How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Annelik duygusu herkeste olmuyor

Pretty little liars

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2019
152
215
53
35
Evet tam olarak eşim tarafından bana söylenen cümle. Dün eşimle ikinci bebek konusunda konuşurken( ki bebeğim daha küçük ve böyle bir düşüncemiz de yok ) ben oğlumuz sağlıkla büyüsün de önemli olan o,onu büyütüp artık işime sosyal hayatıma dönmek istiyorum dedim diye eşim bana sen de haklısın annelik duygusu herkeste olmuyor iste sen zora gelemiyorsun dedi.O kadar kırıldım ki bebeğimi kendimden bile sakınan ilgili sevgi dolu bi anneyim halbuki.Erkekler neden böyle bir kadın kendi için birşey yapmak ya da arada nefes almak isteyince ya da hemen eleştiriliyor ya da anneliği sorgulanıyor.

Erkekler neden böyle
Öyle öğretilmiş o yüzden.
Yani hala daha saçını süpürge eden kadının kıymeti biliniyormuş gibi gösteriliyor ama cefayı da en çok onlar çekiyor.
İstediğiniz gibi yaşayın çok eleştiriyorsa madem buyursun hem annelik hem babalık yapsın. Sadece doğurmakla anne olunmayacağı gibi üreme aracı gibi davranarak da baba olunmuyor.

Kendi babalığı ne kadar yapıyor?
Deseydiniz keşke sen bana destek olsan, çocuğun bakımda benim kadar sorumlu olsan belki o zaman düşünürdüm diye.
Erkekler akşamdan akşama iki oynadıklarından gün boyu annelerdeki zihin ve beden yorgunluğunu idrak edemiyorlar. Haftasonu bırakın eşinize gidin arkadaşınıza bir yaşasın tam gün bakalım yne öyle diyecek mi?

Evet tam olarak eşim tarafından bana söylenen cümle. Dün eşimle ikinci bebek konusunda konuşurken( ki bebeğim daha küçük ve böyle bir düşüncemiz de yok ) ben oğlumuz sağlıkla büyüsün de önemli olan o,onu büyütüp artık işime sosyal hayatıma dönmek istiyorum dedim diye eşim bana sen de haklısın annelik duygusu herkeste olmuyor iste sen zora gelemiyorsun dedi.O kadar kırıldım ki bebeğimi kendimden bile sakınan ilgili sevgi dolu bi anneyim halbuki.Erkekler neden böyle bir kadın kendi için birşey yapmak ya da arada nefes almak isteyince ya da hemen eleştiriliyor ya da anneliği sorgulanıyor.
1 hafta geceleri çocuğu eşiniz emzirsin :63:

sakın onun gazına gelip kendinizi kanıtlamaya çalışmayın . yıllar sonra yaptığınız fedakarlıklar yapmasaydın olur. siz çocuğunuzla iletişimi iyi tutun önemli olan o. kendi çıkarına öyle geldiği için çocuk konusunu kullanarak size kendi istediğini yaptırmaya çalışıyor. bunların dışında bunu dert etmeniz bile ne kadar iyi bir anne olduğunuzu gösteriyor.

Siz olmasanız o çocuklara bir babanın tam manasıyla bakabileceğini sanmıyorum. Erkekler boş konuşma uzmanı. Kendi değerinizi bir erkeğin sözleriyle belirlemeyin. Kadının yarısı kadar olamazlar ama kadınları değerlendirme ölçekleri var

Annelik neymiş o nereden bilecek, herife bak? Laf söyledi balkabağı modunda konuşmuş işte. Annelik konusunda ahkam kesmek bir adama mı kalmış? Hadde bak. Önce bir insanı 9 ay karnında taşısın, sonra gecesi gündüzü birbirine karışsın, kendine bakamaz hale gelsin, tuvalete gidecek, yemek yiyecek zamanı bile zor bulsun, ondan sonra konuşsun bakalım, ne ötecek... Anneliği bir kadının kendinden vazgeçmesi filan sanıyor herhalde. Ağzına kürekle vurasım geldi afedersiniz, şimdi kocanız diye vuramıyorum. :confused:

Eşin beni çokkkk sinirlendirdi, o nasıl bi cümle ya, ne kadar ayıp. Ne bilinçsiz bir insan. Tabi sen artk annesin insan değilsin, kendini adaman lazım senin hayatın anne olana kadardı... Allah akıl fikir versin kendisine ..

Kendinizi hiç kötü hissetmeyin.

Erkekler neden böyle ; en iyi anne, kadın evi eşi,çocukları için saçını süpürge eden kadındır mantığına sahip olmaları, hepsi için geçerli değil ama böyle bir çoğunluk var maalesef.

En iyi baba bile annenin yarısı kadar yıpranıyor çocuk büyütürken özellikle belli bir yaşa kadar.

Eşiniz size ne kadar destek, nasıl bir baba ayrıca?

Boş keseden kadına sorumluluğu yüklemek kolay tabi.

Siz nasıl iyi hissedecekseniz öyle yapın.

1 hafta geceleri çocuğu eşiniz emzirsin :63:

Her kadın anneliği sevmek zorunda değil zaten.
Misal bence annelik çok yorucu bir iş ve evet tek çocuk bana yeter.
Hep diyorum benim fıtratıma uygun değil annelik.
Fazla kaygılıyım en başta ve annelik çok kaygılı bir iş.
Kısıtlanma sevmem annelik kısıtlıyor insanı.
Sabırzisıızm annelik sabır işi.
Ama bu oğlumu sevmiyorum demek değil çok çok da seviyorum.
Dünya bir yere oğlum yere.
Eşiniz saçmalıyor.

Eşim bana öyle bir çümle kursa burnundan fitil fitil getirirdim heralde. Kırılmakta sonuna kadar haklısıniz. Babalar çocuk konusunda ne kadar cok yaparsa yapsın (benim eşim mesela mükemmel bir baba asla hakkını yemem), bir anne ile yine kiyaslanamaz. Ben bile esinize sinir oldum. Sırf psikolojik baskı kurmak adına sarf edilmiş bir cümle. Kolaysa o doğursun tövbe tövbe

Evde durup 5 çocuk yapınca mı iyi anne olacaktınız. Rol model olmak istiyorsanız üretmenizden, çalışmanızdan daha güzel olan ne ki? Eşiniz resmen saçmalamış. Kendisi tüm gün evde durup çocuk bakıyor mu? Eğer çalışıyorsa siz dr ona deyin sende de babalık yok demek ki diye. Hadsiz.

Back