annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Hamilelikte stresli dönem geçirirseniz kolik bebek olma olasılığı çok yüksek. Benim birim müdürümden kaynaklı hamileliğim zor geçmişti tam 9 ay boyunca oğlum sebepsiz yere saatlerce ağladı ilk 2 ay aynaya bakacak halim bile yoktu uykusuzluktan geberiyordum. İsim vermek doğru mu bilmiyorum ama biogaia biraz iyi geliyor bir de zeytin yağı ya da masaj yağıyla masaj yapmak, hem anne ile bebek arasındaki bağı kuvvetlendiriyor hem bebeği rahatlatıyor.

Ayni seyleri fazlasiyla yasamis bir anne olarak seni cok cok iyi anliyorum ilk bebegimde 3 bucuk ay ne uyku uyudum nede yemek yiyebildim her damlayi soylenen her ot çöp ne varsa kullandim ama fayda etmedi civar illerdeki cocuk dr larina goturduk gazdir koliktir gecer diyip anca ilac yazdilar oglum 3 bucuk aylikken artik kafayi yemek uzereydim kkda yorum yapan bayanlardan okudum boyle durumlarda sut alerjisi olabilir cocuk gastrologuna gidilmeli diye hemen ertesi gun fakultede prof bulduk ve oglumda sut alerjisi reflu ve coklu besin alerjisi cikti aylarca bosuna hem biz hemde oglum eziyet cekti dr bize raporlu mama yazdi banada diyet verdi birkac gune oglum normale geldi eger kirki cikincada duzelmezse sana tavsiyem cocuk gastrologuna gotur derim cok zorlu bir surec yasamayan bilemez allah yardimcin olsun oglum suan 1 bucuk yasinda hala bile dikkat ediyoruz yediklerine

Oncelikle sakin olmalisin bu yasadiklarini ben de yasadim buyuk oranda benzer seyler.Ilk 2 ay zor geçiyor benimki de uyumayan bir bebekti bir de ustune sabah aksam demeyen zirt pirt gelen misafirler kayinvalidemin yaptığı terbiyesizlikler vs eklenince delirdigim gunler oldu kapılari yumrukladim.Dusunki hic uyumadan sabahı ediyorsun tam bebegi uyutuyorsun kv kisisi sevecem diye uyandirmaya geliyor.Sevip gidiyo sonra pat habersiz misafir getiriyor yiyolar iciyorlar bulasigi vs birakip cekip gidiyorlar bu boyle gunlerce sürüyor.Hic unutmam kac kere ağlayarak bebek kucagimda eşimi cagirdim eve kahvalti yapabilmek icin..anlatsam roman olur derler ya.Aradan 4 buçuk yil gecti cok şükür gecmiste kaldi o zamanlar..
Tavsiyem bir yardımcı bayan alin simdiki aklim olsa ben oyle yapardim.En azindan biraz o oyalar siz de dinlenirsiniz psikolojinize iyi gelir.Bi kahve icmelik zaman yaratirsiniz evde bi bes dk kendine zaman ayirmak bile iyi gelecek.Kolik bebekler icin muzikler ve sac kurutma makinesi sesiyle rahatladiklarini duymuştum.Siz gergin olmayin cocuga da geçiyor emin olun.

Yazinizi okudum da benim cok bulantim var mesela bütün hayatimi etkiliyor. Doktora bile zor gidiyorum. Bu yuzden tabi ki huzursuzum ama bu benim elimde olan birsey degil sagligimla alakali huzursuzluk. Buna ragmen cocugumda mi huzursuz olur acaba?
Zaten bu konudan dolayı baya da korktum vallahi. Konu sahibini de cok iyi anliyorum. Allah herkesin yardimcisi olsun

Öyle deme canım,inan dünyadaki insan sayısı kadar farklı bünye var...Biyolojik yapılar kadar psikolojik yapılarda çeşit çeşit.Mesela benim halalarım çok çok kötü hamilelik geçirirler,aylarca sudan tiksinir,içemezler,ama 3 saatte doğum yapar yapmaz ayağa kalkar,güler konuşur,mutfağa girer yemek yaparlardı.
Bir arkadaşımsa anlamadan neredeyse gebelik geçirmiş, ama doğum için 3 gün sancıdan yerlerde sürünmüştü.Bunun gibi ruhsal yapılar da farklı.Ben verdiğim iki örneği de,konu sahibinin yaşadıklarını da yaşamadım ama farklılıkların her konuda olabileceğini biliyorum ve kolaylıklar diliyorum.Gecen yıl sanıyorum missburc da böyle bir konu açmıştı.

bazen plansız gebeliklerde anne bunu kaldıramayıp yetemeyecegi korkusuyla depresyona girer ya öyle bir ihtimal mi var acaba diye düşünmüştüm peki çocuk neden bu kadar ağlıyor bir rahatsızlığı mi var doktora gittiniz mi

bu gebeliği fırsat olarak düşün.
en sabırlı insan bile asabileşiyor.
umursamaz olmak için çabala. yoksa hem sen hem bebeğin için hayat zor olacak.

Anne degilim gerci ama yigenim de cok cok agliyor kolik.. simdi cok daha iyi :) kundak yap istersen ozsman daha rahat uyuyor. Bir de kolik saatlerinde dere otu iciriyor ablam bunu dr u söyledi cok rahatliyor, ama siz yinede kendi dr unuza danisin bu konuda icebilirmi diye..dik durunca daha cok rahatliyor. hafif karna masaj iyi geliyor. Bir de bebekleer icin sakinlestirici müzik oluyor onlari acabilirsiniz.

ah canım yaşadıklarını birebir yaşadım, üstüne ben normal doğum yapmıştım kulak kristallerim oynamış onuda 3 ay boyunca doktor doktor gezdim kimse anlamadı, öyle zor dönemlerdi ki ama bikaç ay sonunda alışcaksın onla yaşamaya, ben bigün annemi aradığımı hatırlıyorum ya gel şu çocuğa bak yada camdan aşağı atacam diye annem ne telaşla gelmişti hiç unutmam, ha yaparmıydım tabiki yapmazdım ama o an sen sen olmuyosun, lohusa depresyonuna inanmazdım ama cidden varmış

Bebeğiniz büyük ihtimalle kolik yazanlar olmuştur. Kolik için gaz ilaclari var belki fayda eder. Sizin durumunuz lohusa depresyonu. Bu sorunlari baya kisi yaşıyor. Ben de yasadim. Kolik geçti şükür. Ama memeyi redetme geçmedi. Şuan 7 aylik. 3 aylıktan bu yana hiç pes etmedim. Sağdım verdim. Uyurken emzirdim. Hâlâ da böyle devam. Evet annelik çok buyuk sabir istiyor. Evet herkesin bebeği böyle değil. Ben de çok imrenirdim başkalarına. Ama bu durumu kabullenin geçeceğini bilin sadece sabir .her şey çok daha güzel olacak.

Bitkisel çayları öneririm gorumcem sürekli bitkisel çay tüketiyor günlük çocuğu yıkıyor çocuğu çok sakin uykudan önce ılık banyo yaptırıyor zeytinyağı ile yaglayip yatırıyor
Gaz yapıcıve hazır gıdaları asla tuketmiyor

En nefret ettiğim de kendini çocuğunu kocasını öven kadınlar yok böyle çocuk olurmu yok böyle koca olurmu diyenler

Benim oglumda kolik ti emmez uyumaz tek başıma çok zor buyuttum eşim gündüz isteydi gecede dinlenmesi gerekiyordu yakında kimsem yoktu yardım edecek sürekli kundak yaptım öyle rahat ettik uyuyordu

Benim oğlum buyuduyse valla herkesin çocuğu büyür en önemlisi sabır ergenlik çağına geldi şimdi doyuramiyorum herşeyi yiyor

Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin sorun olmaz o kadardan bence ya :) ben sinirden hönkürerek ağlıyordum sizinki sağlıksal nedenlerden dolayı bir sorun, çoğu hamile yaşıyor benzer şeyler :)

Ben de ayniydim, yardim almadigima sonralari cok pisman oldum. Herkes bebegine sevgiyle yaklasirken ben korkunc bir tahammulsuzluk ve mutsuzluk hissediyordum. Gececek diyenlere asla inanmayin ve yardim alin

kesinlikle yardım alın sizden çok bebeğe yazık ona yaklaşımınızı anlıyor ve öyle büyücek ,yardım alınnn

Senden olabilir bebek hisediyor herseyi biraz sakin ve huzurlu olmaya calis

Insallah tesekkur ederim :)

Canım kolik bebekten bahsediyorsun 6 ay bebeğim sürekli ağladı sürekli..2 ay saç kurutma makinasını açtık filan zararliydi biliyorum ama inanın çılgınlar gibi ağlayan bir yavru vardı ve çok yorulmustum.Sonra internetten saç kurutma ses kaydını açtım filan 2-3 ay böyle geçti.Allah yardımcın olsun gecicek inş bugunler annesi.sen yinede şefkatle yaklaş.

Ya sonuna kadar okumadım benimde güllük gülistanlık geçmedi tabi ama asla böyle pes etmişlik yaşamadım yani bu kadar gergin ve öfkeli olmaya gerek var mı kendi evladına karşı?
bence konu sahibinin bunu buraya yazması bile, vicdan sahibi olduğunu ve durumdan rahatsız olduğunu "bir derdi" olduğunu gösteriyor.
ben sizin ne demek istediğinizi de anlıyorum. tabi ki her şeyden habersiz masum bir bebek. sevgiye ilgiye ihtiyacı olan annesine muhtaç bir varlık.. mutlaka, bu zor günler geçecek..

LesaM Ben doğuma bile kusarak girdim. Sakin bir bebeğim var ilk 2 ay falan bağırsaklar randıman kazanamıyor bu yüzden illaki gaz sancısı oluyor ama kolik olmadı kızım.

Konu sahibi arkadaşım aynı şeyleri herkes yaşıyor ya zamanla unutuyor ya da kendilerini harika anne göstermek için anlatmıyor.
Merak etme geçecek bugünler çok değil en fazla 2 aya rahatlarsınız. Bebeğin dünyaya yeni alışıyor düşünsene karanlık, sulu ve sessiz bir ortamdan aydınlık, kuru, karmaşık bir ortama geliyor ve senin sesinden kokundan başka bir şey bilmiyor. Ben bunu düşünerek kendimi rahatlatırdım. Ev işi, yemek falan uğraşmadım hiç bebeğimi mememe yapıştırdım, sevdiğim dizileri izledim rahat olmak için 1 haftada 2 sezonluk dizi bitirdiğim bile oldu. Sen de uğraşma bence bir kadın tut gelsin temizliğini yapsın. Eşin akşam eve geldiğinde bebeğini kucağına ver ve dışarı çık yürü biraz temiz hava al. Çok rahatlatır bir de tavsiyem wrap sling olacak. Kızım ne zaman huysuzlansa slingle kendime bağlıyorum sakinleşip uyuyor

kolik bir bebeğin annesi olarak yorumunuz tebessüm ettirdi bana:) neyse olsun yaşamayan bilemez.Kolik bir bebekle dizi izlenemez heleki iki ay canım.Akşama kadar hiç susmayan ne yapsaniz çılgınlar gibi ağlayan bir bebek düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…