- 25 Mart 2017
- 344
- 141
- 103
- 36
- Konu Sahibi Mavi mavi1
-
Gayet normal. Yani bu yaşlarda bir şeyi çok yapar sonra onu unutur başka şeyi çok yapar. Ayına göre birçok çocuktan ileri bile.Herkese merhaba, benim kronolojik 15.5 duzelrilmis 14 aylik kizim var. Cok sukur yurume donme emekleme oturmasi hep vaktinde olmustu. Su an konusma konusunda ve onceden cok sık yaptigi alkis bye bye az yapmasiyla ilgili uykularimi kaciran sorularim var. Kizim Rabbik e sukurler olsun komutlari aliyor. Gel git kapiyi ac ort emzigini cikar otur sunu anneanneye dedeye ver gibi anlayip yapiyor. Baba nerde abi nerde deyince isaret ediyor. Isaret etmediginde de donup onlara bakip guluyor.taklit edebiliyor. Ben eline pecete veriyorum hadi kapiui sil deyince yapiyor. Bebeginin uykusu gelmis uyusun hadi deyince bebegine eliyle eeee deyip yapiyor. Bi ara gel gel diyirdu simdi soylemiyor ama kullaniyor. Mesela cok iatedigi birsey olunca elini ona yonelterek gel gek isareti yapiyor. Hayirdan anliyor. Istemedigi yemek olunca basini salliyor hayir anlaminda. Kitabinda soylememi iatedigi seyi isaret ediyor. Kuzu nerde suyun nerde deyince bulup getiriyor. Al hav e(et) bunlari soyluyir ama ben o kadar evhamliyim ki anlatamam uykularim kacti resmen onceden cook sik yaptigi bye bye i artik az yapiyor ve az konusuyor diye. Tecrubelerinize sormak istedim cok teaekkurlwr simdiden.
Bu kadar takıntı yapılacak bir durum görmedim ben. Gelişimiyle ilgili bir sıkıntı yok.Herkese merhaba, benim kronolojik 15.5 duzelrilmis 14 aylik kizim var. Cok sukur yurume donme emekleme oturmasi hep vaktinde olmustu. Su an konusma konusunda ve onceden cok sık yaptigi alkis bye bye az yapmasiyla ilgili uykularimi kaciran sorularim var. Kizim Rabbik e sukurler olsun komutlari aliyor. Gel git kapiyi ac ort emzigini cikar otur sunu anneanneye dedeye ver gibi anlayip yapiyor. Baba nerde abi nerde deyince isaret ediyor. Isaret etmediginde de donup onlara bakip guluyor.taklit edebiliyor. Ben eline pecete veriyorum hadi kapiui sil deyince yapiyor. Bebeginin uykusu gelmis uyusun hadi deyince bebegine eliyle eeee deyip yapiyor. Bi ara gel gel diyirdu simdi soylemiyor ama kullaniyor. Mesela cok iatedigi birsey olunca elini ona yonelterek gel gek isareti yapiyor. Hayirdan anliyor. Istemedigi yemek olunca basini salliyor hayir anlaminda. Kitabinda soylememi iatedigi seyi isaret ediyor. Kuzu nerde suyun nerde deyince bulup getiriyor. Al hav e(et) bunlari soyluyir ama ben o kadar evhamliyim ki anlatamam uykularim kacti resmen onceden cook sik yaptigi bye bye i artik az yapiyor ve az konusuyor diye. Tecrubelerinize sormak istedim cok teaekkurlwr simdiden.
Konuşması için daha süre var. 3 yaşına kadar konuşmazsa sorun var mı diye düşünebilirsiniz. Daha bebeğiniz 14 aylık. Etrafınızda bebeğinize kıyaslama yapanlar mı var?Aslinda evet o yuzden en cok bide cok konusmamasindan
Durumunuzu anlıyorum ama bu kadar üzerine düşerek ona daha büyük zarar verirsiniz. Biraz daha rahatlamaya çalışın. gelişimi gayet normal. düzenli doktor kontrolüne götürüyorsunuzdur zaten. O zaman doktorunuza da sorabilirsiniz ama lütfen sağlık ocağına sormayın çocuk doktoruna sorunAllah razi olsun sizden gozlerim doldu mesajinizi okurken yani bilmiyorum cok evhamli biriydim zaten birde kizim erk3n dogunca kuvezde kalinca onu kaybetme korkusunu iliklerime kadar yasadim. 2. Cocugum askinda ama cok tecrubesiz hissediyorm k3ndimi iki kere hapsursa gozunun icine bakiyorum hasta mi olacak diye
O işler öyle kitabına göre olmuyor. Bu çocukların hepsi farklı gelişimleri var. Biz bile birbirimizin aynısı değiliz ki kitapta yazan gidi nizami gitsin her şeyaslinda kimse yok da benden baska. Aylik gelisim seylerine bakiyorum iste bu ayda 10 kelime konusur sunu yapar deyince inanilmaz endiseleniyirum
Merhaba sağlıkla büyüsün inşallah. Benim oğlum 20 aylık. Oda eskiden yaptığı bazı hareketlerini unutmuş. Yerine yenilerini öğrenmiş. Ben hiç kafaya takmıyorum. Bebekler böyledir. Hep yeni şeyler öğrenirler. Eski öğrendiklerinin bazılarını artık bilerek veya unutmuş olarak yapmıyorlar.Herkese merhaba, benim kronolojik 15.5 duzelrilmis 14 aylik kizim var. Cok sukur yurume donme emekleme oturmasi hep vaktinde olmustu. Su an konusma konusunda ve onceden cok sık yaptigi alkis bye bye az yapmasiyla ilgili uykularimi kaciran sorularim var. Kizim Rabbik e sukurler olsun komutlari aliyor. Gel git kapiyi ac ort emzigini cikar otur sunu anneanneye dedeye ver gibi anlayip yapiyor. Baba nerde abi nerde deyince isaret ediyor. Isaret etmediginde de donup onlara bakip guluyor.taklit edebiliyor. Ben eline pecete veriyorum hadi kapiui sil deyince yapiyor. Bebeginin uykusu gelmis uyusun hadi deyince bebegine eliyle eeee deyip yapiyor. Bi ara gel gel diyirdu simdi soylemiyor ama kullaniyor. Mesela cok iatedigi birsey olunca elini ona yonelterek gel gek isareti yapiyor. Hayirdan anliyor. Istemedigi yemek olunca basini salliyor hayir anlaminda. Kitabinda soylememi iatedigi seyi isaret ediyor. Kuzu nerde suyun nerde deyince bulup getiriyor. Al hav e(et) bunlari soyluyir ama ben o kadar evhamliyim ki anlatamam uykularim kacti resmen onceden cook sik yaptigi bye bye i artik az yapiyor ve az konusuyor diye. Tecrubelerinize sormak istedim cok teaekkurlwr simdiden.
Her çocuk kendine özeldir..aslinda kimse yok da benden baska. Aylik gelisim seylerine bakiyorum iste bu ayda 10 kelime konusur sunu yapar deyince inanilmaz endiseleniyirum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?