- 20 Ekim 2021
- 1.207
- 1.664
-
- Konu Sahibi LeucotheaThemis
Hamile olmayı çok istediğim halde Hamile olduğumu öğrendiğim anda o korku bana da geldi , bu sorumluluğu alabilecek miyim, ya yapamazsam, ya ona bakamazsam, bütün hayatım değişecek gibi bir sürü duygu, sonra bunlar yine oluyor ama o kadar stres yapmıyorsunuz.. hamileyken onu içinizde hissettikce kayboluyor o korkular, o zamandan başlıyorsunuz onu o kadar güzel sahiplenmeye, aman şunu da yiyim de yavruma yarasın ama şunu yapmayim bunu yapayım diyorsunuz, karninizdayken başlıyor dünya bir tarafa o bir tarafa duygusu, öyle güzel..sonra doğum zamanı geliyor , kendinize bir şey olmasından korkmuyorsunuz da ona bir şey olmasın diyorsunuz..sonra doğuyor sadece sizin kucağınızda sakinleşen, size muhtaç bir minnak..cok güzel duygular , tabiki zorlukları var, artık kendi kafanıza göre yatayım dinleneyim , şuraya gideyim bunu yapayım olmuyor , onu da düşünmek zorundasınız. Benim sezeryanim biraz zor oldu sonrasında iylesmem uzun sürdü ve lohusa depresyonu denen şeyi yaşadım, ilk bir ay barut gibiydim , uykusuzluk yorgunluk adapte olamamak , sürekli ağlıyordum, bebeğe bir şey olacak diye sürekli nefesini dinliyordum uyuyamıyordum sütüm olmadı sonra mastit oldum falan falan..suan kızım çok şükür 6 aylık, gece en geç 2 saate bir kalkıyor , dün gece 3 ten 6 ya kadar gunduz gibi oynadı oturdu, bende oturdum ne yapayım, her zaman uyumuyor, gunduz uykusu hiç yok sürekli yanında olayım istiyor. yeri geldi saatlerce wc ye gidemedim,bazen duş almak bile lüks oldu, ev darmadaginik yemek çoğu zaman esim gelene kadar yapamıyorum, bunlara önceden çok kafamı takıyordum ama şuan hiç umurumda değil, kızım bembeyaz bir sayfa , benim aynam, onunla geçirdiğim her bir dk çok önemli, geri kalan şeyler olur gider. Bu konuda eşinizin desteği ve yardımı da sizi rahatlatır.ama şu hiç geçmiyor, ona iyi bakabiliyor muyum sorusu..Dr az kilo almış dese, bakamadimmi diyorsun mesela..yoruluyosun uykusuz kaliyosun kendine bakamiyorsun ama onun sana bir bakışı, gülüşü, seslenişi hepsini tüm yorgunluğunu alıp götürüyor, keşke diyorum keşke daha önce gelseymis hayatımiza, o yokken biz çok eksikmişiz .. Hem olayın şu yönü de var, bi kaç ay sonra mesela , her şey düzene girecek ve o kadar uykusuz yorgun olmayacağım belki deMerhaba hanımlar
1.5 yıllık evliyim ve kendimi bildim bileli bebekleri, bebek bakmayı çok severim. Son zamanlarda da eşimle çocuk sahibi olmak istediğimize karar verdik. Sorun şu ki ben çok korkuyorum!!
Hazır mıyım anne olmaya, yapabilir miyim?
Ben istediğim için dünyaya gelecek o savunmasız yavruyu hakettiği gibi büyütebilir miyim?
Saçma sapan şeylere çabuk sinirlenebilen bir insanım, çocuğum olduğunda büyüme döneminde onu bu huyum yüzünden üzer miyim?
Uykusuzluk, yorgunluk bunlarla baş edebilir miyim? Nasıl ederim?....
gibi gibi sayfalarca uzayıp gidebilecek onlarca soru var aklımda. Sizden kendi tecrübelerinizi öğrenmek istiyorum. Ama olabilecek en realist şekilde anlatın mümkünse, romantik güzellemelerle değil. Sadece çok sevmek her şeyin üstesinden geliyor, her zorluğu kolaylaştırıyor mu? Mis gibi bebek kokusu dünyanın en güzel kokusu, gülüşü insanın içini ısıtıyor biliyorum ama... ama korkuyorum işte.
Öyle bir duygu geçişi ki yaşadığım hem deliler gibi anne olmak istiyorum hem de bir insan yetiştirmenin sancılı dönemlerinden, o sancılı dönemlerde doğru hareket edememekten, belki de annelikten yorulma ihtimalimden korkuyorum. Ve annelik yoruldum diyebileceğim bir sorumluluk değil bunu biliyorum.
Kk'nın tecrübeli anneleri normal mi aklımdaki bu kaygılar? Her anne adayı ya da aday adayı illaki yaşıyor mu bunları? Nasıl içimi rahatlatırım. Anneliğin bana uygun olup olmadığını nasıl anlarım??
Bu arada böyle düşünüyorsanız bence annelik tam da size göreMerhaba hanımlar
1.5 yıllık evliyim ve kendimi bildim bileli bebekleri, bebek bakmayı çok severim. Son zamanlarda da eşimle çocuk sahibi olmak istediğimize karar verdik. Sorun şu ki ben çok korkuyorum!!
Ben istediğim için dünyaya gelecek o savunmasız yavruyu hakettiği gibi büyütebilir miyim?
Saçma sapan şeylere çabuk sinirlenebilen bir insanım, çocuğum olduğunda büyüme döneminde onu bu huyum yüzünden üzer miyim?
gibi gibi sayfalarca uzayıp gidebilecek onlarca soru var aklımda. Sizden kendi tecrübelerinizi öğrenmek istiyorum. Ama olabilecek en realist şekilde anlatın mümkünse, romantik güzellemelerle değil. Sadece çok sevmek her şeyin üstesinden geliyor, her zorluğu kolaylaştırıyor mu? Mis gibi bebek kokusu dünyanın en güzel kokusu, gülüşü insanın içini ısıtıyor biliyorum ama... ama korkuyorum işte.
Öyle bir duygu geçişi ki yaşadığım hem deliler gibi anne olmak istiyorum hem de bir insan yetiştirmenin sancılı dönemlerinden, o sancılı dönemlerde doğru hareket edememekten, belki de annelikten yorulma ihtimalimden korkuyorum. Ve annelik yoruldum diyebileceğim bir sorumluluk değil bunu biliyorum.
Kk'nın tecrübeli anneleri normal mi aklımdaki bu kaygılar? Her anne adayı ya da aday adayı illaki yaşıyor mu bunları? Nasıl içimi rahatlatırım. Anneliğin bana uygun olup olmadığını nasıl anlarım??
ne güzel anlatmışsınız, çok teşekkür ederimHamile olmayı çok istediğim halde Hamile olduğumu öğrendiğim anda o korku bana da geldi , bu sorumluluğu alabilecek miyim, ya yapamazsam, ya ona bakamazsam, bütün hayatım değişecek gibi bir sürü duygu, sonra bunlar yine oluyor ama o kadar stres yapmıyorsunuz.. hamileyken onu içinizde hissettikce kayboluyor o korkular, o zamandan başlıyorsunuz onu o kadar güzel sahiplenmeye, aman şunu da yiyim de yavruma yarasın ama şunu yapmayim bunu yapayım diyorsunuz, karninizdayken başlıyor dünya bir tarafa o bir tarafa duygusu, öyle güzel..sonra doğum zamanı geliyor , kendinize bir şey olmasından korkmuyorsunuz da ona bir şey olmasın diyorsunuz..sonra doğuyor sadece sizin kucağınızda sakinleşen, size muhtaç bir minnak..cok güzel duygular , tabiki zorlukları var, artık kendi kafanıza göre yatayım dinleneyim , şuraya gideyim bunu yapayım olmuyor , onu da düşünmek zorundasınız. Benim sezeryanim biraz zor oldu sonrasında iylesmem uzun sürdü ve lohusa depresyonu denen şeyi yaşadım, ilk bir ay barut gibiydim , uykusuzluk yorgunluk adapte olamamak , sürekli ağlıyordum, bebeğe bir şey olacak diye sürekli nefesini dinliyordum uyuyamıyordum sütüm olmadı sonra mastit oldum falan falan..suan kızım çok şükür 6 aylık, gece en geç 2 saate bir kalkıyor , dün gece 3 ten 6 ya kadar gunduz gibi oynadı oturdu, bende oturdum ne yapayım, her zaman uyumuyor, gunduz uykusu hiç yok sürekli yanında olayım istiyor. yeri geldi saatlerce wc ye gidemedim,bazen duş almak bile lüks oldu, ev darmadaginik yemek çoğu zaman esim gelene kadar yapamıyorum, bunlara önceden çok kafamı takıyordum ama şuan hiç umurumda değil, kızım bembeyaz bir sayfa , benim aynam, onunla geçirdiğim her bir dk çok önemli, geri kalan şeyler olur gider. Bu konuda eşinizin desteği ve yardımı da sizi rahatlatır.ama şu hiç geçmiyor, ona iyi bakabiliyor muyum sorusu..Dr az kilo almış dese, bakamadimmi diyorsun mesela..yoruluyosun uykusuz kaliyosun kendine bakamiyorsun ama onun sana bir bakışı, gülüşü, seslenişi hepsini tüm yorgunluğunu alıp götürüyor, keşke diyorum keşke daha önce gelseymis hayatımiza, o yokken biz çok eksikmişiz .. Hem olayın şu yönü de var, bi kaç ay sonra mesela , her şey düzene girecek ve o kadar uykusuz yorgun olmayacağım belki de
yaaa... çok duygulandırdınız çok teşekkür ederimBu arada böyle düşünüyorsanız bence annelik tam da size göre
Aynen o bizi hazırlıyor, yok o öfkeyi ona değil ama çevremdekilere çok gösterdim ben , her şeye bağırıyordum falan , ama eşim çok destek oldu , hep sakinleştirdi tamam olabilir falan diye diye, yanınızdakilerin desteği gerçekten çok önemli.. inşallah güzel sağlıklı kolay normal doğumla güzel yavrunuza kavuşursun, o o güzel bakışıyla da iyiki doğurmuşum dersiniz, anne olunca anlarsın diyenler her konuda çok haklılar galiba , annelik çok değişik yorucu ama çok çok güzelne güzel anlatmışsınız, çok teşekkür ederim
Galiba biz ona hazırlanamıyoruz da o bizi kendine hazırlıyor alıştırıyor. Lohusa depresyonu döneminde öfkeyi mutsuzluğu bebeğe yansıtma ihtimali korkutuyor mesela beni ama "bebeğe bir şey olacak diye sürekli nefesini dinliyordum uyuyamıyordum" şu cümleniz aksine annelik duygusunun buna izin vermediğini anlatıyor sanki...
Sizin de sağlıkla büyüsün umarım miniğiniz.Aynen o bizi hazırlıyor, yok o öfkeyi ona değil ama çevremdekilere çok gösterdim ben , her şeye bağırıyordum falan , ama eşim çok destek oldu , hep sakinleştirdi tamam olabilir falan diye diye, yanınızdakilerin desteği gerçekten çok önemli.. inşallah güzel sağlıklı kolay normal doğumla güzel yavrunuza kavuşursun, o o güzel bakışıyla da iyiki doğurmuşum dersiniz, anne olunca anlarsın diyenler her konuda çok haklılar galiba , annelik çok değişik yorucu ama çok çok güzel
bir gulusu var her seye degiyor derler ya ona katiliyorum. Her ogrendigi seyde, her gulumsemesinde, benimle iletisiminde cok cok mutlu oluyorum, tarifi zor duygular. Ancak hic ama hic kolay degil. Dogdugu gece hic kucagimdan inmedi, hep emmek istedi. Ilk 40-50 gun gece uykumuz yoktu annemle pertimiz cikardi. Simdi 1 yasinda olacak hala saat basi bile uyaniyoruz. Uyku en zoru. Bir de yalnizlik benim icin. O sorumlulugu paylasamamak cok zorluyor. Esim ilgilense, ailem de yakinimda olsa daha rahat ederdim. Annelerin hakki odenmez derler ya cok dogru. Ben esimle cok severek evlendim, kendi cocugunjn sevgisi baskaymisMerhaba hanımlar
Anneliğin bana çokta uygun olmadığını ben biliyordum mesela, anne olunca iyice emin oldumMerhaba hanımlar
Annelik/ebeveynlik delilik hali dedikleri bu olsa gerek. Bir ünlünün annelik açıklaması geldi aklıma "annelik kızgın kumlardan serin sulara, bir geçiş hali" diyordu.Valla eşimle aynı psikoloğa gidiyoruz, psikologumuz çok fazla kişisel görüş bildiren biri olmamasına rağmen ısrarla bize çocuk sahibi olmamızı söyledi. Aslında haklılık payı var, eşimde bende fedakar, merhametli insanlarız. Hatta çocuklar için gönüllü etkinliklere felan gideriz birlikte. Bizim karakter yapımıza çocuk çok uygun.
Gelin görün ki hamile kaldığımı ilk öğrendiğimde hayatımın eskisi gibi olmayacağı gerçeğiyle yüzleşmem gerekti. Eşim çok destekti bu süreçte. 1-2 ay buna adaptasyonla geçti. Kabul etmek zordu.
Doğum yaptım 43 gün önce ve çocuğu inanın hiç istemedim. Yani aşırı seviyorum ama zarar görecek korkusu, büyük sorumluluk hissi derken eşimle bebeği bırakıp terketmeyi bile düşündümara ara sürekli ağladım istemiyorum ben bebeği niye yaptık ki diye
Ben hiç bi zaman ayy görür görmez bebeğime aşık oldum, görür görmez eşime aşık oldum vs gibi bi insan olmadım. Bebek hayatıma girdiğinden beri bir süreç yaşıyorum ben onu o beni sevmeyi öğreniyoruz. Evet bakımı çok zor ciddi fedakarlık istiyor. Bende sizin gibi çabuk parlayan bir insanım ama gidip diğer odada öfkeden yastık yumruklayıp bebeğime gelirken güleryüzlü davranıyorum. Benim için annelik fedakarlık ve sabır demek. Evliliklerde öyle mesela ilgi ve emek istiyor.
Bebeğe bir kez yüksek sesle kızdım ve aşırı vicdan azabı yaşadım o yüzden korkmayın psikolojik olarak hasta değilseniz öfkenizi bebeğe isteseniz de yansıtmazsınız.
Eşimle bana şimdi çocuk ister misin diye sorsanız hayır deriz hiç düşünmeden ama oğlumu tekrar ister misin derseniz isterim. Öyle garip bir durum işte
bir gulusu var her seye degiyor derler ya ona katiliyorum. Her ogrendigi seyde, her gulumsemesinde, benimle iletisiminde cok cok mutlu oluyorum, tarifi zor duygular. Ancak hic ama hic kolay degil. Dogdugu gece hic kucagimdan inmedi, hep emmek istedi. Ilk 40-50 gun gece uykumuz yoktu annemle pertimiz cikardi. Simdi 1 yasinda olacak hala saat basi bile uyaniyoruz. Uyku en zoru. Bir de yalnizlik benim icin. O sorumlulugu paylasamamak cok zorluyor. Esim ilgilense, ailem de yakinimda olsa daha rahat ederdim. Annelerin hakki odenmez derler ya cok dogru. Ben esimle cok severek evlendim, kendi cocugunjn sevgisi baskaymisrealist olun dediginiz icin boyle yazdim.
Cok detay dusunmeden icinizden anneligi yasamak geciyorsa korkmayin derim. Her sey oyle ya da boyle halloluyor. Mesela benim icin sut urunleri vazgecilmezdir, bebegimin alerjisi oldugu icin 4 ay agzima sut urunleri, yumurta, dana eti, tavuk, balkk, kuruyemis, domates, cilek, kakao vs vs surmedim. Zordu ama gocunmadim o iyi olsun diye. Bir suru sey icgudusel halloluyor. Zamanla tecrube de kazaniliyor. Korkular baki tabi hala nefesini dinlerim.
Sadece soyle diyorum; hamileyken bebek bakim kitabi vs okumak cok da onemli degil ama bebeklerin uyku matematigini bilsem cok iyi olurmus. Hangi ay ne kadar uyanik kalir, kac uyku yapar, nasil uyur? Bir de imkaniniz varsa yardimck tutun derim, ben kendime zulm ettkm resmen gereksiz yere
Gonlunuze gore olsun.
Sağlıkla büyüsün miniğiniz, ömürlü olsun4 bucuk yasinda bi oglum var ikinci oglumu 27 gun once dogurdum. Hala hazir degildim galiba diyorum. Cunku insan yetistirmek cok zor oyuncak bebek degil. Ama cok keyifli. Buyudukce daha da guzellesiyo. En zor zamanlarindayim suan. Ama geciyo daha once gecti
ahahahha bu cümle beni çok rahatlattı diyebilirim. Her gün yeni bir macera... Hmmm aksiyon severimAma neyseki her dönemin zorlukları başka da sıkılmıyorsunuz.
Amin insallah sizin de gonlunuze gore olsunBaşka bebeklerin gülüşü bile insanın içini eritiyorken, kendi bebeğinin gülüşü neler hissettirir tahmin bile edemiyorum...
Realist olduğunuz için çok teşekkür ederim ayrıca, pembe yalanlar mı diyeyim ya da aşırı romantik güzellemeler insanın gözünü boyuyor evet ama seni neyin beklediğine seni hazırlamıyor. Ben bu yola az çok zorluklarını ve bu zorlukları yaşayanın tek ben olmadığımı, korkularımın doğal olduğunu bilerek, yani her şeyi göze alarak girmek istiyorum ki mümkün olduğunca hazır olabileyim.
Ahh ben de büyük ihtimalle sizin gibi yalnız kalacağım büyütürken, eşim ve annem tam zamanlı çalışıyor, kayınvalidem farklı bir şehirde vs vs... Ama hepsi hallolacak sanıyorum bir şekilde.
Annesi böyle fedakar olduğu için çok şanslı miniğiniz. Dilerim uyku problemi de çözülür :) Bol, huzurlu uykulu günleriniz olsun umarım :) :)
Herkesin hissiyati farklidir ama beni en zorlayan ilk bebeklik kismi oluyo bence. Emeklemeye yurumeye basladigi zaman daha kolay. Konusmayan bebek kismi zor ama cok cabuk geciyoSağlıkla büyüsün miniğiniz, ömürlü olsun
"büyüdükçe daha da güzelleşiyo" dediniz ya pek çok şeye yetti, beni korkutan bebeklik değil de çocukluğa geçiş aşamaları esas. Ama insan alıştıkça birlikte büyüyor demek ki...
Ben korunurken hamile kalanları görünce biz de görece korunuyo sayılırız Allah Allah bizde bi probem mi var niye kazayla tutturmadık hiç dedimBu sorular galiba hiç bitmiyor anne olunca bile hep bir sorgulama ile devam edecek gibi hayat gördüğüm kadarıyla
Sanırım ne olursa olacak deyip akışa bırakmak gerekiyor, bazen keşke kazayla falan olsaydı suya girince alışırdım diyorum yoksa böyle bilinçli bir şekilde bu kararı almak cidden zor.
O da hiç olmadı maşallah millet çift yöntemle korunurken hamile kalıyor, biz geçen ay her şeyi bıraktık ama yine olmadıkorunmadığımız zamanlarda bile korunuyoruz nasıl işse...
Yine de regl olunca bir rahatlamadım değilbir yanım çok istese de bir yanım hala çok korkuyor