yediriyorum oynuyorum uyutuyorum gezmiyorum kendim için birşey yapmıyorum bu bebe büyüyecek kendi hayatını kuracak ben kalıcak bir köşede ve hayatım zaten bitmiş olacak eee? tamam güzel birşey de kendi hayatından vazgeçmek gerçekten

vee konu sahibine de diyeyim ki hayatımda verdiğim en doğru karar bırakmayı düşündüğüm işime geri dönmekti kesinlikle işine geri dön içinden gelmiyorsa kocan için asla çocuk yapma kendine zaman ayır kendini de düşün çünkü çocuğun öyle böyle büyüyecek kendi hayatı olacak ve keşke dersin sonra. Kimse çalışan anne için kötü anne diyemez çünkü bir kadının tek misyonu annelik değil istiyorlar ki kadın anne olunca hayatındaki herşeyi unutsun sadece anneliğe adasın kendini yargılamak bitmez öyle bir dünya yok kendi ayakları üzerinde duran kadını kendini seven bakan kadını sevmez bu millet işin özü o.

çocuk sahibi olunca kadının tek görevi anne olmak sanılıyor. oysa o kadın herşeyden önce insan.. kadın, sevgili, anne ve hatta o güzel küçük kız çocuğu..
ama o kadar fixlenmişiz ki çocuk doğar doğmaz sen annesin artık ve başka birşey yapamazsın demeye.

çalışmak, sosyal hayata devam etmek kötü değil ki ? aksine çocuğu da besleyecek birşey bence. tabi ki insanların tercihidir, kimseyi seçimleri için suçlayamam. ama bir kadın çocuğu varken çalışmak, gezmek, eskisi gibi arada arkadaşlarıyla görülmekten vazgeçmemeli bana göre.

bunlar sizi eksik bir anne yapmaz.

Annelik duygusu kadının içine yerleşmesi için kaç tane doğurmak gerekiyormuş, sevgili eşiniz bu konuda da fikir belirtimi acaba?
zira ben 2 tane doğurdum ama annelik bana çok zor ve yorucu gelmiştir herzaman.
kızlarım için canımı veririm o ayrı ama doğurdum, Anne oldum diye başım göğe hiç ermedi mesela
Yada ben artık anne oldum bunda sonra şunu yapmam lazım veya şundan vazgeçmem gerekir hiç demedim

Anaları kendilerini çok ezdirdiğinden, şimdiki hanımlar bunlara hayır diyor, eşinizin söylediklerini umursamayın,
Sen hiç ona dedin mi hiç para kazanıyorsun ama bir türlü zengin olamadık,

Bence babalık duygusu da herkeste olmuyor.Öpüp başına koysun sizi, bu erkeklerin boş boğazlıkları bitmez gerçekten.

Evde oturup çocuğa bakan babalar da var bence bunu düşünsün önce bi ondan sonra anneliğiniz hakkında konuşsun 🤷🏻‍♀️

Back