Anneler lutfen bakin 🙏

Cok cok cok tesekkur ederim icimi fwrahlattiniz Allah razi olsun sizden. Apartmanin onune indirince cocuklarin yanina gidiyor oyuncaklarini almaya calisiyor bir yanim rahatla artik diyor bir yanim ah o lanet yanim susmuyor. Hep bir vesvese endise huzursuzluk

yaklasik 1 ay once cocuk gelisim uzmanina da goturdum denver 2 yapti gayet iyi dedi. Ama iste son zamanlarda bye bye ve alkisi az yapmaya baslayinca bide konusmasi az olunca korktum cok.
Doktor iyi demişse sorun yoktur. Her çocuğun gelişimi farklıdır. Allah korusun birşey olsaydı. Doktoru direk söylerdi zaten.

yaklasik 1 ay once cocuk gelisim uzmanina da goturdum denver 2 yapti gayet iyi dedi. Ama iste son zamanlarda bye bye ve alkisi az yapmaya baslayinca bide konusmasi az olunca korktum cok.

e daha ne olacak ki
çok takip edip bir şeyler okumayın
instagramdan o şu bebek bunu yapıyorsa dikkat bunu yapmıyorsa sıkıntı var diyen siteler yüzünden 4-9 ayları arası bebeğimi adam gibi sevemedim, hep bunu yapmıyor ya buysa şunu yapmıyor ya buysa diyorsunuz.
Bu kadar şeyi yapıyor bye bye ı yapmasın. Karakteri var işte çocuğun sevmiyor demek ki artık bye bye yapmayı eskisi kadar.

Allah razi olsun sizden ciddi bir psikiyatrik vakayim belki de yardim almam sart. Durmadan cocugu onceliyorum artik odaklanamiyorum hicbirseye
Evladınızı kaybetme korkusu yaşamışsınız ve bu durumu atlatmakta kolay değil. Durumunuz varsa lütfen bir yardım alın. Hem kendiniz hem çocuğunuz için

Hatta dun cocuk doktoruna goturdum bogazi sismisti orda sordum algilari acik bir cocuk 18. Aya kadar acilir vs dedi ama iste kendimi bir turlu rahatlatamiyirum.

Agziniza saglik tam unutuyorum kendimi telkin esiyorum instagramda cikan sayfalari gorunce deli oluyorum ya soyleyse ya boyleyse diye.

Kendimden değil ama eltimin çocuğundan bir örnek biliyorum onun da 4-5 yaşına kadar çok konuşamadı ama şu an ilkokula başladı ve gayet iyi konuşuyor.

Lutfen tecrubeli annelerim yorum yazar misinz benzer seyleri yasayanlar oldu mu evet bizde oyleydik su an cok iyiyiz duymaya ihtiyacim var sanirim.
Konunun uzmanı değilim ama benim de 2 yaşına yakın kızım var. Sizin ayınızdayken bunları yapamıyordu. Maşallahı var kızınızın bana göre. Daha ne yapsın kalk çay koy da içelim demediği kalmış :)

Allah razi olsun sizden bunlari duymaya ihtiyacim var belki de cok cok cok tesekkurler. Kiziniz ne zaman konusmaya basladi acaba

Kendimden değil ama eltimin çocuğundan bir örnek biliyorum onun da 4-5 yaşına kadar çok konuşamadı ama şu an ilkokula başladı ve gayet iyi konuşuyor.
4 5 yaş çok geç konuşması için. Konuşma terapistine giderek mi düzeltildi durum

Yani şuanda iki yabancı dil öğrenmesi lazımdı . Taze anne sakin ol herşey yolunda görünüyor. Sanırım pramature bebek. O yüzden seni etkilemiş. Ama anlattığın şeyler çok normal. Birde bebek bı hareketi sürekli yapmaktan sıkilabilir. Yada daha önce söylediği kelimeleri söylemez. Susar bı ara. Ama o ara hafızasına yeni kelimeler kaydeder. Sonra bı anda daha fazla konuşmaya başlar. Bı anda şaşırirsiniz. Anlattıkların çok normal. Tadını çıkar.

Ayyy Allah im sizden cok razi olsun icimi nasil ferahlattiniz anlatamam. Premature olmasi o donem.yasadigim. seyler beni cok etkilemis yeni fark ediyorum evet onceden de evhamliydim ama asla bu kadar degil. Cok tesekkur ederim tekrar. Bi donem coook sik yaptigi seyleri simdi az yapmasi ya da yapmamasi endiselendirmisti beni fazlasiyla simdi sizlerden anliyorum ki donemsel olabiliyor cok tesekkurler

Daha ne yapsın annesi :) bence ayına göre gayet iyi...ben de pimpirikliyimdir mesela benim kızım geç konuştu ama takılmadim çünkü her çocuğun gelişimi farklıdır , yani bunlara takılıp enerjinizi kaybetmeyin Allah korusun ne bebekler var şükür

Kendinize dert aramış bulmuşsunuz

Tecrübeli anne ve konu uzmanı olarak çocuktan ziyade kendinize odaklanıp evham kısmını alt düzeye çekin derim.
Çocuklar her öğrendiklerini yeni öğrendikleriyle beraber devam ettirmezler ki. Bay baya ilgisini kaybetmiştir. Çevreyi incelemek hoşuna gtmeye başlamıştır, susmayı tercih etmiştir vs.. Bir sürü nedeni var.
Dizi-film izleyip -olur olmaz kitaplar okuyup çocukları sıkıştırıp durmayın artık.(genele sesleniş)

Benim kizim 14 aylıkken bunlarin bir ikisini yapiyordu iyiki kaygilanmamisim su an iyi 40 aylik yani 3.5 hemen hemen kelimeleri ogrenip cumle kurmaya calisiyor hic bir zaman ustelemedim herseyi vakti gelince kendi ogrenmesi taraftariyim zorlama asla olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…