Anneler lutfen bakin 🙏

Her çocuğun kendine özgü biyolojik bir takvimi var . Benim oğlum 10 aylık oluncaya kadar emeklemedi bile. Ama 11 aylıkken bir gün koltuğa tutunup ayağa kalktı ve yürümeye başladi. 1 yasinda kelimeleri tek tek kullaniyordu.2 yasinda net olarak konustugu anlasiliyordu. Kuzenimin kızı 10 aylık yürüdü ama 3 yasinda konusmaya basladi. ANNELİK =EVHAM sizi anlıyorum erken doğunca insan ekstra tedirgin oluyor. Bence çocugunuzun gelişimi yaşina uygun.
 
E normal cocugunuzda bir sey yok ki.
Yeni ogrendigi bir seyi hevesle tekrarlayip sonradan surekli yapmayi birakmis.
Gercekten bay bayi az yapiyor diyemi bu evham
Ben cocukta bir sıkıntı gormedim ama sizin bu kadar evham yapmaniz tuhaf geldi
 
E normal cocugunuzda bir sey yok ki.
Yeni ogrendigi bir seyi hevesle tekrarlayip sonradan surekli yapmayi birakmis.
Gercekten bay bayi az yapiyor diyemi bu evham
Ben cocukta bir sıkıntı gormedim ama sizin bu kadar evham yapmaniz tuhaf geldi
Evet bide konusmasi az olunca ustune birde erken dogunca deli bi anne oldum.her hareketini inceliyorum
 
Aslinda evet o yuzden en cok bide cok konusmamasindan
Daha kucuk konusmak icin yani evet erkenden konusan cocuklarda var ama genelde bir cogu 23 ayda falan ancak sizin beklediginiz gibi konusuyor.
Bir gun anne der susar bir sure soylemez baska kelime baslar vs.
Bu kadar takilmayin daha 14 aylik cocugunuz.
 
Evet bide konusmasi az olunca ustune birde erken dogunca deli bi anne oldum.her hareketini inceliyorum
Konusmasi az degil olmasi gerektigi kadar.
Cocugunuzu kiyaslayip bosa uzulmeyin.
Ben 9 10 aylikken emeklemeden yurumus 1.5 yasimdada baya konusuyormusum, kizim 13 aylikken yurudu 22 aylikken 5 10 kelime soylerken 23 aylikken cumle kurmaya basladi 40 senedir konusan cocuk gibi.
Her cocugun kendi takvimi farklidir cocugunuzda bir tuhaflikta yok gayet normal seyrediyo
 
Merhaba baglaminizdan uzklasmak ne demek anlayamadigim.icin soruyirum yanlis anlamayin
Bu konuda Hayatdan kopmussunuz gerceklıkten uzaklasmıssınız uclardasınız anlamında. Cocugu Instagram da okuduklarımıza gore buyutemeyız etrafınızda sızın bebegınız ayında olup neredeyse işe girmesi beklenen bebek gordunuz mu? Bir bebek o ve beklentiniz fazla
6 yasına gelmiş ama hala konusmuyor tepki vermiyor gıbı davranıyorsunuz sadece bir bebek o ve gayet normal,
Hepimiz uyurken cocugunuzun nefesini dinledik gelısımı ıyı mı dıye doktora rutin muayenelerde sorduk ama doktora sorduk acaba ıyı mi diye kendimizi yiyip bye yapmadı diye uykuları kacırmadik

Kendı ıcınızde kopmak gerceklıkten uzaklasmak demektir baglamından kopmak

Silkelenın dedım yani
 
çocuk gayet normal dönem dönem bazı şeyleri benimki de yapmıyor.gel gel yapıyordu artık yapmıyor. 13 aylık bu arada. yürümüyor da :) sadece popo üstünde zıplayarak yer değiştiriyor neden bir sorunu var diye düşündünüz anlamadım.
küçücük bebek her şeyi yapıyormuş daha ne yapsın :)
 
Kızım 1 yaşındayken cümle kuruyordu. Oğlum 2.5 yaşinda başladi konuşmaya ,ağustosta 3 olacak şu an susuturamiyoruz adamı.
Bakin 2 çocuk örneği size,2sini de ben doğurdum ama dağlar kadar fark var gelisimlerinde. Ikisi de sağlıklı. Niye bu kadar dert ettiniz inanın anlamadım.? 15 aylik bebek daha bu, sabirli olun.
 
Aşırı evhamlı pimpirikli birisiniz konuşma tarzınızdan bile belli bu sorularınızı doktora gittiğinizde ona yöneltin bence ki ben sorunu da anlamadım doktor normal derse de kafanızı biraz rahat bırakmaya çalışın böyle çocuğunuzu test ettikçe çok huzursuz olacaksınız
 
Konusma kartlari var 12 ay ustu ben kizima aldim baya sevdi kizim 18 aylik benim kizim bu aralar dillendi kelime dagarcigi artti korkmayin bence normal
 
Ortalama bir çocuğun o aylarda söyleyeceği şeyler en fazla anne baba dededir onları da demese normaldir. Ben 3 çocuk büyüttüm 14 aylıkken biri sadece anne baba dede diyordu biri sadece baba diyordu diğeri de biraz daha fazla kelime konuşuyordu. Sonra üçü de 2 yaşından sonra konuşmaya başladı. Yani çok evham yapmayın bu yaşta hiç kelimesi yoksa bile normal, ki çocuğunuzun gelişimi yaşına göre gayet iyi.
 
Cok yesekkur ederim mesajiniz icin kizim erken dogdu o yuzden normal zamanlar da olan evhamim iyice tavan yapti dr algilari acik normal 18. Aya kadar artirir kelimeleri dedi ama su ic sesimle savasim bitmiyor. Cok tesekkur ederim
 
Bu yoruma ek olarak,oğlum konuşmaya başlayınca evde susmayan çocuk bir dönem sokakta kimseye cevap vermedi,markette vs özellikle hiç sesi cıkmıyordu fısır fısır konuşuyordu. Üzerinde durmadim şimdi laf atıyor kasiyere meraba nasılsın diye. Zaman zaman huyu suyu değişiyor yani çocukların olabilir yani gayet normal değil mi?
Bu kadar evhamlanmayın konu sahibi,kimseyle kiyaslamayın,çocuk/bebek deyip geçmeyin,karakter özelliği bile olabilir bunlar. Benim kızim sosyaldir mesela,arkadaşımın kızi var yaşıtlar kızimla,o bebekken bile sakin durgundu,hep prenses bu kiz,tam bir hanımefendi derdik hatta. Neyse arkadaşım pedagog pedagog gezdi en son dediler ki normal karakteri bu. Hala da sakin,durgun kızımız,bizim prenses kızımız o. Öyle gidiyor yani. Karakteri böyle,annesi de kabullendi gec te olsa.
 

Bu evhamdan öteye gitmiş yalnız. Önce sizin destek almanız gerekiyor. İlk çocuğunuza da yansıtıyor musunuz bu evhamlarinizi ? İstemeden zarar veriyorsunuz çocuklarınıza bu şekilde , unutmayın bunu.

Buradan anlattıklarınız kadariyla gelişimi gayet iyi maşaallah. Her çocuk kendi içinde özeldir.

Sonuna kadar okudum yazınızı , tek sorun bay bay etmemesi eskisi kadar. Bir daha kendiniz okuyun
 
Her çocuğun gelişimi farklıdır. Benim iki kızımda 1.5 yaşında konuştu ama arkadaşımın çocuğu 3 yaşına az kala konuştu şuan gayet normal. Komutları da iyi kavrıyor çocuğunuz önemli olanda bu zaten. Kendi evhamınızı çocuğunuzda hisseder ve onu bilmeden strese sokarsınız akışına bırakın.
 
Çocuk daha napsın .sorunu yok. niye gereksiz evhamlanıyorsunuz.bazıları 3 yaşına kadar ağzından tek kelime çıkmıyor.onların ailesi bile bu kadar sıkıntı yapmamışlardır.
 
Merhaba, sorun kizimin bir donem siklikla yaptigi alkis bye bye gibi seyleri artik cook nadir yapmasi ve konusmasijin cok az olmasi benim bunlar hakkinda asiri evham
her büyüme ataklarında her çocuk kendini farklı gösterir.
ben hiç takibini yapmadım yok şu ayda agu demesi lazım yok bu ayda gugu demesi lazım. kelime sayısını saydığımı hiç hatırlamıyorum. şimdi susmuyor. sen çocuğa kıtabını oku, eline telefon tablet tv ye maruz bırakma. gerisini kendi halleder çocuk.
 
Yazdıklarında hiç bir sorun görmedim hatta neden evham yapıyorsun ki daha kucuk yasıtlarıyla kıyaslamaya asla girme. Her cocuk farklıdır canınu hiç sıkma bi konusacak sonra susmayacak zaten
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…