anneliğimi sorguladım

öncelikle okuyacak ve yorum yapacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim..dün bir avmye alışverişe gitmiştik.3 yaşında bir kızım eşim ve ben..tam dönecekken kızım yaşlarında başka bir çocuk koşarak geldi kızımı sevecek sandım ama var gücüyle şaçını çekti(canı yandı yavrumun).eşim ve ben şaşkın bi şekilde napıosun ses demeye kalmadı çocuğun annesi geldi kendi eşine bağırdı niye bakmıyosun çocuğa dedi.ben bayanın yüzüne bakıyorum o şaşkınlıkla bi özür ne bileyim pişmanlık ifade eden bi söz bekliyorum ama demedi..ben neyse dedim bayana...eşim kızımı çoktan uzaklaştırmı o arada ..yavrum çok üzüldü uzun süre bana sarıldı.yavrum dedim üzülme o kötü çocuku her çocuk böyle değil .ama o an ki yüz ifadesi gözümün önünden gitmiyor..eve döndük ve sabaha kadar uyuyamadım..kadına niçin bi kelime etmedim neden sustum diye..içim içime sığmadı darlandım .yoksa ben kızımı koruyamıyorum mu diye...

kreşteki belalısına benzetmiştir :KK69:

siz kendinizi üzmeyin o umursamaz anne üzsün kendini, benim oğlum başak birinin yanında geçerken bile bi yerine çarpsa bütün tatlılığımla kusura bakmayın lütfen diyorum insanın kızacağı varsa bile kızmıyor o halimizi görünce, onunda yapması gereken oydu özür dile bakim falan dedirtseydi çocuğu birdaha böyle davranışlar yapmazdı..

öncelikle okuyacak ve yorum yapacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim..dün bir avmye alışverişe gitmiştik.3 yaşında bir kızım eşim ve ben..tam dönecekken kızım yaşlarında başka bir çocuk koşarak geldi kızımı sevecek sandım ama var gücüyle şaçını çekti(canı yandı yavrumun).eşim ve ben şaşkın bi şekilde napıosun ses demeye kalmadı çocuğun annesi geldi kendi eşine bağırdı niye bakmıyosun çocuğa dedi.ben bayanın yüzüne bakıyorum o şaşkınlıkla bi özür ne bileyim pişmanlık ifade eden bi söz bekliyorum ama demedi..ben neyse dedim bayana...eşim kızımı çoktan uzaklaştırmı o arada ..yavrum çok üzüldü uzun süre bana sarıldı.yavrum dedim üzülme o kötü çocuku her çocuk böyle değil .ama o an ki yüz ifadesi gözümün önünden gitmiyor..eve döndük ve sabaha kadar uyuyamadım..kadına niçin bi kelime etmedim neden sustum diye..içim içime sığmadı darlandım .yoksa ben kızımı koruyamıyorum mu diye...
Hiç bir çocuk kötü değildir.. sakın ama sakın unutma !!!! saçmalamanın dibine vurmuşsunuz alt tarafı çocuk işte . tabiki annesi kusura bakmayın demesi lazımdı o ayrı ama o kötü çocuk demek ne demek!!!

annesine laf söylersiniz ilgilenmiyor diye ama kötü çocuk demek çok alakasız ve saçma olmuş. yarın öbür gün sizin kızınızda yapsa ( yapmayacağının garantisi yok çocuk sonuçta dimi ) sizin kızınıza da kötü kız deseler ne olur düşünün bi.

Hiç bir çocuk kötü değildir.. sakın ama sakın unutma !!!! saçmalamanın dibine vurmuşsunuz alt tarafı çocuk işte . tabiki annesi kusura bakmayın demesi lazımdı o ayrı ama o kötü çocuk demek ne demek!!!

Konuyu ilk okuduğumda bold ile işaretlediğiniz yer benimde çok gözüme çarptı hatta battı desem daha doğru olur. Yorumlara bakıyordum ki sizin yorumunuzu okuyana kadar kimsenin dikkatini çekmemiş demek ki bu söz diye düşünürken birden sizin yorumunuzu gördüm. % 100 katılıyorum size. Kötü çocuk yoktur, çocuğunu şımarık yetiştiren anne baba vardır sadece. Kaldı ki biz ne kadar düzgün yetiştirirmeye çalışırsak çalışalım çocukların bazen ne yapacağı ya da neye nasıl tepki vereceği belli olmuyor.

Konuyu ilk okuduğumda bold ile işaretlediğiniz yer benimde çok gözüme çarptı hatta battı desem daha doğru olur. Yorumlara bakıyordum ki sizin yorumunuzu okuyana kadar kimsenin dikkatini çekmemiş demek ki bu söz diye düşünürken birden sizin yorumunuzu gördüm. % 100 katılıyorum size. Kötü çocuk yoktur, çocuğunu şımarık yetiştiren anne baba vardır sadece. Kaldı ki biz ne kadar düzgün yetiştirirmeye çalışırsak çalışalım çocukların bazen ne yapacağı ya da neye nasıl tepki vereceği belli olmuyor.
bende bakıyorum kimsenin dikkatini çekmemiş bu laf.kendi çocuğuna o kötü çocuk boşver gibi laf edilirmi ya. direk ayrımcılık sokuyosun cocuğun içine. kimse çocuğuna zarar gelsin istemez ozaman cam fanusa koyalım olmuyo işte.. benimkinin kolunuda okulda arkadaşı ısırdı mosmor olmuş. ne yapayım kötülüyeyim oynama sen onunla tü kakamı diyeyim. olurmu böyle cahillik.

bide cocuk evet gördüğünü yapar ama içten gelen bazı duygularda vardır. şiddet gibi kıskançlık gibi küçük çocuklar bunu kontrol etmeyi zamanla destek alarak öğrenirler. anne babanın çevrenin yardımıyla kimi erken kimi geç atlatır. bazı anneler babalar nekadar ilgilenselerde bazı çocukların bu davranışları kontrol etmesi zaman alır.

orada karşı taraftaki annenin davranışı hatalı tabi insan bi özür diler..
ama çocuğu etiketlemek çok ama çok yanlış bi davranış. bu gün kınadığınız şeyler yarın sizi bulur dikkat :)

Benim kızımda hayatının ilk tokadını yemisti bir avm'nin oyun parkındaki başka bir çocuk tarafından. Ben çocuğa yapma etme dedim ama umurunda değildi. Kızımın yüz ifadesi aklımdan günlerce çıkmadı. O şok olması, ne oluyor der gibi bakması kahretmisti beni. Geçen günde parkta bir çocuk geldi yanımıza, direk kızımın elindeki küreği kovayı almaya çalıştı sorgusuz sualsiz, ki fazla kova ve kürek götürüyorum diğer çocuklarda oynasın diye. Annesinin hiç sesi çıkmıyor baktim, tuttum, (ki tutmasaydım kızıma vuruyordu) çocuğun elini küreği kovayı aldim, onlar bizim , başkalarının eşyasını izin almadan alamazsın, git annen ogretsin dedim bağırarak, annesi duydu çocuk diyor. Dedim çocuk ama orda sizin kova küreğiniz var, çocuğunuz gelirken gördünüz uyarın, senin oyuncakların burda , başkasının eşyasını izinsiz alma diye. Baya soylendim kadına, beni destekleyenlerde oldu. Rezil oldu gitti. İnsan çocuğuna dur yapma der. Çocuk tutmasam indiriyordu tokadı, annesinin hala sesi çıkmıyor.
Sizin sorgulamanız gereken kendinizle ilgili bir durum yok ama böyle ali kıran başkesen çocuk yetiştirenler sorgulasin kendini. Ben artık söylüyorum , utansinlar. Benimkide çocuk ama kimseye zarar vermeden oynuyor, demekki olabiliyor. Sen sal çocuğunu ona bi tane patlatsın, bunun oyuncağini alsın ama çocuk de geç. Olmaz, olmaz, olmaz.

Son düzenleme:
sizin yapabileceğiniz bişey yok
çocuk onlar daha çok olur böyle şeyler
canınızı sıkmayın

vurma değil de ittirme olayını yaşadık bizde ilk kez parkta...hiç unutmuyorum eve gelince ağlamıştım kızıma bağırmıştım(çok pişmanım)neden böyle oldu diye günlerce kendimi yedim bitirdim...neler yapabilirim diye araştırdım ama çocuk evde ne yüksek ses ne ittirme ne kavga görmüyorkii.yapmayı nerden öğrenecek...üzülmeyin bence

Bizimde başımıza aynısı geldi benim kızım 18 aylık falandı bir alışveriş merkezinde 5 yaşlarında küçükde değil izbandut gibi bi çocuk kızımda çok sever abileri ve ablaları hemen sevmek ister zaten 2 adım ötedeydiler eşimde bişey deniyodu kabinde gitti kızın yanına daha yanına bile yaklaşmamıştıki çocuk bunu bir itti bizimki birmetre falan öteye düştü popo üstü sürünerek Allahım nasıl kızdım annesi kızdı falan gelmesin yanıma dedi çocuk... Bende bişey yapamadım diyemedim ama kızım çok ağladı o herkesin sevecen olduğunu düşünüyodu halbuki ... Bunlar aileden kaynaklanıyo eğitimsizlik çok zor böyle nesil yetişiyo yapıcak bişey yok çocuklarımıza zaten çokda sahip çıkmamalıyızki hayatı öğrenmemeliler yoksa ilerde daha çoook kötü insanlar karşılaşıcaklar nasıl öğrenicekler hayatı....

Suçlamayın kendinizi demek ki kafın terbiyesini verememiş çocuğuna. Biz de büyürken konu komşu çocuğundan ne dayaklar yedik ama böyle böyle kendimizi savunmayı da öğrendik değil mi :) bence çok sıkmayın canınızı bu da kızınız için değişik bi hayat dersi olmuş.
Bu arada çocuğum yok o yüzden akıl vermek gibi asla bi amacım yok yanlış anlamayın ama çocuklarını avmlere götüren anne babaları anlamıyorum ben. Hem çok bunaltıcı, havasız hem insan kaynayan yerler hem de çocuğun o ortam yerine parkta dolaşması daha sağlıklı gibi geliyor bana.

X