Annelik duygusu herkeste olmuyor

Peki Eşinizin evlilikteki konumu ne? Mesela ev temizliyor mu yemek yapıyor mu bulasik ütü? Ya da mesela çocukla en az sizin kadar ilgileniyor mu?
Ev işlerinde genel olarak kendi kalkıp yapmaz ama ben yap dersem yapar illa dürtmek gerekir yani ama ilgili bir babadır hakkını yiyemem.yine de benim kadar değil tabiki ilgisi bebeğe karşı

Toplum yapımız yüzünden neden olacak. Aman annelik saçını süpürge etmektir bi ömür kendinden önce çocuklarını düşünmektir diye diye azıcık aksi hemen tükaka anne oluyor. Burada bile bilmemnenin annesi diye nick alıyor kadınlarımız. Sadece erkekler değil yani suçlu. Hiç 5 yaşında erkek çocuklarına oyuncak bebek alındığını gördünüz mü? Bebek bakmak kadın işi çünkü hep kızlara yakıştırılır. Ufacık kızlar büyüyünce ne olacaksın deyince anne diyorlar mesela :)

Nasıl düzelir derseniz çocuklarınızı bu şekilde yetiştirmeyerek elbette. Yoksa erkeklere ne desen ne anlatsan boş.

Bosver ne derse desin. Sacini supurge yaparsin on yil sonra kadin olamadin der aldatir. Sen nasil mutluysan oyle ol. Isin gucun kendine ait bir hayatin olsun inan mutlu olursun.
Kesinlikle .şu an ücretsiz izindeyim bebeğime bakmak için.Insan tabiki arada bunalıyor ama bu demek değil ki çocuğunuzdan sıkılıyoruz işte erkekler düz mantık olduğundan anlamıyorlar bazı seyleri

Başka arkadaşlar da yazmışlar, tamamen gaza getirme amaçlı konuşmuş. Güya aksini ispat etmeye çalışacaksınız.. çünkü bir anneyi en çok anneliğinden yaralayabilirsiniz.

Eşinize konuşmak kolay.. Rahme düştüğü andan itibaren onun için kaygılanacak, hormonlarının feleği şaşacak, doğuracak, bedenen ve manen çökecek, iki çocuğuma yetebiliyor muyum kaygılarıyla boğuşacak olan sizsiniz. Ve bunu en baştan tecrübe etmek yerine, çocuğunuzla daha kaliteli bir hayat istemenizde anlaşılmayacak bir durum yok.

Benim eşim gerçekten çok iyi bir babadır. Gece kalkar, giydirir, gezdirir, bakar, oynar, ilgilenir.. Ev işlerine de yardımcıdır. Ama buna rağmen o çocuklarımızı (biri üç buçuk yaşında, diğeri 21 aylık) bana bırakıp 1 haftalık iş seyahatine gidebiliyor ancak ben zatüre olduğum zaman 2 gece ayrı zor yattım annemde.

Annelik ve babalık aynı şeyler değil ne yazık ki. Annelik evet çok güzel, çok yüce ama aynı zamanda muazzam bir yük. Maddi, manevi. Hiç kimsenin de haddine değil yükünü katmerlemek istemeyen kadını eleştirmek. Eşiniz keşke biraz saygılı olsaymış.

ya bu aralar öyle saçma konular okuyorum ki. bu erkeklere ne olmuş böyle cidden anlamıyorum. yok yere evden kovan, anneliğine laf vs erkeklerle dolmuş ortalık. valla ne desek boş, nasıl yetişiyor bu ayılar bilmem.

ben de bazi insanlarin daha anacan babacan olduklarini dusunuyorum, bu acidan dogru.

Ama esinizin demek istedigi bu degil ve cok cok kotu niyetli buldum soylemini.
Sakin sizi kotu hissettirmesine izin vermeyin.
Siz kendinize iyi bakacaksiniz, mutlu olacaksiniz ki cocugunuz da size bakip ornek bir kadin gorecek,
hele ki kiziniz varsa daha bir kendinizle ilgileneceksiniz ki kiziniz da kendine deger vermeyi ogrensin.

Toplum yapımız yüzünden neden olacak. Aman annelik saçını süpürge etmektir bi ömür kendinden önce çocuklarını düşünmektir diye diye azıcık aksi hemen tükaka anne oluyor. Burada bile bilmemnenin annesi diye nick alıyor kadınlarımız. Sadece erkekler değil yani suçlu. Hiç 5 yaşında erkek çocuklarına oyuncak bebek alındığını gördünüz mü? Bebek bakmak kadın işi çünkü hep kızlara yakıştırılır. Ufacık kızlar büyüyünce ne olacaksın deyince anne diyorlar mesela :)

Nasıl düzelir derseniz çocuklarınızı bu şekilde yetiştirmeyerek elbette. Yoksa erkeklere ne desen ne anlatsan boş.
Kesinlikle katılıyorum sanki anne olunca başkabir kimliğin kalmamış sadece çocuktan ibaretsin gibi davranılıyor ama bu da çoğu zaman diğer kadınlar tarafından baskıyla yapılıyor

dogurmak en kolayı dogurmakta ne var
tutsun bakıcı
eve yardım ıcın bır kadınla anlassın yemegı temızlıgı yapacak
dogurursunuz

gecen gun kayınvalıdemın arkadası bana sımdıkı gencler dogurmuyor dedı bana dondu sen ne zaman dusuneceksın ıkıncıyı dedı
sımdıkı gencler akıllı cunku tavuk gıbı degıller maddı manevı yeter mıyım dıye hesap yapıp akıllıca uruyorlar ondan her ortamda 39839 cocuk gorulmuyor bana gelınce kısmet bu ısler ne zaman ureyecegım hakkında konusmayı sevmıyorum dedım

ordan kayınvalıdem atladı dogurmaya korkuyor dogumda sag yumurtalıgını komple kaybettı 38 cm kıstle bırlıkte alındı da ondan tekrarlar dıye dedı
dondum yooo dogurmak ıstemıyorum dedım

vucut bızım rahım bızım yumurtalar bızım kardesım bız karar verırız ne zaman bunu yapacagımıza nefret edıyorum annelıkten kutsallıktan cok cocuklu olmanın yucelıgınden vuranlara
cok ısteyen kendısı dogursun

Evet tam olarak eşim tarafından bana söylenen cümle. Dün eşimle ikinci bebek konusunda konuşurken( ki bebeğim daha küçük ve böyle bir düşüncemiz de yok ) ben oğlumuz sağlıkla büyüsün de önemli olan o,onu büyütüp artık işime sosyal hayatıma dönmek istiyorum dedim diye eşim bana sen de haklısın annelik duygusu herkeste olmuyor iste sen zora gelemiyorsun dedi.O kadar kırıldım ki bebeğimi kendimden bile sakınan ilgili sevgi dolu bi anneyim halbuki.Erkekler neden böyle bir kadın kendi için birşey yapmak ya da arada nefes almak isteyince ya da hemen eleştiriliyor ya da anneliği sorgulanıyor.

sen buna nasıl bir tepki verdin?
zira ben böyle bir lafı duysam dünyasını dar ederim böyle bi öküze... analık bende yok buyur sen analık yap der kucağına bırakır çeker kapıyı çıkarım. (ki zamanında eşimin emzirme ile ilgili bir kaç serzenişinde kucağına bırakıp buyur sen emzir diyip ortamdan ayrılmışlığım ve saatlerce çocuk ağlasa dahi kucağından almamışlığım var. akabinde özür dilemeler felan.. yemez çünkü öyle lafta analıkçılık oynamak bu aygır kocalara)

Konu sahibi evli değilim, bekarım çoluk çocuk sahibi anne olmak gibi hayallerim hiç olmadı. Hayatıma girmiş çıkmış insanlarda bunu çok iyi bilirler. Çok sorarlar “neden anne olmak istemiyorsun, neyden korkuyorsun” diye. Çok düşünürüm aslında, bir yandan senelerdir burda evlenmiş, çocuklu, bebekli annelerin konularını okuyorum okurken duyguları yaşıyorum, hayran kalıyorum çok güzel bir şey. Fakat geçenlerde komşu küçük kızını bize bırakmıştı 2 yaşında yavrucak. Annemin işi çıktı, kücüğe 10 dakika göz kulak ol geleceğim diye.
Bende sıcacık yatağımda uyukluyorum küçüğü yanıma aldım otutturdum ilk defa böyle bir şeyle başbaşa kaldım 27 yaşındayım ve ilk defa birde yorgunum, yoğunum gözümden uyku akıyor. Dokunsalar yığılacağım ama gözüm çocukta bir şey olur endişesi sızar kalırsam basına bir sey gelir... sürekli çocuğa aç mısın, canın ne istiyor soru soruyorum paranoyak oldum biliyor musun? Öyle böyle değil dünyada ne kadar anne var hepsinin alnından öpesim geldi. O da visenyaa abla oturalım çizgi film aç dedi tamam dedim açtım bende uzandım yatağıma yanıma aldım gözümü dinlendirip açıyorum şöyle bir hareket etsin panik yapıyordum. Annem gelsin diye dua ettim.

Belki basit gibi gelebilir ama bu anne olmayı çok düşündürdü bana. Öyle zor. Bütün annelere selam olsun. Kocanın hiç dediklerine aldırma, kadını kadından baska kimse anlayamıyor.

Ev işlerinde genel olarak kendi kalkıp yapmaz ama ben yap dersem yapar illa dürtmek gerekir yani ama ilgili bir babadır hakkını yiyemem.yine de benim kadar değil tabiki ilgisi bebeğe karşı

Ilgili bir baba olmak ne demektir? Banyosunu yaptiriyormu? Uyutuyormu? Yemegini yediriyormu? Cocugunu bir gün ona emanet edebilirmisin?

Yoksa klasik iki hoppidi yapiyor diye mi ilgili baba oluyor?

sen buna nasıl bir tepki verdin?
zira ben böyle bir lafı duysam dünyasını dar ederim böyle bi öküze... analık bende yok buyur sen analık yap der kucağına bırakır çeker kapıyı çıkarım. (ki zamanında eşimin emzirme ile ilgili bir kaç serzenişinde kucağına bırakıp buyur sen emzir diyip ortamdan ayrılmışlığım ve saatlerce çocuk ağlasa dahi kucağından almamışlığım var. akabinde özür dilemeler felan.. yemez çünkü öyle lafta analıkçılık oynamak bu aygır kocalara)
Bende aynen sizin gibi yaptım madem öyle al sen bak da babalik duygunu görelim diyip yuruyuse çıktım 15 dk sonra aramış hayatim ne zaman geliyorsun oğlan durmuyor diyor bi de

Ilgili bir baba olmak ne demektir? Banyosunu yaptiriyormu? Uyutuyormu? Yemegini yediriyormu? Cocugunu bir gün ona emanet edebilirmisin?

tabı
haftada bır gun baba cocuk gunu olmalı komple bırlıkte dısarda vakıt gecırmelıler
bırlıkte evde baba cocuk etkınlıgı olmalı
banyo tuvalet egıtı yemek konusunda en az anne kadar yardımı olmalı
okul egıtımı odevı dersı sınavı
hastalıkta donusumlu anne-baba ılgılenmelı

cocugunun ne dedıgını anlayamayan babalar var ya goruyorum sok oluyorum yenı konusmayı ogrenıyor cocugu tek anlayan anne
e baba nıye anlamıyor
onunda cocugu

babalar baba olmayı bılmıyor aslında

Yok her ne kadar şu an kendisine gıcık olsam da hakkını yiyemem .oğlumuzla ilgilenir.Her zaman banyosunu ikimiz yaptırırız.Benim isim olduğunda bakar oyalar.Uyutup yemeğini yedirir ama kendisine emanet edip de gidemem çünkü 50 kez arar nerdesin ne zaman geliyorsun diye .Yanı bende varken çok güzel ilgilenir ama yalnız kalmak istemez

tabı
haftada bır gun baba cocuk gunu olmalı komple bırlıkte dısarda vakıt gecırmelıler
bırlıkte evde baba cocuk etkınlıgı olmalı
banyo tuvalet egıtı yemek konusunda en az anne kadar yardımı olmalı
okul egıtımı odevı dersı sınavı
hastalıkta donusumlu anne-baba ılgılenmelı

cocugunun ne dedıgını anlayamayan babalar var ya goruyorum sok oluyorum yenı konusmayı ogrenıyor cocugu tek anlayan anne
e baba nıye anlamıyor
onunda cocugu

babalar baba olmayı bılmıyor aslında

Bu kadinlarinda suçu. Kendi aralarinda rekabet içinde, mükemmeliyetçi olma pesinde. "En iyi anne benim" pesindeler. Yani çoçuk konusunda baba istese bile, birçok kadin babaya yer vermiyor. Daha öncede buralarda dedim, zaten bebek dogdugunda anne, kv'de geliyor. 3 kadin bir bebege bakiyorlar. Kimse babaya sorumluluk vermiyor. Ve anne kv'de gittikten sonra bu böyle devam ediyor.

Bu sefer "yok esim isten geliyor" bahanesi ile adama birsey yaptirmiyorlar, hatta ayri bile yatarlar çoçuk ile, adama rahatsizlik vermemek için. Sonra baba sadece iki hoppidi yaptimi adi ilgili baba oluyor.

Yani hatalar silsilesi. Ben mesela 1-2 gün annemlere giderim, esimde evde kizima bakar ve hiç aklim arkada kalmaz. Yeri geliyor benden daha iyi bakiyor;

X