- 26 Nisan 2015
- 3.859
- 3.058
- 63
Demektir ki birbirimizin aynısı olabiliriz kişi kendi gibisi ile ancak anlaşabilir hayat şu misali akıp giderken bizden bizi alıp götürüyor mesela artık insanlarin göründüğü gibi olmadığını hep birkaç maske ile dolandığını mutlaka sende şahit olmak zorunda kalıyorsun hep bi çıkarcilik vs dalavere güvenirlik kalmamış hep acaba budami diyoruz icimizden sanki Baki kalacak bizi kandırıp kendi kendine karşı kalacak şu dünya iyi tamam onlara kalsın dünya ama bizide rahatsız etmesinler tek biz iyi olalım Kem belasını bulur nasılsa diyorum ...Yalnız şunu farkettim,birbirimizin ne yazdığından habersiz aynı şeyleri yazıyoruz. Çok ilginç
Sen boşver deme o kötü kelimeyi nasılsa eden bulur oda bulur yaptıklarının cezasınıne şerefsiz erkekmiş ki 6 ay karısını çocuğunu aramamış. annesine orospu desem inan ki orospulara hakaret olur. sakın gitme bacım. bu sefer de kovsun direkt boşanma davası aç. Allah bin belasını versin bu tipleein.
demiyorum çünkü o kelimeyi bile hak etmiyor.Sen boşver deme o kötü kelimeyi nasılsa eden bulur oda bulur yaptıklarının cezasını
Gitme ne gereği var eşinde de hatalar bu saatden sonra arkanda dursun bir zahmet.Eşini ailesinin yanına tek yollama hiçbirzaman bence bir dolduruşa gelen devamlı gelirKv ile aramızda yaşanmayan kalmadı.Bizi boşanmanın eşiğine getirdi üç kez.9 yıl karşılıklı dairelerde oturduk görümcem de üst katımda.Tahmin edersiniz..
Neler yaptığını yazsam sayfalar dolar okuyanın da gözleri pörsür.
Geçen yıldan beri kv ile araya mesafe koydum.Bir yıldır toplasan beş kez bile telefon görüşmesi yapmamışızdır.
Onun öncesinde iki güne bir hep arardı , arardım. Baktım yüz verince herşeye karışıyor samimiyeti kestim.Yalanlarını,arkamdan çekiştirip oğluma bile beni kötülemesi.Evdeki yaşantımız ile ilgili oğlumu kenara sıkıştırıp ağzından laf almaya çalışması vs vs uzar da uzar.
Eşimle paylaşınca bu olanları, gitme,gelme, arama, sorma diyor.Ben de aynen öyle yapıyorum.Lakin anneler gününde de aynı şeyi söyleyecek mi bilmiyorum.
Ben şahsen bırakın gitmeyi,aramayı bile düşünmüyorum.Ne anneliğini gördüm ki?
Evliliğimize soktuğu kazıkları hala çıkaramamışız.İkiyüzlü davranamam.İçimden nefret ederken yüzüne gülüp anneler gününü kutlayamam.
Kesin kararım gitmemek.Ancak eşim isterse ve ısrar ederse ne demeliyim sizce?
Dipnot:Yıllar önce anneler gününde kv il dışındaydı.Eşim Bana dedi ki senin annenin anneler gününü kutlamam.Ama ikimiz ablamın anneler gününü kutlamak zorundayız.Çünkü annem burda değil ve ablam şu an benim annemin yerinde.
Ben de dedim ki madem senin daha ablanınki kutlanıyor benim de anneminki kutlanmalı öyleyse.Hayır dedi net olarak.İnanın annemle bir polemiği bile olmadı.Annem hala eşime siz diye hitap ediyor.
Neyse kabul etmedim diye evden kovdu beni ve 6 ay arayıp sormadı bile.Oğlum da 4 aylıktı.Onu bile aramadı.Barıştığımızda oğlum 10 aylık olmuştu düşünün.Ve kv gururlu bir şekilde ''herkes oğlumu takdir etti .Dediler ki o nasıl bir delikanlı ki,6 ay boyunca ne karısını, ne çocuğunu arayıp sormadı .İşte gerçek erkek..''dedi.Yani beni aramasına kv izin vermiyormuş.Şimdi bu kv ye gidilir mi Allah aşkına?
Bu arada eşim eskisi gibi değil.O da anladı herşeyi ama iş işten geçti .Uzun oldu kusura bakmayın
Yaranamıyorsun ki ben onu anladım artık yapıp da yaranmayacagima yapmıyorum kendimide üzmüyorum vallahi benim bunyem zayıf biraz mol gebelik.gecirdim 10 haftalıkken kürtaj oldum senin annen gelsin ben pazara gidicem dedi benim yuzume ama o çocuk doğsaydı annemi istemiyordu kız annesi doğuma gelmez diyordu iki gün sonra bi hasta oldu ben kanamam var zaten psikolojim bozulmuş enfeksiyon kapma riskim.var acil de iki.gece sabahladım başında 5 gece hastanede yattım eltimde var demediki bu kizin durumu malum sen gelde bu eve gitsin vallahi salağım ben yaa bak yazınca gene sinirlendimKatılıyorum kesinlikle.Ben de öğretmenim.Karşılıklı otururken iş arkadaslarım oh ne güzel,şimdi gider kv de yemeğinizi yersiniz diyorlardı.Ne mümkün, tam tersi ben diyordum anne yemek yapıyorum sen yapma,size de vericem.Hasta oluyor 182 yi arayıp randevu alıyorum,ertesi günü soruyorum.Tahlil sonuçları için yine arıyor soruyorum.Kendisi benim kalbimda iltihaplanma oldu holter takıldı, neyin var, geçmiş olsun bile demedi.Duyunca da sinirden kıcıktan olmuştur dedi.Ben de ne yaptıysam hiç yaranamadım.Biz eşimle severek evlendik .Nişanlıyken de durmadan,ben oğlumu seven kızı sevmem. .m gelmeden gam geldi gibi ayıp Veaptalca sözler ediyordu.
Hiç kabul etmiyor ama durum tam da bu.
Neymiş çocuktan da tiksinmiş benim yüzümden.Bir kere gözü kıpkırmızı oldu oğlumun eşime haber yolladık gelsin götürelim diye,kendileri götürsün demiş.
Yine bir kez hastane için sevk kağıdı istedik.Kv ''kendisi çalışıyor, özele götürsün annesi''demiş.
Amin inşallah canım.Ben daha nişanlıyken bile Anneciğim diyordum ama hiç hakkı değilmiş.İlk evlendiğim zamanlar,çalıştığım için -hala çalışıyorum- herkesin yanında ''çalışan kadın rezil! Aybaşı oluyor maaşı kocaya veriyor,koca da akşam kendini çatır çatır s.kiyor . Parasıyla kendini bilmem ne yaptırıyor..diyordu çok afedersiniz.
Gel de buna Anneciğim de diyebilirsen.Oğluma ultrasonda kız dediler, dedi ki aman kız olmasın, kızlar or... oluyor
Gel de buna Anneciğim de ..En ufak sıkıntıda gururun varsa boşanırsın..diyor.Ben de ''anne bir büyük olarak bulduğun çözüm bu mu? Evet diyor.Herkes boşansın bence diyor.Madem öyle sen boşan önce diyorum.''İi ben kocamı mutlu ediyöm niye boşanacakmışım?diyor.
Gel de bu kadına Anneciğim de.
Karşılıklı dairelerde oturduğumuz için ve üst katımda görümcem olduğu için, en ufak tartışmada hemen kapıyı çalıp beni iterek içeri giren kv, görümce, kp ,enişte ve yeğenler dahi suçu size bulup,''esasında kadın çok konuşmayacak.Or... luk sadece bacak arasında olmaz .Bir de dil or.. ları vardır.Sen onlardansın.Kocana karşılık vermeyeceksin diyen insanlara karşı tek başınıza kendinizi savunmaya çalışırsanız zaten sınırlarınızı falan gaspetmişlerdir.Kendinizi savunmaya fırsat olmaz milleti dinlemekten.
Amin inşallah canım.Ben daha nişanlıyken bile Anneciğim diyordum ama hiç hakkı değilmiş.İlk evlendiğim zamanlar,çalıştığım için -hala çalışıyorum- herkesin yanında ''çalışan kadın rezil! Aybaşı oluyor maaşı kocaya veriyor,koca da akşam kendini çatır çatır s.kiyor . Parasıyla kendini bilmem ne yaptırıyor..diyordu çok afedersiniz.
Gel de buna Anneciğim de diyebilirsen.Oğluma ultrasonda kız dediler, dedi ki aman kız olmasın, kızlar or... oluyor
Gel de buna Anneciğim de ..En ufak sıkıntıda gururun varsa boşanırsın..diyor.Ben de ''anne bir büyük olarak bulduğun çözüm bu mu? Evet diyor.Herkes boşansın bence diyor.Madem öyle sen boşan önce diyorum.''İi ben kocamı mutlu ediyöm niye boşanacakmışım?diyor.
Gel de bu kadına Anneciğim de.
Karşılıklı dairelerde oturduğumuz için ve üst katımda görümcem olduğu için, en ufak tartışmada hemen kapıyı çalıp beni iterek içeri giren kv, görümce, kp ,enişte ve yeğenler dahi suçu size bulup,''esasında kadın çok konuşmayacak.Or... luk sadece bacak arasında olmaz .Bir de dil or.. ları vardır.Sen onlardansın.Kocana karşılık vermeyeceksin diyen insanlara karşı tek başınıza kendinizi savunmaya çalışırsanız zaten sınırlarınızı falan gaspetmişlerdir.Kendinizi savunmaya fırsat olmaz milleti dinlemekten.
bütün yorumlarına şok oldumda, bu ikisi ayrı bi şok yarattı. 6 ay ayrılıktan sonra kim niye barıştırdı sizi, küçük bebeğiniiz var barışınmı dediler. anasının ağzıyla hareket eden adamla. ne güzel ayrılmışsın kurtulmuşsun niye barıştın. ya ondan sonra nasıl çektin katlandın bunca şeye. eşim değişti diyosun, değişse ne olur bu yaşananlar nasıl unutulur affedilir.zaten unutsaydın, her yorumunda geçmişe dair kötü bi olayı yazmazdın. şu an mutlumusun gerçekten.Aman inanın sanki hatırlayıp ne yapıyorlar?
Hamile olduğumu ilk anneler gününde öğrenmiştim,ilk anneler gününü annemlerde 4 aylık bebeğimle eşimden ayrı kutladım.
Diğer anneler günleri hep bu olayın yıldönümü nedeniyle kötü geçti.
Hiç unutmam bir anneler gününde sabah 8 de hastanede darp raporu alıyordum.Eşim dövmüştü.
Anneler günü bana hep mutsuzluk huzursuzluk getirdi.
Gelmesin istemiyorum, kimse de kutlsmasın
gitme madem eşin de tutarlı olsun,Ama öyle olunca da ben huzursuz oluyorum.Bugüne kadar yaptıkları hep yanına kaldı.Zaten yapıyorum istediğimi,bir zararı olmuyor.Gene sayılıyor seviliyorum oh olsun diye düşünmesini istemiyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?