• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelik bu mu???

sevdalim haklısın bacım sen insan ne acılar çekerek doğurduğu çocuğuna beddua etmemeli bencede yaaa herkes senin benim gibi duyarlı olsa dünyada hiç bir çocuk mutsuz olmazdı heralde insanlara bunu bu şekilde anlatınca hemen muhalefet oluyorlar anlayıp dinlemeden üste çıkyorlar birde marifetmiş gibi.....

sevdalim haklısın bacım sen insan ne acılar çekerek doğurduğu çocuğuna beddua etmemeli bencede yaaa herkes senin benim gibi duyarlı olsa dünyada hiç bir çocuk mutsuz olmazdı heralde insanlara bunu bu şekilde anlatınca hemen muhalefet oluyorlar anlayıp dinlemeden üste çıkyorlar birde marifetmiş gibi.....

Evet canım benim bir anne çocuguna beddua etmememli

Kimin anneliği hakedip kimin etmediğini bilemeyiz.

Çocuğuna bir iki laf etmesiyle bu anneyi de yargılayamayız. hangi birimiz annelerimizden dayak yemedikki. oooo yediğim terliğin haddi hesabı yok.Benim annem kötümü yani şimdi. yapmayın Allah aşkına.

2 çocuğum var, yeri gelir popolarına vururum. Bende kötüyüm o zaman:delphin:, haketmiyorum anneliğişakkıdı

kuzucuma aynne katılıyorum şiddete karşıyım anacak arada hafifte olsa iki tane poplarını okşamadan olmuyor yani ama kötü söze gelince kesinlikle diyorum en kötü sözüm allah seni iyi etsindir ama o kadınıda yargılamamak lazım o anda sinirleri çok gerilmiş ve beni taşı diye ısrar etmiş olan çocuğuna patlamış olabilir eğer bende benimkilere yüz verip kucağımda taşıyo olsaydım ohoo 3 4 yaşında 20 kilo çocuğu taşımakta bi bayan olarak hiçte kolay değil yani:1closedeyes:

arkadaslar neden polimik yaratıryorsunuz yaa bırakın herkez düşüncesini sölesin poposuna ufak ufak vurmak tamam olabilir ama beddua etmek doğru degil lütfen bu konuda hem fikir olalım.yaa ufacık bünyesiyle o çocuk annenin o anki psikolojisini anlayamaz ve kafasında belkide silinmeyecek bir yorum kurar buda onun hayatını etkiler.lütfen beddua etmemek modernlik degil bence insanlıktır.TEŞEKKÜRLER

Merhaba...

Konu ''Çocuk Büyütürken'' anabaşlığında ki ''Naıl Anne Babalarız?'' alt başlığına taşınmıştır..

Ayrıca konu içeriklerinden uzaklaşıp,kişilere yada başka topiclerde yazılmış olan yorumlara cevaplar yazılmasın lütfen..a.s

Kolay gelsin..

Kadınlar Kulübü

döve döve yürütmeye çalışmasını çok ama çok yanlış buluyorum.3 yaşında çocuğu dövsen ne olur?anlamazki niye dayak yediğinişakkıdı
beddua etmesi ise hoş olmamakla beraber anneliği hak etmiyor yorumlarına katılmıyorum.,insan sinirle ne laflar eder.mahkemede bile sinir anında söylenenler geçerli olmazken dediğim gibi anneliği hak etmemek çok ağır bir itham bence.
üstelik bedduayı bu kadar büyütmeyin gözünüzde...
hak edilmeyen beddua döner yerini bulur.
dolayısıyla 3 yaşındaki çocuk bedduayı ciddi anlamda hak edecek bişey yapamayacağına göre olay annenin anlık sinirinden ibaret kalıyor.
bende yeri geliyor oğlumu çok ağlatıyorum mesela.dövmem ama gaddarımdır biraz.
kuralsa kuraldır.
kucağında taşımamak için ikna edemediyse çocuğunu o yorgunlukla sinirlenmesi normal.
birde naçizane bir şey dikkatimi çekti.
sadece bu topikte değil bir kaç başıkta daha rastladım.
bize ters gelen bir davranış oldumu hemen öylelerinin çocuğu olur işte,Allah bunlara veriyor,bunlar hak etmiyor gibi laflar yazılıyor.
kimin neyi hak edip hak etmediğini biz bilemeyiz.bu tip yorumlar maksadını aşıyor gibi.
dip not:sabah gazetede okuduğum 2 ve 3 yaşlarındaki çocuklarını altlarını ıslattılar diye kızgın çatalla dağlayan hasta ruhlu kadınlar için geçerli değil bu lafım elbette.onların acil tedaviye ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum.

Kimin anneliği hakedip kimin etmediğini bilemeyiz.

Çocuğuna bir iki laf etmesiyle bu anneyi de yargılayamayız. hangi birimiz annelerimizden dayak yemedikki. oooo yediğim terliğin haddi hesabı yok.Benim annem kötümü yani şimdi. yapmayın Allah aşkına.

2 çocuğum var, yeri gelir popolarına vururum. Bende kötüyüm o zaman:delphin:, haketmiyorum anneliğişakkıdı

Ayni fikirdeyim.

Cocugu sokaga mi atmis? Ac mi birakmis? Dayakla hastanelik mi etmis? vs. vs. ...
Günün stresinden, yorgunlugundan agzindan bir cümle cikmistir ki ben bunu ictenlikle bir beddua olarak görmüyorum. Annedir geriktigi zamanda bir aslan gibi, yavrusunu korumak, kollamak icin pencelerini gösterecektir.

Ön yargiya SON!

hiç bir durumda bir anne çocuğuna beddua etmemeli,ama o an o kadının psikolojisini bilemeyiz sokakta tek başına 3,5 yaşında bir çocuğu kucağında taşıyan bir anne.belliki bebek arabaları yok maddi durumları kötü,kocası yanında yok boşanmış yada ilgisiz bir kocası olabilir.yorulmuş olabilir çocuğuna kızabilir hadi in yürü diyebilir 3,5 yaşında çocuk bunu yapabilir ancak çok kaprisli bir çocuk yapmaz.ama ne olursa olsun bir anne çocuğuna beddua etmemeli,ağzından kaçsa bile hemen tövbe etmeli.

Bu konunun tartışmaya bile açılmaması gerekiyor. Şiddet te kaba kuvvette o minik yüreklerin hakettiği birşey değil. Önemli olan o anki can acıları değil, kalplerinde açılan acılardır şiddete maruz kaldıklarında. Ayrıca kötü söz de şiddettir. Hiç tartışmasız bir çocuk dövülmemeli ve kötü söze maruz kalmamalı. Annelerimiz bizi dövdüğü için kötü değiller. Sadece cahillerdi. Bizler bu zamanda dövmeyi savunmamalıyız arkadaşlar. Annedir döver de sever de lafını kaldırın lugatlarınızdan. Dayak yok... Kötü söz yok... Hele ki beddua hiç yok...

en ufak şeyde bela okumak çok yanlış heleki annenin ettiği duada bedduada kabul olur diye biliyorum mazallah çocuğa birşey olunca hiçmi içi sızlamayacak bu annenin?

bedduvayı hiç kimseye söylenmesini istemem çünkü bedduvaetmek çok kötüdür 9 kere deseniz biri edeni 8 sizi tutarmış allah korusun anneler ne dese ne yapsa yeridir o an o annenin pkolojisinide bilemeyizki yeri geldimi bağırılıyor belki çok bunaldı sonra içten demeklede alakalı....

anlık sinirlenmeyle yapılan şeylere değil genele bakılmalı.bende yorgun olduğumda çocuklarıma kötü şeyler söyleyebiliyorum.ama yeri geldiğinde böyle olduğu için öyle diyorum.bu onları sevmediğim anlamına gelmiyor tabiki.

ama yeri geldiğindede ne kadar yorgun olsamda onları bi dolaşmaya çıkarırım o zamanda beni seve seve hal olurlar.
o bayanında o anki durumunu bilemeyiz...

Arkadaşlar hiç bir canlıya şiddet uygulanmaz..Lütfen çocuklarınıza da uygulamayın..
Anneleriniz size uyguladı diye sizde çocuklarınızı eski yöntemlerle yetiştirmeyin lütfen..Yapmayın Allah aşkına.. şöyle bir şey düşünün eşiniz veya anneniz şu anda size uygulasa ne hissedersiniz? Bunu bir düşünün ki o bir bebek veya çocuk bizlerden daha hassaslar, çocuklarınıza vurduğunuz o minik patlakları Hak etmiyorlar..Ne anlar demeyin lütfen! unutur demeyin! beyindeki korteks ana rahminden beri yaşadıklarını duyduklarını kayıt ediyor..Onlar dünyayı sizin sayenizde size sarılarak sizden öğrenerek tanımaya çalışıyorlar..İleride çocuklarınızda ruhsal bozukluklar olur..Bir kişinin bedensel ve ruhsal temeli çok ama çok önemli..Eski yöntemleri kaldırın atın çöpe..Unutmayalım lütfen çocuklarımızın tertemiz sayfalarını biz doldurmaya başlıyoruz ve gerisi bizim yatiştirme tarzımızın getirdiği artılar ve eksilerle çocuklarımız dolduruyor..İçim çok acıyor böyle durumlara..Çocuklarınızla elinizden geldiğince iyi iletişimler kurun tatlı dillle anlatın herşeyi..kesinlikle ne bağırın ne de ufak patlaklar atın..

dayak ve beddua konusu hiç açmıyorum baştan aşağı cahillik!!:olmaz:

bana kalırsa bir anne çocuğun yaşı ne olursa olsun dövmemeli de sövmemeli de.. çocuk her yaşta sevgiye ve ilgiye muhtaçtır.annemiz şu yaşımızda bile gelip saçımızı okşasa hangimizin hoşuna gitmez..

anne döverde sever de lafına ise asla katılmıyorum..anne diye şiddet gösterme hakkına sahip değil hiç kimse..

tılsım yazdıklarının altına imzamı atarım..duygu ve düşüncelerime çok güzel tercüman olmussun.
bağırarak şiddet uygulayarak çocugunu iyi yetiştirdiğini düşünenler yanılıyor..ilerde ya sorunlu şiddete eğilimli ya da içine kapanık güvensiz çocuklar olarak karşımıza çıkıyor o çocuklar..

Popo bile olsa çok,çok büyük bir hatası olmadıkça vurulmamalı..:olmaz:
Bende annemden çok dayak yedim..En ufak şeylerden azar işittim:sinifsinif:
İyimi oldu böyle..Aklıma geldikçe gözyaşlarım sel olur..senağlama

Dövme sebepleri ise yaramazlık yapmamızmış..:kızgın:
Kirleniriz döverdi bir tokatla kalsa razıyım:çok üzgünüm:
Bişiye kızar sinirini en ufak hatalarımızdan çıkarırdı..
Kumtorbası değilim ki ben eyvallah deyim :çok üzgünüm:
Neymiş yerimizde uslu hanım,hanım oturacakmışız :1shok:

Çocuk büyük insan gibi yerinde oturur mu ya nasıl bir düşünceCADIARZU
Ve yaramazlıktan yakınmasına rağmen 3 kardeşim hatta 4te geliyormuşta
Doğum riskliymiş olmamış yanii düşük olanları saymıyorum tabikikaydirigubbakcemile2

Madem çocuk yaramaz bu doğurma çaban niye anlamıyorum
Valla ben ''regl'' kendi kendime öğrendim ayıp olduğundan annem anlatmadı
Kısacası hiçbirşeyimizi paylaşmadık halende paylaşmıyoruz
Yalan olmasın şuan eskisi gibi değil hem yaşlandı hemde biz büyüdük:delphin:

tılsım yazdıklarının altına imzamı atarım..duygu ve düşüncelerime çok güzel tercüman olmussun.
bağırarak şiddet uygulayarak çocugunu iyi yetiştirdiğini düşünenler yanılıyor..ilerde ya sorunlu şiddete eğilimli ya da içine kapanık güvensiz çocuklar olarak karşımıza çıkıyor o çocuklar..

Tamda beni tarif ettiniz iştee:1closedeyes:
Ben sevigiyi hep arkadaşlarımda aradım
Annemin omzuna kafamı koysam ittirirdi onlar sevmiyomuş öyle şeyleri
Arkadaşlarıma çok değer verdim çok sevdim ki beni çok sevsinler diyee:sinifsinif:

Popo bile olsa çok,çok büyük bir hatası olmadıkça vurulmamalı..:olmaz:
Bende annemden çok dayak yedim..En ufak şeylerden azar işittim:sinifsinif:
İyimi oldu böyle..Aklıma geldikçe gözyaşlarım sel olur..senağlama

Dövme sebepleri ise yaramazlık yapmamızmış..:kızgın:
Kirleniriz döverdi bir tokatla kalsa razıyım:çok üzgünüm:
Bişiye kızar sinirini en ufak hatalarımızdan çıkarırdı..
Kumtorbası değilim ki ben eyvallah deyim :çok üzgünüm:
Neymiş yerimizde uslu hanım,hanım oturacakmışız :1shok:

Çocuk büyük insan gibi yerinde oturur mu ya nasıl bir düşünceCADIARZU
Ve yaramazlıktan yakınmasına rağmen 3 kardeşim hatta 4te geliyormuşta
Doğum riskliymiş olmamış yanii düşük olanları saymıyorum tabikikaydirigubbakcemile2

Madem çocuk yaramaz bu doğurma çaban niye anlamıyorum
Valla ben ''regl'' kendi kendime öğrendim ayıp olduğundan annem anlatmadı
Kısacası hiçbirşeyimizi paylaşmadık halende paylaşmıyoruz
Yalan olmasın şuan eskisi gibi değil hem yaşlandı hemde biz büyüdük:delphin:

nil su sana neden kanım kaynadığını şimdi daha iyi anladım.Şuan bu yazımı okuyacak olan arkadaşlar arasında ne kadar anne varsa bu söylediklerimizi bir düşünsünler istiyorum..Bende nil_su gibi annemden çok dayak yiyerek büyüdüm.bizi zamanında vurup bir köşeye oturduklarında uslandırdıklarını zanneden ailelerimiz aslında biz büyüdükçe kalbimizde ne kadar derin bir yara açtıklarının farkında bile değiller. İnsan sevdiğe vurur mantığıyla yaklaşıp yaptıklarının arkasından helede ben büyüğüm ben özür dilemem mantığıyla daha sonra hiç birşey olmamış gibi davranmak sizce bir çoçuğu daha ne kadar az yaralayabilir.yada düşünün bir kere bir çoçuğun neresi olursa olsun vurduğunuzda o vurduğunuz yerdeki acıyımı hisseder yoksa yoksa kalbinde acılan incilen gururunumu düşünür .hangimiz dayak yedikten sonra annem babam beni dövdü ya kesin haklılar,iyi yaptılar dedik ki. neden kendi ailemizin bize yaşattıklarını bizde çoçuklarımızdan çıkarıyoruz.tam tersi olması gerekmez mi? dil varken ele ne hacet...konuşmak bütün kapıları açmazmı? ne olur onların mantığına uymaya çalışsak,karşımıza alıp özür dilemesini gerekirse bilsek..onlara hata karşısında özür dilenmesi gerektiğinide öğretmezmiyiz?çoçuğunuzu döverek ancak ona başkalarını dövülebilir olduğunu öğretirsiniz,ve kendiniz gibi bir acı çeken çoçuk daha yetiştirirsiniz.büyüdüğündede nil_su ve ben gibi hep gözleri sulanan aklına gelikçe ailesinden nefret eden bireyler yetiştirirsiniz..buna ne gerek var...BENDE ilerde Rabbim nasip ederse anne olacağım daha bekarlığımdan beri kendime söz veriyorum. bi gün çoçuğum olursa :emir_bebek: ona asla el kaldırmayacağım,kaldırsam bile annem aklıma gelecek biliyorum ve duracağım diye ...belkide annannemin beni büyütmesi annemle uçurumlarımıza sebep oldu ama ben isterdimki karşımda benimle konuşan bir annem olsun.İŞ İŞTEN YAŞ YAŞTAN GEÇTİKTEN SONRA ESKİ GÜNLER GERİ GELMİYOR SEVGİLİ ANNELER.... şuan daha şimdiden çoçuk eğitim kitapları okuyorum ve aynı hataları yapmamak için kendimi yenilemeye çalışıyorum.Geçen ay bize akrabalar geldi ve adam hanımı Bize şikayet etti,dediki kızı var 2 yaşında eşi onu kızdığı zaman sürekli dövdüğünü söyledi.neden çoçuğu dövüyorsun? dediğinde annenin cevabı benide annem hep dövüyordu demiş.bunu duyunca ne kadar kahroldum anlatamam.işte böyle evlatlar yetiştirmemek için LÜTFEN ELİNİZE SESİNİZE BİRAZ SAHİP ÇIKIN..HERŞEY DAYAK DEĞİL,KENDİ HAYATLARINIZI SAKIN ÇOÇUKLARINIZADA ÇEKTİRMEYİN,BIRAKIN ONLAR MUTLU OLSUN,BOŞ YERE AĞLAMASIN..mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

nil su sana neden kanım kaynadığını şimdi daha iyi anladım.Şuan bu yazımı okuyacak olan arkadaşlar arasında ne kadar anne varsa bu söylediklerimizi bir düşünsünler istiyorum..Bende nil_su gibi annemden çok dayak yiyerek büyüdüm.bizi zamanında vurup bir köşeye oturduklarında uslandırdıklarını zanneden ailelerimiz aslında biz büyüdükçe kalbimizde ne kadar derin bir yara açtıklarının farkında bile değiller. İnsan sevdiğe vurur mantığıyla yaklaşıp yaptıklarının arkasından helede ben büyüğüm ben özür dilemem mantığıyla daha sonra hiç birşey olmamış gibi davranmak sizce bir çoçuğu daha ne kadar az yaralayabilir.yada düşünün bir kere bir çoçuğun neresi olursa olsun vurduğunuzda o vurduğunuz yerdeki acıyımı hisseder yoksa yoksa kalbinde acılan incilen gururunumu düşünür .hangimiz dayak yedikten sonra annem babam beni dövdü ya kesin haklılar,iyi yaptılar dedik ki. neden kendi ailemizin bize yaşattıklarını bizde çoçuklarımızdan çıkarıyoruz.tam tersi olması gerekmez mi? dil varken ele ne hacet...konuşmak bütün kapıları açmazmı? ne olur onların mantığına uymaya çalışsak,karşımıza alıp özür dilemesini gerekirse bilsek..onlara hata karşısında özür dilenmesi gerektiğinide öğretmezmiyiz?çoçuğunuzu döverek ancak ona başkalarını dövülebilir olduğunu öğretirsiniz,ve kendiniz gibi bir acı çeken çoçuk daha yetiştirirsiniz.büyüdüğündede nil_su ve ben gibi hep gözleri sulanan aklına gelikçe ailesinden nefret eden bireyler yetiştirirsiniz..buna ne gerek var...BENDE ilerde Rabbim nasip ederse anne olacağım daha bekarlığımdan beri kendime söz veriyorum. bi gün çoçuğum olursa :emir_bebek: ona asla el kaldırmayacağım,kaldırsam bile annem aklıma gelecek biliyorum ve duracağım diye ...belkide annannemin beni büyütmesi annemle uçurumlarımıza sebep oldu ama ben isterdimki karşımda benimle konuşan bir annem olsun.İŞ İŞTEN YAŞ YAŞTAN GEÇTİKTEN SONRA ESKİ GÜNLER GERİ GELMİYOR SEVGİLİ ANNELER.... şuan daha şimdiden çoçuk eğitim kitapları okuyorum ve aynı hataları yapmamak için kendimi yenilemeye çalışıyorum.Geçen ay bize akrabalar geldi ve adam hanımı Bize şikayet etti,dediki kızı var 2 yaşında eşi onu kızdığı zaman sürekli dövdüğünü söyledi.neden çoçuğu dövüyorsun? dediğinde annenin cevabı benide annem hep dövüyordu demiş.bunu duyunca ne kadar kahroldum anlatamam.işte böyle evlatlar yetiştirmemek için LÜTFEN ELİNİZE SESİNİZE BİRAZ SAHİP ÇIKIN..HERŞEY DAYAK DEĞİL,KENDİ HAYATLARINIZI SAKIN ÇOÇUKLARINIZADA ÇEKTİRMEYİN,BIRAKIN ONLAR MUTLU OLSUN,BOŞ YERE AĞLAMASIN..mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

Evet çok haklısın arkadaşım ben bu olayı gördüğümde belkide yediğim dayaklarım üzüntülerim ağlamalarım geldide aklıma bu kadar zoruma gitti..

Bende bi anne değilim inşallah birgün olacağım ama aynen senin söylediğin gibi hiç bir zaman el kaldırmayacağım ben çok çektim benim yavrularım çekmesin....

Bazı arkadaslarımız ne olmuş annedir döverde severde diyor ah birde gelinde benim ve benim gibi olan arkadaşlarımızın içlerindeki derin yarayı bi anlayında bi görün...

Yaşamayan bilemez.................mafoldumben

cocukları her yaptığı yanlış davranış yada tutum için şiddetle cezalandırmak bir süre sonra zaten işe yaramıyor. çocuk dayağımı yer otururum ama yine de yapacağımı yaparım der çünkü adı üstünde çocuk herşeyi denemek öğrenmek isteyecek ve bizim istemediğimiz davranışlar sergileyecektir..Çocuk işi sabır işidir koruk bile birden üzüm olmuyor

Birde çocuklara beddua etmek de ne ben büyük insanlara bile edenlerden nefret ederim. kendi doğurduğun çocuğa beddua edeceksen niye o masumu dünyaya getirdin değil mi

Back