- 16 Eylül 2017
- 7.412
- 13.749
-
- Konu Sahibi Pretty little liars
Yok her ne kadar şu an kendisine gıcık olsam da hakkını yiyemem .oğlumuzla ilgilenir.Her zaman banyosunu ikimiz yaptırırız.Benim isim olduğunda bakar oyalar.Uyutup yemeğini yedirir ama kendisine emanet edip de gidemem çünkü 50 kez arar nerdesin ne zaman geliyorsun diye .Yanı bende varken çok güzel ilgilenir ama yalnız kalmak istemez
Konu dışı ama anne olunca zamanla salmayı öğreniyorsunuz ya. Sürekli öyle tetikte, çocuk ne ister modunda takınılır mı? Normal anne tavrı değil o. Sizinki gibi geçici bakıcılık tavrı. =))Konu sahibi evli değilim, bekarım çoluk çocuk sahibi anne olmak gibi hayallerim hiç olmadı. Hayatıma girmiş çıkmış insanlarda bunu çok iyi bilirler. Çok sorarlar “neden anne olmak istemiyorsun, neyden korkuyorsun” diye. Çok düşünürüm aslında, bir yandan senelerdir burda evlenmiş, çocuklu, bebekli annelerin konularını okuyorum okurken duyguları yaşıyorum, hayran kalıyorum çok güzel bir şey. Fakat geçenlerde komşu küçük kızını bize bırakmıştı 2 yaşında yavrucak. Annemin işi çıktı, kücüğe 10 dakika göz kulak ol geleceğim diye.
Bende sıcacık yatağımda uyukluyorum küçüğü yanıma aldım otutturdum ilk defa böyle bir şeyle başbaşa kaldım 27 yaşındayım ve ilk defa birde yorgunum, yoğunum gözümden uyku akıyor. Dokunsalar yığılacağım ama gözüm çocukta bir şey olur endişesi sızar kalırsam basına bir sey gelir... sürekli çocuğa aç mısın, canın ne istiyor soru soruyorum paranoyak oldum biliyor musun? Öyle böyle değil dünyada ne kadar anne var hepsinin alnından öpesim geldi. O da visenyaa abla oturalım çizgi film aç dedi tamam dedim açtım bende uzandım yatağıma yanıma aldım gözümü dinlendirip açıyorum şöyle bir hareket etsin panik yapıyordum. Annem gelsin diye dua ettim.
Belki basit gibi gelebilir ama bu anne olmayı çok düşündürdü bana. Öyle zor. Bütün annelere selam olsun. Kocanın hiç dediklerine aldırma, kadını kadından baska kimse anlayamıyor.
Evet haklısınız. Bende çok kırgınım dünden beri konuşmuyorum uzun süre de konuşmayı düşünmüyorum açıkçası. Umarım çocuklarımızı güzel eğitiriz de ilerde böyle saçma sapan düşünceleri olmaz eşlerine karşı.Ona ilgilenmek denilmiyor ama. Sen yine isi yapiyorsun, oda isin küçük bir ucundan tutuyor, çok is yapiyormus gibi gösteriyor iste.
Yani meyve püresini sen yaptiktan sonra, bir kaba koyup kasigini verdikten sonra herkes yemek verir bebege.
Bilemedim, laflari çok çok agir. Ben olsam saglam bir tartisma yasardim ve acaip kiriligimi belli ederdim.
Siz anneler daha iyi bilirsiniz ben gerçekten böyle paranoyak oldum acaba dedim bi’ belirli rahatsızlığım mı var kafayı yiyeceğim sandım. Dur bakalım bir haltlar yersek anne olursam başınızı çok ağrıtacam buralardaKonu dışı ama anne olunca zamanla salmayı öğreniyorsunuz ya. Sürekli öyle tetikte, çocuk ne ister modunda takınılır mı? Normal anne tavrı değil o. Sizinki gibi geçici bakıcılık tavrı. =))
Kadınlık nedir bilmeyen bir erkek kişisinin, annelikle ilgili sorgulama veya eleştiri yapabilme cesareti nerden geliyor anlayamıyorum gerçektenEvet tam olarak eşim tarafından bana söylenen cümle. Dün eşimle ikinci bebek konusunda konuşurken( ki bebeğim daha küçük ve böyle bir düşüncemiz de yok ) ben oğlumuz sağlıkla büyüsün de önemli olan o,onu büyütüp artık işime sosyal hayatıma dönmek istiyorum dedim diye eşim bana sen de haklısın annelik duygusu herkeste olmuyor iste sen zora gelemiyorsun dedi.O kadar kırıldım ki bebeğimi kendimden bile sakınan ilgili sevgi dolu bi anneyim halbuki.Erkekler neden böyle bir kadın kendi için birşey yapmak ya da arada nefes almak isteyince ya da hemen eleştiriliyor ya da anneliği sorgulanıyor.
İşte maalesef bu erkekler kadınlardan her şeyi bekliyor. Es olsun, anne olsun, hizmetçi olsun, çalışıp eve para getirip finansal kole olsun.o bu su. O kadar sıkıntılı ki. Kendisine evliliğin onun için bir kazanç olduğunu, pekala kendisi oldugunu, pekala kendisi ollmasa çok daha refah seviyesi yüksek bir hayat süreceğinizi belli etmelisiniz. Ya kusura bakmayın bir çamaşır bulasik yikamaktan aciz insan size annelik hakkında atıp tutamaz. Bırak iki gün çocuğu da kendi yapsın annelik.terbiyesiz adam.Ev işlerinde genel olarak kendi kalkıp yapmaz ama ben yap dersem yapar illa dürtmek gerekir yani ama ilgili bir babadır hakkını yiyemem.yine de benim kadar değil tabiki ilgisi bebeğe karşı
Normalde kadın calismasa erkek eve gelip yemek yapar mı??bu erkekler niye bu kadar boş konuşuyorlar ya
benim eşimde bu lafı bir kaç kere söyledi. kendisi tüm gün evde çocuğa bakıyor ben çalışıyorum.
eve gidince çocuk yemek her şey bende haliyle yoruluyorum. çocukla ilgili biraz söylensem vikvikvik sende zaten annelik yok cart curt başlıyor. hem evde çalış hem işte çalış para götür hem adamdan laf ye.
bu erkeklere var ya hiç acımayacaksın nefret ettim 3 sene de erkek ırkından yemin ediyorum.
bütün hepsi gözüme b.k gibi görünüyor işleri güçleri kadını eleştirmek.
Bunun sebebi de yine erkekleri yetiştiren anneler bana göre. Birkaç gün önce görüştüğüm kız arkadaşım kocasının oğluna ilerde benim yanımda eşin senden şu falan ister de sen de getirirsen bir daha evine ayak basmam dediğini gulerek anlattı.iste bu mantıkla yetiştirilen bir çocuğa ne öğretilir ki yazıkİşte maalesef bu erkekler kadınlardan her şeyi bekliyor. Es olsun, anne olsun, hizmetçi olsun, çalışıp eve para getirip finansal kole olsun.o bu su. O kadar sıkıntılı ki. Kendisine evliliğin onun için bir kazanç olduğunu, pekala kendisi oldugunu, pekala kendisi ollmasa çok daha refah seviyesi yüksek bir hayat süreceğinizi belli etmelisiniz. Ya kusura bakmayın bir çamaşır bulasik yikamaktan aciz insan size annelik hakkında atıp tutamaz. Bırak iki gün çocuğu da kendi yapsın annelik.terbiyesiz adam.
Bu lafım da size değil. Hala şu asalak erkeklerle evlenip de evliliği başarı olarak gören kadınlar var üzülüyorum da onlara üzülüyorum. Evlenmek isteyenler şu postu okusa bin kere daha düşünür. Annelerine çevrelerine baksa zaten sonuçlar ortada. Neyse çok sinirlendim. Bu Erkeklere tahammül edemiyorum. Hem çalış hem evi gecindir hem çocuk bak bi de laf isit.
bana kizmayin ama bunun sizin sucunuz olsugunu dusundum. ev isleri ve cocuk bakimi ile ilgili yeterli sorumlulugu vermis olsaydiniz bu kadar kolay bu yargiya varamazdi
Öyle bile olsa böyle acımasızca bir.cumle kurulmamali.bana kizmayin ama bunun sizin sucunuz olsugunu dusundum. ev isleri ve cocuk bakimi ile ilgili yeterli sorumlulugu vermis olsaydiniz bu kadar kolay bu yargiya varamazdi
bu da hoduk bir koca buldugunuz icin sizin sucunuz derdim de bir anneye bu kadar yuklenmek istemiyorum:)Öyle bile olsa böyle acımasızca bir.cumle kurulmamali.
Işte bunda çok haklısınızbu da hoduk bir koca buldugunuz icin sizin sucunuz derdim de bir anneye bu kadar yuklenmek istemiyorum:)
yapmaz tabi kiNormalde kadın calismasa erkek eve gelip yemek yapar mı??
Hoş kadın her şeyi tekelinde yapıyor.ev is çocuk. Yazık yazık . Valla bu soru sinirleri felaket ziplatti
kusura bakma da eşin köpek gibi iyi bir anne olduğunu biliyor. ve bu yüzden de seni tam bu noktadan anneliğinden vurmak istiyor. hadsiz insanmış. benim anneliğimi aşağılayan bir adamı baba yapmayacak kadar akıllı bir kadınım de geç. üstüne de durma. ona düşmez senin annelğini sorgulamak. çok sinirlendim.Evet tam olarak eşim tarafından bana söylenen cümle. Dün eşimle ikinci bebek konusunda konuşurken( ki bebeğim daha küçük ve böyle bir düşüncemiz de yok ) ben oğlumuz sağlıkla büyüsün de önemli olan o,onu büyütüp artık işime sosyal hayatıma dönmek istiyorum dedim diye eşim bana sen de haklısın annelik duygusu herkeste olmuyor iste sen zora gelemiyorsun dedi.O kadar kırıldım ki bebeğimi kendimden bile sakınan ilgili sevgi dolu bi anneyim halbuki.Erkekler neden böyle bir kadın kendi için birşey yapmak ya da arada nefes almak isteyince ya da hemen eleştiriliyor ya da anneliği sorgulanıyor.